Joulukulta 2013

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: askartelutarvikkeetJoulukortitleimatutreseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Olin joulukorttien kanssa totisen myöhässä tänä vuonna. Havahduin ostamaan materiaalitkin vasta sinä päivänä, kun kortit olisi saanut viimeistään postittaa sillä halvemmalla joulumerkillä… Onneksi on se tavallinenkin merkki.
Hei, ja melkein tulin siihen tulokseen, että käytän jatkossa jouluna vallan niitä ykkösluokan postimerkkejä. Kortit olivat vastaanottajillaan seuraavana päivänä siitä, kun olin…
Läheiset reseptit

Joulukulta 2013

Olin joulukorttien kanssa totisen myöhässä tänä vuonna. Havahduin ostamaan materiaalitkin vasta sinä päivänä, kun kortit olisi saanut viimeistään postittaa sillä halvemmalla joulumerkillä… Onneksi on se...

Kauden 2013 loppu ja yhteenveto

Ja niin se kausi taas vierähti. Pitää sanoa, että mehut ovat aika loppu ja lopettelu oli tällä hetkellä ihan odotettu juttu. 🙂 Kausi oli loistava,...

Ravintolapäivä 16.11.2013

Kansainvälinen ravintolapäivä oli 16.11.2013 ja meidän luokka päätti perustaa ravintolan päiväksi. Ideamme oli tehdä erilaisia annosruokia. Tässä on päivän menu:Alkuruoka:Kasvissosekeitto, alkupalaleipä savulohimoussellaGrillattu halloumijuustosalaattiKalalautanen (sinappisilakka, graavilohi,...

Pandan pääsiäisuutuudet 2013

... Panda pääsiäiskarkitPanda on tuonut vuoden 2013 pääsiäismarkkinoille kolme uutuutta. Panda Double choco suklaamunat 150 gVaalean lilan sävyinen pussi on ulkoasultaan raikas. Pussissa maito-, valko- ja tummasuklaamunia...

Joulukalenteri 2013: luukku 11

Tämän päivän luukku on tulvillaan kukkia.  Kävimme joulukukka ostoksilla ihanassa Bella Verdessä Oulunkylässä.Kauppa oli laitettu suloisen jouluisaksi samoin näyteikkuna, joten nähtävää riitti sisällä ja ulkona....

Joulukalenteri 2013: luukku 21

Tänään täällä tuoksuu vastapaistettu saaristolaisleipä Vuosi sitten tuttavani oli tehnyt tätä leipää, jota pääsin maistamaan. Vaikka olen aina hieman epäilevästi suhtautunut tämän tyylisiin limppuhin, niin...

London 2013!!

At the airport:  Meat burgerDay 1Mikä parempi kuin aloittaa loma with fish and chip’s?                      ...

Joulukalenteri 2013: luukku 5

Julkaistu seuraavalla...

Jonas Gardell: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin, 2. Sairaus (2013)

Muistatteko kun kirjoitin jonkin aikaa sitten Jonas Gardellin Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin -trilogian ensimmäisestä osasta, Rakkaus ? (Voit virkistää muistiasi TÄÄLLÄ.) Taisin mainita tuolloin, että...

Syksy 2013

Tuntuu, että aika kuluu aivan liian nopeasti ja työ vei kaiken ajan ja energian, etten ole ehtinyt edes miettimään tänne kirjottamista. Ja kun aikaa kuluu,...

Pääsiäinen 2013

Tässä on vähän tunnelmakuvia meidän pääsiäisestä. Tosin kaikki kuvat ovat keittiöpainotteisia ja otettu sisällä, vaikka me ulkoiltiin paljon. Olipas kerrassaan loistavat kevätkelit. 🙂 Viime pääsiäisenä...

7 ruokalajin perheillallinen 2013 -Makuja maailmalta

Meille on alkanut tulla tällainen mukava jokavuotinen perhetraditio että vietämme 7 ruokalajin illallisen johon jokainen tekee jotain. Tämän vuoden teemaksi tuli ruoka maasta jonne haluaisit...

Pikkujoulut vm 2013

Menu Mozzarella-salaattipunasipuliasalaattiaaurinkokuivattua tomaattiapestolla maustettuja mozzarella Saaristolaisleipää savuporotäytteellä (Täytettä olis riittäny puolet)2 prk ruohosipulituorejuustoa1 prk kermaviiliä1 punasipuli1 paprika mustapippuria Lohirullat (3 rullaa)1 pkt rieskarullia150 g graavilohtavillisuolaheinää1...

Asuja vuodelta 2013

Nyt on taas aika kurkata 22 kuvan verran viime vuoden asuja 🙂1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.16.17.18.19.20.21.22. Teija...

2 0 1 3 / part 1

... Ihanaa uutta vuotta kaikille! Nyt kun on vuosi vaihdettu onnistuneesti, voitaisiin vielä hetkeksi palata vuoteen 2013. Vuosi 2013 oli kenties kaikella tapaa merkittävin vuosi koko tähänastisen...

Hellesään herkkuja

...MacCourt – Seitsemännen portaan enkeliGeorg R. R. Martin – A Dance With DragonsThomas Hardy – Tess of the D’UbervillesJ. K. Rowling – Paikka vapaana Vuosi 2013, kirjoja luettu: 18...

Paitoja & huppareita pojille

Työkaverin tilaamaa hupparia varten tilasin Kestovaippakaupasta joustocollaria ja samalla pätkän susitrikoota. Ajattelin siitä jollekin koululaisista pitkähihaista. Yllätyin, kun isommat eivät oikein lämmenneetkään kuosille.. Onneksi seuraavalle kelpasi. Kaava:...

Taste of Helsinki 2015

...pääsimme herkkujen makuun lounaskattauksessa. Ensimmäisen päivän lounaskattausta olen suosinut myös aikaisemmilla kerroilla (voit lukea kokemuksia täältä, klik 2014 ja klik 2013, vuonna 2012 ei blogista vielä ollut tietoa) ja tulen...

Keskeneräisiä asioita ja Banaanimuffineja

... Nyt kun elellään vuoden 2013 viimeisiä päiviä, on hyvä saattaa päätökseen mahdollisimman moni keskeneräinen asia. Minulle siunaantui joulukiireiden jälkeen hetki aikaa hengähtää ihan itsekseni. Minä olen...

Matchakakut

...kertovat jotain teestä itsestään, mutta minä paremman ymmärryksen puutteessa lähinnä fiilistelen esimerkiksi lyhyttä informaatiota ”Fujian, 2013” tähän tapaan: ”Uuuh aaah, jasmiiniteetä Fujianin maakunnan sumuisilta, aamukastetta helmeileviltä rinteiltä. Poimittu vuonna 2013...

Viinisiskojen viinipäiväntasaus intialaisittain

...€). Kuiva, erittäin hapokas, limettinen, karviaismainen, tomaatinlehtinen, nokkosinen ja rodukas. Viini -lehden arvion on vuosikerralle 2013, neljä tähteä (=harmoninen, laadultaan erinomainen) sekä edullinen ostos. Täsmäreseptinä savustettua kuhaa ja suolakurkku-kaprispyttipannu. Makeampaa...

Karitsaa ja viiniä pöytään, pääsiäinen jatkuu!

Kyllähän pääsiäisenä pitää saada lammasta pöytään. Muodossa tahi toisessa. Olen varmaan aikaisemminkin kertonut, että lapsuuden kodissani ei lammasta tai karitsaa syöty. Se johtui varmastikin isän...

Story of Coco Reaper

...gave this name and what is behind that name. Story begins from season 2013, but before that, I skip to season 2014 start.Season 2014 started like any other by the...

Äitienpäivä 9.5.2015

ÄitienpäiväkakkuHeti alkuun note: Indiedays on uudistunut! Tämäkin blogi löytyy nyt omasta, uudesta osiostaan Foodlover (that’s me!) sekä alaosioistaan, johon olen sen tagannut. Joten kun olet...

Sitruunapasta Aromipajan tapaan

...karamellisoidut sitruunankuoret lautaselle jäähtymään. Kokoa annokset lautaselle ja raasta niiden päälle parmesaania ja mustapippuria. Koriste annos karamellisoiduilla sitruunankuorilla. Viinilasillinen Wolfberger Riesling-Pinot Gris 2013, Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 13,46€. Kuiva,...

Hääjuhlapäivä.

Tänään vietämme mieheni kanssa toista hääjuhlapäivää. Helmikuun 14.päivä (2013) on meidän virallinen hääpäivä, mutta koska pidimme hääjuhlat vasta 3.8.2013, on meillä tavallaan kaksi juhlapäivää nyt....

Life in Barcelona: Our Recycled Home

...on the street are practical for eg. displaying magazines. – I’m a frequent flyer between HEL and BCN, and I quite like the Ling magazine distributed on the Vueling airlines; in 2013 they ran...

Syntisen hyvä suklaakakku

... Olen julkaissut tämän suklaakakun ohjeen joulukuussa 2013, mutta ajattelinpa julkaista ohjeen nyt uudestaan, koska olen taas viime aikoina innostunut tätä tekemään ja tämä varmaankin on parasta...

Pruuvi: Saksan helmet

...Wachenheimer Riesling 2013 (19,81 €) Alkon tilausvalikoimasta on kuiva, hapokas, hedelmäinen ja sitruksinen. Biodynaaminen viini, johon käsin poimitaan tarkoin valitut rypäleet. Ja kas kummaa, pidin tästäkin! PunaisetSaksan punaviinien suhteen olen...

Helmin ylioppilasjuhlat: kahvipöytä

Kahvipöydän tarjoiluPrinsessakakkuMango-juustokakkuMarjamoussekakkuSitruuna-valkosuklaamutakakkuMacaronitSuklaapikkuleivätKolmen juuston parsakaalipiirakkaKinkku- ja jauhelihakiekotTuulihatut lohi- ja porotäytteelläKarjalanpiirakatPrinsessakakku Kaksi tällaista isoa kakkua olisi riittänyt, koska meillä oli pöydässä yhtä aikaa kolme erilaista kakkua.  Teimme...