Macarons au Citron

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: erilaiset macaron-leivoksetmacaron-leivosMacaronsmacarons au citronreseptitsitruuna-macaronsJulkaistu seuraavalla sivustolla

Sitruunaiset HUIPUTUS-macaron-leivokset! 

Nyt kävikin köpelösti, mutta vain ensimmäisellä kerralla! Valkuaisvaahto jäi liian löysäksi, jota seurasi ikävien tapahtumien sarja, mikä johti ensimmäisten macaron-leivosten epäonnistumiseen. Tämä oli odotettavissa, varsinkin, kun uunimme on antanut useasti merkkejä siitä, että normaalit paistoajat eivät hänelle riitä ja nämä jäivät myös raa’aksi….
...mantelijauheen sekaan, saattaakohan siitä johtua hyvin nousseet leivokset? 😉 Macarons au citron (n.18kpl valmiita leivoksia) 55g (1,5-2kpl) kanamunavalkuaista2rkl sokeria 100g tomusokeria siivilöitynä30g mantelijauhetta siivilöitynä20g perunajauhoja 1prk MacKays Lemon Curd  Suosittelen...

Läheiset reseptit

Luonnollinen Macarons - Mantelipikkuleipä

... Miten valmistaa luonnollinen Macarons? *Macarons* – vinkkejä, keittokirjoja, blogeja, reseptejä on loputtomasti-mutta entä kun lähtökohtana on valmistaa macarons ilman väriaineita…kun mahdolliset väri-ja makuvivahteet  macaronsiin  saadaan aikaan luonnollisia raaka-aineita...

Macarons au Citron

...mantelijauheen sekaan, saattaakohan siitä johtua hyvin nousseet leivokset? 😉 Macarons au citron (n.18kpl valmiita leivoksia) 55g (1,5-2kpl) kanamunavalkuaista2rkl sokeria 100g tomusokeria siivilöitynä30g mantelijauhetta siivilöitynä20g perunajauhoja 1prk MacKays Lemon Curd  Suosittelen...

Cog au vin & Mousse au chocolat

... Cog au vin, Kukkoa viinissä1 kpl broileri200 g pekonia400 g herkkusieniä300 g shalottisipuliasuolaavalkopippuria500 ml demi glase500 ml punaviiniätimjamiaLeikkaa broileri kymmeneen osaan, niin että paloihin jää luut...

Mansikkaiset macarons-leivokset

... Macarons-leivokset ovat olleet ”to do” listalla jo kauan. Olen tosin kerran tehnyt niitä koulussa, ranskalaisen suklaa- ja konditoriamestarin ohjeella ja opastuksella. Pitäisikö sanoa, että hyvin meni?...

Macarons italialaisella marengilla

... Macarons reseptejä on tullut kokeiltua monenlaisia, joku resepti on täällä blogissakin julkaistuna.Nyt jo pidemmän aikaan olen tehnyt macaronsit italialaisella marengilla, Ohje on hioutunut omassa käytössä mieleiseksi...

Mandariini-macarons

...kananmunat ja se onnistui. Nämä ovat kyllä aika herkkiä, mutta kerran kun on oppinut millaiselta taikinan kuuluu näyttää, sen pitäisi onnistua. Tällä kertaa valmistin mandariinin-makuisia macaronseja, mutta sinulla on tuhansia...

Macarons

...macaronresepti, ja sitten on ohje tuohon mustikkatäytteeseen, jonka voi siis tehdä millä tahansa muullakin marjalla! Macarons:n.30 kpl täytettynä110 g mantelijauhetta170 g tomusokeria90 g munanvalkuaista (n. 3:sta munasta)2 rkl kidesokeria(pastaväriä)Eli. Punnitse kulhoon...

Macarons

...onnistumisen ja epäonnistumisen hetkiä. Macarons100g mantelijauhetta110g kananmunan valkuaista 200g tomusokeria4 rkl sokeriaväriaine tarvittaessa1. Sekoita keskenään mantelijauhe sekä tomusokeri.  2. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua. 3. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa...

Kirsikkalikööri Macaronit / Cherry liqueur Macarons

...ja nauttia ne ulkona glögin kera. My sweet tooth was still not satisfied so, I decided to make some cherry liqueur macarons and enjoy them outside with Malt Wine....

Kirvelillä maustettu kurpitsakeitto - Crème de Potiron au Cerfeuil

1.11. From Kurpitsakeitto Ostin mielijohteesta kaupasta Halloween-koristetun kurpitsan kovin paljon ajattelematta mitä siitä tehtäisiin. Selailin keittokirjoja ja reseptivalintani osui Heidin perheeseemme mukanaan tuomaan Georgeanne Brennanin...

Delicious Coq au vin - Kukkoa viinissä

...oli niiiin hyvää, oli ihan pakko hehkuttaa sitä täälläkin.) Coq au vin – Kukkoa viinissäreilu satsi1 kg broilerin paistileikkeitärouhittua merisuolaaruohittua mustapippuriavoitan. 7 salottisipulian. 2 valkosipulinkynttä200 g kanttarelleja (omasta pakastimesta, paistettuja)n....

Cake au jambon: ranskalainen herkkuleipä!

... Ranskalaiseen cake au jambon-kinkkuleipään tutustuin taannoin eräissä juhlissa ja ihastuin täysin. Cake au jambon on maailman helpoin ja vaivattomin leipä, johon voi näin joulun jälkipäivinä piilottaa...

Tuplasuklaa- macarons

Kokeilin tehdä myös tuplasuklaa-macaroneja kun samalta sivustolta löysin suklaisten macaronejen ohjeen. Mikäs sen parempaa kun suklaa! 😉 (tällä hetkellä uunista tullut juuri suklaamuffineja, postausta niistä myöhemmin) Sitten...

Lime- ja suklaa Macarons

...täsmälleen oikea lämpötila. Niin monta mahdollisuutta koheltaa ja sohlata, tästä syystä minä ja macaronsit emme juuri tule toimeen. Sitkeästi aion kuitenkin yrittää, kunnes  yhteiselo alkaa sujumaan! Ohjeet bongasin kanssablogaajan sivuilta,...

Vadelma macarons

...pursota täyte pakastepussin kulmaan leikkaamastasi aukosta. Itse suosin purostusta, on paljon nopeampi ja siistimpi tapa mielestäni. Laita macaronit kylmään tekeytymään 24 tunniksi ennen syöntiä. Tämä on tärkeää koostumuksen ja maun...

Macarons

  Löysin vihdoinkin melkein täydellisen Macaron-reseptin! Etin netistä kauan hyvää reseptiä macaroneihin ja samalla löysin monia hyödyllisiä vinkkejä joiden avulla macaronit onnistuu vielä varmemmin. Oon...

27-vuotissynttäribileet

...Juustoa en senään alkanut itse tekemään, joku roti sentään. Ohje löytyi K-ruoka-lehdestä ja se on nimensä mukaisesti helppo ja nopea. MacaronsUskaltauduin myös kokeilemaan macarons-leivosten tekoa pitkästä aikaa. Note to self: älä...

Herkkuja & ”herkkuja”

...onkin jaksanut sataa! Mutta onneksi muovailuvaha on hauskaa  sadepäivien puuhaa! Muovailuvahasta syntyi myös kauniita macarons-leivonnaisia. Tämä macarons on tainnut saada vaikutteita Algeriasta; macaronsin koriste kun näyttää ihan algerialaisen leivonnaisen koristeelta....

Macaronsit punaherukkacurdilla

...lahja ystävälle. Macaronsien ohjeena käytin aiemminkin käyttämääni, Koko Suomi Leipoo-ohjelmassa käyttämäämme reseptiä. Huomaa, että macaronsien leivonnasta ylijääneet keltuaiset voit käyttää punaherukkacurdin valmistuksessa Macarons 125 g manelijauhoa225 g tomusokeria25 g sokeria100 g...

Kokt, lättrimmad torsk, steamed, lightly salted cod, höyrytetty, kevyesti suolattu turska

...bit torsk med smaker som dill och citron är inte heller fel, här valde vi den klassiska svenska varianten med äggsås. Nästa gång ska jag nog gå till fiskhandaren och...

Pullan tuoksua

...med citronDegen:½ l laktosfri mjölkdryck50 g jäst1 dl socker1 tl salt1 ägg100 g laktosfritt smör16 dl vetemjölFyllning: 1 ekologiskt odlad citron50 g laktosfritt smör2½ dl socker1 dl citronsaftVärm mjölken så...

Friterade mujkor, deep fried vendace, friteeratut muikut

...de äter fisk. Det är gott med citron- eller vitlöksmajonnäs till. 1 kg mujkor (siklöja, rensade och huvudlösa) 1 msk salt 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ tsk salt...

Juustoa

...dl socker1 tl salt1 ägg100 g laktosfritt smör16 dl vetemjölFyllning: 200 g Eila färskosta apelsin200 g Eila färskosta citron½ dl sockerVärm mjölken så att den är ljummen och tillsätt jästen....

Ramslökssmör, wild garlic butter, karhunlaukkavoi

...citronsmak i smöret, tillsätt då mer citronsaft eller eventuellt även rivet skal av en citron. Och har du inte tillgång till ramslök, kör då med en vitlöksklyfta och finhackad gräslök...

Elämäni Ensimmäiset Macaronsit! Sitruunakreemi Täytteellä.

...tuli aivan liian lirua. Toinen satsi onnistui hyvin. Sekoitin nuolijalla mantelijauho-tomusokeri seoksen valkuaisvaahtoon. Näin oli helpompi kontrolloida massan koostumusta.  Macarons3 valkuaista4rkl sokeria100g mantelijauhetta siivilöitynä200g tomusokeriaväriä Aloita vatkaamaan valkuaisia vaahdoksi ->...

Vadelma macaronsit

... Itse tehty vadelmahillo on nopea ja helppo valmistaa macaronsien väliin. Ohjeesta tulee noin 30 macaronsia Vadelma macarons: 150g valkuaista160g mantelijauhetta 36g hienoa sokeria 300g tomusokeriavaaleanpunaista elintarvikeväriä...

Vaniljaiset sitruuna macaronit

... Ystäväni poika pääsi tänään ripille. Juhliin toivottiin raikkaan makuisia vihreitä ja sinisiä macarons leivoksia. En ole aikoihin tehnyt näitä maukkaita leivoksia. Niiden tekeminen jännittää joka kerta yhtä...

No onkos tullut kesä...

...kotijäätelöön tuli megamäärästä kananmunan keltuaisista, joita jäi yli katastrofaalisesta macarons-kokeilusta, joka on taas luku sinänsä! Heitetäänpä tästä nyt ohjetta kehiin, niin pääsee toisetkin kokeilemaan! Mustikkajäätelö6 dl kuohukermaa 4 kananmunan keltuaista...

Lakumutakakku

...nopeasti. Koristele haluamallasi tavalla. Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty macarons-leivoksia, itse käytin erilaisia suklaa-lakritsimakeisia ja orvokkeja. Kakku on erittäin tuhti, joten pieni pala riittää, eli kakusta saa noin 20 palaa. ...

Rippijuhlat: tarjoilut ja toteutus kotona omin voimin

...on kuitenkin ollut esikoisen rippijuhlat, joita suunnittelin kuin Iisakin kirkkoa. Aiemmin olen kirjoittanut, että aloitin macaronssien treenailut jo hyvissä ajoin talvella, päämääränä tuottaa kelpoisa kasa noita mantelileivonnaisia näytille konfirmaatiopäivänä. Tavoite...