Leivo leikiten – banaanileipä eli banaanikakku eli banana bread

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: banaaniKakkuleivontareseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla


Ystäväni kyseli tänään reseptiä helpolle leivonnaiselle, joka onnistuu yksinkertaisista raaka-aineista ilman sen suurempaa vaivaa ja maistuu hyvältä. Banana bread tuli ensimmäisenä mieleen. Ei vaadi juurikaan aikaa, järjetöntä kuiva-ainevarastoa tai edes suuria leivontataitoja. Mutta kannattaa muistaa lisätä sokeri. Unohdin edellisellä kerralla sokerin ja lopputulos oli melko jännän ja…
...australialaista alkuperää, joten desilitrat on muutettu kupeista muuntokertoimella 1 cup = 2,5 dl. Banaanikakku eli banana bread 2 munaa125 g voita sulatettuna4 rkl maustamatonta jogurttia (ihan sama mitä jogurttia, itse...

Läheiset reseptit

Leivo leikiten - banaanileipä eli banaanikakku eli banana bread

...australialaista alkuperää, joten desilitrat on muutettu kupeista muuntokertoimella 1 cup = 2,5 dl. Banaanikakku eli banana bread 2 munaa125 g voita sulatettuna4 rkl maustamatonta jogurttia (ihan sama mitä jogurttia, itse...

Maakuntaleivät ja savolainen ryynirieska – Provincial Bread: Savonian Flat Groat Bread

...means that bread keeps a man on the road. Finland is the promised land of bread. Each district has its own traditions in baking bread, and not least because of...

Maakuntaleivät: Pohjanmaan maitorieska – Provincial Bread: Ostrobothnian Flat Milk Bread

...rieskat neuvotaan laittamaan jopa 350-asteiseen uuniin. Maitorieska onkin ollut leivinuuneja käytettäessä mainio ensipaistettava, joka on auttanut laskemaan uunin lämpötilaa sopivammaksi muita leivonnaisia varten.  *  *  * Ostrobothnian flat milk bread...

Banaanikakku / Banana Cake With Vanilla Cream Cheese Frosting

...how damn amazing banana bread tasted when I first tried it. It wasn’t even near as banana-y as I though which I think was a good thing. Don’t get me...

Banana Bread eli Banaanileipä

...olla bananikakkua leipävuoassa… Mieheni toimi koemaistajana ja totesi, ettei tätä nyt leiväksi voi oikein sanoa 😀 Itse leivoin reseptin tuplana ja jaoin sen kolmeen vuokaan, kun siitä tulikin aika iso...

Varastettu voileipäkakku | A stolen party food

...sandwiches on rye. The bread and the roe were served, but in a slightly different form. Kimmo had used cold smoked salmon and edible flowers & shoots available in stores. I replaced...

Juureen leivottu pähkinäinen sekaleipä – Sourdough Bread with Walnuts

...astiaan odottamaan. Leivo työstettävästä taikinasta kaksi limppua ja aseta pellille liian alle kohoamaan noin 1 1/2 tunnin ajaksi.  Voit työstää loppuosan taikinasta leiviksi puolisen tuntia ensimmäisten jälkeen, jos haluat niille...

RUISLEIPÄ - RYE BREAD

...liinaan käärittynä muovipussissa. What you need for two loaves in 25cm bread tins: the starter7 dl water15 dl rye flour  1 tablespoon salt  IF YOU NEED A STARTER:3 slices of 100%...

Maailman paras leipä eli kattilaleipä eli no-knead-bread

...rauhassa kohota, vaikka tekisi mieli jo ryhtyä leipomaan :)) Taikina: 8 dl vehnäjauhoja2 tl suolaa1/4 tl kuivahiivaa4 dl kylmää vettä  Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi...

Bread Pakora

...bread pakora valmistetaan valkoisesta paahtoleivästä, mutta kotioloissa valmistan sen kokojyvävehnäleivästä. Leivitystaikina valmistetaan kikhernejauheesta eli besanista samalla tavalla kuin muissakin pakoroissa eli paistetuissa snackseissä. Pakoran vaiheohje kuvineen löytyy täältä. Tarvitset: 6...

♥ No-knead bread eli vaivaamaton leipä

... No-knead bread eli vaivaamaton leipä on yksi The Times-lehden suosituimmista resepteistä kautta aikojen. Leipää ei nimensä mukaisesti vaivata ollenkaan vaan ainekset sekoitetaan keskenään ja taikinan annetaan...

Ravintolapäivä 17.8.2014

...suklaakakkua, sitruuna-mascarpone-, toffee- ja maapähkinäjäätelöä sekä suklaakeksejä ja itselläni oli sekalainen seurakunta erilaisia leivonnaisia, joita kaikkia yhdisti terveellisyys eli ne olivat joko vegaanisia, raakaruokaa, gluteenittomia tai kaikkia vähän sekaisin. Heti...

Banana bread - not so sweet edition

...tai pari. Ja se kardemumma. Ihan kuin olisi pulla, mummon maustekakku ja banaanileipä samassa, terveellisemmässä paketissa. Yksi pieni mauste voi tehdä suuren eron. Banana bread by Hilla2 hyvin kypsää banaania2...

Operaatio Intia: Goalta Gujaratiin

... Intian keittiö ja kulinaarinen kaaosMurgh makhani eli voikana l. butter chicken Kheema kofta l. lammaslihapullat cashewkastikkeessa Goalainen possuvindaloo Goalainen mustasilmäpapucurry Chana Dal Sitruunapilahvi Raita Intialaisia iltaostoksilla. ...

Mehevä hedelmä-pähkinäleipä * Delicious fruit & nut bread

...a few ideas for breakfasts at home. For weekend breakfast I baked fruit-nut bread and served it with a bowl of berries and yogurt + coconut quinoa (recipe coming to my blog).I searched fruit nut...

Macaronsien ABC

...maun.Macaron-taikinan värjäämisessä käytän Wiltonin geelimäisiä värejä tai leivontakaupoissa myytäviä tomu- eli jauhevärejä. Valkuaisten vanhettaminenHalutessaan valkuaiset voi erotella jo monta päivää aikaisemmin kulhoon niin sanotusti vanhettumaan eli ihan vain olemaan. Eroteltuja...

Banaanileipä (banaanikakku)

Kakkuahan tämä on vaikka leiväksi nimettykin. Ohje on Wellberries-blogista. Banaanileipä 4 kypsää banaania1 rkl chia-siemeniä3 rkl vettä5 rkl kookosöljyä1 dl kaura – tai muuta kasvismaitoa1...

Banaanikakku

...hätävarajälkiruoan pohjana tai pitää yllätysvieraden varalla. In English: Banana bread Is there any better way to start a free weekend than by baking a cake? I had a couple of...

Go Bananas X 3!

...ja kookosmaito ja ripottele rusinat päällimmäiseksi. Paista noin tunti. Tarjoa lisänä Reilun kaupan kvinoaa tai täysjyväriisiä! 2) Banana Bread Fairtrade ingredients: 5 very ripe, mashed bananas; 1 1/2 dl (135 g)...

Banana bread with fruit and nuts

Julkaistu seuraavalla...

Se aavistuksen terveellisempi banana bread

... Googlailin tässä yksi päivä kaikkia terveellisiä ruokaohjeita ja leivonnaisia, ja huomasin, että useassa leivonnaisessa käytettiin voin sijasta rahkaa, jogurttia ja/tai muussattua banaania. Siitä lähti idea tähän...

Leipäkokeilu: Auringonkukka-ruissekaleipä – Bread Experiment: Sunflower Seed Rye Bread

Julkaistu seuraavalla...

Leipäkokeilu: Sekaleipä juureen – A Bread Experiment: Mixed Grain Bread with Sourdough

Julkaistu seuraavalla...

Pataleipä – no-knead bread

...no-knead bread was and still is one of the biggest cooking trends of last year, so I decided to join the club and try my own version of it. The...

Leipäkokeilu: Hiivaleipä juureen - A Bread Experiment: Yeast Bread with Sourdough Starter

Julkaistu seuraavalla...

Pull apart bread eli nyhtöpulla nougat-täytteellä

... En itse asiassa tiedä miksi tätä varsinaisesti pitäisi kutsua. Leiväksi tämä on liian makeaa, joten pulla lienee parempi nimitys. Varsin hauska leivonnainen, joskin perinteinen pullataikina voisi...

Pataleipä eli No-knead bread

Siitä on kauan aikaa, kun olen viimeksi jakanut reseptejä, joten oli jo aikakin julkaista jotain uutta. Olen kuullut monien kehuvan pataleipää, josta kuulemma tulee ihanan...

Lohikäärmerulla -sushi goes vege

...sitkeästi pitänyt pintansa, vaikka viimeaiokina onkin jo puhuttu, että sushi ei ole enää se juttu vaan esimerkiksi havajilainen poke, eli tietyllä tavalla marinoitu kala lisukkeineen, olisi seuraava innostuksen kohde. Toistaiseksi...

"Milanolainen risotto" eli Sahramirisotto....."kaiketon", maukas risotto, joka maistuu muunneltuna seuraavanakin päivänä lisäkkeenä tai mukavana pikkusyötävänä

... Milanolainen risotto (”risòtt giald” kuten vanhat milanolaiset sitä Milanon murteella kutsuvat) eli Sahramirisotto ei varmaan esittelyjä kaipaa…se on varmaa yksi tunnetuimista italilaisen keittiön antimista ja se tarjoillaan...

Dippi eli salsa tortillasipseille eli nachoille

Me syödään aina X-tran tortillasipesejä. Ne on meistä parhaita (ja halpoja). Keväällä 2012 päätin kokeilla tehdä itse dippiä tortillasipseille. Olin saanut kotiin jotain Lidlin hyvää...