Inspiraatio

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: KotireseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Back in business!
Tuli pidettyä pienimuotoinen blogitauko tässä sopivasti pääsiäis ja vappupyhien lomassa.Tiedättekö, kun joskus inspiraatio on vain aivan hukassa? Minun kohdallani se tapahtui muutama viikko sitten, mutta palasi onneksi tänään. En edes tiedä minne kaikki innostus & fiilis katosivat,mutta jonnekkin se kaikki livahti, sen kummemmin ilmoittamatta 😉

Täällä ollaan…
Läheiset reseptit

Inspiraatio

... Back in business!Tuli pidettyä pienimuotoinen blogitauko tässä sopivasti pääsiäis ja vappupyhien lomassa.Tiedättekö, kun joskus inspiraatio on vain aivan hukassa? Minun kohdallani se tapahtui muutama viikko sitten, mutta palasi...

Sulkasatoa - Mitä höyhenet ja sulat kertovatkaan?

...ja inspiraatio Violetti-kruunuchakra-universaali tietous-henkinen yhteys-korkein hyvä-syvä henkisyys-psyykkisten kykyjen herääminen-violettiliekin energia Ruskea-maanenergia, maanläheisyys-koti, kotielämä-vakaus-kunnioitus Harmaa-rauha, balansointi-neutraalius-viisaus, yhteys mestareihin-oikea suunta-joustavuus Musta-suoja, varoitus,-poistaa negatiivisuutta-kuolema, jonkun asian/tilanteen päättyminen (ei välttämättä fyysinen kuolema)-parantaa mystistä viisautta-magia-kehottaa...

Juustoinen pannuleipä

... Tykkään lukea ruokaohjeita ja keittokirjoja… ja saan kokkaus-inspiraatiota kuvien katselusta. Pinterestissä kerään itselleni inspiraatio-kuvia sekä erilaisia reseptejä. Tämänkin leivän ohje ja inspiraatio löytyivät Pinterestiin keräämieni leivontareseptien...

Grillissä tuoksuu Aasia - aprikoosi-inkivääriglaseeratut kanavartaat

... * * * For English please see here * * * Sydänmerkki haastoi bloggareita korkkaamaan grillikauden sydänystävällisillä herkuilla. Minun grillikauteni aloituksen inspiraatio löytyi Aasiasta, jonka mausteiset maut, raikkaat...

Lemon Curd-kakku

...oo ikinä ennen käyttänyt sokerikuorrutetta mutta nyt jostain tuli inspiraatio lähteä kokeilemaan. Mä halusin mahdollisimman yksinkertaisen mutta kuitenkin jotain kuviota joten päädyin palloihin. Värit oli mulle heti aika selvyys kun...

Melkein minestrone

... Nojoo, talven selkä on taittunut aikaa sitten ja samalla myös se kuumien keittojen kovin sesonki. Toisinaan (oikeastaan aika usein) inspiraatio keittiössä ei seuraakaan niitä tiettyjä päiviä...

Unelmatalon tarina: Helsinkiä pakoon loft-asuntoon Hankoon

...on aseteltu yksi kerrallaan – ja niitä on noin 2700 kappaletta! Rakennusapteekin vanhan ajan seinälamput valaisevat Arabian vanhaa pesuallasta. Valoisan kylpyhuoneen kruunaa Svedbergin 2-hengen kylpyamme. Sisustustyyli & inspiraatio Nana kuvailee...

Keväiset sitruunakuppikakut ja donitsit

... Inspiraatio näihin keväisiin ihanuuksiin tuli, kun löysin Tigeristä kerrassaan suloisia suklaakuorrutettuja manteleita! Mielessä rupesi heti pyörimään sitruunakuppikakut, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. Kuppikakkutaikina (vai onko...

Pizzapohja kukkakaalista? Kyllä!

...taas pitkän tauon jälkeen. Inspiraatio lähti Pirkan Ruoka-lehdestä (Kesä-numero), mutta tapani mukaan muutin sitäkin reseptiä hieman 🙂 Kukkakaalipizzat, 6 kpl (muunnelma reseptistä Pirkka Ruoka-lehdessä 2/15) pohjat:-800 g kukkakaalia-2 kananmunaa-2 dl...

Seesamimaito + kaksi siitä tehtyä herkkujuomaa

...Kasvimaitojen teosta alkaakin yleensä ketjureaktio. Kuidulle täytyy keksiä jotakin. Minun vinkkini on, että siemenmurska piiloutuu kätevästi leipä- kakku- tai keksitaikinoihin. Sen voi myös pakastaa, jos inspiraatio ei heti iske....

Raparperipiirakka

...muruseos piirakan päälle. Jatka paistamista 10-15 minuuttia, tee vielä tikkutesti varmistaaksesi että piirakka on kypsä. (Halutessasi ripottele vielä hienosokeria piirakan päälle). Taikina, muruseos ja raparperit valmiina  Inspiraatio reseptiin lähti täältä;http://lettupannu.vuodatus.net/lue/2007/06/raparperiteatteri-vol-2-raparperipiirakka...

Like peas in a pod

... Valokuvaus on siitä hauska harrastus, että kun inspiraatio iskee, on vain pakko tarttua kameraan ja alkaa räpsimään. Näitä herneitä lähdin kuvaamaan, kun huomasin miten kauniilta ne...

Kookos-tuorepuuro mansikoilla

...pakkaseen. Paljon syötiin ihan sellaisenaan ja vielä on jääkaapissa kulhollinen pilkottuja valmiina. Ajattelin tänä vuonna mennä mansikkatilalle itsepoimintaan. Ostin jo uudet ämpäritkin; kun inspiraatio iskee, niin kaikki on valmiina....

Brownie-suklaamoussekakku

...kesäleivonnaisia tehtykin, joten ei muuta kuin suklaan lumoihin :). Tässä ensimmäinen, johon inspiraatio ja brownie-pohjan ohje on Tarun taikakakuista. Suklaatuorejuustoa löytyy silloin tällöin Lidl:stä, ja sitä on aina hankittava muutama purkki...

Pihan ja Puutarhan "sisustus"

...Mitään sen suurempia odotuksia tai suunnitelmia messutarjonnan annista en ollut suunnitellut. Puutarhassamme on vielä niin paljon puuhasteltavaa, että kaikki inspiraatio ja ideapankkeilu oli tarpeen. Kiersimme osastot nurin kurin ja suuntasimme...

Siskon ylioppilasjuhlat

...otin vielä yhden projektin, ompelin itselleni mekon juhliin.  Hyvin harvoin ompelen itselleni mitään mutta joskus iskee sellainen inspiraatio että on kiva jotain yksinkertaista ommella. Tuore ylioppilas, ihana siskoni! <3...

Valkosuklaiset kinuski-puolukkamuffinit

... Inspiraatio iski esikoista päiväkodista hakiessa eilen, ja toteutimme yhdessä poikani kanssa empimättä visioni! Nam! Näistä tuli niin hyviä, että pikkuista vajaa kolmevuotiaskin söi heti kaksi muffinia...

Joulusinappi

...sinapista. Inspiraatio on ihmeellinen asia. Pakko kylläkin myöntää, että mikäli saisin autiolle saarelle ottaa mukaan kaksi elintarviketta, niin sinappi olisi niistä toinen. Ja se toinen, se toinen olisi maustekurkku. 60...

Chorizoa, kikherneitä ja pinaattia

...keitä niitä sitten tunti. Tämän jälkeen herneet ovat valmiita käytettäväksi. Ohjeen inspiraatio löytyi BBC Good Foodista, mutta ainesosien määrät eivät minulla olleet ihan samat kuin alkuperäisessä ohjeessa. Lisäksi unohdin sellerin....

Whoopie!

...whoopieseja. Alkuperäinen resepti ja inspiraatio on löydetty Kamomillan Konditoria-blogista. Muuntelin reseptiä hieman lisäämällä suklaata, maapähkinävoita, piparminttuaromia yms. Nämä ihanuudet ovat maidottomuutensa lisäksi myös kananmunattomia!  Täältä löytyy Helsingin Sanomien artikkeli Whoopie-leivoksista sekä tarina niiden...

Chorizoa, kikherneitä ja pinaattia

...keitä niitä sitten tunti. Tämän jälkeen herneet ovat valmiita käytettäväksi. Ohjeen inspiraatio löytyi BBC Good Foodista, mutta ainesosien määrät eivät minulla olleet ihan samat kuin alkuperäisessä ohjeessa. Lisäksi unohdin sellerin....

Tomaatti-burgursalaatti

... Mietin kuumeisesti, mitä kehittelisin kikhernepihvien lisäkkeeksi, ja inspiraatio iski aivan yhtäkkiä, burgursalaattia tietenkin! Salaatin väsäsin ihan fiiliksen mukaan, ja heti kerralla siitä tuli täydellinen. Tämä salaatti...

Pidemmän kaavan mukaan...

...possu jne.). Ja omatekoisia höttösämpylöitä piti saada myös. Inspiraatio-ohjeina toimi tämä ja tämä. Tän tapaista on tullut ennenkin pari kertaa kokeiltua, mutta tällä kertaa päätin oikeesti antaa sen possun olla...

Kun alkuun päästiin... keittokirjainspiksiä

... Kun alkuun pääsin taas keittokirjojen kanssa, niin muutama ilta kuluikin sitten rattoisasti hyllyjä koluten. Hakusessa oli nopeita ja helppoja reseptejä, joilla saataisiin hiukan hukassa ollut keittiöinspiraatio...

Pekaani-kinuskimuffarit

... Mielessä on jo kauan ollut ajatus tehdä muffinsseja, joissa oisi karamellisoituja pekaanipähkinöitä. Maanantai-illan inspiraatio iski ja ei muuta kun ohjetta miettimään! Ajattelin tehdä joskus tulevaisuudessa myös...

Kevät, ja keho haluaa kasviksia

...tuli inspiraatio myös tähän lasagnemaiseen semiraakaherkkuun. Minulla sattui olemaan tuoreena sitruunatimjamia, rosmariinia ja basilikaa; siksi käytin yrtteinä niitä. SemiraakalasagneKerrokset Munakoiso ja kesäkurpitsa munakoiso 2 pientä kesäkurpitsaa (tai 1 iso)merisuolaaoliiviöljyäsitruunamehuabalsamicoamustapippuria Cashewkerma...

Narsissien päivitys heiniksi

...orvokit jo huhtikuun alussa ja kukat ovat kestäneet, noh, narsissit hieman heikommin, mutta kuitenkin, tähän asti. Eilen iski inspiraatio ja terassi sai uuden tuulahduksen ulkonäköönsä. Narsissit vaihtuivat heiniin ja alunperin...

HERKULLINEN JUHLA-ATERIA /// PAAHDETTUJA KASVIKSIA, UUNILOHTA JA PUNAVIINIÄ

...180C-asteisessa uunissa n.30min.Nosta lohifile kasvisten päälle, mausta se suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja ripottele tillit pinnalle. Paista 200C-asteessa n.25min, kunnes kala on kypsää. Nauti.Inspiraatio ohjeeseen Sara LaFountainilta....

Laventelikeksit ja chia-mansikkahillo eli kesä lautasella

...Instinct ei petä koskaan ja inspiraatio löytyi tälläkin kertaa keksien muodossa, pikkuisen maustoin eri tavalla. Tuorehilloon puolestaan sain ajatusta monestakin suunnasta, mutta viimeksi sellaista ihastelin Sitä parempi soppa II –...

Tukholman kahvilahelmet

...Ehkä sitä voisi kutsua inspiraatio-matkaksi. Lähdin hänen kanssa kolmeksi päiväksi Tukholmaan. Viimeksi olin käynyt Tukholmassa silloin kun olin teini ja keskityin silloin enemmän hauskan pitoon. Muistan kun yritettiin naurattaa Kuninkaanlinnan...