Aikamoinen soppa!

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: JälkiruoatreseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Riisipuuro on suurta herkkuani. Jostain syystä pidän sen keittämistä vaivalloisena, ehkä se johtuu siitä että poltan yleensä kaikki maitopohjaiset puurot kattilan pohjaan kiinni ja se se vaivalloinen osuus on sitten se kattilan pesu. No, vesihaudekattilassa tätä ongelmaa ei ole ja kun oikein kauan jaksaa hauduttaa niin ihan suussasulavaa puuroa…
...kuivattuja, pehmeitä aprikooseja8 dl omenatuoremehua8 dl vettä1,5-2 dl sokeria4 rkl perunajauhoja 1,5 tl kanelia1/2-1 tl inkivääriäKuutioi aprikoosit pieniksi paloiksi (turpoavat keitettäessä aika paljon) ja laita kattilaan. Lisää vesi ja sokeri,...

Läheiset reseptit

Aikamoinen soppa!

...ainaisen kanelin ja sokerin tai luumu-/sekahedelmä-/rusinakiisseleiden sijaan. Koska tämä oli kuitenkin tulossa tarjolle pikkujouluihin, halusin makumaailmasta jouluisen mausteisen. Kaupasta tarttui mukaan aprikooseja ja omenamehua, joista syntyi tällainen soppa: Aprikoosi-omenakiisseli200 g...

Sitä parempi soppa II -kirja: helpot ja nopeat ideat vappuun!

... Tosin ei ainoastaan ohjeita vappuun, vaan vuoden valoisimmasta ajasta ideansa ja reseptinsä ammentava juuri ilmestynyt Sitä parempi soppa II -ruokakirja sopii täydellisesti kevään, kesän ja syksyn satoa hyödyntävään kokkailuun ja leivontaan.  Ruokatoimittaja,...

SITÄ PAREMPI SOPPA 2: VADELMARAAKAPALLOT

... Tykkäsin todella paljon viime vuonna loppusyksystä ilmestyneestä Sitä Parempi Soppa -ruokakirjasta, mm. sieltä löytynyttä erinomaista kesäkurpitsalasagnea olen tehnyt jo useita kertoja. Tuskin ehti painomuste kuivua edellisestä julkaisusta,...

Moussaka àla Soppa Hommia

...Moussaka àla Soppa Hommia 400 g jauhettua karitsan tai naudanlihaa 3 isoa kypsää tomaattia2 isoa munakoisoa2 valkosipulin kynttä 1 iso punasipuli1 dl kuivaa valkoviiniä 100 g Kefalotiri juustoa tai parmesania...

Rakastavaisten soppa

Hyvä, marokkolainen kasvissosekeitto! 20g kuorittua inkivääriä1 keskikokoinen sipuli5 porkkanaa20g voita5 dl vettä1 kasvisliemikuutio1 dl appelsiinimehua100g creme fraichea1/2 tl suolaa2 hippusellista paprikajauhettaripaus mustapippuria tuoretta ruohosipulia päälle...

Mustaa lohta ja raakaa kakkua humppaliiterissä: valokuvausworkshop osa II

...Täälläkään emme nälkiintyneet vaan upeita ruokia oli tarjolla Marin molemmista ruokakirjoista Sitä parempi soppa – Mitä yhdessä kokataan ja Sitä parempi soppa II – Puoli kuuta nokkosesta, perunasta ei päivääkään. Yksinkertaisen maukas kvinoa-mustikka-vuohenjuustosalaatti,...

Pidennetty viikonloppu Lontoossa

...olimme lukeneet että lippuja saman päivän esityksiin saa edullisemmin Leicester Squaren TKTS-kioskista. Puolilta päivin jono oli aikamoinen, mutta kun lounaan jälkeen palasimme paikalle pääsimmekin jo suoraan luukulle. Pääsiäinen vaikutti siihen,...

Sähäkämpi Sweet & Sour

...kauppojen makeisiin versioihin ja tämä kastike oli minulle varsinainen silmienavaaja. Meillä kahdella oli aikamoinen kielimuuri välissämme, kun yritin tiedustella mitä kaikkea kastikkeessa oli, mutta onneksi rouva otti ja talutti minut...

Kukkakaalikeitto (Curry-Kookos-Paprika-Chili) (Vegaaninen)

...toisin kuin The Soup Nazi, minä en piilottele reseptejäni antiikkisessa kaapissa.) Muistakaa vain pitää mielessä, että tämä soppa tykkää hellyydestä, joten älä missään vaiheessa anna pannun räiskyä tai sopan kiehua...

Turkkilainen linssikeitto

... Olen joskus julkaissut linssikeiton ohjeen jo Naapurina Provencessa blogin puolella, mutta koska soppa on mielestäni yksi parhaista kasviskeitoista, niin lisätään se myös tänne. Linssikeitto on täynnä...

Pirun hyvä linssikeitto

... No tämä ei ehkä ole maailman parhain ajankohta tämän reseptin julkistamiselle, sillä aika monella on vielä mielessä tuo taannoinen soppaepisodini, jossa kyseinen soppa ei suinkaan päätynyt...

Kylmäuutettu kahvi/Cold Brewed Coffee

...tiedä, jos ei kokeile. Kylmäuutettun kahvin bongasin Soppa 365– sivuilta jutusta, jossa esiteltiin hieman erilaisia brunssiruokia. Kylmäuutettu kahvi ratsasti ilmeisesti jälleen niiden kuuluisien ruokatrendien allonharjalla, joten tokihan sitä piti kokeilla....

Ihanat imetyskorut

...nämä korut ovat niin kauniita, että tykkäisin käyttää tällaisia ilman vauvaakin! Olikin aikamoinen valinnanvaikeus, kun sain valita ByPinjan verkkokaupasta yhden korun itselleni, kauniita värejä ja yhdistelmiä kun löytyy vaikka kuinka...

Daim -hyydykekakku

... Jos virittelisin blogia taas uudelleen voimaan.Reseptilaatikkoon on alkanut kertyä aikamoinen nippu leivottuja kokeiluja, jotka eivät ole enää missään järjestyksessä 🙁 Tämä on niin helppo tapa pitää...

Täytekakku cupcaket | Strawberry cupcakes

...ja niissä olikin aikamoinen puhdistus ja pakastaminen. Nyt on kuitenkin kiva mieli, kun tietää, että talveksi on jo osa marjoista säilössä. Mies sitten sanoi, että pitäähän se nyt mansikkakakku tehdä...

Katkarapupiirakka

...hyvin tuo koskenlaskijajuusto sopi pohjaan. Taidan kokeilla sitä muihinkin suolaisiin piirakoihin. Itselläni oli kovat odotukset piirakasta, koska olen aikamoinen katkarapufani ja tätä piirakkaa söinkin hyvällä omallatunnolla useamman palan 🙂 ...

McDreamy pikkumiehelle

...aikamoinen linssilude muutenkin, katsoo herkeämättä kameraan kun alan kuvata, ja sehän sopii mulle. Voin kertoa että pojasta on tietokoneen kovalevyllä jo ihan muutama sata valokuvaa… 😀 McDreamy -neulepaitaOhje: Drops DesignKoko:...

Nusa Lembongan

...on Blackie ja se nukkui joka yö meidän bungalowin terassin sohvalla ja oli aina meitä häntä heiluen ottamassa vastaan. Ensikosketus nusa Lembonganiin oli aikamoinen shokki, luulimme tulevamme hiljaiselle saarelle, ja ensivaikutelma...

Ihania kakkuja vuosien varrelta

... Koska rakastan leipomista, on myös kakut suuri intohimoni.Vähänkin jos on aihetta juhlaan, on kakku pakko tehtävä.Näin ollen hyviä kakkuja on tullut vuosien varrella aikamoinen määrä ja...

Kokonainen kana à la Kiev

...olla aikamoinen kynnys. Tässä vaiheessa tullaan takaisin kokonaiseen kanaan, joka harvemmin paistettuna epäonnistuu. Kun kuuman mehevän kananpalan päälle laitetaan ohut siivu maustevoita à la Kiev, herkullinen maku leviää minuutissa ja...

Vihreä tee -jäädyke, paahdettua valkosuklaata ja raparperia

...Anna jäädykkeen jähmettyä 24 tuntia ja tarjoile. Paahdettu valkosuklaa namelaka on aikamoinen suosikkijuttu myös ravintoloissa tällä hetkellä. Namelaka on japania, ja tarkoittaa käsittääkseni erittäin pehmeää koostumusta. Käytännössä namelaka muistuttaa ganachea. Tästä...

Avokado-halloumisalaatti

...ainesosilla eli kyseessä oli aikamoinen erävoitto krapulapäiväksi. Tämä terveellinen halloumisalaatti oli täydellinen uhrilahja mun kropalle, jotta sain hyvitettyä edellisillan humputtelut. Toivottavasti se tepsi, koska ainakin salaatti oli ihan pirun hyvää...

Huh-huh-huhtikuu jo!

...mitään laiteltua. Ja mitä koristeluun ja muuhun tulee, niin niistä saatan antaa jotain pieniä viuhahduksia tänne. Jos vaan kerkeän, kykenen ja jaksan.Nyt justiinsa painaa aikamoinen flunssa, joka ei saisi kovin...

Naked wedding cake ja kristallihääpäivä

...koskaan uskonut, että löydän sielunkumppanini Walesilaisesta tiikeristä, jonka kohtasin ohimennen Vaasan kävelykadulla. Olin aikamoinen hulivili ja monen epäonnistuneen suhteen jälkeen olin vannonut itselleni, etten KOSKAAN mene naimisiin. Walesin tiikeri oli onneksi...

Toukotyöt tehty!

...on tänä keväänä laitettu kasvamaan. Aikamoinen lista se onkin näin kun kirjoitettuna sitä katsoo, huh! Ja pidempikin tuo lista olisi jos olisin kirjannut kaikista kasveista kaikki lajikkeet. Katsotaan saisinko myöhemmin...

Nutella-juustokakku

...Tuorejuusto ja tomusokeri vatkataan tasaiseksi, lisätään Nutella ja vatkataan kunnes juusto on sekoittunut tasaisesti Nutellan joukkoon. Sokeria voi lisätä tarvittaessa (mutta aikamoinen tarve saa olla). Täyte lusikoidaan viilentyneen keksipohjan päälle...

24. Luukku

... Hyvää aattoaamua! Kaikki on kuin onkin valmiina! Ruuhkavuosien joulu on aikamoinen haaste lapsiperheelle. 🙂 Tänään kuitenkin rauhoitumme kuuntelemaan joulurauhan julistuksen ja ehkä saamme pari pakettiakin avata....

Välimerelliset paistetut muikut

...niistä välitä, ovat ne tietyissä tilanteissa ja sopivissa määrissä aikamoinen herkku. Ja tietenkin niiden pitää olla paistettuja. Perinteinen annos sai tällä kertaa hieman särmää espanjalaisista vivahteista. Valkosipulia, savustettua paprikaa, annos...

Aprikoosi-vadelmajuoma, lasillinen superfoodia

...voi käyttää vaikka salaatissa. Aikamoinen marja, sanoisin! Aprikoosi-vadelmajuoma 500 g tuoreita aprikooseja200 g vadelmia (mielellään pakaste tai tuoreita/muutama jääpala)4 dl sitruunateetä + 1 rkl hunajaa (jääkaappi kylmää)tuoretta minttua muutama lehti Kiehuta...

Banaani-suklaa-aamupalacookiet

... Aikamoinen sanahirviö pääsi taas otsikoksi. Eiköhän tuota voisi hieman avata. Nämä keksit ovat siis sellaisia nopeasti leivottavia, pitkiin aamuihin tarkoitettuja herkkupaloja. Ainekset ovat mitä terveellisimmästä päästä...