Ravintolapäivä 16.11.2013

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: reseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Kansainvälinen ravintolapäivä oli 16.11.2013 ja meidän luokka päätti perustaa ravintolan päiväksi. Ideamme oli tehdä erilaisia annosruokia. Tässä on päivän menu:
Alkuruoka:
Kasvissosekeitto, alkupalaleipä savulohimoussella
Grillattu halloumijuustosalaatti
Kalalautanen (sinappisilakka, graavilohi, katkarapuhyytelö ja sienisalaatti)

Pääruoka:
Naudanlehtipihvi, maustevoi, hunajakasvikset, maalaisperunat, punasipulihilloke
Broilerin file, minttu-jogurttikastike, yrtticouscous ja kasvislisäke
Possun file, madeirakastike, hunajakasvikset,…
Läheiset reseptit

Ravintolapäivä 16.11.2013

... Kansainvälinen ravintolapäivä oli 16.11.2013 ja meidän luokka päätti perustaa ravintolan päiväksi. Ideamme oli tehdä erilaisia annosruokia. Tässä on päivän menu:Alkuruoka:Kasvissosekeitto, alkupalaleipä savulohimoussellaGrillattu halloumijuustosalaattiKalalautanen (sinappisilakka, graavilohi, katkarapuhyytelö...

Joulukalenteri 2013: luukku 11

Tämän päivän luukku on tulvillaan kukkia.  Kävimme joulukukka ostoksilla ihanassa Bella Verdessä Oulunkylässä.Kauppa oli laitettu suloisen jouluisaksi samoin näyteikkuna, joten nähtävää riitti sisällä ja ulkona....

Ravintolapäivä 16.8.2015 | Restaurant day August 2015

      Eiliselle ravintolapäivälle osui mitä.ihanin keli. Ihmiset istuivat piknikillä puistoissa ja hakivat lisää syötävää myyjiltä. Kiertelin Marjon kanssa Vanhan kirkkopuiston ja Kallion Karhupuiston ruokakojuja; bliniä,...

Kauden 2013 loppu ja yhteenveto

...TOMAATTI   46,9kg KASVIHUONE- JA AVOMAANKURKKU 46,8kg RAMIRO-PAPRIKA 6,9kg Lisäksi tuli perunaa arviolta yli 120kg, kurpitsaa, sipulia, purjoa… Kasvihuoneen tyhjennyspäivän sadon määrä oli 11,3kg. Raakana kerätyn chilin määrä nousi kauden aikana...

Pandan pääsiäisuutuudet 2013

... Panda pääsiäiskarkitPanda on tuonut vuoden 2013 pääsiäismarkkinoille kolme uutuutta. Panda Double choco suklaamunat 150 gVaalean lilan sävyinen pussi on ulkoasultaan raikas. Pussissa maito-, valko- ja tummasuklaamunia...

16.luukku

 Hellin vanhanaikaiset pikkuleivät5 dl piimää tai viiliä1/2 kiloa voita6-7 kahvikupillista sokeria3 munaa3 tl soodaahyppysellinen suoloja vehnäjauhoja tarpeen mukaanpaisto 225 astetta kunnes ovat kullanruskeita...

#16 Daim-keksit

Näiden keksien ohje on oikeastaan Valion suklaacookies ohje hieman muunneltuna. Korvasin siis taloussuklaan Daimilla ja koristelin valmiit keksit sulatetulla suklaalla. Nää keksit on kuvassa alemman...

UNELMAA LEIPOMASSA MUKANA RAVINTOLAPÄIVÄSSÄ 16.5.

... Olen mukana ensimmäistä kertaa ravintolapäivässä lauantaina 16.5.2015. Jännää! Mikäli vierailu pikkuruisessa kojussani macaron-leivosten keskellä kiinnostaa, niin ota suunnaksi Keskuskadun ja Pohjoisesplanadin välinen kulma. Pystytän myyntipöytäni suurin...

Osa 16 - Pullaa

Olen leiponut pullaa kerran tai kaksi kertaa vuodessa viimeisen kymmenen vuoden ajan. Kuitenkin taikinan kanssa on aina ollut jotain ongelmaa. Yleensä ongelmaksi on muodostunut se,...

Moveit Hyvänolon sunnuntai 17.1.16

Moikka! Olin tänään Moveitilla Hyvänolon päivä -tapahtumassa kahdestatoista kolmeen. Se on tietyn teeman ympärille rakennettu tapahtuma, joka koostuu tarjoilusta, luennoista ja jostakin jumppatunnista. Tänään eli...

Ravintolapäivä: Kinuski-suolapähkinäjuustokakku

Kuva: Markus LumipuuRocky road-kakun lisäksi leivoin kahvilaamme myyntiin näitä ihanan makeita kinuski-suolapähkinäjuustokakkuja. Koeversio tästä kulki nimellä Snickersjuustokakku, mutta päädyimme jättämään Snickersit pois ja laittamaan kakun...

Ravintolapäivä Fiskarsissa

Julkaistu seuraavalla...

RAVINTOLAPÄIVÄ

Sunnuntaina oli taas ravintolapäivä ja me kävimme päiväkoti Touhulassa syömässä vohveleita. Käveltiin lumituiskussa, joten lämpimät vohvelit maistuivat sen jälkeen todella herkullisilta. Touhulassa oli samalla avoimet...

Ravintolapäivä! 17052014

 Kun on monen monta kertaa ollut mukana järjestämässä tapahtumia ja etenkin tapahtumien muonituspuolta, tietää että mitä useampi kokki, sen isompi soppa. Järkkääminen kuitenkin on hauskaa,...

Ravintolapäivä: 2 Chicks & 1 Pig

Viime sunnuntaina vietettiin Ravintolapäivää, johon myös mä ja Ira osallistuttiin. Me oltiin pyöritelty tätä ajatusta mielessä jo pidemmänkin aikaa, mutta aikaisemmin ajankohdat eivät oikein sopineet...

Ravintolapäivä & Pietari Brahe*

Perjantaina lähdimme kohti Pohjois-Karjalaa mieheni firman asioissa. Helsinki-Lieksa matka kesti 8,5 tuntia kahden onnettomuuden takia. Onnettomuudet eivät sattuneet meille vaan tiellä oli sattunut onnettomuuksia, jotka...

Ravintolapäivä kertakäyttökameran linssin läpi taltioituna

Kertakäyttökamerat – voiko olla ihanampaa retrovehjettä näin nykyaikana!Meillä oli kuukausi takaperin Ravintolapäivässä käytössä kertakäyttökamera, jolla vieraan saivat taltioida kotiravintolan tunnelmia.Aivan viimeiset filmin kuvat sain napsaistua...

Ravintolapäivä: Rocky Road-kakku

Kuva: Markus LumipuuBebé & Paakkelssin yksi ehdoton menestyjä oli tämä rocky road-kakku. Tahmean suklainen pohja, välissä minivaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä, päällä suklaaata.. Kuulostaa hyvältä, ja se...

Ravintolapäivä: Feta-meetvurstibostonkakku

Kuva: Markus LumipuuKaikki tietävät ihanan mehevän makean kardemummaisen bostonkakun. Ravintolapäiväksi leivoin suolaisia bostoneita, aivan loistava keksintö! Täytteeksi päätyivät feta ja meetvursti sekä aurinkokuivattu tomaatti- tuorejuusto....

Ravintolapäivä 17.8.2014

Osallistuin toisen kerran Ravintolapäivään viime elokuussa, tosin tällä kertaa kaverin kanssa. Kaksi vuotta sitten apuna ollut ystäväni halusi osallistua tapahtumaan myös ja niinpä päätimme pistää...

VARTAISSA VARA VALITA (11 reseptiä)

... Grillivartaat ovat mitä helpointa ja monipuolisinta kesäruokaa. Voit tehdä vartaita kaloista, äyriäisistä, broilerista, kokolihasta, jauhelihasta, kasviksista tai hedelmistä. Lähes mistä vain. Tässä 11 varteenotettavaa varrasreseptiä. KALAVARTAAT400...

Tekniikka Torstai 11

On Tekniikka Torstain aika! Ajatushan lähti liikkeelle siitä, että omistan suhteellisen mittavan varaston kaiken maailman askarteluun liittyviä aineita ja mömmöjä, enkä käytä läheskään kaikkia niistä....

JOULUKALENTERI 11. Luukku: Rommirusinakakku

No nyt on jouluinen kakku vähän aikuisempaan makuun! Itse laitoin tähän kakkuun aika kiitettävän määrän rommia, hieman jännitti, tuliko sitä liikaakin… Mutta palautteen mukaan oli...

Laulasmaa, 9.-11.5.-15, osa 2

Matkakertomus jatkuu! Viime osassa jäimme siihen, että kävimme syömässä hotellin kahvila Kohwiccassa, jonka jälkeen suuntasimme takaisin hotellihuoneeseen vaihtamaan vaatteita. Tämä siksi, että olimme päättäneet mennä...

11

...pommesia että napa paukkuu. Linnuli, du är en härlig förpackning.  Linnea is quite an uncomplicated girl. At the age of 11 she still plays for hours outside, cooking with mud...

#11 Mutakakku

Oho, edellisestä postauksesta onkin vierähtänyt jo tositosi pitkä aika! Koulukiireitten lomassa leipominen on jäänyt kakkossijalle, mutta aina välillä on pakko löytää jostain aikaa sillekin. Viime...

Osa 11 - Leipää

Leivontakärpänen puraisi tällä kertaa todella pahasti. Olen jo seonnut laskuissa, että kuinka mones päivä putkeen leipomista on menossa, mutta ei se haittaa! Silloinhan on tunnetusti...

Puutarha parvekkeella viikko 11

...tupsahtanut vielä kaksi uutta taimentakin.. Toinen Malvikki on säillynyt aluista asti, eli on nyt 11 viikkoinen taimi ja toinen on 7viikkoinen. Niihinkin pitäisi kukkia tulla heinä-lokakuussa. Päivänsinet kiipeilee kovaa vauhtia...

Joulukalenteri 11. luukku - Minttusuklaiset appelsiinikuppikakut

Appesiinisuklaakakku on ehdottomasti yksi herkullisin tuntemani leivonnainen ja ajattelin tehdä ohjeen pohjalta tällä kertaa pieniä suloisia kuppikakkuja. Myös After Eightin herkullinen maku cookieseissa oli niin...

11 asiaa minusta

...jotka viitsitte jättää jäljen käynnistänne. Kommentit, niiden kautta saatu vuorovaikutus ja löytyneet blogiystävätkin ovat yksi bloggaamisen parhaimpia puolia. 11. Mitä et kerro blogissasi?Loppujen lopuksi kerron blogissani aika vähän syvällisempiä ajatuksiani....