Rippijuhla herkkuja

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: HyytelökakkukermakakkumansikkakakkureseptittuorejuustokakkuJulkaistu seuraavalla sivustolla

Nämä kakut menivät samaan perheeseen kuin edeltävät lakkiaiskakut, mutta tällä kertaa oli kyseessä rippijuhlat.
Juhliin toivottiin kahta pientä kakkua, joista yhteensä riittäisi noin 20 hengelle.

Tällä kertaa pääsin toistamiseen kokeilemaan lähes uutta kakkuvuokaani, jonka löysin tiimarin alesta ja jota olin jo pitkään ihastellut,Wiltonin heart tasty fill vuoka.


...jaoin sen sopivasti molempiin vuokiin. Olen paistanut niissä 6 munan pohjatkin, lähes hyvin mahtui :D.Täytteeksi valmistin valkosuklaatäytteen ja kasaus vaiheessa painelin pakastevadelmia väliin. Valkosuklaatäytelähes 3 dl vispikermaa1 prk ranskankermaa200 g...

Läheiset reseptit

Rippijuhla herkkuja

... Nämä kakut menivät samaan perheeseen kuin edeltävät lakkiaiskakut, mutta tällä kertaa oli kyseessä rippijuhlat.Juhliin toivottiin kahta pientä kakkua, joista yhteensä riittäisi noin 20 hengelle. Tällä kertaa...

Herkkuja lapselle, herkkuja äidille

Teen pääasiassa tytön ruuat itse. Kiinnitän paljon huomiota syömäni ruuan puhtauteen ja terveellisyyteen, joten on luonnollista tehdä samoin tytön ruokien kohdalla. En niin tässä kuin...

Herkkuja & ”herkkuja”

Kylläpä täällä Suomessa onkin taas tullut herkuteltua! Herkuttelu näkyy jo ikävästi vyötäröllä, mutta toisaalta luotan siihen, että eiköhän ne kilot taas karise Algeriassa. Senkin uhalla...

Kesä herkkuja

... Vaikka nyt on ollut ihan karmeat säät, voi silti syödä herkkuja jotka silmät sulkiessaan tuo auringon paisteen ja meren kohinan mieleen. VALKOSUKLAA KEKSIT125g Voita2dl Sokeria1 Kananmuna2½dl...

Keksikupit ja muita herkkuja

...ympärivuotista herkkuja. Tämä karpalomargarita näytti ja kuulosti hirvittävän hyvältä, mutta lopputulos ei ollut siementen vuoksi kovin esteettinen. Hyvän makuinen kylläkin. Ei tosiaan tullut blenderiä viritellessä mieleen, että karpalon siemenet pitäisi...

Suven inspiroimia herkkuja

...ei liity tapaukseen, se vain sopi kivasti väreihin. Sellaisia kesäherkkuja tällä kertaa. Ehkä tässä vielä päästään maistelemaan mansikoitakin vähitellen. Onneksi kesää on jäljellä vielä vaikka kuinka ja paras vielä edessä!...

Kesäisiä herkkuja

... Minulta toivottiin videota kesäisistä herkuista ja päätin sitten koota tämmöisen hieman juomapainotteisen videon. Pitää laittaa enemmänkin terveellisiä kesäherkkuja vielä blogiin, mutta tässä vähän alkupaloja. Yllä olevassa...

Kahdeskymmeneskuudes päivä. Kylmiä herkkuja Espanjasta.

Päivä 26. Espanjalainen Tapas-ilta kaikilla klassikoilla. Tortilla Españole silloin kun se syödään fiinisti.            Kun on reilusti aikaa käytettävissä ruuanlaittoon ja...

Mathias Dahlgrenin herkkuja Grand hotellilla Tukholmassa

Päivä alkoi mitä parhaiten lasillisella omaa suosikki non-vintage samppanjaa!Olin varannut perheelleni risteilyn Ruotsiin isäkuukauteni päätteeksi. Päätimme tällä kertaa jättää shoppailun väliin ja käydä lounastamassa kunnolla....

Sulle, mulle, hälle, tolle | Herkkuja rauhalliseen jouluun

Meillä on ensi viikolla joulujuhla. Tiedän nyt jo, että tuoleja ei tule riittämään kaikille. Niitä täytyy hakea naapurista, ellemme sitten istu vuoroissa. Tai sylikkäin? Lautasia...

Säilöttyjä herkkuja, paprikapikkelsi ja pihlajanmarjahyytelö

Vielä ehtii pihlajanmarjoista hyytelön keittelemään ja siinä samalla vaikkapa paprikat säilöä. Työlästä hommaa mutta, erittäin palkitsevaa. Pihlajanmarjat on parhaimmillaan ennenkuin  linnut syövät ne, pakkanen on...

Helsinki, hyvää seuraa ja herkkuja

Tehtiin toissaviikonloppuna kohtalaisene extemporereissu Helsinkiin puoliskon ja yhteisen kaverin kanssa. Tarkoituksena oli vaan päästä jonnekin kauemmas arkiympyröistä, syödä hyvin, shoppailla, käydä kivannäköisissä paikoissa ja katsella...

Kinkkuvoileipäkakkua, suklaakakkua ja herkkuja!

Hyvää huomenta kaikille! Joko sitä on toivuttu juhannuksesta tai jatkettu juhannuksesta alkanutta rentoutumista? Moni aloittaa kesäloman juhannuksesta ja toivotaan, että säät suosisivat lomailijoita. Itse lomailen...

Herkkuja! Maidoton ja gluteiiniton suklaajuureskakku

Vieraaksi saapui maidotonta ja gluteiinitonta ruokavaliota noudattavia ystäviä, joten tällä kertaa tuli tällainen kakku loihdittua. Kotikokki.fi:ssä oli hyvä vinkki siihen, miten suklaakakun täytteessä usein käytetyn...

Kesäkaupunkia ja terveellisiiä herkkuja

EILISILTA koostui mm. otsikon sissällöstä, kesäisestä lämpimästä Helsingistä ja suuhun sulavista tarjoiluista. Saavuimme kuuden maissa tupareihin ystävien upeaksi rempattuun kattohoneistoon Kruununhaassa. Kulmat ovat meille kovin...

Herkkuja ja työn tuskaa

Pyysin kollegat palaveriin meille. Ennen heidän saapumistaan piti tehdä ahkerasti töitä. Niin, tiedätte varmaan tunteen, kun pitäisi tarttua johonkin vähemmän miellyttävään työtehtävään. Yhtäkkiä takan tuhkaluukun...

Kanat kastikkeessa - Herkkuja arkeen

Vapaalla ollaan vai voiko näitä joulun alla olevia päiviä sanoa vapaaksi? Kiirusta on lahjojen oston suhteen, leipomusten ym. asioiden. Miksi kaikki pitää aina jättää viime...

Varsova: herkkuja, shoppailuja, historiaa ja asennetta

Toinen päivämme Puolassa alkoi hotelliaamiaisella. Vaikka odotukset olivat Krakovan jäljiltä korkealla puolalaisten aamiaisten suhteen ja Trip Advisorin arvio Polonia Palacesta oli luettu herkällä mielellä,  silti...

Kevyitä herkkuja joulunjälkeisiin; omena-puolukkalimppua, Raakaa avocadopastaa ja halloum-persimonsalaattia

Terveisiä kylmästä! Olen tullut joulunviettoon entiseen kotikaupunkiini Rovaniemelle, jossa paukkuu -25 asteen pakkanen! Olen istunut lähinnä sisällä, äitini valmistamaa jouluruokaa mättäen ja tänään vihdoin sain...

Herkkuja pohjoisesta

Puhdasta, terveellistä, vähärasvaista, runsaasti vitamiineja ja kivennäisiä sisältävää ja maistuvaa. Voiko paljon parempaa raaka-ainetta löytyä? Poro kun vielä soveltuu niin nopeiden arkiruokien, kuin myös juhlavimpien...

Itsenäisyyspäivä herkkuja

Koulussani järjestetään vuosittain Suomen toiseksi paras itsenäisyyspäivä juhlavastaanotto 🙂 Ystävien kanssa katsotaan linnanjuhlia ja nautitaan pöydän antimista. Voisiko paremmin Itsenäisyyspäivää viettääkään? Juhliin pitää tietysti itse...

Hellesään herkkuja

Viikonloppu vietettiin vanhempieni mökillä ja nyt yritän orientoitua taas arkeen. Miehen kesäloma on vasta elokuussa, joten heinäkuu touhuillaan muita kesäisiä juttuja ja varsinaisen loman kimppuun...

Herkkuja odotushuoneessa

Tytöltä murtui jalka.Vietettiin aikaa sairaalan odotushuoneessa useampaan otteeseen.Ensin odotettiin lääkärille, sitten röntgeniin, sitten lääkärille ja vielä lasikuitukipsin laittoon.Se ilo kesti pari päivää kunnes lasikuitukipsi pehmeni...

Arkiston herkkuja kotikokki.netin puolelta osa 1 - Kermainen Hirvipata ja pottuvoi

Reseptiarkiston siirtoa blogin puolelle.Lapinpuikulamuussi a.k.a pottuvoi             Aloitin joskus reseptien keräilyn kotikokki.net – sivustolle, mutta hermostuin asiaan jonkun verran, kun...

Syksyisiä herkkuja: mausteinen omenapiirakka

Mikäpä jälkkäri sopisi paremmin syksyyn kuin kunnon omenapiirakka! Villen ikuisuusprojektina on tehdä maailman paras tarte tatin, mutta tähän astisista kahdesta tuotoksesta on vielä puuttunut sitä...

Arkiston herkkuja osa 2. Spaghetti Bolognese

Spaghetti bolognese pitkän kaavan mukaan. Ragú Bolognese 8:lleResepti kaipaa kyllä parempaa kuvaa.2 kpl isoa keltasipulia4 kpl isoa porkkanaa800g naudan paistijauhelihaa150g pancettaa kuutioina (voi korvata pekonilla...

Lapsuuden unelmapirtelö

...tehdä itsepoimituista mustikoista. Toinen kesäherkku oli pirtelöt, joista suosikkimakuni oli suklaa. Loppujenlopuksi aika yksinkertaisia ja halpoja herkkuja, sinänsä vielä terveellisiäkin.Nykyään kun miettii, että mikä kaikki on lasten suosiossa, niin suorastaan...

KESÄBRUNSSI

...nauttinut brunssin joskus joko itsetehtynä tai ravintolassa.. Kumpaa te suositte enemmän? Itsetehtyä vai ravintolan valmistamaa brunssia?  Mielestäni itsetehdyssä brunssissa parasta on se, että voit tosiaan tarjota vain niitä herkkuja mitkä...

Ajelua (ja herkuttelua!) Ranskan maaseudulla Normandiassa

...kylässä on vähintäänkin yksi Patisserie, jossa on myynnissä kaikkea mahdollista croissanteista eclaireihin ja erilaisiin leivonnaisiin. Ja me kun ollaan tällaisia herkkuhiiriä, niitä herkkuja tuli testailtua enemmän kuin kerran… 😉  FlanSuklaa...

Frozen-synttäriherkkuja

...ja monen muun leikin varjolla.  Kokemus on opettanut minua sen verran, että osa tarjottavista on ihan suosiolla kaupan herkkuja, keksit, vaahtokarkit (Olaf oli ideana tietty) ovat helppoja ja takuulla maistuvia...