Kauraiset juusto-porkkanasämpylät

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: reseptitsämpylätJulkaistu seuraavalla sivustolla

Mikä onkaan sen herkullisempaa kuin tuoreet, juuri uunista tulleet sämpylät!


Juusto sekä porkkanaraaste antavat näille sämpylöille sekä hyvää makua, väriä että kosteutta. Vehnäjauhojen lisäksi käytän sekä kauraryynejä että grahamjauhoja, joista sämpylät saavat mukavasti rakennetta ja ovathan ne siten myös pelkkää vehnäpullaa terveellisempiä.

Kauraisiin juusto-porkkanasämpylöihin…
...muuten tulla turhan kuivakoita.Tätä sämpylöiden perusreseptiä muuttelemalla saat aina mieleisiäsi sämpylöitä! Sämpylöiden perusresepti 5 dl maitoa tai vettä1 pss kuivahiivaa½ dl öljyä1 tl suolaa2 rkl siirappia5 dl grahamjauhoja6-8 dl vehnäjauhoja...

Läheiset reseptit

Kauraiset juusto-porkkanasämpylät

... Mikä onkaan sen herkullisempaa kuin tuoreet, juuri uunista tulleet sämpylät! Juusto sekä porkkanaraaste antavat näille sämpylöille sekä hyvää makua, väriä että kosteutta. Vehnäjauhojen lisäksi käytän sekä...

Paneer-juusto

...– juuston valmistukseen kului aktiivista valmistusaikaa alle 20 minuuttia ja se onnistui ihan keittiön perusvälineillä. Kun juusto vielä maksoi vähemmän kuin kotijuusto, jota olen tähän asti käyttänyt ja kesti kuumennusta...

Juusto-porkkanasämpylät

...smpyläreseptin, jolla leipaisimme kuopuksen nukkuessa kaksikymmentä lämpimäistä! 5 dl maitoa2 tl suolaa1/2 dl siirappia tai hunajaa1 pss kuivahiivaa2 dl kauraleseitä3 porkkanaa2 dl juustoraastetta10 dl hiivaleipäjauhoja1/2 dl rypsiöljyä Pese, kuori ja...

Lohi-piparjuurirulla, punajuuricarpaccio ja pähkinäinen manchego-juusto (Yhdeksäs luukku)

...Kypsennä punajuuria 220-asteisessa uunissa  noin 50 minuuttia. Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi siivuiksi Pähkinäinen manchego-juusto100 g Manchego-juustoa 50 g Saksanpähkinöitä 3 tl Hunajaa  Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi ja pyörittele sitten...

Nostalginen juusto-savukalasalaatti

...sitruunanmehuhienonnettua tilliäValmista ensin kastike, että se ehtii makuuntua. Valmista sitten salaatti. Kuutioi juusto ja meloni, revi salaatti sekä leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kokoa salaatti laakealle astialle tai suoraan lautasille. Koristele...

Tehtiimpä sitten mustikkapiirakka, kinkku-juusto- sarvia ja pikkupizzoja :)

...seurauksena, mutta en valita hyviä oli. 🙂 Kinkku-juusto- sarvien aineet: (3×8=24 kpl) 7 1/2 dl vehnäjauhoja200 g voita2 1/2 dl maitoa1/2 hiiva1 tl suolaakinkkusuikaleita ja juusto täytteeksi Kinkku-juusto- sarvien ohje:...

Vegejuustot esittelyssä

...Juusto on kuitenkin suurta herkkuani, joten juustosta luopuminen tuntui aluksi hankalalta, vaikkakin erityisesti ekologisessa mielessä niin tärkeältä, että aloin tutustua vegejuustotarjontaan. Onhan juuston hiilijalanjälki hyvin lähellä naudanlihan hiilijalanjälkeä, joten jos kasvissyö ekologisten...

Juusto-makaronilaatikko

...makaronit paketin ohjeen mukaan. Kaada keitetyt, valutetut makaronit uunivuokaan ja murustele sinihomejuusto päälle. Mausta kerma valkopippurilla sekä tarvittaessa ripauksella suolaa ja kaada vuokaan. Levitä juustoraaste pinnalle. 200°C  n. 40 min....

Piimäjuusto

...sekä itse tehty juusto. Päätinkin tänä vuonna kokeilla juhannuspöytään jotain uutta juusto-ohjetta, ja koska Pohjois-Pohjanmaan perinteisen juhannusjuuston keittämiseen ei aikaa tai hermoja vielä löytynyt, valmistui keskikesän juhlapöytääni tällä erää tämä...

Liptai-juusto (Saksa,Itävalta, peräisin Unkarista) resepti

...Laita tahna kylmään pariksi tunniksi. Muotoile pyöreäksi juustoksi ja kiertele ruohosipulisilpussa. Tai pakkaa juusto ruukkuun ja ripottele ruohosipulisilppu pinnalle. Pidä kylmässä tarjoamishetkeen asti. Säilyvyys: 2-3 vrk jääkaapissa. The post Liptai-juusto...

Juusto-salvia schnitzel

...niitä. Korvaajana siis korppujauhot. Meillä on jääkaapissa aina parmesaania tai pecorinoa, paitsi nyt. Kokkaaminen oli sen verran pitkällä, etten halunnut lähteä kauppaan, vaan sovelsin ja käytin pääsiäiseltä jäänyttä västerbottensostia. Juusto oli...

Vegaaninen banaani-maapähkinä"juusto"kakku

...siitä tule ähky olo vaikka sitä söisi miten paljon. Tässä ohjeessa juusto korvataan cashew-pähkinöillä ja silken-tofulla. Resepti: Pohja: 200 g digestive-keksejä 75 g (vegaanista) margariinia ”Juusto”kakkumassa: 3 dl (250 g)...

Paras pekoni-juusto-salaatti

...todella ruokaisaa, mutta samalla kertaa raikasta. Salaattiin tarvitaan: Pekoni-juusto-salaattiPekonia 1-2 pktEdamjuustoaCashewpähkinöitäPinjansiemeniäSalaattia (esim jäävuorisalaatti, mutta kaikki muutkin käyvät)Hunajamelonia tai cantaloupemelonia Pekonit pilkotaan ja paistetaan. Pinjansiemenet paahdetaan puolestaan pienessä tilkassa oliiviöljyä. Juusto kuutioidaan,...

Kauraiset suklaakeksit

... Tytöt leipoivat kuukausi sitten pikkuveljen synttäreille pikkuleipiä.Ohje on RuokaPirkasta 4/2014.Kauraiset suklaakeksit16 – 20 kpl100 g voita tai margariinia1 dl sokeria1 kananmuna2 dl vehnäjauhoja2 dl kaurahiutaleita100 g...

Kauraiset nokkossämpylät

...helpompi ottaa käyttöön ja hienontaa ruokiin. Ei siis muuta kuin kädet taikinaan! KAURAISET NOKKOSSÄMPYLÄT (16 kpl)5 dl lämmintä vettä1 pss kuivahiivaa tai50 g tuorehiivaa5 dl kaurahiutaleita0,5 rkl suolaa0,5 dl luomu...

Paneer-juusto

...maitoa riittää.-Maito kannattaa valita oman maun mukaan. Juustoa voi tehdä vaikka rasvattomasta maidosta, mutta rasvaton juusto on usein aika mautonta. Juustoa varten voi hankkia kevytmaitoa, tai jopa, ehkä, kukaties! –...

Lipstikka-ohrariisi ja juusto-punajuurikastike

... Tämän ruuan koko nimi voisi olla Uunivihannekset, lipstikka-ohrariisi ja juusto-punajuurikastike. Pääruoka, joka toimii myös lisäkkeenä porkkanan tai ainakin punajuuren määrää vähentämällä. Helppo tunnin homma. Uunivihannekset (neljälle)6 punajuurta2...

Juusto-paprikamuffinit

... Kasvissyöjätytär lomaili syyslomalla ilonamme pari päivää, joten äityli leipaisi sen kunniaksi juusto-paprikamuffineja. Maistuivat ne toki meille lihansyöjävanhemmillekin.  Paprikajauhe oli päässyt loppumaan, mutta sen korvasi hyvin chilimausteseos...

Taivaallinen kesäjuusto

... Voi taivas mikä juusto! Osataan se juustojen tekeminen Suomessakin ja hyvin osataankin. Enkä yhtään epäile, etteikö tämä juusto maistuisi myös talvella. Uusien perunoiden ja sillin ensimmäinen...

Juusto-ruohosipulileipä

...sellaiseen aika ei aina riitä. Onneksi on olemassa muitakin leipäreseptejä, kuten tämä makoisa juusto-ruohosipulileipä, jonka ohjeen jaan teille nyt. Jauhoina tässä leivässä käytin sekä speltti- että ohrajauhoja. Erikoisempaa makua saadaan...

Juusto-pekonipiirakka munakoiso-tomaattipaistoksella

... Melkein kaikki meidän perheessä syödyt juustot ovat yleensä kovia ja aika voimakkaan makuisia. Kulutus on aika pientä ja panostamme tässä asiassa enemmän laatuun, mutta sitä huolimatta...

Juusto-olutkeitto

...ja anna keitä kunnes peruna on syötävän pehmeää. Koska olet kuutioinut ne pieniksi, tämän ei pitäisi viedä kauaa.Sekoita soppaan juustoraasteet ja sekoita kunnes juusto on sulanut ja soppa sileää.Sekoita joukkoon...

Juusto-kalkkunasarvet

... Mietin, mikä olisi hyvää evästä koko perheen pitkälle automatkalle syötäväksi tien päällä. Siitä syntyivät nämä suolaiset sarvet. Tuoreina näistä ei tule muruja takapenkillekään. Case closed. Juusto-kalkkunasarvet...

Juusto-Melonisalaatti

...ja suikaloi kurkku. Viipaloi retiisit.Kuori melonit ja poista siemenet. Tee melonista sopivan kokoisia paloja.Leikkaa myös juusto kuutioiksi.Huuhtele salaatinlehdet ja asettele ne kulhon reunoille. Sekoita ainekset ja laita salaattikulhoon. Jogurttikastike 300g...

Kauraiset marjamuffinssit täynnä syksyn makuja

Tämä viikonloppu on ollut hyvä. On sellainen olo, että tulevaan viikkoon on nyt hyvä lähteä. Ennalta suunniteltua ohjelmaa on ollut vähän. On selätetty pyykkivuoria, imuroitu...

Kauraiset patongit

Ruoka.fi -sivuston ”Paras gluteeniton leivonnainen” -leivontakisan myötä sain kokeiltavaksi Urtekramin uusia gluteenittomia luomujauhoseoksia ja kaurajauhoa. Kisan tarkoituksena oli kehittää gluteeniton leivonnaisresepti näitä jauhoja hyödyntäen ja...

Kauraiset sämpylät

Tästä taikina määrästä tulee 10 kpl sämpylöitäOhje5 dl kädenlämpöistä vettä (37 asteista)50 g tuoretta hiivaa1 tl suolaa 2 dl höyrytettyjä kaurahiutaleita 2 dl tummaa gluteenitonta...

Suolattomat porkkanasämpylät (sopivat myös yli 8kk vauvojen mutusteltaviksi)

5dl lämmintä vettä/korviketta/maitoa1pss kuivahiivaa1rkl siirappia1/2tl suolaa1rkl öljyä2dl porkkanaraastetta3dl neljän viljan hiutaleita 8dl täysjyvävehnä- tai grahamjauhoja (Huom! Muistathan maistattaa uutta ruoka-ainetta vauvalle aina ensin vain vähän...

21. päivä porkkanasämpylät

Nämä sämpylät ei turhia selittelyjä kaipaa helppoa ja hyvää! 2½ dl maitoa6 dl vehnäjauhoja½ pps kuivahiivaa½ tl suolaa1 rkl siirappia1½ dl porkkanaraastetta½ dl öljyä Aloita...

Porkkanasämpylät

Ensimmäinen testaus valmiista reseptistä.Tällä kertaa alkuperäinen oli Kotilieden numerosta. Kommentit alkuperäisestä reseptistä:+ paljon porkkanaa+ sämpylöiden määrä+ nopeasti tehtävä taikina– kaikki jauhot vehnäjauhoja– raskas taikina Tykkään...