Hampurilaisia

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: reseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla
Itse tehdyt hampurilaiset ovat parasta. Pihvit teen myös yleensä itse, mutta nyt kokeiltiin grillitassuja, jonka takia sämpylätkin piti muotoilla pitkulaisiksi.

Hampurilaissämpylät

2 dl vettä
4 rkl maitoa
2 tl kuivahiivaa
2 rkl sokeria

Sekoita kaikki, ja anna seistä 5 min.


...tl kuivahiivaa2 rkl sokeria Sekoita kaikki, ja anna seistä 5 min. 8 dl vehnäjauhoja1,5 tl suolaa3 rkl pehmeää voita Nypi sekaisin. Lisää nypityt jauhot ja 2 kevyesti vatkattua munaa nesteen...

Läheiset reseptit

Kaksinverroin hampurilaisia

... Voiko hampurilaisia syödä monella tavalla? Voiko hamppareita nautiskella viikonlopun brunssilla? Voiko täysin rukiisista sämpylöistä tulla pehmeitä, kuohkeita ja suussasulavan hyviä? Voi, voi ja voi. Ainakin meillä...

Hampurilaisia

...hampurilaisia. Tässä on tosi hyvä ohje itsetehdyille sämpylöille. Sämpylät ovat todella helppotekoisia, vaativat vain jonkin verran aikaa nostatukseen. Nostatuksessa ei kannata oikaista, tuloksena on muuten huomattavan paljon litteämpiä ja tiiviimpiä...

Lettuja, hampurilaisia ja kesän kolme muuta parasta

Herkkuhampurilainen.Arvon usein sen välillä, kumpi on lempivuodenaikani, (lumi)talvi vai kesä. Kun on sellainen helle ja lämpö kuin näinä päivinä, asiasta ei ole epäselvyyttä; kyllä tämä...

Hampurilaisia

Itse tehdyt hampurilaiset ovat parasta. Pihvit teen myös yleensä itse, mutta nyt kokeiltiin grillitassuja, jonka takia sämpylätkin piti muotoilla pitkulaisiksi. Hampurilaissämpylät 2 dl vettä4 rkl...

Meatlover Hot dogs - itse tehdyllä sämpylällä

...patukat ja painele ne pellille litteäksi. Anna sämpylöiden kohota vielä pari tuntia.Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa munanvalkuainen ja tilkka vettä ja voitele sämpylät. Jos teet hampurilaisia niin laita sämpylän päälle...

Kun hätä ei ole tämän näköinen

...Onneksi en antanut pienien takaiskujen lannistaa, vaikka olikin lähellä. Jostain syystä tehnyt mieli hampurilaisia tosi pitkän aikaa ja pikaisen inventaarion ja reseptien pyörittelyn jälkeen näyttikin siltä ettei tarvitsisikaan turvautua Makuunin...

Hampurilainen - Raparperivispipuuro

...  Olen muutaman kerran tehnyt hampurilaisia ja kerran postannutkin tänne.Nyt tein perinteisellä tavalla, mutta jotain omatekoista ideaa liitin mukaan.Valmistin jogurttipohjaisen kastikkeen perinteisen majoneesin tilalle. Jostain syystämajoneesi ei...

Juustohampurilainen ja lohkoperunat

... Koulujen alkamisen kunniaksi esikoinen toivoi, että saisi tehdä itse hampurilaisia. Pikaisen mietinnän jälkeen matkalla töistä päiväkotiin totesin, että jonkinlaiset raaka-aineet sämpylöitä lukuunottamatta löytyisi kotoa. Sämpylät nappasin...

Sairaan Hyvät burgerit kotona

...tomaattia ja hampurilaismajoneesia. Edellisellä kerralla kun syötiin hampurilaisia niin meillä oli kotona myös Poppamiehen Hiidenhilloa joka oli mielettömän hyvää myös hampparin välissä (tänään nimittäin kokeillaan sitä lettujen kera).Ja jokainenhan saa...

Osa 20 - World's best veggie burger - kasvishampurilainen

...loppui 🙂 Varoituksen sana kuitenkin: Jos sinulla ei ole aikaa irrottaa vähintään neljää tuntia ruoanlaittoon, älä lähde tekemään näitä hampurilaisia. Ajankäyttö kuitenkin palkitsee. Tässä tulevat siis ohjeet chilihampurilaiselle ja ranskalaisille....

Laiskan naisen nyyttäriruoka - possua uunissa

Ihanien naapureiden järjestämät jokavuotiset kyläjuhlat aiheuttavat aina hiukan päävaivaa. Ihan positiivisessa mielessä. Elokuun Samettiset rakentuvat anteliaan isäntäväen, sään jumalien, tiiviin kyläyhteisön ja nyyttikesteinä muodostuvan päivällispöydän varaan. Vuosien varrella...

Double cheese burger

...hampparipaikan listalta kasvishampurilaisen! Ei siinä mitään, kasvisruoka on todella hyvää, mutta kai sitä on ollut parempiakin hampurilaisia tarjolla. En tiedä taikka muista, mutta näillä mennään. Viime kesän hampparisuosikiksi selviytyi tämä...

Miniburgerit & Makea BBQ-kastike

... Ajattelimme eilen juhlistaa ”Fourth of July”:ta jenkkiläisin menoin ja nämä miniburgerit, eli slidersit olivatkin juuri sopivia siihen tarkoitukseen. Pieniä, melkein suupalan kokoisia, hampurilaisia joista makua ei kyllä...

Homemade hamburgers

... Kokis ja itsekootut hampparit ja telkkari, sunnuntain pyhä kolminaisuusLaiskottaako?Liian kova nälkä?Niin minuakin, jopa usein! Mulla oli hyvä yritys tehdä sunnuntain iloksi itsetehtyjä hampurilaisia, vaan kuinkas sitten...

Pulled pork eli nyhtöpossu

...makunsa mukaan. Tätä sitten kannattaa syödä kukin minkä kanssa haluaakaan. Ollaan tehty hampurilaisia, syöty perunan ja kermaviilikastikkeen kanssa, ruisleivällä salaatin ja marinoidun/paistetun punasipulin kera jne. Todella monikäyttöistä vaikka lihaa tuleekin kerralla...

Yksi NEULETYYNY (DIY) ja paljon RUOKAA

...melkoinen mega-postaus, heh 😀 PERJANTAIN pöperötLihapulliaBataatti-vuohenjuusto hampurilaisia rucolan versoillaPapuja sekä mango-paprika-sipulisilppuaKastikkeena Creme Bonjour Cuisine – Sipulisekoitus Lihapullia paistelin (siis tällä perusohjeella) hieman isomman satsin, koska niitä on mukava napsia.1kg sika-nauta...

Munakoiso-hirvenjauhelihapihvit

...he eivät tätä tekstiä lue,sillä kuka haluaa munakoisohamppareita?!?)Tein lounaaksi hampurilaisia.Hampurilaisten pihvejä varten paahdoin kokonaisen munakoison.Kaavin pehmenneen munakoison sisustan hirvenjauhelihan joukkoonja maustoin pihvitaikinan purjolla, chilillä,timjamilla ja valkosipulilla.Lisäsin taikinaan vielä kananmunaa ja...

Metsähampurilaiset

...ja sitähän ollaankin ravintoloiden lisäksi tehty. Metsässä, kun isä kaasukeittimen osti ja onneksi ihan muutenkin koko perheen iloitessa. Keittojen lisäksi retkillä on syöty hampurilaisia. Toki niin, että niitä on syöty...

Sloppy chicken Joe burger whatever

...rouvakullalla ilmein ja elein kuinka mieleni tekee kunnon barbaarisafkaa kera haitallisten transrasvojen. Päädyimme tekemään ”hampurilaisia” (ai että korpeaa käyttää näitä vakiintuneita nimityksiä) marketin grillibroilerista ja muista. Tarvitaan:1 kokonainen grillibroileri, siis...

Se parempi hampurilainen

... Vähintään kerran kesässä on pakko valmistaa ulkona grillissä hampurilaisia. Monet palvelevat ruokakaupat jauhavat pyynnöstäsi valitsemastasi lihasta jauhelihaa, josta valmistetaan herkulliset pihvit. Lisäksi keitetään omatekoinen ketsuppi, joka...

Dinner is served

...oli hieno päivä.  Aamulla possun niska grilliin ja tiedossa oli pulled pork bbq hampurilaisia. Niitä tosin virittelin hiukan pidemmälle. Pulled pork lihan lisäksi jauhelihapihvi, cheddaria ja pekonia väliin.. Aika lihaista.  Hampurilaisen...

Kesä

...käydä facebookissa tykkämässä Hortensis Oy:n sivuista. Tykkääjien kesken arvotaan kesäisten herkkujen tekemiseen Weberin grilli. Myös muita mukavia palkintoja luvassa. 😉Näitä hampurilaisia ei kovin moni ravintola päihitä.. Pihveissä paistettua sipulia, paistijauhelihaa, soijarouhetta,...

ITSETEHDYT HAMPURILAISET

... Meillä on ollut tapana tehdä Niklaksen kanssa viikonloppuisin vähän ’parempaa’ ruokaa. Tällä tarkoitan esimerkiksi pizzaa, jotain hyvää lihaa tai hampurilaisia. Hampurilaisista saa helposti vähän eri makuisia...

Hampurilaissämpylä. Paras.

...pihvi hampurilaisen väliin ja hiukan vielä marinoitua punasipulia, kun sitä nyt sattui olemaan. Ja koska sämpylä oli kerrankin täydellinen, niin herkkuahan tämä pirulainen oli! Rakastan hampurilaisia. Aika lailla kaikenlaisia (paitsi...

Kaukalossaress/At Kaukalosaati

...käynyt kaupassa ja ostanut viikonlopun ruoat, oli pääosassa liha! Kunnon pihvit naudan  takapaistista. Aika kivaa kyllä vaihteeksi. teemme niin paljon vartaita ja hampurilaisia sun muuta. And a s Samppa had...

Hampurilainen

... Kaupassa oli niin hyvän näköisiä hampurilaissämpylöitä, että päätin tehdä niistä reseptin. Pitäähän sitä nyt hampurilaisia voida tehdä. Etsin kaupasta isossa muovi tuubissa olevaa American dressingiä, mutta...

Sairaan Hyvät burgerit kotona

...tomaattia ja hampurilaismajoneesia. Edellisellä kerralla kun syötiin hampurilaisia niin meillä oli kotona myös Poppamiehen Hiidenhilloa joka oli mielettömän hyvää myös hampparin välissä (tänään nimittäin kokeillaan sitä lettujen kera).Ja jokainenhan saa...

Hampurilaisen kaveriksi passaa ale

...punasipulia, jauhelihapihvi (jauhelihaa, mausteita, kanamuna), cheddarjuustoa, paholaisenhilloa ja maustekurkkua sekä majoneesia (kanamunan keltuainen, 1 rkl sinappia, rouhaus mustapippuria, 0,5 dl öljyä, 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa).  Juhannuksenakin tehtiin hampurilaisia. Seuraksi tuli Boulevard...

La Tita Rivera – viihtyisä sisäpihaterassi Madridissa

...siellä isommallakin porukalla. Ravintola tarjoilee mm. kahveja, drinkkejä, salaatteja, hampurilaisia, nachoja, burritoja sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä myös brunssia. La Tita Rivera sijaitsee tunnelmallisen Calle Hortaleza kadun poikkikadulla. Hortaleza johdattaa Madridin tunnetuimpiin...

Koska olen ulkomaalainen

...sikin sokin ja tieto varsinkin vanhemmilla ihmisillä saattaa olla kokoelma naapurin ja tuttujen juttuja muista maista. Syöttekö te joka päivä hampurilaisia ja ranskalaisia? Asuvatko kaikki suomalaiset isoissa omakotitaloissa? Tunnet varmaan...