Gluteenittomat "skonssit" ja kirjavinkkejä

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: gluteenitonreseptitsuolaiset leipomuksetJulkaistu seuraavalla sivustolla

Suomessa käydessämme käsiin sattui kirjakaupassa pari gluteenittoman leivonnan/ruoanlaiton opusta, ja mukaanhan ne täytyi ottaa. Toinen kirjoista, Hannah Milesin Leivo gluteenitonta – herkkuja koko perheelle (alkuperäisteos The Gluten-free baker), on brittiläinen kirja, jossa gluteenittoman leivonnan ”sitkottajana” käytetään ksantaania. Toinen taas on ruotsalaisen Elisabeth Ekstrand Hemmingssonin Gluteenittomat suosikit (Glutenfria favoriter), jossa…
...g mantelijauhetta (50 g hasselpähkinäjauhetta)115 g jääkaappikylmää voita kuutioina (n. 60 g)200 g raastettua cheddar-juustoa (100 g parmesaania)100 g saksanpähkinöitä karkeana rouheena (50 g cashew-pähkinöitä)2 rkl unikonsiememiä, lisäksi hieman koristeluun...

Läheiset reseptit

Gluteenittomat "skonssit" ja kirjavinkkejä

...siis pellillinen muottisi mallisia joko aalto- tai sileäreunaisia n. 2-3 cm korkeita olevia ympyröitä. Sivele möllykät munankeltuaisella ja ripottele päälle hieman siemeniä. Paista uunissa 15-20 minuuttia kunnes skonssit ovat kauniin...

Talo joulutuoksua tulvimaan....neljäs adventti ja "laiskan kokin" jouluisesti "viritetyt" kaurapitsit

... Minulla on tänäjouluna kaikki jouluviritykset ja -leipomukset hyvinkin ”rempallaan”….koko syksyn kestäneen astman ja atopian voimakkaan oireilun seurauksena voimat on hieman vähissä….toisaalta olen yrittänyt itseltäni ”armollisesti” kysellä,...

"Elätät sun lapsen rehuilla?" "Siis eikse juo maitoo? Sehän on lapselle välttämätöntä!"

...aina jotain hampaan kolossa minun päätösteni takia.Oon koko 8kk joutunu selittämään sekasyöjille miksi oon päättänyt näin ja että eikai mun lapsi oo samalla ruokavaliolla tai kuinka oon ottanu pois hänen...

"Milanolainen risotto" eli Sahramirisotto....."kaiketon", maukas risotto, joka maistuu muunneltuna seuraavanakin päivänä lisäkkeenä tai mukavana pikkusyötävänä

... Milanolainen risotto (”risòtt giald” kuten vanhat milanolaiset sitä Milanon murteella kutsuvat) eli Sahramirisotto ei varmaan esittelyjä kaipaa…se on varmaa yksi tunnetuimista italilaisen keittiön antimista ja se tarjoillaan...

"Risotto giallo saltato" eli pannulla paistettu "Sahramirisottokakkunen"

...siihen muodostuu rapea kuori. Toimenpide suoritetaan molemmin puolin ja valmis sahramirisottokakkunen voidaan syödä ihan sellaisenaan tai muun ruoan lisukkeena. On muuten todella hyvää ja kelpaa taatusti kaikkein rantuimmallekin  syöjälle…;-). Sahramirisottokakkunen...

Gluteenittomat pinchokset. Grillattu parsa, minttu ja lime. Rosmariinibroileri, tzatziki ja kreikkalainen salaatti.

...  ”Kohota punaisella malja menneelle, puhdista aistit samppanjalla ja kohota valkoisella malja tulevalle.”  Lue lisää viinipäiväntasauksesta täältä:hellanjaviinilasinvalissa Vallattoman Keittiön menu:Gluteenittomat pinchoksetkera punaisenGrillattu parsa, minttu ja limekera kuplienRosmariinibroileri,tzatziki ja kreikkalainen salaattikera...

"Linnunpesät" perunamuusilla ja tomaattikastikkeella

... Neljälle hengelle: 800 g jauhelihaa 50/505 kanamunaa2 rkl talkkuna tai korppujauhoVoitaMuskottipähkinääMusta- ja valkopippuriaSuolaa1 sipuliaOliiviöljyäTomaattimurskaaTomaattipyrettäTabascoaChilirouhetta1 tl sokeriaRakuunaa5 cl valkoviiniä1 kg perunoitaMaitoa Keitä 4 munaa kovaksi. Pistä 1...

Parsarisotto ohrahelmistä ja jättikatkaravunpyrstöt "Ohratto"

... Koska pidän nimeä ”ohratto” rumana ja ei-herkullisena, en tykkää sitä käyttää. Sille pitäisi keksiä parempi ja herkullisempi nimi ettei tule ihan ometta tai navetta mieleen. Käytän...

Pihan ja Puutarhan "sisustus"

... Puutarha on kuin toinen olohuone ja sisustus ei saisi koskaan rajoittua vain sisätiloihin. Tänä viikonloppuna Turun Messukeskus järjestää Piha&Puutaha-messut. Piipahdimme eilen mieheni kanssa aamupäivästä kyseisillä messuilla....

Rentoa grillausta ja "ruoanlaittoruokaa"

... Grillikesä, hiphurraa, on täällä taas! Grillaus kuuluu ehdottomasti omiin lempparikesäjuttuihin. Ruokahommat saavat muutenkin olla kesällä rennompaa, ja mikäpä siihen filosofiaan kävisi paremmin kuin grillaaminen. Aivan parhautta...

Helppo ja nopea "arki"ramen

...mahdolliset höysteet. Perinteisissä versioissa lientä keitellään pitkäänkin lihojen ja kasvisten kanssa, mutta itse arkiramenissa hieman oion reittejä. Tässä siis versio, jonka jokainen pystyy kotonaan suhteellisen helposti toteuttamaan. Mielestäni yksi parhaista täytteistä...

Grillikauden avaus: soija-piripiri-marinadia ja parsaa "saltimbocca"

...ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja anna poreilla, kunnes seos on hieman tiivistynyt, sekoita välillä. Jäähdytä. Ota kolmannes marinadista erilleen munakoisoja varten ja laita sivuun. Lisää jäljelle jääneeseen marinadiin öljy ja...

"Vähän-niin-kuin-Bo-Ssäm-mutta-ei-lähelläkään" eli salaatinlehteen käärittyä broileria ja kasviksia aasialaiseen tyyliin

... Oletko maistanut korelaista Bo Ssäm’ia? Käytännössä Bo Ssäm tarkoittaa (noin suurin piirtein) salaatinlehteen käärittyä possua ja herkullisia lisäkkeitä. Eräillä illallisilla tätä herkkua maistaneena voin sanoa, että...

Loistava HÄVIKKIRUOKA-pohja ja ZORRO "my man" (bulldog)

...kuivaa, kuutioi ja tiristää pannulla öljyssä kypsäksi3. Perunoiden joukkoon voi upottaa lähestulkoon kaikkea, mitä kaapista löytyy4. Loistava hävikki- tai jämäruokapohja Ja sitten koirien pariin tai tällä kertaa Zorron. Blogiin on...

Blogirinki "Aloha" kesäjuhlat ja kesän kuumin blogi!

... Vuoden odotetuimmat ja huikeat blogijuhlat vietettiin eilen, kun Blogiringin kesäjuhlat starttasi upeissa Aloha- tunnelmissa Studio Magiton tiloissa Helsingissä. Blogiringin järjestämissä juhlissa oli mukava tunnelma, hauskalla yhdessäololla...

Kasvis-jauheliha"lasagne" ja kvinoa

...kesäkurpitsaa2 porkkanaa1 (500g) bataattiKastikkeeseen: 1 sipuli1 prk herkkusieniä 5 kpl Vs-kynsiä2 kuutiota Lihalientä 0,5tl kuivattua timjamia0,5tl kuivattua basilikaasavupaprikaa2x500g tomaattimurskaa 700g jauhelihaa 10%suolaa, pippuria, muita mausteita Päälle:Juustoa?Tee näin:Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa pyöreiksi...

Saksalaishenkinen "peruna"salaatti retikasta (gluteeniton, viljaton, munaton, maidoton, vähähiilihydraattinen, paleo, sokeriton ja vegaaninen vaihtoehto)

...Niissä peruna on korvattu retikalla ja viimein löysin sitä myös täkäläisestä kaupasta. Koska en edelleenkään välitä majoneesipohjaisista salaateista, ainakaan peruna sellaisesta, niin sain ajatuksen saksalaishenkisestä perunasalaatista, jossa majoneesit ja kermaviilit...

Tom Kha Gai - "one click-tilaus" ja ARVONTA

... Pari viikkoa sitten minulle tuli tarjous yhteistyöhön thaimaalaista ruokaa myyvän  verkkokaupan kanssa. Thaimaalainen ruoka on houkutellut aina. Sitä on syöty ja tykätty, mutta ei ikinä itse...

Grillikauden avaus: soija-piripiri-marinadia ja parsaa "saltimbocca"

...ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja anna poreilla, kunnes seos on hieman tiivistynyt, sekoita välillä. Jäähdytä. Ota kolmannes marinadista erilleen munakoisoja varten ja laita sivuun. Lisää jäljelle jääneeseen marinadiin öljy ja...

Kreikkalais-roomalainen kukkakaalikorvake eli uunissa paahdettua kukkakaalia ja porkkanaa fetalla ja pestolla ja muilla roippeilla

...tuollaisia olisi). En sanoisi tätä kasviruoaksi, pelkästään pirun hyväksi ruoaksi. Noin kilon kukkakaali4 porkkanaaoliiviöljyä, suolaa ja pippuria 2 punasipulia renkaiksi leikattuina2 rkl oliiviöljyäjeeraa, garam masalaa ja chiliäloraus viinietikkaa 1/2 granaattiomenan...

Gluteenittomat pinaattiletut ja kalan suolausvinkki

...oppinut olemaan aika tarkka kokkailussa käytettävien raaka-aineiden, hygienian ja välineiden suhteen, koska keliaakikko ei kestä vaikka sitä, että gluteenipitoiset ja gluteenittomat tarjottavat olisivat samalla tarjottimella tai ruoan valmistuksessa olisi käytetty esim. samaa veistä tai...

Gluteenittomat banaaniskonssit ja mascarponevaahto

...nostele joukkoon kermavaahto. Sekoita joukkoon siivilän läpi tomu- ja vaniljasokeri. Skonssit innostivat kokeilemaan enemmänkin gluteenitonta leivontaa. Näiden jauhojen avulla reseptien suunnittelu on huomattavasti helpompaa! Mukavia leivontahetkiä! ❤ Gluteenittomat tuotteet tarjosi:...

Punajuuritapenade ja gluteenittomat pyörykkäpiirakat

... Ruoka.fi ja Moilas gluteenittomat riisipiirakat etsivät Tuunaa piirakka -kisassa uusia herkullisia tapoja nauttia uutuusriisipiirakoista, joiden kuori on leivottu tattari- ja riisijauhoista. Aivan perinteisten riisipiirakoiden veroinen herkku...

"Kun äiti leipoi korin täyteen pehmoisia palleroita"

...kirjan, Sitä selaillessa löysin houkuttelevan yksinkertaisen tattarileivän ohjeen.Testasin, ihastuin ja varioin siitä oman näköisen.Nyt voisin sanoa että tässä kombinaatiossa toteutuivat kaikki toiveeni.Kuohkeus,rapeus,purutuntumaja maku.Seuralaiseksi sopii hyvin esimerkiksi yrttivoi, hummus tai munavoi. Gluteenittomat tattarisämpylät(n,...

Aurinkoista appelsiinikakkua....kaiketon "vitamiinipommi" pitenevien päivien kunniaksi!!

...yksi iso applesiini todella ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sitten toisessa kulhossa gluteenittomat jauhot, ripaus suolaa ja maissitärkkelys hyvin keskenään. Käytä siivilää paakkujen välttämiseksi. Lisää nesteiden joukkoon pienissä määrissä, koko ajan sekoittaen...

Gluteenittomat ja maidottomat joulupiparit & pakuriglögi

... Kaikkihan tietävät, että valkoinen sokeri ei ole ihmiselle tarpeellista ravitsemuksn kannalta. Siitä on ennemmin haittaa terveydellemme. Silti sitä on joka paikassa. Jouluherkkuja pystyy tosin nauttimaan ilmankin!Gluteenittomat...

Gluteenittomat vappumunkit ja yleinen vappujee

...oli nevertheless. Aina munkittomuuden voittaa!Resepti oli Raision. Tein siitä puolikkaan version (lisäjauhoilla). Tässä kokonainen.Gluteenittomat munkitAinekset:0,5 lmaitoa1muna1 dlsokeria1 tlsuolaa0,5 rklkardemummaa2 psSunnuntai Kuivahiivaa9-10 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta1 dlSunnuntai Juokseva RypsiöljyvalmistettaPaistamiseen:2 pktSunnuntai MunkinpaistorasvaaPinnalle:sokeria (ja kanelia)Ohje: Sekoita...

Gluteenittomat, viljattomat ja sokerittomat Digestike-keksit

...haluat tehdä keksit sokerillisina, niin korvaa erytritoli ja stevia 3rkl tavallista sokeria tai ruokosokeria. ITSE TEHDYT GLUTEENITTOMAT, VILJATTOMAT, SOKERITTOMAT JA VEGAANISET DIGESTIVE-KEKSIT(n. 20kpl)2dl saksanpähkinöitä1dl vaaleita pellavansiemeniä3rkl erytritolia eli Karppisokeria1tl ksantaania1tl psylliumia0,25tl...

Gluteenittomat donitsit ja munkit

...suihin =) Hyvä ja pehmeä ohje, hieman muffinssimainen. Gluteenittomat donitsit (donitsipelti 9kpl)1,5dl vaalea gluteeniton jauhoseos1dl sokeri1tl leivinjauhe1tl vaniljasokeri1tl kardemummaa0,75dl maitoa0,25dl öljyä1 kananmunaSekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet joukkoonSekoita...

Aamun suosikki: Skonssit

...pyörittelee päätään, että eihän kukaan ponkaise pystyyn skonssit mielessä, niin yllä kuva todisteena. Skonsseja tein muutama viikko sitten, kun suuntasimme brunssille ystävien luokse. Nämä skonssit saivat mausteisen ja jopa jouluisen...