Yksinkertainen linssi-kanarisotto

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: reseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Vaikka työpaikallani onkin lounasravintola, teen aina itse evääni. Näin tiedän tarkalleen, mitä suuhuni pistän! Ja siksi joudunkin kokkaamaan jatkuvasti.. arkena yritän keksiä ruokia, joista saan annokset useammalle päivällä. Tämän linssi-kanarisoton reseptin löysin Kotikokki.netistä.

Tämän päiväinen hyvin yksinkertainen versioni (4 annosta):
3 dl vihreitä linssejä (liotin koko työpäivän ajan,…
...useammalle päivällä. Tämän linssi-kanarisoton reseptin löysin Kotikokki.netistä. Tämän päiväinen hyvin yksinkertainen versioni (4 annosta):3 dl vihreitä linssejä (liotin koko työpäivän ajan, mutta tuntikin riittää)reilu 1 l vettä 1 kasvisliemikuutio250 g kananfileesuikaleita...

Läheiset reseptit

Yksinkertainen linssi-kanarisotto

...useammalle päivällä. Tämän linssi-kanarisoton reseptin löysin Kotikokki.netistä. Tämän päiväinen hyvin yksinkertainen versioni (4 annosta):3 dl vihreitä linssejä (liotin koko työpäivän ajan, mutta tuntikin riittää)reilu 1 l vettä 1 kasvisliemikuutio250 g kananfileesuikaleita...

♥ Paprikat linssi-kasvistäytteellä

...sipulia. Loppusilauksen paprikoihin tuo päälle murusteltu fetajuusto, joka sopii hyvin kasvistäytteen kanssa. Uunissa paahdettu fetajuusto on taivaallista! Muistathan, että linsit tulee huuhdella huolellisesti ennen käyttöä. Punaisten linssien keittoaika on noin...

Linssi-piiras

...possun paistiin, kasvis-syöjät haukkasivat palan linssi-piirastaan. Piiras oli tosi maukas ja aika täydellinen kylmän illan pelastaja, kuten nyt piiraat yleensäkkin. Seurasin sivusta ystäväni Celinan kokkailuja ja testasin omaa versiotani tässä...

Linssi-kookoskeitto (kanalla tai ilman)

...lämpimällä safkalla. Tää linssi-kookoskeitto on ihanan paksua, mutta samaan aikaan kepeän makuista, ja siitä voi tehdä iisisti niin vege- (mun suosikki) kuin lihaversionkin (poikasten suosikki).LINSSI-KOOKOSKEITTO1 iso sipuli2 
valkosipulinkynttä

500 g 
porkkanaa

2...

Tomaattinen linssi-makkarapata

...ja jatka paistamista hetki. Sekoita joukkoon linssit, tomaattimurska ja vesi. Mausta tomaattinen linssi-makkasapata ja anna hautua kannen alla 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, jos linssi-makkarapata alkaa näyttää liian kuivalta....

Linssi-Tomaattikeitto ja leipä - arkisempi versio ;)

... Muistatteko vielä aiemman postaukseni linssi-tomaattikeitosta ja pastokierreleivästä? Ne olivat tosi hyviä, mutta ihan perus tiistaina ei jaksa kyllä (eikä ole aikaa!) ruveta panostamaan ihan niin paljoa...

Maukas kanarisotto

...ja toivoi, että samanlaista sais tehdä uudelleenkin! ☺Maukas kanarisotto 450 g marinoituja broilerin fileesuikaleita1 sipuliöljyä1 porkkana1 tl currya2 dl risottoriisiä6 dl kanalientä½ tl timjamia200 g pakasteherne-maissi-paprikaahienonnettua persiljaaRuskista broilerisuikaleet kypsiksi. Nosta...

Kanarisotto

... Risotot ovat helppoja ruokia ja lisäksi ne maistuvat lähes kaikille. Kanarisotto on yksinkertaisimmillaan riisiä, kanaa ja kasviksia. Italialaisittain risotto ei kuitenkaan ole kovinkaan kevyttä, koska voissa...

Kanarisotto

... Kanarisotto n. 3 annosta   1rkl öljyä 3dl risotto- tai pitkäjyväistä riisiä 6dl vettä + 1/2 kanaliemikuutio 150g herne-maissi-paprikaa 200g keittojuureksia 3-4dl kypsää kanaa paprikaa, currya...

Linssi-kookoskeitto

... Linssi-kookoskeitto 2rkl oliiviöljyä400g tomaattimurskaa1 sipulin.1 litra vettä 2dl punaisia linssejä1 paprika2 porkkanaasuolaayrttejä(basilica,oregano,timjami)puoli ruukkua tuoretta korianteria 4dl kookosmaitoa Freesaa kuutioitu sipuli ja tomaattimurska öljyssä. Kuutioi porkkana ja paprika...

Linssi-chorizopata

...haitannut. Muutin myös hieman mausteiden määriä. Jos pidät linsseistä, löytyy lisää linssipatareseptejä täältä ja täältä. Helppo linssi-chorizopata 4 annosta, 35 min, aktiivista kokkausaikaa 20 min Ainekset2 sipulia4 valkosipulinkynttä3 porkkanaa 4...

Linssi-porkkanakeitto

... Marttojen linssi-porkkanakeitto maistuu hurrrmaavalta! Kiitos reseptistä Pohjois-Pohjanmaan Marttojen erikoisneuvoja Marja-Leena Pirkolalle – kasviskurssien antia tämäkin, kuten palsternakkarieskat, jotka sopivat erinomaisesti tämän keiton kaveriksi. Marttojen nettisivuilta löytyy...

Mausteinen linssi-juurespata

...syy käyttää kauden juureksia ja tutustua vaikka linsseihin, jos ne ovat vielä uusi juttu. Mausteinen linssi-juurespata n. 1 dl vihreitä linssejä1 bataatti1/2 kukkakaali2 porkkanaa1/2 iso sipuli1/2 prk paseerattua tomaattia1 prk...

Linssi-kasvissosekeitto

...sanottuna kiireet eivät vielä hellitä, mutta nyt minulla olisi kuitenkin pikainen resepti postattavaksi. Tein viikko sitten ensimmäistä kertaa kasvissosekeittoa, johon tuli linssejä, ja se toimi mielestäni aika kivasti. Linssi-kasvissosekeittoneljällealkuperäinen resepti...

Joskus yksinkertainen on parasta

...totesi, että tämähän on parasta ruokaa. Rapeat pyrstöt olivat erityisen suosittuja. Joskus yksinkertainen ruoka on parasta. Muikkujen paistamiseen tietysti menee oma aikansa, mutta vaikeaa se ei ole. Paistettuja muikkuja 2...

Yksinkertainen, musta kakku

...aika paljon: se on yksinkertainen ja musta. Sellainen oli ystäväni toive. Täytteenä mansikka-kermatäyte, jota olen käyttänyt aiemminkin ja joka löytyy Kinuskikissa leipoo -kirjasta (ja kaiketi myös Kinuskikissan blogista). Kuorrute on...

Kanarisotto

Se olisi joululoma nyt ohi ja aika keskittyä syömisen lisäksi myös ruoan valmistukseen. Vaikka jouluna tuli laitettua herkkua sun toista, ei niitä muistanut joulukiireessä kuvailla....

Vihreä kanarisotto

Viimeksi tein kanataskujen lisukkeeksi risottoa ja tykästyin siihen sen verran, että päätin kokeilla uudemmankin kerran. Tein risoton kutakuinkin samalla tavalla: valmistin risottoriisit puolilteen valmiiksi, tein...

Maukas punajuuri-linssi-kookoskeitto

...kasvikset ovat kiehuneet noin 5 minuuttia, lisää sekaan linssit ja anna kiehua vielä noin 10-15 min (tarkista linssien kiehumisaika!).Kun kasvikset ovat pehmeitä, sekoita sauvasekoittimella mössöksi ja lisää kookosmaito. Jos keitto...

Sovellettu 'dal makhani' eli Linssi-papu-kukkakaalikeitto

...chiliä)100 g mustia linssejä: Bonduelle Gourmet Lentils (kypsiä)1 prk papusekoitusta: GoGreen luomu (kypsiä)1/2 tl suolaa1 tl kurkumaa1 tl juustokuminaa/jeeraa1 tl korianteria1 tl garam masalaa1 dl vettä0,5 dl mustien linssien lientä...

Linssi-porkkanasosekeitto

...ja paloittele porkkanat (j selleripala). Huuhtele linssit siivilässä. Hienonna sipuli ja chili. Kuumenna tilavan kattilan pohjalla tilkka öljyä ja lisää juurespalat, sipuli ja chili. Kuumenna sekoittaen ja lisää linssit ja...

Linssi-ohrakeitto

...kookosmaitoa1 dl ohrahelmiä2 tl currya1 tl suolaa Kuori ja kuutioi sipuli, valkosipulinkynnet ja porkkanat. Huuhtele linssit.Kuumenna öljy kattilassa.Kuullota kasviksia muutama minuutti öljyssä ja lisää vesi, kookosmaito, linssit ja ohrahelmet.Mausta keitto...

Libanonilainen linssi-sitruunakeitto

... Jos olet jo kyllästynyt perinteiseen tomaattiseen linssikeittoon, niin tätä sitruunaista sosekeittoa kannattaa ehdottomasti kokeilla. Ja jos linssikeitto ei ole vielä vakiovieras keittiössäsi, niin molempia kannattaa kokeilla....

Feta-punajuuri-lehtikaali-linssi ja uunivuoka

Nyt nappasi, nami nami.Viimeajat on lehdistä tullut kerättyä useampiakin erilaisia reseptejä ”arkistoon” kokeiltavaksi ja tämä on yksi niistä. Myös erilaiset kasvisruuat ovat jostain syystä vallanneet...

Linssi-punajuuri-vuohenjuustosalaatti

...linssit. Keitä linssit suolalla, laakerinlehdellä ja timjamilla maustetussa vedessä kypsäksi n. 30 min. Jäähdytä. Leikkaa juustosta reilun sentin paksuisia siivuja. Laita uunivuokaan. Valuta päälle hunajaa. Rouhi pähkinöitä ja laita myös...

Yksinkertainen tonnikalasalaatti

Mitä tarvitset? 2-3annosta -1prk tonnikalapaloja öljyssä/vedessä-n. 5cm pala purjoa-½prk raejuustoa-½ punainen paprika-vähän jäävuorisalaattia-täysjyväriisiä-kurkumaa-suolaa-vettä Miten teet? 1. Keitä riisit ohjeen mukaan (yhden hengen annos riittää). Mausta...

Yksinkertainen maitokastike – Simple Milk Sauce

Julkaistu seuraavalla...

Gnocchi....perunoista ja riisijauhoista! Yksinkertainen ja maukas vaihtoehto pastalle

”Gnocchi”ovat Italiassa pastan ja risoton ohella erittäin tyypillinen ”primo piatto” , joka on paitsi hyvän makuinen, myös tosi nopea valmistaa, mikäli käytät kaupoista tai leipäliikkeistä...

Yksinkertainen villiyrttivoi – Simple Wild Herb Butter

Julkaistu seuraavalla...

Lempeä linssikeitto

...tutustumisen arvoisia ovat muutkin linssilajikkeet. Luontaistukun sivuilta luinkin, että esim. musta linssi on hyvin maukas, ja herkullisuuden ansiosta niiden lisänimi viittaa kaviaariin. Osa linsseistä soveltuu myös idätykseen. (Idätys on muuten...