Revittyä lammasta

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: EtuselkäLampaanviuluLapaNiskareseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla


lampaanlapa tai -paisti, luulla tai ilman
porkkanaa
varsiselleriä
sipulia
valkosipulia 
suolaa
maustepippuria
vettä
yrttejä (minttua, lehtipersiljaa…)
granaattiomena

Laita liha ja puolitetut (ei tarvitse kuoria) kasvikset isoon uunivuokaan. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Paahda niitä kuumassa uunissa (grillivastuksen alla) kunnes saavat mukavasti väriä. Lisää vuokaan…
...Marinoitu kaalisalaatti¼ – ½ kaali1 tl merisuolaa myllystä½ tl mustapippuria myllystä1 rkl omenaviinietikkaa1 salottisipuli1 dl säilykepepperoni –paprikoita1 dl oliiveja250 g fetajuustoa1 (ramiro)paprika½ ruukkua oreganoa½ dl oliiviöljyä Suikaloi kaali ohueksi. Sekoita...

Läheiset reseptit

Revittyä lammasta

...Kastikkeeksi sopii tsatsiki ja salaatiksi marinoitu kaalisalaatti. Revittyä lammasta kannattaa kerralla tehdä hieman enemmän. Kypsä liha on nopeasti ja helposti käytettävissä erilaisiin keittoihin, salaatteihin, kastikkeisiin, patoihin, muhennoksiin ja lämpimiin voileipiin....

intialais-nepalilaista lammasta

... Suomessa syödään lammasta puolisen kiloa henkeä kohti vuodessa. Näin pääsiäisen aikaan kulutus lisääntyy. Meidänkin perheemme pääsiäiseen kuuluu lammas. Sama ohje, jossa matkataan Intiaan on palvellut jo vuosia. Myös...

Lammasta ja herne-parmesaanipyreetä

...lammasta 220 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Alenna sen jälkeen uunin lämpötila 160 asteeseen, lisää vihannekset ja anna muhia uunissa 2-3 tuntia. Paistoaika riippuus siitä, kuinka kypsäksi haluat paistin paistaa....

Lammasta konjakissa resepti

...ja mausta suolalla ja pippurilla.Kypsytä pataa 175 asteisessa uunissa 1-1½ tuntia.Lisää herneet ja kypsennä vielä 20 minuttia.Koristele hinonnetulla persilijalla.Juomaksi tämän herkun kanssa sopisi jokin hyvä punaviini. The post Lammasta konjakissa...

Lammasta ja leipäjuustoa

...Kriittisten Ruokailijoden mieleen.Lammaspadan lisukkeena maistuivat mustat Belugalinssit. Lammasta ja leipäjuustoa 1,5 kg karitsanpaistiaMarinadi:1 limen mehu1 rkl limecurdia2 kevätsipuliareilusti tuoretta timjamiamustapippuria myllystä2 tl suolaa0,5 dl sesamöljyä3 valkosipuliskynttä0,5 tl chilihiutaleita (Red Hot...

Pulled boar burger - revittyä villisikaa

Juhannuksen ruokalista koostui pääasiassa villisiasta, ja sitähän riitti. Tästä vajaan 6 kilon villisian niskasta kirjoiteltiinkin aiemmin jo pitkät pätkät. Villisian niska tuntui olevan parhaimmillaan pitkään...

Revittyä possua (taas) eli soijassa haudutettua kassleria

Jälleen kerran meillä herkuteltiin revityllä possulla, tällä kertaa maukumaailmaa haettiin idästä lännen sijaan. Itse asiassa suunnitelmana oli grillata kasslerpihvejä, mutta osui niin huonot ilmat muutama...

Lammasta & valkosipuliperunoita

2 kg perunoita (vihreä pussi)7-9 valkosipulin kynttä 1 prk kermaamaitoa lisäksi niin että vuoka tulee melkein täyteen(kananmuna 1-2 kpl)suolaamustapippuriaKuori perunat. Pilko suikaleiksi ( paksummat siivut kypsyvät...

Valkosipuli lammasta & valkosipuli-kermaperunoita

Pitkä päivitys tauko takana vihdoin. Plakkarissa olisi paljon muutakin mutta otetaan nyt nämä pääsiäisen ruuat ensin kättelyssä pois alta ettei jää unholaan.Täillä herkuilla herkuteltiin eilen...

Lampaan paahtopaisti ja kermainen polenta

... Kun olin pieni, äitini kasvatti lampaita. Lammasta myös syötiin paljon. Äitini bravuuri oli ranskalainen lampaanviulu, ja sitä söi jopa setänikin, joka muuten ei suostunut lammasta syömään....

Bunny chow -lammascurry

... Pääsiäisenä kuuluu laittaa lammasta ja jouluna kinkkua, näinhän se menee.  Itse tosin vieroksun näitä perinteitä, että tiettynä juhlapäivänä pitää laittaa jotakin tiettyä ruokaa. Osittain tästä syystä,...

Kasviscouscous tsatsikilla

...irrottamiseksi.Nostele myös couscous pannulle ja paista hetki. Lisää sitten paprikapyre ja ketsuppi.Mausta couscous suolalla ja lisää öljyä jos haluat ruuasta notkeamman. Tarjoile tsatsikin kera.Tsatsikin ohje tästä:http://kuningattarenkulinarismia.blogspot.fi/2014/04/paasiaismenu-2014-revittya-lammasta.html    Hyvää ruokahalua!-Johanna...

Pääsiäismenu

...ja todennäköisesti toinen pääsiäispäivä menee toipuessa reissusta. Joten tänä vuonna ei uutta pääsiäismenua jaksa tehdä.Varmaankin tämän pääsiäisen ateria on noutopizza.Mutta tässä teille ideaa juhlaruokailuun: http://kuningattarenkulinarismia.blogspot.fi/2014/04/paasiaismenu-2014-revittya-lammasta.html Mukavaa pääsiäistä kaikille! Johanna...

Bariis Iskukaris

...(Kasviksien sijaan voi käyttää pientä kanaa, puolta kiloa jauhelihaa tai lammasta. Ruskista liha ensin ennen kuin lisäät tomaatit.) Tästä reseptistä riittää neljälle henkilölle. Riisin kanssa voi tarjoilla esimerkiksi salaattia ja...

Karitsaa ja viiniä pöytään, pääsiäinen jatkuu!

... Kyllähän pääsiäisenä pitää saada lammasta pöytään. Muodossa tahi toisessa. Olen varmaan aikaisemminkin kertonut, että lapsuuden kodissani ei lammasta tai karitsaa syöty. Se johtui varmastikin isän metsästysharrastuksesta,...

Karitsanpotkia ja raparperia

...lisukkeiden kanssa. Samankaltaisia reseptejä: Kahvilla maustettu lampaanpotka Marokkolaiset karitsanpotkat sahramilla ja hedelmillä Kreikkalainen tomaatti-oliivilammas ja melitzanosalata Lammaskoftat, minttuaioli ja pistaasi-päärynäsalaatti Nyhtölammasta granaattiomenalla ja mintulla Salvia-sitruunamarinoitu lampaanpaisti Lammasta Rogan Josh ja...

Nyhtölammas

...Nigellan inspiroimaa granaattiomenalla sekä mintulla höystettyä nyhtölammasta. Lyhyen googlettelun jälkeen sekä muun muassa ”Ruokasurffausta”-blogin innoittamana päädyin myös hieman modailemaan alkuperäistä ohjetta; marinoin lihan ennen sen kypsentämistä ja kiehautin paistinliemen maukkaaksi...

Lammaspaistia

... Meillä ei juuri lammasta syödä edes pääsiäisenä, johtuen marketista saatavien paistien kehnosta raaka-aineesta ja maustamisesta. Vihoviimeinen keksintö on myös pujottaa bääbääpaisti verkkoon, josta se on kypsänä...

Lammaspiirakka

...nyhtölammasta. Ostin tarkoituksella lihaa oikein reilusti, jotta saadaan myös hävikistä herkkua.Nyhtölampaan kaverina söimme sitruunalla ja korianterilla maustettua freekehiä ja sitäkin jäi yli kupillinen, joka sujahti myös piirakkaan. Piirakassa koko pääsiäisateria...

Nyhtölammas Nigella Lawsonin tapaan – pulled lamb

...lammassalaatin. Tosin salaattia tässä ruoassa ei ole lainkaan, sitä täytyy erikseen lisätä niin halutessaan. Nyhtölampaaseen voi käyttää kokonaisen tai osan lampaanpaistista. Minä tein nyhtölammasta puolikkaasta paistista, koska toisen puolen tein...

Nyhtölammas-pitaleivät marinoitujen punasipulien kera

...vain! Tehtiin ekaa kertaa lammasta ja aateltiin näin noviiseina ottaa varman päälle ja tehdä siitä nyhtölihaa. Sitä kun on vaikea saada epäonnistumaan. Ja ai että, miten hyvää tuli! Lampaan kaveriksi...

Afrikkalainen jauhelihavuoka BOBOTIE

...haluankin jakaa reseptin kanssanne. Bobotie neljälle. 2 rkl ruokaöljyä1 rkl voita500 g naudan jauhelihaa (voi laittaa puolet lammasta)2 sipulia4 valkosipulia2,5 dl porkkanaraastetta2 tl currya1 tl korianteria0,5 tl jauhettua inkivääriä1 tl...

Micken vieraana

...hyviä nämä peltileivät joka tapauksessa olivat! Omassani oli lammasta, punasipulia, bearnaise-kastiketta ja rucolaa. Toisena päivänä kohteenamme oli sitten Kastelholman linnan lähellä sijaitseva Smakbyn. Ravintolasali on nykymuodin mukainen, eli avoin. Saapuessamme...

Ennen vanhaan lihapiirakka

... Viimeisen flunssaisen kahden viikon aikana olen lukenut ehkä liikaa *Game of Thronesia, kun alkoi mieli tehdä ohraa ja lammasta. Muhennoksen sijaan tein lihapiirakkaa käyttäen lampaanjauhelihaa ja...

Cottage pie

...-nimellä – joskin nykyään shepherd’s pie sisältää lammasta. Itsehän en tätä tietenkään tiennyt ilman Wikipediaa. Cottage pie tietysti myös vauvanruokana, kuten myös rice pudding.Resepti on BBC:n ruokasivustolta, josta lähinnä laiskuuttani...

Pannuleivät lammastäytteellä

...pehmeinä. 5. Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon valkosipulimurskaa (oman maun mukaan), oliiviöljyä, ripaus suolaa ja tuoretta korianteri-lehtipersiljasilppua. 6. Levitä leivän päälle jogurttikastike, munakoisoja, lammasta ja koristele korianterilla. Ja eiku syömään!😛...

Upside-down aubergines

...paistovuoka munakoiso-viipaleilla. Kaada päälle puolet lammas-seoksesta ja sen päälle puolet riisistä. Lado päälle taas kerros munakoisoja ja lisää taas kerrokset lammasta ja riisiä. Lado lopulta taas loput munakoisot vuoan päälle,...

Lammas-bataatticurry

... Opinnäytetyöni on lopullisessa tarkistuksessa, joten minulla oli tänään koko päivä aikaa kokkailla palautetta odotellessa. Pakkasesta löytyi sopivasti pala lammasta ja jääkaapista avattu purkki kookosmaitoa, joista syntyi...

Appelsiini ryydittää pääsiäismenun

...perinteistä pääsiäisruokaa, vaikka aika moni tuntuu vierastavan varsinkin lammasta. Yleinen kommentti on, ettei sitä voi syödä, kun se maistuu villalta. Höpöhöpö, sanon minä. Villapuheet voisi jo unohtaa. Varsinkin karitsanliha on...

Herkkusienipasta sieni-tryffelitahnan kera – Shampinjonipasta seene-trühvelipastaga

...ei ole raskasta ruokaa. Sunnuntaina syödään sitten lammasta, rahkaa ja suklaata. Sieni-tryffelitahna sisältää herkkusieniä, mustaa oliivia, mustaa kesätryffeliä (5%), yrttejä, suolaa sitruunamehua ja aromeja. Pastan väri tuli harmaa, mutta se...