Musta Rudolf

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: kakutreseptitsuklaaJulkaistu seuraavalla sivustolla

♪Näin laulaen meriä kulkee
mies tumma kuin tropiikin yö.
Hän tyttöjä syliinsä sulkee,
se hetki kun hänelle lyö…♪

Vietin tuossa synttäreitäni ja leivoin sen kunniaksi sekä Brita-kakun että tämän Musta Rudolf -nimellä kulkevan suklaakakun. Muistelen, että lapsena tätä kakkua syötiin aina pikkusiskon synttärikaffeilla.

...tarvitset 150 g taloussuklaata60 g voita3 munaa1 ½ dl sokeria1 ½ dl vehnäjauhoja1 tl leivinjauhetta 2dl tai maun mukaan vadelmahilloa tai -marmeladia150 g mantelimassaa 175 g taloussuklaata100 g voita1 rkl tummaa...

Läheiset reseptit

Musta Rudolf

...Rudolf -nimellä kulkevan suklaakakun. Muistelen, että lapsena tätä kakkua syötiin aina pikkusiskon synttärikaffeilla. Resepti on Äidin mukaan ’järkyttävän vanha’ ja luultavimmin aikoinaan Kotivinkistä poimittu, tässä hiukan muokattuna. Mustan Rudolfin kakkuun...

Musta Jaffa appelsiinikakku, halloween vinkkejä ja ARVONTA

...yhden HopLop rannekkeen teidän lukijoiden kesken. Ohjeet arvontaan postauksen lopussa. Musta Jaffa sopii myös loistavasti värinsä puolesta Halloween juomaksi. Itse lähdin kakkuihmisenä lähestymään kuitenkin juomaa leivonnan raaka-aineena. Mustasta Jaffasta saikin hyvänmakuisen...

Puiden ja pensaiden kaunista kukintaa!

... Purppuraomenapuu ’Musta Rudolf’ lupailee kukintaa Rakastan puita! Mutta siitä huolimatta, olen vasta nyt viime vuosina havahtunut asiaan, että haluan tontille lisää kukkivia puita. Mistä moinen, en...

Yksinkertainen, musta kakku

...aika paljon: se on yksinkertainen ja musta. Sellainen oli ystäväni toive. Täytteenä mansikka-kermatäyte, jota olen käyttänyt aiemminkin ja joka löytyy Kinuskikissa leipoo -kirjasta (ja kaiketi myös Kinuskikissan blogista). Kuorrute on...

Musta huopapallomatto

...pidemmän aikaa haalinut mustaa pienissä määrin ympärilleni ja musta matto tuntui kotoisalta ja raikkaalta. HuopaPalloMaton sivuilla voi suunnitella haluamansalaisen juuri itselle räätälöidyn maton ja siinä menikin aika jos toinenkin suunnitellessa mattoa....

Musta pyykkikori

Saapuva syksy innostaa kummasti monellakin tapaa ja olen hymyssä suin lukenut, miten moni muukin bloggaaja on saanut sisustuskärpäsen pureman. Yleensä kesälomareissun jälkeen olen niin innoissani...

Silmään osunutta Vantaan asuntomessuilla

...hallittua väritystä. Musta tuo kivasti vahvuutta ja ryhtiä, vaaleat matot ovat kauniit ja vähentävät kaikumista. Kerrankin on myös otettu järki käteen ja muistettu, että ihmiset tosielämässä tuijottavat kotona televisiota eikä...

MUSTA TÄYDELLISYYS

... En tiedä kuinka kauan olen etsiskellyt mustaa ohutta trenssiä. Joka tapauksessa etsinnät päättyivät eilen BikBokissa. Käytiin J:n kanssa kaupungilla ja kierreltiin kaupoissa ilman sen suurempia tarpeita....

Possunniskaa, gnocchia ja lehtikaalia sekä tummaa luomu lageria

... Luomu Musta Valssi. Ensimmäisen luomuoluen valmistumisen kunniaksi kokkasimme tuhdimmat eväät. Luomu Musta Valssi on tumma paahteinen lagerolut ja tsekkiveljiinsä nähden hieman kuivempi. Tämä mielessä tähdättiin tukevampaan...

behind the scenes...vaahterasiirappi-pekanpähkinä -kuppikakut!

...monimutkaiseen kuvien käsittelyyn aikaa, joten halusin vastauksen, jota käyttää itse kuvaustilanteessa. Uskomatonta mutta totta, vastaus on musta sametti. Musta samettikangas nimittäin imee itseensä parhaiten valoa, joten taustan tasainen tummuussa selittyy...

ASUNTOMESSUT 2016: SUOSIKIT + TÄRPIT

...silmien eteen avautuu koko viihtyisä alakerta. Musta pönttöuuni seisoo jykevästi paikoillaan ja ruokailutilan perällä oleva musta hylly kiinnittää uteliaat katseet. Samoin tekee mustat ikkunaristikot, keittiösaareke, veikeät salusiinit ja mustat portaat,...

Anni Thaikkulandiassa 2

...seuraavaa kohdetta päin! Vitsit mitä hiekkapolkuja ja teitä pitkin me päästiinkään kiertelemään! Musta oli kivaa, että Annikin pääsi kokemaan tuon skootterilla kiertelyn, vaikka se vähän vaarallista samalla onkin. Pääsee käsiksi...

Lihapullakeitto – Hakklihapallisupp

...neist tuleb supile värsket ja veidi magusat maitset. Soovitan. 4 l4 tundi Lihaleem:1,3 kg veise konti luuüdiga3 l külma vett3 rohelise sibula vart valgete osadegasuur kimp peterselli10 musta pipra tera3...

Jämäkankaista paita ja huppari

...tähän. Kokoja tuossa kaavassa ei ollut kuin 128 cm asti, mutta suurensin kaavaa noin kokoon 140 cm. Ainakin ihan passelin kokoinen tuli. Musta onkin värinä sitten sellainen josta ei hyviä...

2014: Trash Pavilion & Fashion

...ovat suomalaisen MasiCompanyn ylijäämädenimiä. Farkuissa on takana musta Ruohonjuuri-merkki, joka on valmistettu auton sisäkumista. Nimikyltti on kotimaista koivuvaneria, ja musta pikeepaita on kierrätetyistä muovipulloista valmistettua Re-Pet-kangasta sekä Tenceliä. Paitojen napit...

Sushia!

...väreillä ei oo oikeastaan mitään väliä, musta valkoiset vaan näyttää kivemmalta tumman merileväsalaatin joukossa ja tummat kivemmalta vaalean tonnikalatahnan joukossa 😀Makirullien tekemisen tietävät varmaan kaikki: merileväarkki sushimaton päälle, riisiä ohueksi...

Natural Code by Lumene - Eye Intensifier

...by Lumene rajauskyniä ja niitä on neljässä eri sävyssä. Perus musta, kullanhohtoinen taupe, ihana nude ja tuo upeaakin upeampi turkoosi. Moni hehkutti näiden vedenkestävyyttä ja mun kiinnostus sen kun lisääntyi....

27-vuotissynttäribileet

...jo pitkään halunnut kokeilla rusetin tekemistä, sillä rakastan rusetteja. Ja totta kait kakussa piti olla kolme lempiväriäni…tai lempivärini punainen sekä valkoinen ja musta, joista kaksi viimeksi mainittua eivät taida olla...

Kevääksi uutta kotiin, Modern Moroccan

...hinnaltaan että laadultaan. Samoin pitkään olen haaveillut Tagine-padasta, joten eiköhän tänä vuonna ole aika sellainen lopulta hankkia. Tällainen musta viehättää minua eniten, joten sen metsästykseen siis. Nämä ihanuudet jo löytyvätkin...

Madekeitto

...l vettä1 laakerinlehti musta- ja valkopippureita 4-6 perunaa noin 2 dl valkoviiniä 1-2 kevätsipulin vartta1 nippu tilliä suolaa1,5-2 dl kuohukermaa 10-20 g voita(hieman sitruunamehua)Kuori ja pilko sipuli, porkkanat sekä palsternakka. Puhdista...

Isadora Eyephoria

...sisänurkan ja kulmaluun korostukset tein samalla tavoin kuin arkisemmassakin meikissä. Musta, luomivärillä pehmennetty rajaus yläluomelle ja alaluomen vesirajaan, ripsiväriä ja vielä irtoripset, ja lopputulos on tämä: Kuvat on otettu loppuillasta,...

Tilaushuppari

...hihoihin, mutta loppujen lopuksi ne löytyivätkin paidan helmasta..Huppari on siis musta vaikka nämä kaksi alimmaista kuvaa parhaansa mukaan koittavat harmaaksi väittää..Huppuun laitoin nyörien sijaan kevyen kuminauhakiristyksen. Lisäksi kaavan mukaiset taskut jäivät...

A Moment With S

...jo heti aikaisin niin lämpöistä, että niillä tarkeni hyvin. Yläosaksi löytyi postista samana päivänä putkahtanut yhteistyökumppanini Romwen lähettämä kesäisen kepeä pitsihihainen puolipitkähihainen. Tuo on musta aivan ihana ja harmittaa, että...

Miksi?

...kun kaikkeen ei vain ratkea?8. Kumpi oli ensin kana vai muna?9. Miksi musta aukko on musta?10. Mistä ja miksi inspiraatio tulee?11. Miten pieneen (ja toki isompaankin) päähän voi mahtua niin...

Sonja 24

...jonkun lipan päästä! 😀 Siinä se nyt on! Voiko 5 kuukaudessa kasvaa jotenkin multitriplatuplapaljon, siltä musta ainakin tuntui, kun näin Emman pitkästä aikaa. <3 Lippis – StadiumNahkatakki – ZaraVälitakki –...

Kantarellisosekeitto vuohenjuuston kera – Kukeseenepüreesupp kitsepiimajuustuga

...Sellest môni teine kord, aga nüüd tuleb kukeseenepüreesupi retsept. 2-3 portsjonitValmistus 40 minutit Ürdiôli:kimp värske tüümiani lehtikimp värske basiliiku lehtiüks vars rohelist sibulat½ dl oliiviôlijahvatatud musta pipartveidi suhkrutlonks valge veini...

Yrteillä kuorrutettua karitsanfileetä ja täsmäviini

...Yrttikuorrutettu karitsanfilee ja punajuuria, rucolaa ja pinjansiemeniä YRTEILLÄ KUORUTETTU KARITSANFILEE 600 g karitsan tai lampaan ulkofileetä Marinadi: 1 dl oliiviöljyä 1-2 hienonnettua salottisipulia 3 murskattua valkosipulinkynttä Rosmariinia timjamia Musta- ja valkopippuria...

Paperinohuet letut kylmäsavukirjolohitäytteellä - Paberiôhukesed pannkoogid külmsuitsuvikerfolli täidisega

...kapparitveidi soola150 g créme fraîched Rucolasalat:suur kimp rucolasalati lehti2 väikest shalottisibulatoliiviôlisidrunimahlajahvatatud musta pipartveidi soolaparmesaanijuustu maasikamoosi Loputa rucolalehed külma vee all ära, kuivata need salatitsentrifuugis ja tôsta kaussi. Koori shalottisibulad ja...

Sano se maustein - Salaatit kolmella tapaa

...kypsyneet ja saaneet hieman väriä. Grillaa paprika kunnes sen kuori on melkein täysin musta. Laita paprikat pieneen astiaan ja sulje kannella. Anna jäähtyä ja poista kuori. Keitä vihreitä papuja pari...

Herkkusienipasta sieni-tryffelitahnan kera – Shampinjonipasta seene-trühvelipastaga

...sööme siis rasket lammast, kohupiima ja shokolaadi. Seene-trühvelipasta sisaldab shampinjone, musta oliivi, musta suvetrühvlit (5%), ürtte, soola, sidrunimahla ja aroome. Toidu värv tuli hall, aga see ei ole hall toit...