Helppo mökkileipä

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: helppo leipämökkileipäreseptitsiemenleipäJulkaistu seuraavalla sivustolla

Mökillä leipä oli päässyt loppumaan. Onneksi lehdestä löytyi Pirkko Mustosen ohje jota nyt meidän perheen kesken kutsutaan ”helpoksi mökkileiväksi” – kiitos siis Pirkolle! 

Ohjeesta tulee 2 leipää, mutta ole aivan huoleti – ne menevät kyllä 🙂


2,5 dl vettä
25g tuorehiivaa
1,5 tl suolaa


...leipää, mutta ole aivan huoleti – ne menevät kyllä 🙂 2,5 dl vettä25g tuorehiivaa1,5 tl suolaa5 dl oman maun mukaan eri jauhoja0,5 dl rypsiöljyä0,5 dl pellavansiemeniä0,5 dl auringonkukansiemeniä0,5 dl kurpitsansiemeniä0,5...

Läheiset reseptit

Helppo mökkileipä

Mökillä leipä oli päässyt loppumaan. Onneksi lehdestä löytyi Pirkko Mustosen ohje jota nyt meidän perheen kesken kutsutaan ”helpoksi mökkileiväksi” – kiitos siis Pirkolle!  Ohjeesta tulee...

Helppo raparperipiirakka kauramurupäällisellä (maidoton)

...vielä tarhassa yhdessä useamman muun kesällä syntyneen kanssa. Tarhan juhliin tyttö leipoi raparperipiirakan, johon saatiin samalla hukattua osa isäni tuomista raparpereista. Tämä on sama ja helppo ohje, joka löytyykin jo...

Helppo pinaattilasagne

...Helppo pinaattilasagnenoin 4 annosta / alkuperäinen ohje Valio 2 sipulia1-2 valkosipulin kynttä 2 pussia pakastepinaattiaöljyä paistamiseen1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa (esim. basilikalla maustettua Muttia)1 prk maustettua ruokakermaa oman maun mukaan (esim....

Projekti – vesiviljely nro3

...juttu, koska leikattavat pinnat olivat kaarevia ja vielä suippenevia. Putken keskilinja haettiin silmämääräisesti teippiä apuna käyttäen Reikä, ämpäri. Putken sahaus tehtiin pistosahalla. Kaikki kolme reikää oli lopulta helppo tehdä kun...

Helppo, herkullinen ja helposti muunneltava jäätelö ilman jäätelökonetta

...että olen hurahtanut täysin näihin kotitekoisiin jäätelöihin 😛 Ensinnäkin resepti on tosi helppo, minkä lisäksi siitä saa varioitua täysin oman makunsa mukaisen jäätelön, tai vaikka kerralla jokaiselle oman maun. Itse...

Helppo ja herkullinen tomaattikeitto

...nenä päähän. Tomaattikeitto oli todella helppo ja nopea tehdä enkä olisi uskonut, että niin vähällä vaivalla saisi aikaiseksi jotain niin taivaallisen hyvää! Kaveriksi tomaattikeitto kaipaa ehdottomasti tuoretta leipää, jolla viimeisetkin...

ERILAISET MASSAT LEIVONNASSA

...eri väreissä. Helppo värjätä itse haluttuun sävyyn.-Kovettuu marsipaania paremmin. Saatavilla ruokakaupoista.KUKKAMASSA-Ihanteellinen koristeiden tekemiseen.-Kuivahtaa nopeasti, koristeista tulee kestäviä.-Helppo työstää.-Saatavilla useissa eri väreissä. Helppo värjätä itse haluttuun sävyyn.-Vaikea saatavuus, nettikaupoista ja erikoisliikkeistä...

Lasten helppo omenapiirakka

...päivänä omenapiirakkaan. Tämän ohjeen olen aikoinaan leikannut jostakin lehdestä reseptikirjaani talteen ja toimii nimella ”Lasten helppo omenapiirakka”. Lasten helppo omenapiirakka Pohja1 kananmuna1 dl sokeri100 g voita1 dl maitoa2½ dl vehnäjauhoja1½...

Kananpojan grillivarras ja helppo marinadi ja glaseerauskastike

... Kananpoikaa tai broileria, omatekoinen marinadi sekä kastike, glaseerauskastike. Helppo ja taatusti maistuva grilliruoka on broilerivarras! Mehukas, juuri sopivan kypsä grillattu broileri vie kielen mennessään! Marinadi sopii hyvin myös...

Helppo ja nopea puolukkapiirakka

... Räntäsateisen päivän kunniaksi leivottiin välipalalle puolukkapiirakkaa lasten kanssa. Tavoitteena oli löytää mahdollisimman helppo ja näppärä ohje, jotta reilu 3 v tyttönen saa tehdä mahdollisimman paljon itse....

Älyttömän helppo marjapiirakka

... Koska piirakkani ohjettani kysellään jatkuvasti, päätin laittaa sen tänne yleiseen jakoon, jolloin halukkaat saavat sen myös näppärästi kotoaan. Kyseessä on aivan mielettömän helppo ohje, joka vaatii...

Helppo Raparperipiirakka

... Tämän helpommaksi ei leipominen oikein voi mennä tai ehkä voi, mutta ei ainakaan kovinkaan paljon :). Tämä resepti on jokatapauksessa aivan ihanan helppo: kaikki ainekset vain...

Helppo kesäinen mansikkakakku

...halunnut tehdä siitä kovin isoa, ettei sitä syötäisi päivätolkulla. Aika oli myös kortilla, joten kakun piti olla helppo ja nopea. Niinpä tein vaalean kääretorttupohjan, se kun onnistuu helposti gluteenittomana perunajauhoista...

Helppo tonnikalakastike

... Nopea, helppo ja maistuva tonnikalakastike pastan kanssa. Tämä kastike syntyi idealla ”Mitä kaapista löytyy?”. Tämä kastike syntyy nopeasti ja vaivattomasti ja sitä on helppo muokkailla oman...

Helppo maapähkinävoijuustokakku ilman uunia

... Tämä maapähkinävoijuustokakku on sukua Helpolle vegaaniselle juustokakulle. Kuten serkkunsa, se on helppo ja nopea tehdä, mutta syntisen hyvää. Voit käyttää sileää tai sattumaista maapähkinävoita makusi mukaan...

Helppo ja täyteläinen sitruunajäätelö ilman jäätelökonetta

... Nyt alkoi meidän jäätelökesä. Tämän vuoden ensimmäinen versio oli tämä helppo sitruunainen jäätelö. Mulla on paha tapa ostaa sitruunoita vähän kuin varuiksi. Usein ne tuleekin käytettyä,...

Helppo Raparperipaistos

... Tämä helppo raparperipaistos syntyy nopeasti mikrossa. Ulkomuoto ei ole ehkä kaikkein kaunein, mutta maku on mahtava! Helppo Raparperipaistos:Raparperia (n. 5 vartta)2dl fariinisokeria3dl kaurahiutaleita75g voitaKuori raparperit ja...

Häränhäntäkeittoa, Ihanaa siikaa ja helppo suklaajuustokakku

...ne siinä itsensä hoitivat) Pääruoaksi *yllätys yllätys* kalaa. Uunissa paistettua siikaa ja  perunasalaattia. Jälkiruoaksi varsinaista lohtuherkkua, helppo suklaajuustokakku, joka muuten hävisi viimeistä murua myöden noin 10 minuutissa…täytynee tehdä udelleen lähipäivinä....

Helppo makkarapasta

...ärsyttää on, että ”helppo makkarapasta” ei kuulosta erityisen houkuttelevalta, eihän? Mutta kokeilkaahan joku arki-ilta. Nopeaa ja maittavaa pastaa on luvassa, sopii varsinkin näin jäisenä kesänä sielunlämmittäjäksi. Ruoan idea on, että...

Helppo ja maukas veriappelsiinikastike kanalle

...veikeää väriä. Tämä kastikeresepti on helppo ja nopea, sopii hyvin arkeenkin. Meillä tätä tarjoiltiin kaupan valmiin grillibroilerin, riisin ja pannulla paistettujen juuresten & kaalin kanssa. Hyvää oli! 🙂 Veriappelsiinikastikeessa curryjauhe...

HELPPO, NOPEA JA HERKULLINEN KEITTO

... Tekeekö mieli jotain herkullistä, mutta kevyttä? Pitäisikö ruuan olla helppo ja todella todella nopea valmistaa? Et kuitenkaan välitä valmisruuista? Et ehkä halua tehdä samaa ruokaa useammaksi...

Helppo vegaaninen mango-kookoskastike resepti

...oli kevyt ja ravittu. Lisäksi se sattuu olemaan lihaton, gluteeniton ja maidoton eli myös vegaaninen. Lihanhimoiset voivat toki lisätä paistettua kanaa. Suosittelen kokeilemaan, sillä ohje on ihan peruscurry eli helppo...

Helppo ja herkullinen kasslerpata

...herkkusieniä lisäksi, pataa on todella helppo muunnella omaan makuun sopivaksi! Kasslerpata 6-8 henkilöäValmistukseen tarvitset kannellisen padan (tai foliota)900g kassleria1 pkt pekonia1 sipuli3 valkosipulinkynttä1 tl paprikajauhetta1tl chilijauhettasuolaa mustapippuria400g tomaattimurskaa1 rkl tomaatipyreetä2...

Helppo ja herkullinen uunipeltileipä

...vaivata eikä edes kohottaa kuin puolisen tuntia. Reseptiä on myös helppo varioida jauhojen ja hiutaleiden osalta. Tämä(kin) leipä kannattaa nauttia tuoreena tai lämmittää myöhemmin uudestaan. Mitä tarvitset:noin tunnin aikaaTaikinaan:5 dl...

Arjen helppo broileri-perunavuoka

...myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan! Arjen helppo broileri-perunalaatikko  500g perunaa (keltainen pussi)300g broileria1 iso sipuli200g kirsikkatomaatteja 1-2 yksikyntistä valkosipulia100g tuorejuustoa, kaikki maut...

Kesädillat - helppo ja herkullinen iltapala

...tai kuuteen osaan. Pitsaleikkuri on muuten tässä oiva apuväline. Laita tarjolle makean chikastikkeen ja basilikan kanssa. Kuten sanottu omat lempitäytteet löytyvät ja perusideaa on todella helppo varioida. Maistuu muuten lapsillekin....

Helppo vuokaleipä

... Vaikka kyseessä onkin helppo leipä, käytin apuna yleiskonetta. Alustuksen voi toki tehdä käsinkin, eikä tähän tarvitse vatkata se kummempaa sitkosta, joten sinänsä täyttää ”sekoita ja paista”-reseptin...

Helppo gluteeniton brownies kinuskitwistillä

...päälleensä ihanan kinuskikerman. Toimi. Ja vaikutti kyllä hyvältä tuo jauhoseoskin (Ei ole maksettu mainos, vain oma kokemus 🙂 ) Helppo gluteeniton brownies kinuskitwistillä1 paketti gluteeniton maailma luomu brownies -jauhoseosta200g laktoositonta...

Helppo ja nopea thaimaalainen panang-curry

...pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan! Helppo ja nopea thaimaalainen panang-curry 300g broileria/tofua/katkarapuja/kalaa1 iso vihreä paprika1 iso punainen paprika4 pientä perunaa1 parsakaali1-2 dl cashewpähkinöitä 2 yksikyntistä valkosipulia1 sipuli1 punainen chili1 rkl...

Helppo arkiruoka: broilerrisotto uunissa

...ohjetta on omassa reseptipankissa odottamassa testailua.  Tämän uunirisotto on nyt ihan ykkösjuttu. Sen lisäksi, että se on nopea ja helppo, valmistustapa on kätevä. Nopean valmistelun jälkeen risotto laitetaan uuniin 40...