Paneer-juusto

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: aasialainenintialainenreseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla


-Paneer on intialaista, maustamatonta tuorejuustoa, jonka voi tehdä nopeasti, jopa parissa tunnissa. Hyvän, kiinteän tuloksen saa, jos antaa juuston kiinteytyä yön yli.
-Käytännössä paneer on siis kuivattua ja puristettua rahkaa, joka saadaan aikaan kun kuumennettu maito juoksutetaan.
-Reseptin mukaan tehtynä juustoa tulee kuvan mukainen, noin puolen kilon…
...tai puuvillaharsoa (reilu 20x20cm)-jääkaappikelpoisia painoja muutaman kilon edestä (esim. 2 x 1,5 l limupullo) Ainekset:-3 litraa maitoa-sitruunamehua (n. 1½ rkl / maitolitra) Valmistus: -Kaada kaikki maito kattilaan ja pistä liesi...

Läheiset reseptit

Paneer-juusto

... Minulla on pitkään ollut mielikuva, että juuston tekeminen kotona on vaikeaa, aikaavievää ja tarvitsee erikoisvälineitä. Tein tänään ensimmäistä kertaa itse paneer-juustoa ja mielikuvani osoittautui täysin vääräksi...

Paneer-juusto

... -Paneer on intialaista, maustamatonta tuorejuustoa, jonka voi tehdä nopeasti, jopa parissa tunnissa. Hyvän, kiinteän tuloksen saa, jos antaa juuston kiinteytyä yön yli.-Käytännössä paneer on siis kuivattua...

Itsetehty paneerjuusto ja Palak Paneer

... Tein eilen juustoa, ihan itse, kotona! Se oli niin siistiä! Olen aina haaveillut itsetehdystä juustosta, ja lukiessani netissä erästä Palak Paneer reseptiä ajattelin, että Paneer-tuorejuusto vaikuttaa...

Palak Paneer - intialaista pinaattijuustoa suomalaisella kotijuustolla

... Palak Paneer – intialainen pinaattijuustoPaneer-juusto on yksinkertaista tehdä itsekin, mutta tässä nopea versio, johon käytin suomalaisen pientilallisen kotijuustoa ja se toimi erinomaisesti tässä Paneer-juuston tilalla. Pinaattini...

Lohi-piparjuurirulla, punajuuricarpaccio ja pähkinäinen manchego-juusto (Yhdeksäs luukku)

...Kypsennä punajuuria 220-asteisessa uunissa  noin 50 minuuttia. Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi siivuiksi Pähkinäinen manchego-juusto100 g Manchego-juustoa 50 g Saksanpähkinöitä 3 tl Hunajaa  Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi ja pyörittele sitten...

Kadai paneer, intialainen kastike

...nopea tehdä. Autenttisessa kadai paneerissa on sattumina intialaista kiinteää tuorejuustoa, paneeria, mutta supisuomalainen kotijuusto sopii kastikeeseen ihan yhtälailla sillä molemmat juustot ovat maultaan mietoja. Valion Kotijuusto sopii hyvin intialaiseen kadai...

Paneer-kotijuustoa, kasviscurrya ja pinaattikreppejä

...se kruunaisi – ja menisihän tämä intialaisena Street food-henkisenä katuruokanakin! PANEER JUUSTO 1 l täysmaitoa 2  rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua Kuumenna maito paksupohjaisessa kattilassa koko ajan sekoittaen kiehuvaksi, lisää happo...

Paneer tikka -vartaat

... Tein itse ensimmäistä kertaa paneer-juustoa. Koska itsetehty juusto kestää kotijuustoa paremmin kuumennusta, käytin sen näihin vartaisiin. Resepti: Marinadi: 1 valkosipulinkynsi pala inkivääriä ½ tl chilijauhetta 1...

Tehtiimpä sitten mustikkapiirakka, kinkku-juusto- sarvia ja pikkupizzoja :)

...seurauksena, mutta en valita hyviä oli. 🙂 Kinkku-juusto- sarvien aineet: (3×8=24 kpl) 7 1/2 dl vehnäjauhoja200 g voita2 1/2 dl maitoa1/2 hiiva1 tl suolaakinkkusuikaleita ja juusto täytteeksi Kinkku-juusto- sarvien ohje:...

Nostalginen juusto-savukalasalaatti

...sitruunanmehuhienonnettua tilliäValmista ensin kastike, että se ehtii makuuntua. Valmista sitten salaatti. Kuutioi juusto ja meloni, revi salaatti sekä leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kokoa salaatti laakealle astialle tai suoraan lautasille. Koristele...

Kauraiset juusto-porkkanasämpylät

... Mikä onkaan sen herkullisempaa kuin tuoreet, juuri uunista tulleet sämpylät! Juusto sekä porkkanaraaste antavat näille sämpylöille sekä hyvää makua, väriä että kosteutta. Vehnäjauhojen lisäksi käytän sekä...

Vegejuustot esittelyssä

...Juusto on kuitenkin suurta herkkuani, joten juustosta luopuminen tuntui aluksi hankalalta, vaikkakin erityisesti ekologisessa mielessä niin tärkeältä, että aloin tutustua vegejuustotarjontaan. Onhan juuston hiilijalanjälki hyvin lähellä naudanlihan hiilijalanjälkeä, joten jos kasvissyö ekologisten...

Palak paneer

...sillä meillä fiilisteltiin ensimmäistä lämmintä kevätpäivää ihanalla intialaisella palak paneerilla, sopivasti vielä vegeä Meatless Mondayn hengessä. Pinaattijuustomuhennos palak paneer on yksi mun intia-/nepsukeittiön suosikeista ja kun sain Valiolta testiin Eila -kotijuustoa,...

Paras pekoni-juusto-salaatti

...todella ruokaisaa, mutta samalla kertaa raikasta. Salaattiin tarvitaan: Pekoni-juusto-salaattiPekonia 1-2 pktEdamjuustoaCashewpähkinöitäPinjansiemeniäSalaattia (esim jäävuorisalaatti, mutta kaikki muutkin käyvät)Hunajamelonia tai cantaloupemelonia Pekonit pilkotaan ja paistetaan. Pinjansiemenet paahdetaan puolestaan pienessä tilkassa oliiviöljyä. Juusto kuutioidaan,...

Liptai-juusto (Saksa,Itävalta, peräisin Unkarista) resepti

...Laita tahna kylmään pariksi tunniksi. Muotoile pyöreäksi juustoksi ja kiertele ruohosipulisilpussa. Tai pakkaa juusto ruukkuun ja ripottele ruohosipulisilppu pinnalle. Pidä kylmässä tarjoamishetkeen asti. Säilyvyys: 2-3 vrk jääkaapissa. The post Liptai-juusto...

Vegaaninen banaani-maapähkinä"juusto"kakku

...siitä tule ähky olo vaikka sitä söisi miten paljon. Tässä ohjeessa juusto korvataan cashew-pähkinöillä ja silken-tofulla. Resepti: Pohja: 200 g digestive-keksejä 75 g (vegaanista) margariinia ”Juusto”kakkumassa: 3 dl (250 g)...

Juusto-makaronilaatikko

...makaronit paketin ohjeen mukaan. Kaada keitetyt, valutetut makaronit uunivuokaan ja murustele sinihomejuusto päälle. Mausta kerma valkopippurilla sekä tarvittaessa ripauksella suolaa ja kaada vuokaan. Levitä juustoraaste pinnalle. 200°C  n. 40 min....

Piimäjuusto

...sekä itse tehty juusto. Päätinkin tänä vuonna kokeilla juhannuspöytään jotain uutta juusto-ohjetta, ja koska Pohjois-Pohjanmaan perinteisen juhannusjuuston keittämiseen ei aikaa tai hermoja vielä löytynyt, valmistui keskikesän juhlapöytääni tällä erää tämä...

Juusto-salvia schnitzel

...niitä. Korvaajana siis korppujauhot. Meillä on jääkaapissa aina parmesaania tai pecorinoa, paitsi nyt. Kokkaaminen oli sen verran pitkällä, etten halunnut lähteä kauppaan, vaan sovelsin ja käytin pääsiäiseltä jäänyttä västerbottensostia. Juusto oli...

Halloum-lohi "palak paneer" sekä sitruunavadelmapiirasta Australialaisittain

...Halloum-lohi Palak-Paneer 100-200 g kraavilohta200-300 g baby pinaatin lehtiä2 pientä sipuliapuolikas halloum eli noin 100 g tai 150 g3 valkosipulin kynttäpuolikkan peukalon kokoinen klöntti inkivääriä2 rkl jogurttia2 rkl paloiteltua tuoretta...

Lipstikka-ohrariisi ja juusto-punajuurikastike

... Tämän ruuan koko nimi voisi olla Uunivihannekset, lipstikka-ohrariisi ja juusto-punajuurikastike. Pääruoka, joka toimii myös lisäkkeenä porkkanan tai ainakin punajuuren määrää vähentämällä. Helppo tunnin homma. Uunivihannekset (neljälle)6 punajuurta2...

Juusto-pekonipiirakka munakoiso-tomaattipaistoksella

... Melkein kaikki meidän perheessä syödyt juustot ovat yleensä kovia ja aika voimakkaan makuisia. Kulutus on aika pientä ja panostamme tässä asiassa enemmän laatuun, mutta sitä huolimatta...

Taivaallinen kesäjuusto

... Voi taivas mikä juusto! Osataan se juustojen tekeminen Suomessakin ja hyvin osataankin. Enkä yhtään epäile, etteikö tämä juusto maistuisi myös talvella. Uusien perunoiden ja sillin ensimmäinen...

Juusto-paprikamuffinit

... Kasvissyöjätytär lomaili syyslomalla ilonamme pari päivää, joten äityli leipaisi sen kunniaksi juusto-paprikamuffineja. Maistuivat ne toki meille lihansyöjävanhemmillekin.  Paprikajauhe oli päässyt loppumaan, mutta sen korvasi hyvin chilimausteseos...

Juusto-olutkeitto

...ja anna keitä kunnes peruna on syötävän pehmeää. Koska olet kuutioinut ne pieniksi, tämän ei pitäisi viedä kauaa.Sekoita soppaan juustoraasteet ja sekoita kunnes juusto on sulanut ja soppa sileää.Sekoita joukkoon...

Juusto-Melonisalaatti

...ja suikaloi kurkku. Viipaloi retiisit.Kuori melonit ja poista siemenet. Tee melonista sopivan kokoisia paloja.Leikkaa myös juusto kuutioiksi.Huuhtele salaatinlehdet ja asettele ne kulhon reunoille. Sekoita ainekset ja laita salaattikulhoon. Jogurttikastike 300g...

Juusto-kalkkunasarvet

... Mietin, mikä olisi hyvää evästä koko perheen pitkälle automatkalle syötäväksi tien päällä. Siitä syntyivät nämä suolaiset sarvet. Tuoreina näistä ei tule muruja takapenkillekään. Case closed. Juusto-kalkkunasarvet...

Juusto-ruohosipulileipä

...sellaiseen aika ei aina riitä. Onneksi on olemassa muitakin leipäreseptejä, kuten tämä makoisa juusto-ruohosipulileipä, jonka ohjeen jaan teille nyt. Jauhoina tässä leivässä käytin sekä speltti- että ohrajauhoja. Erikoisempaa makua saadaan...

Kaupunkijuhannus Turussa

...oli haihtunut. Ihan törkeän hyvää! Kuumennettu Metsuri-juustowww.herkkujuustola.fi 1 Metsuri -juusto2-4 valkosipulinkynttä Ota juusto pois kääreestä, mutta jätä puukuori paikoilleen. Laita juusto uunivuokaan ja leikkaa pintaan ristikkäiset viillot. Avaa juuston kantta...

Mummun juusto-purjosipulipiiras

...pohjaksi, reunoja unohtamatta. Pilkottua purjosipulia ripotellaan pohjalle ja sen päälle napataan Emmental-juustoraastepussista juustoraastetta (tuskin sieltä muutakaan löytyy). Pussissa oli 150 grammaa, mutta enemmänkin toi toki laittaa. Laita vielä toinen vastaavanlainen...