Kesäinen Jäädyke

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: jäädykereseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Ainekset:

150 g mustikoita tai raparperejä
1rkl sitruunamehua
150 g tomusokeria
2 kananmunan keltuaista
3 dl kuohukermaa

Valmistus:

Kiehauta kattilassa mustikat tai raparperit, lisää sitruuna mehu ja 100 g tomusokeria. Sekoita. Purista mehu marjaseoksesta siivilän läpi kulhoon. Jäähdytä mehu.Vatkaa keltuaiset ja…
...Julkaistu seuraavalla sivustolla Ainekset: 150 g mustikoita tai raparperejä1rkl sitruunamehua150 g tomusokeria2 kananmunan keltuaista3 dl kuohukermaa Valmistus: Kiehauta kattilassa mustikat tai raparperit, lisää sitruuna mehu ja 100 g tomusokeria....

Läheiset reseptit

Kesäinen Jäädyke

Ainekset: 150 g mustikoita tai raparperejä1rkl sitruunamehua150 g tomusokeria2 kananmunan keltuaista3 dl kuohukermaa Valmistus: Kiehauta kattilassa mustikat tai raparperit, lisää sitruuna mehu ja 100 g...

Sunday Morning Sugar - Jäätelö & Jäädyke, parfait vertaansa vailla olevat jälkiruoat

Jäätelö Määritelmä:kerma tai / ja maito, keltuainen, sokeri, makuaine.Kypsennetty, jäädytetään jäätelökoneessa. Tavallisesti valmistusaineina käytetään suhteessa 5dl maitoa, 145g sokeria ja 6-8 kananmunankeltuaista sekä 2,5dl kermaa...

Tyrni-jogurttijäätelö (vai jäädyke...)

Sattuipa anoppi nakkaamaan meidän pakkaseen pussillisen tyrnimarjoja ja vähän ajan päästä postilaatikkoon kolahti Glorian ruoka&viini lehti. Ja lehdestä löytyi tämä jäätelöohje joten pitihän niitä tyrnimarjoja...

Mansikka domino jäädyke

Pieni tauko tululut blogin kirjoittamisessa. Muutto pohjanmaalle on viennyt ajatukset ja ajan ihan kokonaan mutta nyt ollaan kotiuduttu uuteen osoitteeseen ja aikaa on ollut myös...

Marianne-jäädyke

Äitienpäivän herkku: 3 keltuaista½ dl sokeria4 dl kuohukermaa1 pss Marianne-karkkeja (n.30 kpl?)Murskaa Marianne-karkit esim.pakastuspussissa kaulimella tai lihanuijalla.Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Sekoita...

Mansikka domino jäädyke

Pieni tauko tululut blogin kirjoittamisessa. Muutto pohjanmaalle on viennyt ajatukset ja ajan ihan kokonaan mutta nyt ollaan kotiuduttu uuteen osoitteeseen ja aikaa on ollut myös...

Puolukka-jäädyke

Syksyinen jälkkäri maistuu puolukoilta ja piparilta. Olin suunnitellut tekeväni puolukoista jotain mulle uutta ja tällä kertaa siitä tuli jäädyke. Idea syntyi, kun näin kaupassa piparkakun...

Vihreä tee -jäädyke, paahdettua valkosuklaata ja raparperia

Vihjailin jo blogin Facebook-sivujen puolella, että tällainen ohje ilmestyisi tänne. Sunnuntaina meillä oli pääruoaksi kania, mutta koska olin taulapää, enkä kuvannut kanin valmistusvaiheita (se paloittelu...

Täyteläinen avocado-sitruuna-jäädyke

3 kananmunaa1,5 desiä kuohukermaa1 luomusitruunan kuori ja mehu1 kypsä avocado1 tl aitoa vaniljaamakeutusainetta (1 dl sokeria vastaava määrä) Erottele keltuaiset ja valkuaiset.  Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi....

Smooth operator - kesäinen hevismoothie!

Tytöllä oli jokin aika sitten melkoinen smoothie-innostus päällänsä ja silloin loihtikin mitä erikoisempia sekoituksia. Liekö sitten tuo nuoruuden mukanaan tuoma ennakkoluulottomuus tai muuten vain hyvä...

Kesäinen tomaattikeitto

Kah, sehän on kesä! Tein siis tomaattikeittoa tuoreista tomaateista. Tehkää tekin, kun tomaattien hinta ei enää itketä ja värikin on punainen. Suosittelen keiton kaveriksi maanmainioita...

Oh that strawberry cake! - kesäinen britakakku

Mulla on muutama sellainen leivonnainen ja ruoka, jonka ajatteleminenkin tuottaa ylimääräisiä sydämentykytyksiä, saa kädet hikoamaan ja nopeasti suuntaamaan ajatukset johonkin muualle. Tämä lähinnä siksi, että...

Kesäinen broilerisalaatti resepti

Ainekset 1 punainen paprika 1 keltainen paprika 1 vihreä paprika 2 tomaattia ½ kurkkua 1 kevätsipuli varsineen 1 jääsalaatti ruukku 1-2 pkt Mozzarella mini palloja...

Kesäinen Mansikkapirtelö resepti

Ainekset 1/2 l maitoa mansikat oman maun mukaan 1/2 dl sokeria jäätelöä oman maun mukaan Ohjeet Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita jonkun aikaa. Kaada pirtelö...

Kesäinen marenkikakku / Pavlova

Marenkikakku sopii täydellisesti kesänjuhliin, koska se on  suloisen makea, kepeän pumpulinen ja niin raikkaan marjaisa. Marenkikakun tekeminen on helppoa ja voit valmistaa marenkikakun marenkilevyt jo...

Kesäinen kaalilaatikko

Varhaiskaalit ovat juuri valloittaneet kauppojen vihannesosastot! Nyt siis kannattaa ostaa kaalia ja loihtia kesäpöytään herkullista kaalilaatikkoa :p Noin 6 annosta Raaka-aineet: – Noin 1,5kg kaalia–...

Kesäinen herkkusalaatti ilmakuivatusta kinkusta ja raikas vinaigrette

Ilmakuivatusta kinkusta, melonista ja mansikoista syntyy aivan ihana suolaisen makea salaatti. Koko komeuden kruunaa raikas vinaigette kastike.Tässä loistava idea pikinikille, kesän juhliin tai vaikkapa grilliruuan...

Kesäinen risotto tuoreilla herneillä

Jotain kesäisen kivaa ruokaa teki mieli laittaa. Kun risoton perusainekset löytyivät jo kotoa, oli helppo lähteä tällaisella ohjeella liikkeelle. Katsoin apua Ruokalasta. 2 sipulia2 rkl...

Kesäinen perunasalaatti salviaöljyllä

Oli mökkiviikonloppu ja kokkausvuoro. Homma tais lähteä lapasesta, sillä kauppareissun päätteeksi keittiössä kului koko päivä aina saunomiseen saakka. Alkuruuaksi nautittiin perunasalaattia varhaisperunoista. Sekä kokkaajalla että...

Kesäinen jälkiruoka purkissa

Kesäinen jälkiruoka on mansikkainen, samettisen pehmeä, mukavan rouskuva suussa ja se tarjoillaan rennosti purkista. Kesäinen jälkiruoka purkissa saa makunsa mansikoista, mascarponesta, kermasta ja pikkuleivistä. Tämä...

Sweet like cheesecake! - kesäinen raparperi-mansikkajuustokakku

Perinteinen kesäloman kunniaksi leivottu kakku jäi tällä kertaa tekemättä muiden juhlakiireiden vuoksi. Kun sitten reissusta viimein palasin, lähti tyttö isänsä luo. Sen verran ehdin toki...

Kesäinen paistos

Torilta ostetuista vihanneksista saa herkullista kesäruokaa, jota minun tekikin mieleni kovin. 3 hengelle 1/2 l kanttarelleja 3 maa-artisokkaa 1/5 kukkakaalia 2 varhaisporkkanaa pala kesäkurpitsaa 4...

Kesäinen tilli-kasvisperunasalaatti

Tässä salaatissa maistui KESÄ!! ♥ Ihan superhyvää!! Ehkä vähän jo saattoi tätä salaattia syödessä käydä juhannusfiiliskin mielessä. Kyllä taas kannatti siivota keittiön lipastoa ja löytää tälläinen...

Kesäinen pannukakku!

Kesältä maistuva pannukakku3 munaa8 dl maitoa4 dl vehnäjauhoja1 tl leivinjauhetta1/2 tl suolaa2 rkl sokeria2 tl vaniljasokeria2 rkl kookosöljyän.30-50 g voita Vatkaa munat rikki kulhossa ja...

Helppo kesäinen mansikkakakku

Äidillä oli tuossa kesän kynnyksellä synttärit ja päätin, että nyt on aika tehdä kesän ensimmäinen mansikkakakku! Kakun piti olla gluteeniton, jotta se käy kaikille syöjille,...

KESÄINEN SEKTORIPIIRAS

AINESOSAT Pohja: 250 g digestivekeksejä100 g voita tai margariinia Vaniljatäyte: 3 liivatelehteä¾ dl sokeria½ dl perunajauhoja5 dl kevytmaitoa2 keltuaista1 vaniljatanko (2 tl. vaniliinisokeria)200 g maust....

♥ Kesäinen raparperi-juustokakku

Olen jo pitkään halunnut kokeilla Kinuskikissan alkukesän unelmakakkua, jossa vaniljalla maustetun juustokakkukerroksen alle kätkeytyy ihanan kirpeä raparperitäyte. Sopiva tilaisuus kakun tekoon tulikin nyt alkuviikosta, kun...

Kesäinen pasta herne-minttupestolla

Monesti sanotaan, että kastike pilaa monen pastaruoan. Myös pastaruokien tuhti maine useimmiten johtuu sen kastikkeesta eikä varsinaisesta pastasta. Itse syön pastaa erittäin harvoin ja pakko...

Kesäinen nakukakku kruunaa juhannuspöydän

Kehittelin juhannuspöydän jälkiruokakattauksen katseenvangitsijaksi kakuista trendikkäimmän, nimittäin nakukakun. Nakukakku on tavallinen täytekakku, jota ei verhota perinteisesti kokonaan kermaan, vaan kakun reunat jätetään ronskisti näkyville. Kakun...

Kesäinen mansikka-raparperi panna cotta (kakku)

Viime perjantaina olimme työporukalla kehittymässä Sokos Hotel Flamingossa Vantaalla, ja tuolla reissulla tuli maistetuksi mm. vanilja panna cottaa kesäisillä marjoilla. Täytyy myöntää, etten ollut ennen...