Dippi eli salsa tortillasipseille eli nachoille

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: maissilastutnachotreseptitsalsaTomaattitomaattimurskatortillasipsitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Me syödään aina X-tran tortillasipesejä. Ne on meistä parhaita (ja halpoja). Keväällä 2012 päätin kokeilla tehdä itse dippiä tortillasipseille. Olin saanut kotiin jotain Lidlin hyvää dippiä, ja otin ainesosaluettelosta mallia. Siitä saakka asuinkumppanini on tilannut tätä useamman kerran kuussa, ja maistuu tää kyllä mullekin. Maku vaihtelee aina vähän sen…
...vinkki. Dippi tortillasipseille 1 prk tomaattimurskaa (500g) 3 rkl tomaattipyreetä 4-4,5 rkl sweet chili -kastiketta (oon käyttänyt aina Pirkkaa)  1 rkl paprikajauhetta 1 tl chilirouhetta (voi olla enemmänkin, tai vähemmän...

Läheiset reseptit

Dippi eli salsa tortillasipseille eli nachoille

...vinkki. Dippi tortillasipseille 1 prk tomaattimurskaa (500g) 3 rkl tomaattipyreetä 4-4,5 rkl sweet chili -kastiketta (oon käyttänyt aina Pirkkaa)  1 rkl paprikajauhetta 1 tl chilirouhetta (voi olla enemmänkin, tai vähemmän...

Punainen kastike eli Italialainen ketsuppi, salsa rossa

...ja kalttaa tomaatit eli toimi seuraavasti. Tee ristiviilto tomaattien päälle ja upota ne kiehuvaan veteen. Anna olla hetken … Jatka lukemista Punainen kastike eli Italialainen ketsuppi, salsa rossa →...

Operaatio Intia: Goalta Gujaratiin

... Intian keittiö ja kulinaarinen kaaosMurgh makhani eli voikana l. butter chicken Kheema kofta l. lammaslihapullat cashewkastikkeessa Goalainen possuvindaloo Goalainen mustasilmäpapucurry Chana Dal Sitruunapilahvi Raita Intialaisia iltaostoksilla. ...

Leivo leikiten - banaanileipä eli banaanikakku eli banana bread

...australialaista alkuperää, joten desilitrat on muutettu kupeista muuntokertoimella 1 cup = 2,5 dl. Banaanikakku eli banana bread 2 munaa125 g voita sulatettuna4 rkl maustamatonta jogurttia (ihan sama mitä jogurttia, itse...

Ravintolapäivä 17.8.2014

...suklaakakkua, sitruuna-mascarpone-, toffee- ja maapähkinäjäätelöä sekä suklaakeksejä ja itselläni oli sekalainen seurakunta erilaisia leivonnaisia, joita kaikkia yhdisti terveellisyys eli ne olivat joko vegaanisia, raakaruokaa, gluteenittomia tai kaikkia vähän sekaisin. Heti...

Macaronsien ABC

...grammaa hienoa sokeria. Hienon sokerin määrä vaihtelee tuosta mun määrästä plus miinus kymmenen, eli en usko sen olevan niin justiinsa. Jos sulla siis sattuu olemaan sokrupussin pohjalla 20 grammaa sokeria,...

Lohikäärmerulla -sushi goes vege

...sitkeästi pitänyt pintansa, vaikka viimeaiokina onkin jo puhuttu, että sushi ei ole enää se juttu vaan esimerkiksi havajilainen poke, eli tietyllä tavalla marinoitu kala lisukkeineen, olisi seuraava innostuksen kohde. Toistaiseksi...

Maailman paras leipä eli kattilaleipä eli no-knead-bread

...rauhassa kohota, vaikka tekisi mieli jo ryhtyä leipomaan :)) Taikina: 8 dl vehnäjauhoja2 tl suolaa1/4 tl kuivahiivaa4 dl kylmää vettä  Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi...

"Milanolainen risotto" eli Sahramirisotto....."kaiketon", maukas risotto, joka maistuu muunneltuna seuraavanakin päivänä lisäkkeenä tai mukavana pikkusyötävänä

... Milanolainen risotto (”risòtt giald” kuten vanhat milanolaiset sitä Milanon murteella kutsuvat) eli Sahramirisotto ei varmaan esittelyjä kaipaa…se on varmaa yksi tunnetuimista italilaisen keittiön antimista ja se tarjoillaan...

Sitruuna-valkosuklaakreemillä täytetty pehmeä piparakku eli tervetuloa 2015!

...kerralla…) ja siitä sitten saatiin päähänpisto pistää uuden vuoden bileiden kutsu vähän isommalle joukolle.Tässä postauksessa ei ole muuta, kuin tarjolla ollut kakku eli sitruuna-valkosuklaakreemillä täytetty pehmeä piparkakku. Vielä viimeinen jouluinen...

Makumatka Kiinaan Osa 2: Sichuan

...valtaan Sichuanilaisen keittiön ja kirjoitan ehkä vähän aiheen vierestäkin. Ja tässäkin on kestänyt aikaa, sillä kesäni vei toinen elämäni suurista rakkauksista, eli teatteri ja pääosa Kekkosena Korpilahden teatterissa. Kesäkuussa ei...

Tärähtänyt kynsien laittoon + pieni kynsiharrastajan sanakirja

...värin saamiseksi ja lakkauksen voi pyyhkiä veteen kostutetulla paperilla ennen kuivamista. Maalaukset vaativat päälleen päällyslakan. Aksenttimanikyyri =  Lakkaus, jossa yhdestä kynnestä tehdään erilainen kuin muista kynsistä, eli tätä kynttä nimensä mukaisesti...

Salsa on vihreää ja kampasimpukat nameja

... Vihreistä salsoista olemme aiemmin oppineet tuntemaan salsa verden, jota kumminkaan emme valitettavasti ole päässeet itse tekemään, koska emme ole onnistuneet löytämään salsaan värin ja hapanimelän maun...

ARANCINIT ELI ITALIALAISET RISOTTOPALLEROT

... Jos risottoa jäi yli ja mietit mitä siitä tehdä, niin kokeilepa alun perin Sisiliasta kotoisin olevia riisipalloja, eli arancineja. Nämä öljyssä kysennettävät herkkupalleroiset voivat kätkeä sisäänsä...

Katuruokaa taiwanilaisittain: kalpeat kaunottaret eli gua baot

...joukkoon juuri tällä gua bao-reseptilläni. Taiwanilaista höyrytettyä hampurilaista maustoi kehittelemäni pikakimchi, eli puolessa tunnissa hapatettu kiinankaali. Olen jo kerran aiemmin tehnyt gua baoita, tekniikkavinkkejä löytyy postauksesta täältä. Valmistus on aika helppoa, possunkylki hautuu...

Bulgurpullat tahinilla eli batırık köfte

... Pari viikkoa sitten blogissa oli linssipullien ohje. Tämä bulgurpullien ohje on samantyylinen mutta tärkein raaka-aine on bulgur ja makunsa pullat saavat tahinista eli seesamitahnasta, joka on...

Lihavartaat ja turkkilainen Gözleme, eli feta-pinaatti focaccia

...kananmuna 1,5 tl tuoretta rosmariinia 2 tl tuoretta timjamia 1 rkl tuoretta persiljaa 1 tl savupaprikajauhetta 1 tl chilijauhetta 1 tl suolaa 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa 1/4 tl kanelia...

Victoria sandwich eli Victoria sponge-kakku ja Afternoon Tea

... Victoria sandwich eli Victoria sponge cake on hyvin perinteinen kello viiden teen makea kakku, jota on herkuteltu jo 1800-luvulla briteissä. Victorian sandwich oli erityisesti Queen Victorian suosiossa...

Lihapiirakat eli keitinpiirakat isoäidin tapaan

... Viime aikoina on paljon kirjoitettu blogeissa levylihapiirakasta. Mutta Bengt on oikeiden lihapiirakoiden eli öljyssä keitettyjen lihiksien, vanhalta nimeltään keitinpiirakoiden, ystävä. Täytyi oikein kaivaa vanha 70-luvun keittokirja...

Mansikkakakku

...myös samanlaisen täytteen, eli näiden teko oli oikeestaan yhtä helppoa ja nopeeta, kuin yhdenkin kakun teko.  Kakuissa täytteenä mansikkamoussea, johon olin sekoittanut tuoreita mansikanpaloja sekaan. Anopin kakun kuorrutin ja koristelin...

Valkoinen pitsa eli flammküchen

...ettei täytteitä ole mitenkään kamalasti. Ja kuten lauantaina opin kantapään kautta, flammküchenin pohjan kuuluu olla ohut, eli taikinaa ei paljon kohotella. Flammküchen onmielestäni parhaimmillaan iltapalana ja se suorastaan vaatii seurakseen...

KASVISRUOKAA KOKO PERHEELLE: ELI NEUVOJA NIRSOJEN RUOKINTAAN

...koska kuka nyt ei tykkää letuista. Ja suolaisena versiona ne käyvät hyvin päivällisestäkin. Kun sekaan ujuttaa vielä reilun annoksen salaista ainesosaa eli auringonkukansiemeniä, voidaan jo puhua oikeasti ravitsevasta ruoasta. Tähän...

Sima, munkkitangot ja helppo kinuskinen dippi

...sulaa itsestään ja jääkaapista otettaessa sekoita dippi tasaiseksi ja se on valmista käytettäväksi.Parhaimmillaan tämä on seuraavana päivänä, mutta käytettävissä jo puolen tunninkin päästä.Tulis jo Vappu ! Yhteistyössä Suomen sokeri...

Tortillalasagne ja salsa verde

...minuutin ajan. Tarjoile salsa verden kera. Salsa verde4 valkosipulinkynttä1 nippu silolehtipersiljaa1 nippu korianteria1 nippu basilikaa1 nippu oreganoa1 tl punaviinietikkaa2, rkl vettä3 rkl oliiviöljyävuorisuolaamustapippuria Surauta kaikki ainekset tasaiseksi kastikkeeksi monitoimikoneessa....

Munakoisodippi eli melitzano

...eli paprika-tomaattisalaatin kanssa.2 isoa munakoisoa 2-3 valkosipulinkynttä ½ punttia (lehti)persiljaa (muutama rkl hienonnettua tuoretta korianteria) 1-1½ sitruunan mehut hyvää oliiviöljyä merisuolaa myllystä mustapippuria myllystä Halkaise munakoisot ja tee niihin ristiviillot....

Grilli kuumaksi eli pienhiukkasten puolesta!

...kanssa, kun savu houkuttelee lähinaapureita makkarapaketit kainalossa kehään. No, vekkulit Pricen tanskalaisveljekset kokkailivat viime viikolla Elviksen lempiruokia ja siitä innoittuneena päätin tehdä kevään ensimmäisen rubin, eli kuivan mausteseoksen grilliruualle. Testasimme sitä...

Xīnnián kuàilè eli hyvää uutta vuotta! :)

...vain :D), niangao eli puuroriisistä, sokerista, kiinalaisista taateleista, lootuksenlehdistä sekä kastanjoista valmistetut riisikakut, yhdessäoloa symboloivat tangyuanit eli ”tahmariisistä” tehdyt makeat riisipallerot, tavallista pidemmät longevity noodles sekä appelsiinit, pomelot ja tangeriinit,...

Sushiburrito eli sushirrito, terveiset San Franciscosta

...1 – 1,5 dl katkarapuja1 rkl soijaa Aloita keittämällä riisi ohjeen mukaan. Levitä kypsä riisi lautaselle jäähtymään. Tee kuten valmistaisit sushia, eli litistä riisi tiiviiksi levyksi. Lisää sushi seasoning kun...

Tsukimi udon eli täysikuun nuudelit (月見うどん)

... Kesällä tein ensimmäisen versioni japanilaisesta tsukimi udonista eli kirjaimellisesti kuunkatselu-udonnuudelikeitosta. Se oli maultaan ihan ookoo, muttei täysin onnistunut ”kuun” eli keltaisen kanamunan suhteen. Keitin kanamunaa nimittäin...

Punaherukka-kinuskipiirakka eli punoffee

...liki samanlainen kuin aiempi ohje. Koska aina pitää muokata jotain, lisäsin tällä kertaa pohjamurun joukkoon koemielessä hieman kardemummaa sekä vaihdoin kuohukerman vispikermaan. Pohjan osalta tein toisenkin muutoksen, eli painelin sen...