Syksyn suosikit

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: OmenapiirakkareseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Näihin pikkupiiraisiin on helppo saada uppoamaan paljon omenoita, jos tuntuu, että oman puun antimia ei saa käytettyä mihinkään. Silloin kun tuoreita omenoita on tarjolla, voi hyvin leipoa vaikka koko seuraavan vuoden piiraat kerralla. Näitä on leivottu nyt parina syksynä ja maku on ollut molemmilla kerroilla yhtä hyvä!...sokeria2 tl leivinjauhetta5 dl vehnäjauhoja1 dl sulatettua margariinia1 dl maitoa Päälle:10-12 pientä omenaakanelia Muru:75 g pehmeää margariinia1 1/2 dl sokeria1 1/2 dl kaurahiutaleita Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe...

Läheiset reseptit

Syksyn suosikit

...leipoa vaikka koko seuraavan vuoden piiraat kerralla. Näitä on leivottu nyt parina syksynä ja maku on ollut molemmilla kerroilla yhtä hyvä! Omppupiiraat(18 pientä tai 1 iso piirakka) 4 munaa2 dl...

SYYSKODISSA MIKSATAAN TYYLEJÄ

... SPONSORED  Kuva: Toni Kilpinen – Muistatteko vielä kesäkuisen Helsinki-päivämme Hobby Hall studiolla? Aiempi postaus löytyy täältä.Nyt, kun syksyn uusi Hobby Hall kuvasto on kolahtanut postiluukusta, on aika paljastaa...

ASUNTOMESSUT 2016: SUOSIKIT + TÄRPIT

...mutta tässä mun suosikit! Lisäksi korvan taakse kannattaa laittaa kohde 29. Tupien Tupa, jonka sisustuksesta vastaa tänäkin vuonna Adalminan Helmestä tuttu Annarina. Samoin kohde 26, joka on kauniisti puuverhottu kivitalo + kohde...

Salaatinkastikekimara eli tämän kesän suosikit. Kerro omasi!

...vähän kasvaa suuremmaksi. Valkosipulinen vinegretti on myös ihan ehdoton syksyn salaattisuosikissa eli kastanjoilla höystetyssä lehtisalaatissa. Niin, ja olettekos kokeilleet wasabivinegrettiä kalaa sisältävien salaattien seuraksi ? Maustetut balsamicot  Monesti salaatin saa nostettua uuteen ulottuvuuteen myös...

syksyn varrelta osa2: lasten kakkuja

...lähti myös voileipäkakku joka myöskin oli glut. ja lakt:n. voileipäkakusta vaan en löytänyt kuvaa, jäänyt varmaan kuvaamatta.ainakin tälläisiä kakkuja lasten juhliin valmistin syksyn aikana. muutama kuva myös kännykan muistissa. jos...

Spelttirisotto myskikurpitsalla - Syksyn herkullisin kasvisillallinen

...päädyimmekin kokeilemaan syksyn kurpitsasatoa hyödyntävää spelttirisottoa.Tähän mennessä risotto ei oikein ole ollut meidän juttumme. Onko kenties vika ollut sitten tekijöissä, raaka-aineissa tai molemmissa, tähän asti valmistetut risottomme ovat aina olleet odotuksiin nähden...

Kuinka saisin rikki kookospähkinän.. eli flunssa- ja satokauden suosikit

Flunssakausi ehti tännekin, onneksi ei toistaiseksi kovin pahana.Eilen ja tänään meillä oli mummu yökylässä ja sen ansiosta ehdin toteuttaa suunnittelemani satokausipostauksen reseptikokeiluosuuden.Eli asiaan! Kuinka monella...

Kesän suosikit

Elokuun juhlia suunnitellessa mieli kääntyy keskikesään. Eräänä helteisenä lomapäivänä bongasimme lehdestä lähimarketin mainoksen: ”tuoreita muikkuja säävarauksella!”. Ja eikun ostoksille. Eikä muikut olisivat voineet enää tuoreempia...

Kevään suosikit. Koti.

Anteeksi että tää postaus nyt menikin maanantaille ja kesän ensimmäiseen päivään, olin eilen illalla vaan aivan poikki.. siis aivan todella poikki. kun pääsin kotiin niin...

Syksyn harrastukset

Arki on pamahtanut päälle ihan täysillä. Ei kevyttä laskua, eikä pehmeää alkua, vaan tuulta päin sata lasissa. Lasten ja aikuisten harrastus päivät ovat vahvistuneet. Tiistaisin...

Syksyn makua

Heippa, Tänään teki mieli herkutella. Silmät osuivat omeniin ja siinähän se. Omenapaistos. Sen verran makoisaa siitä tuli, että laitetaan ohje jakoon. Minulta on pyydelty myös...

Syksyn puolukka-kinuskimuffinit

Sain siskoni perheeltä ämpärillisen lähes heidän pihaltaan poimittuja puolukoita.Joku puolukkahullu minusta on tainnut tulla, kun voisin tuon ämpärillisen syödä kokonaisina maustamattoman jogurtin kanssa.Riitti satsista onneksi...

Syksyn sadon omenapiirakka

Syksyinen iltapäivä oikein vaati tänään pientä ulkoilua ja me ystäväni Annan kanssa käytettiin tilaisuus hyödyksi ja lähdimme omena-apajille. Ja ah mikä määrä omenoita! Pyöreitä, täydellisiä,...

Syksyn piirakkasatoa

Heipä hei! Elossa ollaan, mikäli olette miettineet. 😀 Arki imaisi kyllä loman jälkeen sellaisella voimalla, että ei ole bloggailuun oikein ehtinyt syventyä. Ja myönnettävä on...

Syksyn omenapiirakka ja vaniljakastike

Syksy on omenapiirakoiden aikaa! Sunnuntai aamupäivänä minä olin ainakin valkkaamassa omenapuusta omenia ja moni muu on varmasti ollut jo 🙂 Ja omenapiirakka tarvitsee ehdottomasti lisukkeeksi...

Syksyn omenoita

Tämä omenapiirakka maistuu paremmalta miltä näyttää. Hidas pitkä kypsennys miedolla lämmöllä tekee omenasta suussasulavan ja aromikkaan jota manteli korostaa hienosti. Omenaa tuskin voi tähän laittaa...

Lohiramen syksyn lämmittäjänä

Minun on monta viikkoa tehnyt mieli vuorotellen pho-keittoa ja ramen-keittoa. Nämä ovat aika samankaltaiset keitot, toinen vietnamista ja toinen alunperin Kiinasta, mutta ramen mielletään usein...

Vohveleita herkkusuille, syksyn energiatankkaus on käynnistynyt

Näin se vain on, päivä lyhenee ja valoisa aika alkaa olla häviävän pieni. On aika kohta asettua talviunille, joka tarkoitta sitä, että nyt on alettava...

Kauraiset marjamuffinssit täynnä syksyn makuja

Tämä viikonloppu on ollut hyvä. On sellainen olo, että tulevaan viikkoon on nyt hyvä lähteä. Ennalta suunniteltua ohjelmaa on ollut vähän. On selätetty pyykkivuoria, imuroitu...

Syksyn omenapiirakka ja vaniljakastike

Syksy on omenapiirakoiden aikaa! Sunnuntai aamupäivänä minä olin ainakin valkkaamassa omenapuusta omenia ja moni muu on varmasti ollut jo 🙂 Ja omenapiirakka tarvitsee ehdottomasti lisukkeeksi...

Syksyn pannupihvit kanttarellikastikkeella ja porkkanaperunamuusilla

Sienet ovat täällä! Poimi omasi metsästä ja loihdi niistä ihnan kermainen kanttarellikastike pannupihvien seuraksi 🙂Noin 4 annostaRaaka-aineet:Pannuihvit:- 400g naudan jauhelihaa- 1 ruskea sipuli- 1 kananmuna-...

Hyva syksyn yritys (I have)

Vaikka nyt on jo talvi. Mutta jos oikein tarkasti katsoo, niin muutaman puun lehdet ovat kellastuneet. Vedin kaulahuivin tiukemmin kaulani ymparille ja kuvittelin kylmaa ja...

Mustavalkoisuuden viehätys!

...jälleen kerran etuajassa syksyn puolella. Syksyn sisustusta ja tekstiileitä on aina mukava suunnitella, koska syksy on se vuodenaika jolloin saa ja kannustetaan käyttämään tummia tekstiilejä. Kesä mennään hempeillen, mutta syksyllä...

Kuulumisia piiraan kera

...ihanat emännät taas tästä vauhdikkaasta syksyn startista! Kaikkea mukavaa on mielessä tänne blogiinkin syksyn varalle! Haluasin syksynmittaan tulla rupattelemaan remppakuulumisia (tietenkin), visioista ja suunnitelmista, väliaikaisen asunnon tunnelmista, ruokajuttuja, diy-juttuja, suomiosaajien...

Gluteenittomat seesamitonnikalapyörykät - mielihyvää syksyyn

...valmistautumaan yhä kylmempään kauteen ja tekee kaikkensa suojatakseen syksyn flunssa-aalloilta ja kaamosmasennukselta.  Syksyn harmaudessa myös vaihtelu virkistää ja piristää mieltä, joten proteiinipitoisten linssien, kikherneiden, kalan, tofun ja siipikarjan sijasta päätinkin...

Paluu hellan ja tietokoneen ääreen

...hetkeä, ettei se aiheuttaisi lisää stressiä. Nyt mieliteko on kasvanut liian suureksi ja täällä ollaan taas! Olen kateellisena seurannut kavereiden blogimerkintöjä ja facebook-kuvia syksyn säilömisistä. En ole käynyt sieni- enkä...

Pimenevät syysillat

...huomannut, että syksyn saapuminen myös hiljentää kaupunkia. Pimeässä ei huudella toisille yhtä helposti kuin valoisina kesäöinä ja muutenkin ihmisiä liikkuu vähemmän ulkona. Itse olen enemmänkin talvi-ihminen, joten syksyn saapuminen saa...

Monday...

...yleensä syksyn tullen olen kaivannut paljon väriä ja lämpöä viileneviin ilmoihin. Jollain tavalla tämä vuosi on ollut merkittävä siinä mielessä, että lasten kasvaessa olen saanut enemmän omaa aikaa ja itsensä...

VOITA LIPUT HABITAREEN!

... – On aika palkita uskolliset lukijat ja arpoa viidelle onnekkaalle pääsyliput tämän syksyn Habitare-messuille!Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare järjestetään tänä vuonna 9.-13.9.2015 Helsingin Messukeskuksessa. Samaan...

Da-Capo-kakku

...vie nostalgisiin tunnelmiin, ja rommin ja kahvin aromit tuovat kakkuun syvää, tuhtia makua. Da-Capo-kakku on varma hitti syksyn illanistujaisiin.Kakkuun (kaksi pientä tai yksi iso kakku):160 g Da-Capoja 200 g voita2...