Laiskan naisen nyyttäriruoka – possua uunissa

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: buffetruokaahelpot sämpylätlohturuokaapossun niskaa uunissapulled porkrapeat sämpylätreseptitrevitty possuuunipossuJulkaistu seuraavalla sivustolla

Ihanien naapureiden järjestämät 
jokavuotiset kyläjuhlat aiheuttavat aina hiukan päävaivaa. Ihan positiivisessa mielessä.

Elokuun Samettiset rakentuvat anteliaan isäntäväen, sään jumalien, tiiviin kyläyhteisön ja nyyttikesteinä muodostuvan päivällispöydän varaan. 
Vuosien varrella monille on muodostunut tuomisiksi vakioherkku, joihin luottaen voi varioida täydentäviä ruokatuomisia.

Lähinaapuri savustaa vuodesta toiseen yhtä mehevän ja suussasulavan…
...aikataulu toimii ihan kelposesti. Rapeat sämpylät: 2 ps kuivahiivaa (22g)7,5 dl vettä1,5 rkl suolaa8 dl vehnäjauhoja 1,5 dl ruisjauhoja1,5 dl pieniä kaurahiutaleitakourallinen seesaminsiemeniä (jos on) Lämmitä vesi riittävän lämpimäksi kuivahiivalle ja...

Läheiset reseptit

Laiskan naisen nyyttäriruoka - possua uunissa

...haarukkaa apuna käyttäen saat syntymään syntisen kasan suussasulavaa possua. Anna lihanesteiden jäähtyä paistoastiassa, kunnes rasva nousee pinnalle. Kuori rasva lihanesteiden pinnalta pois ja siivilöi jäljelle jäänyt nektari pieneen kattilaan. Maista...

Mausteista possua uunissa

...pitkään uunissa. Aina eivät kokeilut onnistu, mutta tästä tuli tosi hyvää. Kahdelle hengelle jättimäiseltä tuntunut lihamäärä ei enää ollutkaan niin iso: maku oli niin herkullinen, että possua tuli syötyä enemmän...

Uunissa paahdetut tomaatit ja katkarapuspagetti

... Tänään halusin illallisella pastaa uunissa paahdettujen tomaattien kera. Koska tiesin olevan juuri ennen illallisaikaamme varattu, valmistin uunissa paahdetut tomaatit jo aamupäivällä odottelemaan. Loppu olikin helppoa ja...

Korianteri-valkosipulivoilla maustettu kokonainen nieriä uunissa

... Meillä syötiin tänään lounaaksi aivan ihanaa uunissa kypsennettyä nieriää. Idea tähän reseptiin lähti Martha Stewartin kokonaisena grillatusta nieriästä. Mutta koska meillä ei ole grilliä talvella käytössä,...

Uunissa tai grillaten - Garam masala -lohta, paahdettua varhaiskaalia & lipstikkaraita

...kulhossa. Hiero mausteseos kalan pintaan. Paista uunissa n. 20 minuuttia.  Käännä grillivastus päälle ja grillaa kalaan rapea pinta.Lisää kaalinlohkot uuniin, kun lohi on ollut uunissa 10 minuuttia. Jos valmistat pelkästään...

Karitsan paahtopaisti uunissa

...paras mahdollinen, on tärkeää jättää liha roseeksi eli paistaa lihaa vain juuri tarvittavan ajan. Paistomittari on tässä oiva apuväline ja paahtopaistien ollessa uunissa kannattaakin kytätä mieluummin paistomittaria kuin kelloa. Uuneissa...

Pitsirusettikakku ja Annin uunissa verkkokaupan avajaiset

... Viime viikolla osallistuin Annin Uunissa verkkokaupan avajaisiin ja hiukan järjestelyihinkin leipomalla tilaisuuteen kakun. Kakussa on käytetty Annin Uunissa verkkokaupassa myytävää sokerimassaa ja pitsiainetta.Voikakkupohjan  sisältä löytyy raparperihilloa...

Laiskan kokin tomaattirisotto

... Joulupukki muisti minua New Vegetarian Kitchen keittokirjalla ja olen tosi iloinen, että se ilmestyi keittiöömme. Maanantai-iltamme kirkastui kertaheitolla, kun nautimme illalliseksi laiskan kokin tomaattirisottoa. Laiskaksi nimesin...

Reseptit: Banaanipannukakku uunissa

...jo pitkään harrastanut banaanipannukakkujen tekoa, mutta en ole ennen kokeillut sen tekoa uunissa, vaan ihan pannulla. Uunissa saa kuitenkin helpommalla tehtyä ison satsin, eikä tarvi pelätä, että pannukakku palaa pohjaan....

Uunissa paahdetut balsamicomansikat

... Mansikat ovat sellaisenaankin, tuoreena, mitä suurinta herkkua, mutta mansikoidenkin maku nousee ihan uusiin ulottuvuuksiin uunissa paahtamalla. Mansikat maustetaan sokerilla ja balsamicolla, ja sitten vain uuniin. Mansikoiden...

Terveellinen pannari uunissa

...voi vetää ilman mitään morkkista, tai vaikka kokonaisen! Kun ensimmäiset tuoksut tuli uunista tästä luomuksesta, tiesin että nyt tuli hyvää. Terveellinen, proteiinipitoinen pannari uunissa 2 kokonaista kananmunaa2 valkuaista2dl heraproteiinia (itse...

Nieriä uunissa

...kapriksilla ja tillinoksilla. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Kala on kypsää, kun evä irtoaa helposti vetämällä. Lisukkeena meillä oli murskattuja perunoita (eli laiskan perunamuusi) 800g jauhoista perunaa voita keitinvettä suolaa...

OivaPari: 1865 Single Vineyard Cabernet Sauvignon ja uunissa paistettu poron sisäfilee

...Väri: granaatinpunainenTuoksu: mausteinen, mustapippurinenMaku: täyteläinen, hapokasOma arvioni: liha, riista, pihvi Kun mietimme, mitä laittaisimme tämän viinin pariksi, pääruokalajiksi valikoitui poron sisäfilee, jonka päätimme kypsentää kokonaisena uunissa. Varmuuden vuoksi kiedoimme poron...

Uunissa paistettavat kinuskidonitsit

... Näiden ihanien kinuskidonitsien tekoon tarvitset donitsipellin, joko normikoossa tai minikoossa. Toki voit paistaa donitsit vaikka minimuffinsipellillä, jolloin saat samasta taikinasta pieniä kakkusia. Uunissa donitsit paistuvat nopeasti...

Makea Sinappi Uunissa (itse tehty, helppo, nopee, tee jouluks ja jussiks!)

...oivallinen pohja tehdä just semmonen sinappi mist itte tykkää. Valmistamiseen menee vajaa tunti ja 45 minuuttia siitä ajasta seos istuu uunissa, jotenka ruumiillisen työn osuus jää tässä hommassa kohtalaisen minimiin....

Paahdetut, marinoidut paprikat ja uunissa kuivatut tomaatit

...folion päälle kuoripuoli ylöspäin. Voit hieman litistää kuperia viipaleita, jos haluat pyrkiä tasaisempaan lopputulokseen. Paahda paprikoita uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kuoret ovat mustuneet kunnolla. Laita mustuneet paprikat kulhoon...

Ohrapuuro uunissa

... Puuro, ohrapuuro, uunipuuro. Pikapuuro vai pitkään uunissa haudutettu herkku kokonaisista ohraryyneistä? Valitsin jälkimmäisen. Ensimmäisellä kertaa puurosta tuli kuivakkaaa, eikä se maistunut miltään. Toisella kertaa en mitannut...

Grillatut tai uunissa paistetut italialaisittain täytetyt portobello-sienet

... Pestolla, paahdetulla paprikalla ja mozzarellalla täytetyt portobello-sienet kypsyvät ihaniksi grillissä tai uunissa. Balsamico-oliiviöljymarinadi antaa vielä lisämakua sienille. Huikean hyvää alkuruoaksi, lounaaksi salaatin kera tai lisukkeeksi päivälliselle....

Hirven ulkofile uunissa

... Olen aikaisemminkin tehnyt hirven ulkofilepihvejä (resepti täällä) mutta tällä kertaa päätin tehdä ulkofileen uunissa. Otin lihan edellisenä päivänä sulamaan ja tein marinadin. MarinadiHiukan punaviiniäOliiviöljyä2 valkosipulin kynttäMustapippuriaSuolaaRosmariinia...

Karamellisoitua possua aasialaisella salaattipedillä

... Rapeaksi karamellisoitua possua aasialaisella kaalisalaattipedillä.Vaihtelua kesän kekkereihin ja juhlapöytään.   Karamellisoitua possua salaattipedillä (n. 12 hengelle)Tarvitset:2,5 kg porsaan kassleria1l omenatäysmehua3 dl soijaa0,5 dl kalakastiketta6 valkosipulinkynttä10 cm pala...

Savustettua possua ja persikoita

... Annan tänään Lännen Median sanomalehdissä savustusvinkkejä. Niinpä laitan myös tänne blogiini muutaman savustusreseptin, possua ja persikoita. Possun kypsennys vie aikaa, mutta lopputulos on sitäkin palkitsevampi. Jälkiruokapersikat...

Hapanimelää possua

... Hapanimelää possua Pari viikkoa sitten tehtiin pitkästä aikaa kiinalaista, jolloin vuorossa oli hapanimelää possua nuudelien kera. Jostain syystä tämänlaisista aasialaisista ruoista on hyvin hankalaa saada mauttomia...

Possua ja simpukoita portugalilaiseen tapaan

...hyvin toteutettavissa täällä peräpohjolassakin. Carne de Porco à Alentejana, eli possua ja simpukoita Alentejon tapaan, saa maukkaan liemensä possusta, simpukoista, paprikasta, valkosipulista ja valkoviinistä. Tässä ruoassa pitäisi käyttää pieniä vaaleita...

Herkkua Jerk-possua kesäkurpitsa-feta-pinjansiemen lisukkeella

...grillatusta lihasta vajaa puolet ja kääriä sen tiukasti kelmuun. Siitäpä tulee loistava vitello tonnatomainen dagen efter-safka sunnuntaiksi, kun lauantai-illan rapuillallinen viineineen ja snapseineen maaottelee vatsassa. Resepti tulee tänne sitten myöhemmin! JERK POSSUA...

Mustajuurikeittoa ja possua paprikahillolla

...viini, pilkotaan mustajuuret sentin viipaleiksi ja lisätään kiehumaan. Murustellaan joukkoon sulatejuusto ja liemikuutio ja annetaan kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Suurustetaan keitto maizenalla, kaadetaan lautaselle ja päälle persiljaa. Possua paprikahillokkeella Paprikahilloke...

Intialainen ilta, possua banaaninlehdessä

...eri ruokien jäsentäminen ja valmistaminen oli huomattavasti helpompaa, kuin nakkaamalla mauste toisensa jälkeen pataan. Näin eri ruokalajien maut erottuivat selkeästi omikseen, vaikka samoja mausteita sisälsivätkin.Possua banaaninlehdessä 500-600 g kypsää porsaanlihaa...

Grillattua possua ja salaattia thaityyliin

...sopii hyvin vaikka kevään juhlien noutopöytään. Grillattua possua ja salaattia thaityyliin n. 800-900 g possun sisäfilettä marinadi ja kastike:0,5 dl kalakastiketta0,5 dl vasta puristettu limenmehua2 rkl fariinisokeria3 hienonnettua valkosipulinkynttä0,5 tl jauhettua mustapippuria salaatti:1...

Ylikypsää possua

... Tätä ylikypsää possua ei tarvitse kypsentää uunissa yön yli vaan valmistuu kolmessa tunnissa meheväksi nyhtöpossuksi. Marinointi tosin kannattaa tehdä edellisenä iltana, jos muistaa. Ei siis ole...

Kalkkunapihvit uunissa,

... Tänä viikonloppuna ameriikkalaiset syövät kalkkunaa. Meille riittävät uunissa paistetut kalkkunapihvit. 400 g kalkkunanpaistijauhelihaa1 kananmuna1 dl kermaviiliä0,5 dl mantelirouhetta / mantelijauhoa0,5 dl soijarouhettasuolaa pippuria1 tl yrttimaustetta Ainekset...

Ribsit Uunissa

...Uunissa:Possun ribsejä (n. 1 kg)1dl Coca ColaaHunt’s bbq -kastiketta Kuivamarinadi:2 piri piri -chiliä1 tl sinapinsiemeniä1 tl korianterijauhetta2 rkl paprikajauhetta1 tl valkosipulijauhetta1 tl oreganoa1 tl basilikaa1 tl savupaprikajauhetta1 tl suolaa1 tl...