Sämpylät

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: Leivät ja sämpylätreseptitSuolaiset herkutJulkaistu seuraavalla sivustolla

Tänään kaupassa käydessäni mukaani tarttui piimää -30% ja graavisuolattuja lohisiivuja -30%. Tarkoitus oli tehdä päivälliseksi pinaattikeittoa (tai ei tehdä, vaan sulattaa kattilassa kaupan valmis keitto.. :D), ja juolahtipa mieleeni, miten hyviä olisivat sämpylät joihin voisin lorauttaa piimää mukaan ja laittaa väliin lohisiivuja ja tartuimpa tuumasta toimeen!
...päätin käyttää ne. Kävi mielestäni hyvin tuon lohen kanssa. Tillihän olisi käynyt myös varmasti hyvin, mutta sitä ei minulla ollut. 🙂 Kylmä kastike 1,5dl turkkilaista jogurttia3rkl silputtua ruohosipulia1rkl sitruunanmehuaMustapippuriaSuolaa...

Läheiset reseptit

Täydelliset sämpylät

…ja samalla myöskin maailman helpoimmat, pehmeimmät ja taikinavaiheessa sormia sotkemattomimmat ikinä! Alkuperäinen resepti on Sikke Sumarilta, ja sitä mä vähän muokkailin mun kaappien sisältöjen mukaisiksi....

Gluteenittomat sämpylät

Kokeilin gluteenittomien sämpylöiden tekoa ja ne kyllä onnistuivat hyvin. Ilman muuta alkaisin täysin gluteenittomalle linjalle, jos vain pystyisin. Vatsa todellakin jo rauhoittuu siitä,  kun vähentää...

Nopeat sämpylät

Moikka taas! Mulla on ollut taas jälleen kerran kauheesti touhua, joten bloggailu on taas vähän jäänyt.. onneksi nyt ei kuitenkaan tullut ihan niin pitkää väliä...

♥ Helpot täytettävät sämpylät aamiaispöytään tai evääksi

Viime lauantaina sain siskoni meille yökylään ja kun hän pitkän työpäivän ja tortillaillallisen jälkeen otti pienet torkut sohvalla, päätin sillä välin tehdä meille sämpylätaikinan aamuksi....

Gluutenittomat sämpylät - Leipäherkut Hellapoliisi

Sain tutkittavaksi Hellapoliisin Leipäherkut leivontakirjan. Kirja on selkeä perusopus leivän tekoon ja leipäherkkujen täytteiden valitsemiseen. Selkeät ohjeet ja hyvät kuvat takaavat onnistumisen. Tässä oon nyt...

Höyrytetyt sämpylät marinoidulla tofulla ja muilla lisäkkeillä

Aasialaiset höyrytetyt sämpylät ovat jotain, mistä olen unelmoinut eräänlaisen pienen ikuisuuden. Aluksi unelmointi piti sisällään vain noiden ultimaattisen pehmeiltä näyttävien sämpylöiden syömistä. Kun viimein sitten...

Kotitekoiset Hot Dog sämpylät ja loistavat nakit

Hot Dogit on loistava herkku vaikka vieraille tarjottavaksi tai illanistujaisiin ja lastenkutsuille. Höysteet voi valita tilanteen mukaan, ja kaiken kruunaa itse leivotut hot dog sämpylät....

Gluteenittomat sämpylät

Löysin hyvästä, paljon gluteenittomia leivonnaisia sisältävästä Helgan blogista, eli täältärahkasämpylöiden ohjeen, jota piti testata, kun ”joku” hamsteri oli taas ostanut jääkaappiin rahkaa reilumman satsin, ymmärtämättä kumminkaan...

Kolmen viljan sämpylät

Ihanan kuohkeat ja pehmoiset sämpylät. Nam!Ohjeesta tulee n.16kpl Ohje: 5dl lämpöistä vettä1 pala hiivaa2tl suolaa1dl öljyä1rkl siirappia11dl pirkka kolmen viljan sämpyöläjauhoja Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen....

Hyvät sämpylät

Olipas helpot ja hyvät sämpylät tai pienet leivät (Kiitos Sikken ohjeesta). Yksinkertaisuus menee monesti kaikkien kommervekkien edelle. Resepti löytyi haeskellessani ohjetta, jossa taikina voisin pyöräyttää...

Rapeat sämpylät

Leivoin isänpäiväksi Sikke Sumarin reseptillä herkullisia sämpylöitä. Näissä on ihanan rapea kuori ja pehmeä sisus! Voisin jopa väittää, että tämä on yksi parhaista sämpyläresepteistä, jota olen koskaan...

Osa 24 - Sämpylät

Kuten olen jo aiemmin maininnut, leipä on erittäin lähellä sydäntäni ja erilaisten sämpylöiden ideoiminen on huippuhauskaa! Erään viikon aikana leivoin kolmet erilaiset sämpylät, jotka olivat...

Tuoreet sämpylät kaupan hyllyltä

Ruotsissa, kaupungin keskustassa, asuessa tottui hieman siihen,että aamuisinkin saattoi saada/hakea tuoretta leipää pöytään.Jotenkin yksi vahvimmista kauppamuistoista on nämä uunituoreet leivät yms.,mitä silloin ei Suomessa juurikaan...

Rapeakuoriset sämpylät

Meillä herkuteltiin viime lauantaiaamuna uunituoreilla sämpylöillä. Ja voin tunnustaa, että näin ihania sämpylöitä en ollut koskaan aikaisemmin tehnyt! Tällä ohjeella meillä leivotaan sämpylöitä jatkossakin. Tykkään...

Helpot yön yli kohotettavat sämpylät

Aamupalalla on ihan herkutella tuoreella sämpylällä. Ja tässä olisi helppo ohje. Illalla taikina tekeytymään jääkaappiin ja aamulla paisto. 6 isoa tai 10 pientä sämpylää3dl  Kylmää...

NOPEAT SÄMPYLÄT (hiivattomat)

Teki mieli tuoreita sämpylöitä, joissa ei menisi pitkään tehdessä.Selailin nettiä ja löysin näiden nopeiden sämpylöiden ohjeen.Ensimmäisen kerran tein sämpylöitä ilman hiivaa,mutta lopputulos ei ollut ollekaan...

PORKKANA-OLUT SÄMPYLÄT

Julkaistu seuraavalla...

Keltaiset sämpylät

Idea näihin sämpylöihin tuli pullollisesta porkkanatäysmehua, joka tarttui mukaani kauppareissulta. Oltiin viime viikolla lomareissussa Arquinequinissa ja siellä hotellin aamupalalla tarjottiin todella hyvänmakuista porkkanamehua. Siitä innostuneena...

Steamed buns with salmon (sämpylät ne höyryssä kypsyy)

Kesäkuinen käynti ravintola Gaijinissa poiki makuelämysten lisäksi myös kasan ideoita kokeiltavaksi. Höyryttämällä kypsytetyt sämpylät olivat listan kärjessä, mutta kauan se vei ennen kuin pääsin ideasta toteutukseen....

Sämpylät

Tänään kaupassa käydessäni mukaani tarttui piimää -30% ja graavisuolattuja lohisiivuja -30%. Tarkoitus oli tehdä päivälliseksi pinaattikeittoa (tai ei tehdä, vaan sulattaa kattilassa kaupan valmis keitto.....

Kovan onnen sämpylät

Joinakin päivinä mikään ei onnistu, ei välttämättä edes leipominen. Tyhmän työpäivän jälkeen ruuhka-autoilin kotiin. Ihan tuskaa! Autoilen harvoin, töihin vielä harvemmin. Nyt aikataulu pakotti minut...

Kenties maailman helpoimmat sämpylät.

Viimeisellä mökkireissulla tein mökillä sämpylöitä. Sämpylöiden leivonnassa on se hienous ettei niitä voi oikeastaan mitenkään saada pilalle. Aina tulee hyviä tunki sekaan mitä tahansa  Reseptin kaivelin...

Sitäsuntätä sämpylät

Nämä sämpylät ovat äitini käsialaa. Viimeksi kun hän näitä minulle teki, söin 14 sämpylän pussin parissa päivässä. En vain malttanut pitää käsiäni erossa. Nyt leivoin...

Chili-tomaattileipä/ sämpylät sekä Tomaattinen kanakeitto

Pitkän tauon jälkeen onkin taas aika päivittää Blogia. Suurimmat tapahtumat näettekin Chilitunarin Blogisivuilta. Tein tuossa pariviikkoa sitten ensimmäisen erän Chili-tomaattileipää. Ja viimeviikonloppuna uuden satsin, vanhaa hieman...

Maailman mehevimmät gluteenittomat sämpylät

Tiistai-iltana otin vielä yhdentoista aikaan illalla sämpylät uunista ja mutustelin niitä tyytyväisenä sohvan nurkassa iltapalaksi. Jakso Good wifeä ja tuoreet sämpylät,  voiko parempaa yhdistelmää ollakaan?...

Hampurilais sämpylät

Testissä Semperin Mix Jauhoseos jonka pohjalta ideoin Hampurilais sämpylöitä.Gluteeniton Jauhoseos Semper gluteeniton jauhoseos sopii erinomaisesti leipien, pullien, korppujen ja kakkujen leivontaan.Jauhoseosta voi käyttää myös ruoanvalmistuksessa...

Helpot sämpylät eli vaivattomat ruissämpylät

Näitä sämpylöitä on nyt viikon sisään tullut tehtyä jo kahdesti! Löysin ohjeen Skorpionin keittiössä -blogista ja pitihän näitä superhelppoja sämpylöitä testata. Todellakin vaivattomat sillä taikinaa ei...

Rapeakuoriset gluteenittomat sämpylät

Olen tehnyt moneen moneen kertaan näitä alun perin Sikke Sumarin resepteistä olevia sämpylöitä. Ne on niiiiiin ihania!Muutama viikko sitten bongasin Hesarin Torstai liitteestä gluteenittomien sämpylöiden...

Popchefin helpot sämpylät

Helpot sämpylät

Näitä helppoja sämpylöitä teen usein. Jätän taikinan melko löysäksi, kohotan hyvin ja nostelen kauhalla kekoja pellille tai kaadan taikinan hyvin jauhotetulle leivinpöydälle ja otan leipurinlastalla...