Vegejuustot esittelyssä

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: eettisyysekologisuuskasvissyöntireseptitvegaaniJulkaistu seuraavalla sivustolla

Kun viime keväänä siirryimme kasvissyöjiksi, ajattelin sen olevan viimeinen mahdollisuus tiputtaa kolesteroliarvoani ruokavalion avulla. Kolesteroliasia tosin oli eettisten ja ekologisten syiden alle jäävä pikkuseikka, ikään kuin ylimääräinen plussa muuten suuressa henkilökohtaisesti merkittävässä muutoksessa, jos ruokavalio arvooni nyt edes purisi. Arvoni oli korkea, jopa melkein seitsemän pahimmillaan, eikä siihen tuntunut…
...kovia rasvoja ruokavaliossani sekasyöjäaikoina todellisuudessa oli, vaikka en koskaan mikään suuren luokan karnivori ollutkaan. Juustot, jogurtit ja ruokakermat lehmänmaitopuolelta nostivat yksinään  kokonaispottia reilusti. Puhumattakaan, että olin alkanut käyttää myös voita leivonnassa ja...

Läheiset reseptit

Vegejuustot esittelyssä

...Juusto on kuitenkin suurta herkkuani, joten juustosta luopuminen tuntui aluksi hankalalta, vaikkakin erityisesti ekologisessa mielessä niin tärkeältä, että aloin tutustua vegejuustotarjontaan. Onhan juuston hiilijalanjälki hyvin lähellä naudanlihan hiilijalanjälkeä, joten jos kasvissyö ekologisten...

Esittelyssä: Sambhar-kurkku

Eräänä päivänä vihanneskojulla huomasin tällaisia söpöjä pieniä meloneja muistuttavia kurkkuja. Kysyin myyjältä, mitä ne olivat, ja vastaus oli “sambhar cucumber” eli sambhar-kurkku. Sambharia eli linssimuhennosta...