Klassinen Kiinalainen sitruunakana

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: reseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla


Kiina-teema jatkuu, onhan siinä keittiössä vielä monta nurkkaa koluttavana? Tänään oli vuorossa yksinkertainen ja aika hienostuneen makuinen eteläkiinalainen ruokalaji. Sitruuna korosti ruuan makua ja mikään maku ei ollut liian hallitseva. Suosittelen EHDOTTOMASTI kokeilemaan. Kana sai ylleen maissijauhokuorrutteen ja oli tosi pehmeää ja mehukasta.

450 g broilerin…
...maissijauhoa3 rkl maapähkinäöljyä Koristeluun:2 kevätsipulia Kastike:6½ dl kanalientä3 rkl vastapuristettua sitruunamehua1 rkl sokeria1 rkl vaaleaa soijakastiketta1 rkl riisiviinietikkaa2-3 valkosipulinkynttä hyvin hienonnettuna1-2 kuivattua suurta punaista chiliä murskattuna1 tl maissijauhoa sekoitettuna vesitilkkaan2...

Läheiset reseptit

Klassinen Kiinalainen sitruunakana

... Kiina-teema jatkuu, onhan siinä keittiössä vielä monta nurkkaa koluttavana? Tänään oli vuorossa yksinkertainen ja aika hienostuneen makuinen eteläkiinalainen ruokalaji. Sitruuna korosti ruuan makua ja mikään maku...

Makumatka Kiinaan Osa 1: Kanton

... Kiinalainen ruoka – yleistys miljardin ihmisen mittakaavassaReseptit:Maapähkinä-hoisinpossua wokissa ja valkosipulinuudelit Wokattua nautaa osterikastikkeessa Char Siu-possu Song-dynastian aikaisia kiinalaisia safkaamassa          Unohda kaikki mitä olet koskaan luullut...

Kiinalainen appelsiinikana

...Näistä tunnelmista sytyi myös suunnattoman herkullinen kiinalainen appelsiinikana. Suosittelen lämpimästi. 🙂Lisää appelsiininkuoriraastetta sen mukaan, kuinka voimakkaasta mausta tykkäät. Itse käytin n. 1,5 ison appelsiinin kuoret. Jos haluat oikein appelsiinista tavaraa...

Kiinalainen paistettu munakoiso

... Kiinalaisittain maustettu paistettu munakoiso on mielestäni älyttömän hyvää. Tutustuin kyseiseen ruokalajiin vuosia sitten, kun kiinalainen tuttavani valmisti tätä ruokaa eräällä Suomen vierailullaan osana suurempaa kiinalaista ateriakokonaisuutta....

Kiinalainen grillipossu - Char Siu-

...ruuan valmistumista Kiinalainen grilliporsas n.500g porsaan sisäfileetä4 rkl hoisin kastiketta2 rkl ruskeaa sokeria, esim ruoko- tai fariinisokeria2 rkl soijakastiketta1 rkl riisiviinietikkaa1 rkl juoksevaa hunajaa1 cm pala inkivääriä raastettuna Laita liha...

Kiinalainen palapaisti ja perunacurry

...lisäkkeeksi keitin basmatiriisiä. Kolme kulhoa ruokaa, joista jokainen voi kauhoa lautaselleen sopivan sekoituksen. Ja näitähän voi lämmittää seuraavana päivänä. Kiinalainen palapaisti 1,2 kg naudanpaistia 2 isoa sipulia 3 valkosipulinkynttä 1...

Italialainen sitruunakana – Scaloppine di pollo al limone

Tämä helppo ruoka on italialainen klassikko ja yksi lempiherkuistani! Kiitos reseptistä kuuluu italialaiselle ystävälleni Nadialle. Tähän tarvitaan: 600 g Kanan rintafilettä (tai yksi file per...

Kiinalainen uusi vuosi, libanonilainen ruoka, naamioitu käärme

Meillä vietetään joka talvi kiinalaista uutta vuotta. Ei kauhean perinteistä sellaista, jos katsotaan asiaa kiinalaisesta näkökulmasta, mutta meilläkin on joitakin perinteitä. Yksi niistä on kakkumestariystävän...

Kiinalainen nuudelipata

Tämä on yksi suosikeistani Parhaat reseptit KIINA – kirjasta. Ensinnäkin, tykkään paistetuista nuudeleista tosi paljon plus tässä on kaikkia muitakin suosikkiaineksiani. Mehevää kanaa, herneitä, hyviä...

Kiinalainen hot & sour -keitto

Turkulaisessa Panda Gardenissa on mielestäni maukkainta kiinalaista alkukeittoa, mitä olen pitkään aikaan kokeillut. Laatu nyt ei ehkä ole mikään parhain (keitto sisältää mm. herne-maissi-paprika -seosta…),...

KIINALAINEN KLASSIKKO - KANAA KUNG PAO

Yksi omista suosikeistani kotimaisissa kiinalaisissa ravintoloissa on usein kanaa Kung Pao. Sanon usein, koska ei kuitenkaan läheskään aina. Ruokalaji vaihtelee ravintolasta riippuen ja joskus se...

Muutamia perusohjeita: Kiinalainen safka

Hapanimeläkastike n. 6 cm pala purjoa2-3 viipaletta tuoretta inkivääriä2-3 valkosipulin kynttävajaa 1/2 dl sokeria1/2 dl vaaleaa riisiviinietikkaa1 rkl soijakastiketta1 tl riisiviiniä1 tl maizenaa, sekoitettuna 1...

Kiinalainen appelsiinikana - orange chicken

... Appelsiinikana on oikeastaan amerikankiinalainen ruoka jota on tarjolla etenkin pikaruokapaikoissa (mm. Panda Express). Kana tehdään usein uppopaistamalla, mutta löysin tällaisen hieman kevyemmän version Asian at Home ruokablogista, joten...

Kiinalainen kaalisalaatti

Taas on viikko vilahtanut sellaisella vauhdilla, ettei millään voisi uskoa nyt olevan jo perjantai.Tänään meillä herkutellaan lasten kanssa ranskalaisilla ja sen kaveriksi tein tälläisen hieman...

Klassinen peltilihapiirakka – The Classic Meat Pie

Julkaistu seuraavalla...

Klassinen crème brûlée

En voi käsittää, miten ja miksi mulla kesti 25 vuotta kokeilla ensimmäisen kerran crème brûléeta. Ehkä siksi lykkäsin sen tekemistä, koska se ei mielestäni paperilla...

Klassinen kiisseli – Classic Kissel

”Ilmeisesti kiisseli on vuosisadan alussa ollut hyvin suosittu jälkiruoka.Kiisselit ovat loistavan vaivaton ja makoisa lisä vaikkapa iltapalalle. Valmistus on helppoa ja nopeaa, eikä hinta päätä...

Mausteseokset, masalat ja muut maukkaat.

...toinen mokoma tandoori masalaa, kolmas curryjauhetta ja neljäs säkki oli täynnä jeeraa. Olen siis jumissa valmiisiin maustesekoituksiin intiaosastolla vielä jonkin aikaa. Kiinalainen viismauste – kiinalaisen keittiön feng shui    ...

Xīnnián kuàilè eli hyvää uutta vuotta! :)

... Viimeviikkoisen reissuilun päällimmäisenä mahdollistajana toimi kiinalainen uusivuosi, jonka kunniaksi saimme nautiskella yhteensä 9 päivän mittaisesta lomasta. Kiinalainen uusivuosi ja sen lähestyminen on näkynyt katukuvassa erittäin selkeästi...

Sichuanin munakoisoa, tofua ja vihreitä papuja (四川茄子, 豆腐 和菜豆)

...nyt aktiivisemmin ruutuihinne taas kesällä. Jos lukijoita on vielä jäljellä! Loppukesän avaa itäkiinalainen perusruoka, sichuanilaista munakoisoa, tofua ja vihreitä papuja eli Sichuan qiezi, doufu huo caidou (kirjaimellisesti munakoison poika, käynyt papu...

Pruuvi: Saksan helmet

...karpaloinen, kirsikkainen. Väri oli mielestäni omituinen, mutta näin tuhtien viinien ystävälle klassinen vaalean hailakka Pinot Noir -väri tietenkin näyttäytyi outona. Se, että tuottaja on nimennyt tuotteensa Pinor Noir’ksi viestinee siitä,...

Kukkia tukkaan, se on San Francisco, 7/14

...kyseessä on maailman suurin kiinalainen kaupunki Kiinan ulkopuolella, mutta kylläpä niitä ja taas niitä japanilaisia tosiaan riittää. Lomabard Streetin varrella on tämäkin mutkatie, joka oli muuten yllättävän raskas kiivetä meidän...

Chili con carne – syntisen hyvää cowboy-mättöä

...tomaattimurskaa1          sipuli2          tuoretta chiliä (mietoja tai tulisia, maun mukaan)2          valkosipulin kynttä tai 1/2 kiinalainen valkosipuli1 rkl     paprikajauhetta(1 tl      juustokuminaa) (1 dl     punaviiniä)           ...

Palmuja ja kirkasta vettä (Malediivit matkapostaus nro 3.)

...tullut käytettyä oikeastaan muulloin kuin ruokaillessa. Saarelta löytyy vastaanottorakennus, pääravintola (missä aamiainen, lounas ja illallinen), pääbaari, hius- ja kauneussalonki, spa-hoitola, kiinalainen hieroja, kuntosali, tennis- ja sulkapallokentät sekä muutama rantabaari. Myös...

Project Kalevankatu: Happy Food Garden

...sanoa, että Happy Food Gardenissa on paras kiinalainen seisova pöytä kaupungissa. Okei, en toki ole testannut kaupungin kaikkia kiinalaisia seisovia pöytiä, mutta ainakin sen kokemuksen perusteella, joka minulla on, olen...

Paistettua broileria mustien papujen kanssa

... Kiinalainen ruoka on huippua! Tällä kertaa oli vuorossa mieto kanaruoka mustilla pavuilla. En ole ennen käyttänyt mustia papuja, ne olivat mielestäni aikalailla samanmakuisia kuin kidneypavut. Tämä...

Kiinalaiset onnenkeksit

...ja tarjota koulussa, tarkistimme, että tänä vuonna kiinalainen uusivuosi oli 31.1.Keksien juju on, että sisälle taitetaan pieni lappu, johon on kirjoitettu esim. sanontoja tai lyhyitä neuvoja.Näitä ei kannata edes yrittää...

Chinese new year

...loistavaan ilotulitukseen Töölönlahden yllä. Toivottavasti kellään siellä asuvalla ei ollut tänään aamuvuoroa, pauke oli nimittäin melkoinen! Vaihteeksi on hyvä antaa kuville tilaa, joten tämän pidemmittä puheitta: Kiinalainen uusivuosi 2015....

Broilerininrintaa maapähkinöiden kera

...nyt teki mieli palata sinne, mistä innostus tulikaan. Ja kyllä kannatti! Kiinalainen ruoka on melko mietoa, mutta ÄLYTTÖMÄN hyvää! Eikä ihme, että ihastuin tähän ruokalajiin heti ensinäkemältä, mehukasta kanaa ja...

Cong you bing

... Cong you bing on suosittu kiinalainen (katu)ruoka. Sen valmistustekniikoissa on pieniä eroja, mutta periaate on melko sama kuin voitaikinassa. Pannukakusta on tarkoitus saada voitaikinasta paistetun leivonnaisen...