Syksyistä herkkuruokaa

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: reseptitruokaJulkaistu seuraavalla sivustolla

Innostun joka syksy tekemään erilaisia kasvisgratiineja. Suurin houkuttaja on se mahtava kotimaisten vihannesten ja kasvisten kirjo, mitä on tarjolla. Nyt niitä kannattaisi tankata enemmän kuin laki sallii, sillä talven koittaessa tarjonta hupenee huomattavasti – ja maku sitäkin enemmän.
Yleensä käytän gratiinissa aina kukkakaalia. Muut gratiinin ainekset valitsen sen mukaan,…
...arkiruokia etukäteen… Tällä kertaa gratiiniin tuli kukkakaalin lisäksi paprikaa ja reilusti sipulia. Tällaisella ohjeella mentiin tällä kertaa:  Kukkakaaligratiini1 iso kukkakaali1 keltainen paprika2-3 pientä sipuliaöljyäsuolaa2 rkl margariinia3 rkl vehnäjauhoja2,5 dl keitinlientä2,5...

Läheiset reseptit

Syksyistä herkkuruokaa

Innostun joka syksy tekemään erilaisia kasvisgratiineja. Suurin houkuttaja on se mahtava kotimaisten vihannesten ja kasvisten kirjo, mitä on tarjolla. Nyt niitä kannattaisi tankata enemmän kuin...

Vuosi 2014 pähkinänkuoressa

...syöden ja rentoillen, tehtiin 3D kuva talostamme, syötiin herkkuruokaa myös ravintolassa ja juhlittiin vaaleanpunaisia babyshowereita.♥ Maaliskuussa pyydettiin Ansku ja Pete meille kylään ja lähdettiin katsomaan hullunhauskaa Sami Hedbergiä Promenadiin! Tän...

BBQ ribsit

...arvoinen. Liha on mureaa keittämisen ansiosta. Meillä nämä on lastenkin herkkuruokaa. Teinkin tuplasatsin BBQ-kastiketta valmiiksi jääkaappiin. En tiedä kuinka kauan se säilyy, mutta kyllä varmaan ainakin muutaman viikon, ja sinä...

Kermainen kaalilaatikko!

... Sain kotiin viimein mun avokin, joten kerrankin kannatti tehdä iso ruoka! 🙂 Jee! 🙂 Ja mitäs muuta herkkuruokaa sitä tyttö tekiskään miehelleen kuin kaalilaatikkoo? 😉 Kaalihan...

Syyskauden lasagne meidän tapaan

...jo hirvitti. Varovasti ja rauhallisesti edeten räjäytin keittiön, mutta valmistin oikein miellyttävän vuoallisen herkkuruokaa. Kokemuksen tuoman varmuuden myötä lopputuotteen maku kuitenkin houkutteli kerta toisensa jälkeen tuhoamaan keittiötä asuinkelvottomaksi ja näin...

Artisokka-Kurpitsasiementahna (Gf, V)

...kokkaamaa herkkuruokaa. Brunssi on varmasti myös erityisen kiva kokemus, jos kasvisruoka on vierasta tai haluat tutustu paremmin raakaherkkuihin. Toisaalta, kyllä yksi jos toinen kasvispainotteisella ruokavaliolla elävä popsi lautaset tyhjäksi kehujen...

Herkkuja lapselle, herkkuja äidille

...se minun juttu!Tässä nyt ajattelin jakaa kolme meidän kuluneen viikon herkkuruokaa. Vähän jokaiselle jotakin -periaatteella, sillä vaihtoehdot ovat tällä kertaa lähiruuasta Rainbowhun, soseista sormiruokaan ja ajallisesti parista tunnista pariin minuuttiin....

Appelsiini-Pistaasi Raakadonitsit (Gf, V, R)

...onkin tajunnanräjäyttävää herkkuruokaa! Raakadonitsi 10 – Öljymunkki 0. Ystäväni pääsivät töihin ja nyt kun kaikki valmiit yksilöt on koemaistettu, voin kertoa lopputuloksen olevan ehdottomasti paras ikinä! Koemaistajina toimi minun lisäkseni...

Mehevä Kesäkurpitsa-Suklaakakku

...herkkuruokaa ja se mehevöittää mukavasti tuttuja perusruokia, kuten vaikkapa makaronilaatikkoa. Niillä, joilla kesäkurpitsaa kasvaa omalla pihalla, voi jossain vaiheessa alkaa tosin tulla kesäkurpitsat jo korvistakin! Sitä kun päätyy sitten joka...

Kahdeskymmeneskahdeksas päivä. Kiusatun miehen kilohaili.

...kutsui taiteilijatovereitaan esitysten jälkeen syömään tätä keksimäänsä herkkuruokaa. Toinen tarina taas kertoo Erik Janssonista, joka oli saman ajan lahkolaissaarnaaja, joka lähti Ruotsista maanpakoon seurakuntansa kanssa. Yhdysvalloissa Jansson perusti Bishop Hill...

Arkistoihin unohtunut

... Kesällä tuli laitettua monenlaista herkkuruokaa ja kamerakin muistettiin kaivaa esiin kiitettävän usein keittiökokeilujen tallennusta varten. Raportointivaihe taasen jäi ontumaan monen monta kertaa. Tämä kesäinen liha-annos oli...

Makaronilaatikko

...kamalan monesti tätä lapsuuden herkkuruokaa tehnyt, mutta nyt alkoi taas pitkästä aikaa tehdä mieli. Hyväähän se oli, ja mieskin oli aivan haltioissaan ja ihmetteli, että miksei meillä ole syöty tätä...

Siskonmakkara stroganoff

...siihen ja laitoin pakastimen kannen kiinni. Jatkan tutkimusmatkaa joku muu päivä. Siskonmakkarat ovat varsinkin isännän herkkuruokaa. Ainainen vastaus kysymykseen: Mitäs ruokaa laitetaan? Vastaus: Siskonmakkarasoppaa !Tuumein siis ensin tuota keittoa. Sitten...

Viljattomat Pinaattiletut (Gf, V)

...Ovella ystävällinen hoitaja tuli vastaan ja tervehti minua. Kertoi että tänään onkin herkkuruokaa, pinaattilettuja. Ja silloin se alkoi. Hysteerinen paniikki-itku. Voiko päivä alkaa huonommin kuin pinaattilettu-uutisella. En ollut varmaan koskaan...

Pizzaa ja aurajuustoista broilerilasagnea

...paista 250c n.20min. NAM. Tein muuten tänään uutta herkkuruokaa joka oli kyllä ihan super hyvää! Oli pakko käyttää pizzasta yli jäänyt juusto sekä aurajuusto johonkin. Suosittelen kokeilemaan broilerilasagnea aurajuustolla.300g broilerisuikaleitasipulipaprika3rkl...

Sushikoulu

...touhuta yhdessä ja tehdä käsillä että kokkailla hyvää, terveellistä ja yksinkertaista herkkuruokaa. Täydellistä viikonlopun rentoutusruokaa siis. Tässä reseptit meidän omiin versioihin perinteisistä sushilaaduista: Sushin. 36 suupalaa – riittää vatsantäytteeksi kolmelle...