ARANCINIT ELI ITALIALAISET RISOTTOPALLEROT

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: AlkulämmittelyynarancinitaurinkokuivattutomaattigluteenitonhävikkiherkkuaKasvissafkaamozzarellapestopinjansiemenreseptitrisottouppopaistoJulkaistu seuraavalla sivustolla

Jos risottoa jäi yli ja mietit mitä siitä tehdä, niin kokeilepa alun perin Sisiliasta kotoisin olevia riisipalloja, eli arancineja. Nämä öljyssä kysennettävät herkkupalleroiset voivat kätkeä sisäänsä loput esim. bolognese- tai tomaattikastikkeesta, juuston kannat, kasvishöystöä…you name it. Sinne voisi kätkeä esim. nyhtöpossun jämät, ei paha…?

Nyt kun basilikaa on vielä yllin…
...aurinkokuivattua tomaattia 1 rkl pinjansiemeniä mustapippuria ja ripaus suolaa leivittämiseen 1 dl korppujauhoja ja 1 vispattu kananmuna paistamiseen rypsi- tai rapsiöljyä ———— Hienonna basilika, pinjansiemenet ja aurinkokuivattu tomaatti. Murskaa mozzarellapallo haarukalla...

Läheiset reseptit

ARANCINIT ELI ITALIALAISET RISOTTOPALLEROT

...en ollut aiemmin maistanut, saatikka tehnyt, mutta veivät kyllä sydämeni! Voisiko näistä tulla seuraava streetfood hittiruoka…? With ♥ from beach house kitchen The post ARANCINIT ELI ITALIALAISET RISOTTOPALLEROT appeared first on...

Operaatio Intia: Goalta Gujaratiin

... Intian keittiö ja kulinaarinen kaaosMurgh makhani eli voikana l. butter chicken Kheema kofta l. lammaslihapullat cashewkastikkeessa Goalainen possuvindaloo Goalainen mustasilmäpapucurry Chana Dal Sitruunapilahvi Raita Intialaisia iltaostoksilla. ...

Ovis Molis eli italialaiset keksit

...olla kovaksi keitettyjä eli niiden tulisi kypsyä noin kymmenen minuuttia. Ovis Molis ja espresso 3 keitettyä munaa150 g luomuvehnäjauhoja90 g luomusokeria4 rkl huoneenlämpöistä voitahalutessasi hieman vaniljaa (ei pullosta!)2 rkl täysmaitoaaprikoosihilloa...

Leivo leikiten - banaanileipä eli banaanikakku eli banana bread

...australialaista alkuperää, joten desilitrat on muutettu kupeista muuntokertoimella 1 cup = 2,5 dl. Banaanikakku eli banana bread 2 munaa125 g voita sulatettuna4 rkl maustamatonta jogurttia (ihan sama mitä jogurttia, itse...

Ravintolapäivä 17.8.2014

...suklaakakkua, sitruuna-mascarpone-, toffee- ja maapähkinäjäätelöä sekä suklaakeksejä ja itselläni oli sekalainen seurakunta erilaisia leivonnaisia, joita kaikkia yhdisti terveellisyys eli ne olivat joko vegaanisia, raakaruokaa, gluteenittomia tai kaikkia vähän sekaisin. Heti...

Macaronsien ABC

...grammaa hienoa sokeria. Hienon sokerin määrä vaihtelee tuosta mun määrästä plus miinus kymmenen, eli en usko sen olevan niin justiinsa. Jos sulla siis sattuu olemaan sokrupussin pohjalla 20 grammaa sokeria,...

Lohikäärmerulla -sushi goes vege

...sitkeästi pitänyt pintansa, vaikka viimeaiokina onkin jo puhuttu, että sushi ei ole enää se juttu vaan esimerkiksi havajilainen poke, eli tietyllä tavalla marinoitu kala lisukkeineen, olisi seuraava innostuksen kohde. Toistaiseksi...

Maailman paras leipä eli kattilaleipä eli no-knead-bread

...rauhassa kohota, vaikka tekisi mieli jo ryhtyä leipomaan :)) Taikina: 8 dl vehnäjauhoja2 tl suolaa1/4 tl kuivahiivaa4 dl kylmää vettä  Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi...

Dippi eli salsa tortillasipseille eli nachoille

Me syödään aina X-tran tortillasipesejä. Ne on meistä parhaita (ja halpoja). Keväällä 2012 päätin kokeilla tehdä itse dippiä tortillasipseille. Olin saanut kotiin jotain Lidlin hyvää...

"Milanolainen risotto" eli Sahramirisotto....."kaiketon", maukas risotto, joka maistuu muunneltuna seuraavanakin päivänä lisäkkeenä tai mukavana pikkusyötävänä

... Milanolainen risotto (”risòtt giald” kuten vanhat milanolaiset sitä Milanon murteella kutsuvat) eli Sahramirisotto ei varmaan esittelyjä kaipaa…se on varmaa yksi tunnetuimista italilaisen keittiön antimista ja se tarjoillaan...

Makumatka Kiinaan Osa 2: Sichuan

...valtaan Sichuanilaisen keittiön ja kirjoitan ehkä vähän aiheen vierestäkin. Ja tässäkin on kestänyt aikaa, sillä kesäni vei toinen elämäni suurista rakkauksista, eli teatteri ja pääosa Kekkosena Korpilahden teatterissa. Kesäkuussa ei...

Sitruuna-valkosuklaakreemillä täytetty pehmeä piparakku eli tervetuloa 2015!

...kerralla…) ja siitä sitten saatiin päähänpisto pistää uuden vuoden bileiden kutsu vähän isommalle joukolle.Tässä postauksessa ei ole muuta, kuin tarjolla ollut kakku eli sitruuna-valkosuklaakreemillä täytetty pehmeä piparkakku. Vielä viimeinen jouluinen...

Tärähtänyt kynsien laittoon + pieni kynsiharrastajan sanakirja

...värin saamiseksi ja lakkauksen voi pyyhkiä veteen kostutetulla paperilla ennen kuivamista. Maalaukset vaativat päälleen päällyslakan. Aksenttimanikyyri =  Lakkaus, jossa yhdestä kynnestä tehdään erilainen kuin muista kynsistä, eli tätä kynttä nimensä mukaisesti...

Bulgurpullat tahinilla eli batırık köfte

... Pari viikkoa sitten blogissa oli linssipullien ohje. Tämä bulgurpullien ohje on samantyylinen mutta tärkein raaka-aine on bulgur ja makunsa pullat saavat tahinista eli seesamitahnasta, joka on...

Lihavartaat ja turkkilainen Gözleme, eli feta-pinaatti focaccia

...kananmuna 1,5 tl tuoretta rosmariinia 2 tl tuoretta timjamia 1 rkl tuoretta persiljaa 1 tl savupaprikajauhetta 1 tl chilijauhetta 1 tl suolaa 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa 1/4 tl kanelia...

Katuruokaa taiwanilaisittain: kalpeat kaunottaret eli gua baot

...joukkoon juuri tällä gua bao-reseptilläni. Taiwanilaista höyrytettyä hampurilaista maustoi kehittelemäni pikakimchi, eli puolessa tunnissa hapatettu kiinankaali. Olen jo kerran aiemmin tehnyt gua baoita, tekniikkavinkkejä löytyy postauksesta täältä. Valmistus on aika helppoa, possunkylki hautuu...

Lihapiirakat eli keitinpiirakat isoäidin tapaan

... Viime aikoina on paljon kirjoitettu blogeissa levylihapiirakasta. Mutta Bengt on oikeiden lihapiirakoiden eli öljyssä keitettyjen lihiksien, vanhalta nimeltään keitinpiirakoiden, ystävä. Täytyi oikein kaivaa vanha 70-luvun keittokirja...

Victoria sandwich eli Victoria sponge-kakku ja Afternoon Tea

... Victoria sandwich eli Victoria sponge cake on hyvin perinteinen kello viiden teen makea kakku, jota on herkuteltu jo 1800-luvulla briteissä. Victorian sandwich oli erityisesti Queen Victorian suosiossa...

KASVISRUOKAA KOKO PERHEELLE: ELI NEUVOJA NIRSOJEN RUOKINTAAN

...koska kuka nyt ei tykkää letuista. Ja suolaisena versiona ne käyvät hyvin päivällisestäkin. Kun sekaan ujuttaa vielä reilun annoksen salaista ainesosaa eli auringonkukansiemeniä, voidaan jo puhua oikeasti ravitsevasta ruoasta. Tähän...

Valkoinen pitsa eli flammküchen

...ettei täytteitä ole mitenkään kamalasti. Ja kuten lauantaina opin kantapään kautta, flammküchenin pohjan kuuluu olla ohut, eli taikinaa ei paljon kohotella. Flammküchen onmielestäni parhaimmillaan iltapalana ja se suorastaan vaatii seurakseen...

Mansikkakakku

...myös samanlaisen täytteen, eli näiden teko oli oikeestaan yhtä helppoa ja nopeeta, kuin yhdenkin kakun teko.  Kakuissa täytteenä mansikkamoussea, johon olin sekoittanut tuoreita mansikanpaloja sekaan. Anopin kakun kuorrutin ja koristelin...

Punaherukka-kinuskipiirakka eli punoffee

...liki samanlainen kuin aiempi ohje. Koska aina pitää muokata jotain, lisäsin tällä kertaa pohjamurun joukkoon koemielessä hieman kardemummaa sekä vaihdoin kuohukerman vispikermaan. Pohjan osalta tein toisenkin muutoksen, eli painelin sen...

Grilli kuumaksi eli pienhiukkasten puolesta!

...kanssa, kun savu houkuttelee lähinaapureita makkarapaketit kainalossa kehään. No, vekkulit Pricen tanskalaisveljekset kokkailivat viime viikolla Elviksen lempiruokia ja siitä innoittuneena päätin tehdä kevään ensimmäisen rubin, eli kuivan mausteseoksen grilliruualle. Testasimme sitä...

Sloppiaisen Sloppy Joet eli Sotku-Joosepit

...suolakurkkuja ja vihreää salaattia. Sotku-Joosepit olivat kyllä hauskaa vaihtelua hampurilaisille ja hot dogeille. Kastikekin pysyi yllättävän hyvin sämpylän sisällä eli ei ollut lopulta erityisen sotkuista syötävää. Hampurilaisiin verrattuna keittiössä pääsi...

Bread Pakora

...upporasvassa paistettuna, ja mahdollisesti vielä tärkkelyslisänä perunatäytteellä varustettuna. Onhan nämä herkullisia, mutta itse syön mieluummin leivän leipänä tai vaikkapa french toastia eli kansainvälistä versiota köyhistä ritareista (onko teille tuttu?). Perinteisesti...

Tsukimi udon eli täysikuun nuudelit (月見うどん)

... Kesällä tein ensimmäisen versioni japanilaisesta tsukimi udonista eli kirjaimellisesti kuunkatselu-udonnuudelikeitosta. Se oli maultaan ihan ookoo, muttei täysin onnistunut ”kuun” eli keltaisen kanamunan suhteen. Keitin kanamunaa nimittäin...

17. mai eli perustuslain päivä

... Norjassa juhlitaan tänään: Norjalla on syntymäpäivä. Ihmiset pukeutuvat hienoimpiinsa (monet bunadeihin eli kansallispukuihin). Korpsit eli torvisoittokunnat kaikuvat. Norjan liput liehuvat. Lapset saavat syödä niin monta jäätelöä...

Karppisubi eli täytetty karppileipä

... Karppisubi eli täytetty karppileipä, vähähiilihydraattinen(vähintään kahdelle ja useammalle pienempään nälkään) Täytety karppileipä eli karppisubi on herkkua vaikka koska! Tänään olimme kuuntelemassa mieheni kanssa upeaa nuorten virtuoosien...

Taivaallista! - Croissants aux amandes eli mantelicroissantit

... Uusi vuosi alkoi hyvin ja herkullisesti. Veljeni perhe oli meillä yökylässä, ja aamulla brunssipöytä notkui yhdessä valmistamistamme herkuista. Minä vastasin croissants aux amandesien eli mantelicroissantitien valmistamisesta....

Uusi lemmikkini, volgansieni eli kombucha

... Turussa järjestettiin toissa viikolla Keskiaikamarkkinat ja löysin sieltä aivan vahingossa volgansienen eli kombuchan siemenen. Olen ollut jo pidempään kiinnostunut hapattamisesta, ja olen mm. valmistanut kimchiä (korealainen hapankaali),...