Muutamia perusohjeita: Kiinalainen safka

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: reseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Hapanimeläkastike

n. 6 cm pala purjoa2-3 viipaletta tuoretta inkivääriä2-3 valkosipulin kynttävajaa 1/2 dl sokeria1/2 dl vaaleaa riisiviinietikkaa1 rkl soijakastiketta1 tl riisiviiniä1 tl maizenaa, sekoitettuna 1 rkl:aan vettäsuolaa, mustapippuria2 rkl tomaattiketsuppia4 rkl öljyä
Hienonna puhdistettu purjo, inkivääri ja valkosipuli

Sekoita maizenasuurukseen sokeri, viinietikka, soijakastike ja riisiviini, tomaattiketsuppi sekä…
...Julkaistu seuraavalla sivustolla Hapanimeläkastike n. 6 cm pala purjoa2-3 viipaletta tuoretta inkivääriä2-3 valkosipulin kynttävajaa 1/2 dl sokeria1/2 dl vaaleaa riisiviinietikkaa1 rkl soijakastiketta1 tl riisiviiniä1 tl maizenaa, sekoitettuna 1 rkl:aan...

Läheiset reseptit

Muutamia perusohjeita: Kiinalainen safka

Hapanimeläkastike n. 6 cm pala purjoa2-3 viipaletta tuoretta inkivääriä2-3 valkosipulin kynttävajaa 1/2 dl sokeria1/2 dl vaaleaa riisiviinietikkaa1 rkl soijakastiketta1 tl riisiviiniä1 tl maizenaa, sekoitettuna 1...

Makumatka Kiinaan Osa 1: Kanton

... Kiinalainen ruoka – yleistys miljardin ihmisen mittakaavassaReseptit:Maapähkinä-hoisinpossua wokissa ja valkosipulinuudelit Wokattua nautaa osterikastikkeessa Char Siu-possu Song-dynastian aikaisia kiinalaisia safkaamassa          Unohda kaikki mitä olet koskaan luullut...

Kiinalainen appelsiinikana

...Näistä tunnelmista sytyi myös suunnattoman herkullinen kiinalainen appelsiinikana. Suosittelen lämpimästi. 🙂Lisää appelsiininkuoriraastetta sen mukaan, kuinka voimakkaasta mausta tykkäät. Itse käytin n. 1,5 ison appelsiinin kuoret. Jos haluat oikein appelsiinista tavaraa...

Kiinalainen palapaisti ja perunacurry

...lisäkkeeksi keitin basmatiriisiä. Kolme kulhoa ruokaa, joista jokainen voi kauhoa lautaselleen sopivan sekoituksen. Ja näitähän voi lämmittää seuraavana päivänä. Kiinalainen palapaisti 1,2 kg naudanpaistia 2 isoa sipulia 3 valkosipulinkynttä 1...

Klassinen Kiinalainen sitruunakana

... Kiina-teema jatkuu, onhan siinä keittiössä vielä monta nurkkaa koluttavana? Tänään oli vuorossa yksinkertainen ja aika hienostuneen makuinen eteläkiinalainen ruokalaji. Sitruuna korosti ruuan makua ja mikään maku...

Kiinalainen paistettu munakoiso

... Kiinalaisittain maustettu paistettu munakoiso on mielestäni älyttömän hyvää. Tutustuin kyseiseen ruokalajiin vuosia sitten, kun kiinalainen tuttavani valmisti tätä ruokaa eräällä Suomen vierailullaan osana suurempaa kiinalaista ateriakokonaisuutta....

Kiinalainen grillipossu - Char Siu-

...ruuan valmistumista Kiinalainen grilliporsas n.500g porsaan sisäfileetä4 rkl hoisin kastiketta2 rkl ruskeaa sokeria, esim ruoko- tai fariinisokeria2 rkl soijakastiketta1 rkl riisiviinietikkaa1 rkl juoksevaa hunajaa1 cm pala inkivääriä raastettuna Laita liha...

Kiinalainen hot & sour -keitto

Turkulaisessa Panda Gardenissa on mielestäni maukkainta kiinalaista alkukeittoa, mitä olen pitkään aikaan kokeillut. Laatu nyt ei ehkä ole mikään parhain (keitto sisältää mm. herne-maissi-paprika -seosta…),...

Kiinalainen nuudelipata

Tämä on yksi suosikeistani Parhaat reseptit KIINA – kirjasta. Ensinnäkin, tykkään paistetuista nuudeleista tosi paljon plus tässä on kaikkia muitakin suosikkiaineksiani. Mehevää kanaa, herneitä, hyviä...

KIINALAINEN KLASSIKKO - KANAA KUNG PAO

Yksi omista suosikeistani kotimaisissa kiinalaisissa ravintoloissa on usein kanaa Kung Pao. Sanon usein, koska ei kuitenkaan läheskään aina. Ruokalaji vaihtelee ravintolasta riippuen ja joskus se...

Kiinalainen kaalisalaatti

Taas on viikko vilahtanut sellaisella vauhdilla, ettei millään voisi uskoa nyt olevan jo perjantai.Tänään meillä herkutellaan lasten kanssa ranskalaisilla ja sen kaveriksi tein tälläisen hieman...

Kiinalainen uusi vuosi, libanonilainen ruoka, naamioitu käärme

Meillä vietetään joka talvi kiinalaista uutta vuotta. Ei kauhean perinteistä sellaista, jos katsotaan asiaa kiinalaisesta näkökulmasta, mutta meilläkin on joitakin perinteitä. Yksi niistä on kakkumestariystävän...

Kiinalainen appelsiinikana - orange chicken

... Appelsiinikana on oikeastaan amerikankiinalainen ruoka jota on tarjolla etenkin pikaruokapaikoissa (mm. Panda Express). Kana tehdään usein uppopaistamalla, mutta löysin tällaisen hieman kevyemmän version Asian at Home ruokablogista, joten...

Muutamia matkavinkkejä Barcelonaan * Few tips for Barcelona

              Ihana Barcelonan loma on nyt takana. Oli kuumaa ja kivaa! Totesimme Sippan kanssa, että meillä on aina lomilla kivaa, mieltymykset...

Vauva ruusuvuoteella sekä muutamia kukkia

Nuku, nuku töyhtöhyyppä,pitkä matka odottaa,elämä on tuntematon,kauas täytyy vaeltaa.Nuku, nuku viirusilmä,unen lunta lapioi,äidin sydän lakkaamattauniasi vartioi.Nuku, nuku törmäpääsky,sulle pesän rakennanomenista, orvokeista,hiirenvirnan paloista.Nuku, nuku nukkaposkihuomispäivä odottaa,unessasi...

Mausteseokset, masalat ja muut maukkaat.

...toinen mokoma tandoori masalaa, kolmas curryjauhetta ja neljäs säkki oli täynnä jeeraa. Olen siis jumissa valmiisiin maustesekoituksiin intiaosastolla vielä jonkin aikaa. Kiinalainen viismauste – kiinalaisen keittiön feng shui    ...

Sarjassa Yksinkertaista: Makupareilla parempaan arkiruokaan

...varastotKotona on aina hyvä olla seuraavia elintarvikkeita:Oliiviöljyä, Viinietikkaa, esim. Balsamiviinietikkaa, Suolaa, Sokeria, Mustapippuria, Valkopippuria, Yrttejä: basilkaa,timjamia…, Chiliä, Currya, Puurohiutaleita, Vehnäjauhoa, Kuivahiivaa, Linssejä, Papuja, Couscousta, Soijarouhetta, Kikherneitä, Tomaattimurskaa, Pastaa: makaronia, tagliatellea…tuoreena tai kuivana, Riisiä: pitkää, risotto, puuro, Nuudeleita, Hapankorppuja, Näkkileipää, Pähkinöitä, Kuivattuja ja säilyke hedelmiä, Kookos maitoa tai -kermaa, Leivinjauhetta, Vaniljasokeria, Suklaata, Kaakaota, Kahvia, muutamia erilaisia tee -laatuja, Soijaa, sinappia,...

Penang -Langkawi ( Malesia)

... Se oli taas matkaamisen vuoro, 6 yötä Penangilla meni nopeasti. Tykkäsimme paikasta kovasti. Kiersimme ympäri Penangia, Georgetown, jossa oli muutamia isoja kauppakeskuksia, muutamia näkemisen arvoisi temppeleitä...

Pihakuvia ja loman odotusta

... Laitanpa tänne muutamia kuvia pihaltamme. Tämä on etupihaltamme, joka on vielä täysin vaiheessa. Tuon keijuruukun edessä on uusimpia hankintojani, Korallikanukka. Etualalla on muuten vuosia sitten tekemäni kukkalaatikko,...

Lasillinen kesää - maidoton panna cotta tuoreilla marjoilla

...tai sitten ei. Kun mustikkahehkutus on säilötty pakastimeen, voi jatkaa hehkuttamista muilla ihanilla asioilla.Mökillemme on istutettu kirsikkapuu muutamia vuosia sitten. Puu onnistui oikeastaan jopa unohtumaan istutuspaikkaansa, jonka ympärillä muu kasvillisuus...

Erämessuilla ja Avoimet kylät!

...Tämä nainen osasi fileoida!!! Beibe osti muutamia jigejä kalaosastolta ja minä kamppailin tilastani, kaikkien muiden (lasten? )kanssa, päästä katsomaan  akvaariossa olevia kaloja. Siellä oli ihan pikkuinen, ihana hauki, mutten saanut...

Ramenkeitto naudan kuvepaistilla

...japanilaisin kirjoitusmerkein varustettuja nappeja keiton liemen, nuudeleiden sekä muiden lisukkeiden valintaa varten. Ei kuvia, eikä viitettäkään englanninkielisiin käännöksiin. Painelin täysin summassa muutamia nappeja ja automaatti tulosti minulle pienen mystisen lapukkeen,...

Xīnnián kuàilè eli hyvää uutta vuotta! :)

... Viimeviikkoisen reissuilun päällimmäisenä mahdollistajana toimi kiinalainen uusivuosi, jonka kunniaksi saimme nautiskella yhteensä 9 päivän mittaisesta lomasta. Kiinalainen uusivuosi ja sen lähestyminen on näkynyt katukuvassa erittäin selkeästi...

Sichuanin munakoisoa, tofua ja vihreitä papuja (四川茄子, 豆腐 和菜豆)

...nyt aktiivisemmin ruutuihinne taas kesällä. Jos lukijoita on vielä jäljellä! Loppukesän avaa itäkiinalainen perusruoka, sichuanilaista munakoisoa, tofua ja vihreitä papuja eli Sichuan qiezi, doufu huo caidou (kirjaimellisesti munakoison poika, käynyt papu...

Kukkia tukkaan, se on San Francisco, 7/14

...kertoi innostuneesti olleensa saunassa, jossa oli alasti niin miehet kuin naiset ja luuli tulleensa taivaaseen. Vielä sitä tapailtiin muutamia alitajunnassa kyteviä ruotsin sanojakin.Iloisen tapaamisen ja aamiaisen jälkeen suuntasimme kiireesti tien...

Teneriffa Top 5

...matkaa varten listasinkin jo valmiiksi muutamia mahdollisia käyntikohteita, joissa en tällä reissulla ennättänyt käymään. Listalle päätyivät esimerkiksi Teneriffan vanhin kaupunki La Laguna ja Molinan viinitila, Mascan vuoristokylä, Icod de los...

Multatestin loppunäkymät

...kasvatettua näin hyviä taimia. Yllätyksiä tuli vastaan muutamia, joista toiset ovat positiivisia ja toiset vähemmän positiivisia. Vähemmän positiivisena voisin pitää muutaman oman ennakkosuosikin heikkoa tulosta. Kekkilän White 620 pH 6,0,...

♥ Pekoni-vuohenjuustopiirakka

...piirakkavuoka ja painele taikina pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla muutamia reikiä ja esipaista pohjaa 185 asteessa 6-8 minuuttia. Täyte: 280g pekonia 3 punasipulia 1,5rkl sokeria 200g vuohenjuustoa 2dl kermaa...

Krkan luonnonpuistossa

... Vähän on ollut epävakaista myös täällä Kroatiassa, muutamia vesikuuroja ripsuu päivittäin, onneksi vaan muutamia! Vesikuurojen jälkeen aurinko taas porottaa kuumasti. Tänään jatkoimme matkaa Makarskalta autoillen, vuokrasimme auton...

Saisinko mahdollisimman pitkän jatkojohdon, kiitos!

...joka laskeutuu kauniisti. Perkasin tuota lehtipaljouttani muutamia kaavoja etsiskellen ja SK:n numerosta 2/2007 osui silmiini kaava, jota piti myös kokeilla. Siis naisten bokserit. Minulla on Evelace -merkkisiä boksereita ollut treenikäytössä vuosia...