Perinneruokaa Järviseudulta – Mikä ihmeen juustokaste?

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: reseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Alajärven juustokaste ja muut perinteiset.
          Facebookin kokkausryhmässä joku kysyi lapsuuden perinneruuista. Mielessä pyörähtivät nopeasti kaikki äitini puolen perinneruuat joita karjalainen mummuni teki. Valtaosa niistä on kaikille tuttuja ja niitä kieltämättä tulee laitettua ahkerasti. Isäni puolelta ei mieleen muistunut kuin isotätini tekemä juustokaste ja…
...vettä3 rkl vasikanfondia2dl kuohukermaan.100g pala juuriselleriä2 sipulia3 kynttä valkosipulia2 porkkanaa5 perunaa1 laakerinlehti 10 valkopippuriasuolaahunajaatimjamiamaizena-suurustettaparmesan-juustoaValmistelu:Pilko kassler 2 sentin kuutioiksi. Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulit. Kuori ja kuutioi selleri pieniksi kuutioiksi. Kuori...

Läheiset reseptit

Perinneruokaa Järviseudulta - Mikä ihmeen juustokaste?

...Koska karjalanpaisti on tuttua, tehdään tänään siis juustokastetta, joka on Järviseudulla sijaitsevan Alajärven perinneruokaa.          Järviseutu on se osa Pohjanmaata, minkä savolaiset sanovat kuuluvan Pohjanmaahan ja Eteläpohjalaiset...

Ohrarievä - ja mikä ihmeen riivaus?

...Käytä luovuuttasi! Paista leipiä n. 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin rusehtava ja pohjasta kuuluu ontto ääni koputettaessa. Pehmennä kuori pitämällä leipiä leivinliinan alla uunista oton jälkeen. Mikä ihmeen riivaus?Leipomoalan ammattilaiset puhuvat...

Mikä mikä maa -teemajuhlien tarjottavat

Heippa! Viikonloppuna oli ohjelmassa enemmän juomapainoitteiset juhlat, mutta pitihän jotain syötävääkin leivottava tarjolle. Teemana oli Never never land, eli jotain värikästä ja Peter Pan -tyylistä...

Berthan ravintolavaltaus: Nämä asiat opin ammattilaisilta

Bloggaajien Berthassa järjestämästä ravintolavaltauksesta on nyt kaksi päivää. Syke alkaa hiljalleen tasaantua ja olo normalisoitua. Pystyn vihdoinkin erittelemään, mitä tapahtui. Ja ennen kaikkea: Mitä minä...

Urbaanin Faron trendikäs ruokalista – Urbaanse Faro trendikas menüü

FIN Mainospostaus. Yhteistyössä Faro Ravintola, Vindirekt Oy ja Marsaana Communicatoins.EST Reklaampostitus. Koostöös Faro restoran, Vindirekt Oy ja Marsaana Communications. FIN Kävin 17.helmikuuta pressille järjestetyssä tilaisuudessa...

Perinneruokaa: vatruskat Mimmien innoittamina

Kolmevuotias esikoiseni on suuri Mimmit-yhtyeen fani, ja osaa melkein ulkoa heidän ensimmäisen TV-sarjansa, Mimmikodon jaksot, jotka meillä on kaikki DVD:llä. Mimmit on siis kahden siskoksen...

Vau mikä vappu!

Ah mikä kesäsää saatiin sittenkin vapuksi! Ei onneksi enää tietoakaan lumisateesta. Perinteisesti aloitimme vapun vieton grillailemalla meillä. Kerrankin sää salli ruokailun ulkona! Viritimme terassille piknikhuovan...

Mikä ihana aamu!

 Helatorstain heleyttä, auringon paistetta, lämpöä. Niitä on kaivannut pitkin talvea, nyt se on, se lämpö, täällä! Miten ihanalta tuntuikaan paljain varpain hipsiä kahvimukin kanssa parvekkeelle,...

Mamma mia, mikä pasta!

Lopetetaan tämä blogi hiljaisuus maailman parhaalla pastakastike ohjeella. Ohje mikä ei vaan petä ja saa makuhermot kihelmöimään. Instassa tämä kuva saa alleen ehdottomasti #foodgasm, sillä...

Mamma mia mikä mustikkapiirakka!

Hetken mielijohteesta tein tänään mustikkapiirakan mehevällä pullataikinapohjalla.Ja sen tein kas näin: Pieni pellilinen tai isompi piirakkavuoallinen 2 1/2 dl maitoa25 g hiivaan. 1 tl kardemummaa...

SAATKO TARPEEKSI PROTEIINIA? Ja mikä on tarpeeksi?

Proteiini on ravintona aika pop tällä hetkellä, ja sen saantiin onkin syytä kiinnittää huomiota. Proteiini on nimittäin elintärkeä ravintoaine, jota ilman keho ei toimi optimaalisesti....

Ai mikä pangasius?

Mietin tässä yksi päivä, kuinka usein sitä meneekään kaupassa tiettyä reittiä tutun tuotteen luota toisen tutun tuotteen luo. Kärrystä löytyy aina suurin piirtein samat asiat....

Puffetit ja Susu-jäätelöä ilman konetta, kesä mikä ihana tekosyy!

Jäätelökokeilu numero 2. en tiiä onko tämä jo voittaja. Jäätelö oli helppo tehdä ja maistui oikealle jäätelölle, tiiättekö semmoiselle herkkujädelle. Eilen maisteltiin yhden lisämakutuomarin kanssa...

Mikä palvelukulttuurissa mättää?

Vietimme viikonlopun kylpylässä perheen kesken. Reissu oli kaikkea muuta kuin rentouttava uhmaikäisten lasten kanssa, mutta samalla sai myös pohdittavakseen, mikä ihme suomalaisessa palvelukulttuurissa mättää? Saavuimme...

Ai mikä mustajuuri?

Keväällä nappasin multaan mustajuuren siemenia ilman hajua siitä mitä olin kasvattamassa. Kävi myös mielessä ettei ainuttakaan vartta nousisi mullasta, mutta toisinpa kävi. Ei sato nyt...

Oi, mikä marjarahka!

Kun jääkaapissa on pian huonoksi menevää rahkaa (tai tietysti ihan tuorettakin), otetaan vain pakkasesta marjoja sulamaan ja kipaistaan lähikaupasta kermapurkki. Sitten vähän vispaillaan ja suloisen...

Vietnamilaiset banh mi -patongit, mikä piknik-herkku

Parempia piknik-säitä odotellessa on hyvin aikaa panostaa eväspuoleen. 🙂 Ja viltinhän voi kattaa vaikka olkkarin lattialle. Tai pukeutua paksusti ja suunnata kohti luonnon helmaa. Rakkauteni...

Krabbelur mikä herkku!

Meillä herkuteltiin eilen uudella herkulla, jolle en ole löytänyt suomenkielistä nimeä. Ruotsiksi puhutaan krabbelureista ja jossain blogissa oli päädytty yksinkertaiseen käännökseen: krabbeluurit. Olkoon siis tässäkin...

Mikä rahkapiirakka!

Innostuin tekemään rahkapiirakkaa, kun sisäinen kalenterini muistetteli jatkuvasti pääsiäisen lähestyvän. Otin siis varaslähdön pääsiäiseen ja ostin mämmiroven ja rahkapiirakka tarpeet. Tämä piirakkaohje on jälleen kerran...

Onnea PerinneruokaPrkl -hyvä me muut

Huhu kertoo että Hotelli ja Ravintolamuseossa oli tänää piukat paikat. Ei se ole huhu, vaan voin sanoa että hiki tuli. Kaikki ei aina mene elämässä...

TUNNELMIA MIKRON SM-KISOISTA

... Viime lauantaina Helsingin hotelli -ja ravintolamuseo järjesti Kaapelitehtaalla mikron SM-kisat. Voiton vei huikea Perinneruokaa prkl -blogin bloggaaja Mika. Kiitos myös Prinsessakeittiön Veralle ja Habanerokitchenin Timolle erittäin kovatasoisesta...

Kirjahyllyssä

Paskaa lapsille– blogissa perehdyttiin kirjahyllyn sisältöön ja innostuin itse tekemään inventaariota oman hyllyni/hyllyjeni suhteen. Suurimpana syynä lienee se, että pääsisin paremmin kartalle siitä kuinka paljon...

Lihavartaat ja turkkilainen Gözleme, eli feta-pinaatti focaccia

Silloin kun voita ja suolaa ei säästellä niin haetaan resepti superherkullista kotiruokaa suoltavasta Voita ja suolaa -blogista. Maukasta ja helppoa kotiruokaa syntyy laadukkaista aineksista, eivätkä nämä mausteiset lihavartaat ja...

Macaronsien ABC

...ranskatarta.Nyt mun ja macaronsien neljän yhteisen vuoden jälkeen voin väittää, että tunnen nämä kaverit kohtalaisen hyvin. Ihme kyllä, mutta mun ja maccejen matka on ollut ihmeen ylämäkivoittoista, mitä nyt muutaman...

Vesikefiiriä rutiinilla + ihan pienet soijamaitokefiiriterveiset

...omista kefiirirutiineistani sekä makukokeiluistani. Jos kefiiri ei lainkaan kiinnosta, kannattaa suosiolla vaihtaa osoitetta 😀 Kertauksen vuoksi Mikä ihmeen vesikefiiri?Vesikefiirin ”siemenet” ovat bakteerien ja hiivan muodostama kasvusto, joka näyttää vaaleilta hyytelömäisiltä...

Louisianan erikoinen - Jambalaya

... Jambalaya on perinneruokaa Louisianasta. Tässä Soppa Hommia keittiön versiossa jätimme makkaran pois ruoasta. Kreolilainen paella on käsite. Sitä voidaan varioida äärettömiin, yksi on joka pysyy… Cajun...

Raparperipiirakkaa ja parsamunakasta

...kuin ohjeessa sanottiin. Valmistusvaiheessa se määrä vaan tuntui niin suurelta. Rapsapiirakan ohje on Perinneruokaa prkl! -blogista. Testatkaapa ihmeessä, ainakin meillä tykättiin!Äidin raparperipiirakka 150 g voita1,5 dl sokeria1 rkl vaniljasokeria3 kananmunan...

Keittiövälineolympialaiset - mikrokokkauksen mestaruusmittelöt

... Lauantaina (23.5.) mittelöin mikrokokkauksen mestaruudesta Hotelli- ja ravintolamuseossa vastassani Habanero Kitchen, Perinneruokaa PRKL ja Unelmaa leipomassa. Sikke Sumari juontaa ja bloggaajat pistää mikrolla kiling.Tarkoitus on valmistaa...

Värikkäämpi silakkalaatikko

... Perinneruokaa parhaimmillaan. Tämä versio hieman värikkäämmällä ja terveellisemmällä twistillä, herkullisuudesta tinkimättä. n. 500 g silakkafileitä1 pss suikalejuureksia1 pieni sipuli1 iso tomaatti7 dl soijamaitoa3 kananmunaasuolaavalkopippuriatilliä (ja ruohosipulia)...

Nyhtöpossupurilaiset

...eli pulled pork eli nyhtöpossu.Nappasin siis kassleria ostoskärryihin tulevia vapaapäiviä ajatellen. Jos en ole mikään lihamestari, en ole myöskään mikään kärsivällisyyden huipentuma noinniinkuin ruoanlaittoa ajatellen. Lapsiperheiden perinneruokaa, makaronilaatikkoa, meillä ei...