Ravintolapäivä 17.8.2014

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: jälkiruokajuustokakkuKakkuKookosleivontaLeivospähkinätreseptireseptitSitrushedelmätSuklainenvegaaniJulkaistu seuraavalla sivustolla


Osallistuin toisen kerran Ravintolapäivään viime elokuussa, tosin tällä kertaa kaverin kanssa. Kaksi vuotta sitten apuna ollut ystäväni halusi osallistua tapahtumaan myös ja niinpä päätimme pistää yhteisen jäätelö- ja leivoskojun pystyyn uuden asuntoni taloyhtiön sisäpihalle. Leivonta ja jäätelönteko alkakoon! (Ohjeet/linkit ohjeisiin löytyvät postauksen lopusta.)
Jääkaappi…
...muuta öljyä!)1,25 dl täysjyväjauhoja (gluteenittomatkin tai tavalliset käy)1 rkl hunajaa2 kypsää avokadoa4-5 rkl hunajaa0,6 dl kaakaojauhetta1 rkl Kahluaa, tms. kahvi-tai kermalikööriä (itse käytin Amarulaa) tai vahvaa kahvia2 rkl kookosmaitoaripaus suolaaPäälle...

Läheiset reseptit

Ravintolapäivä 17.8.2014

...Energiapallot (eli Raw Vegan Chocolate Chip Cookie Dough Bites) Tästä pitäisi tulla n. 17 kappaletta, mutta Ravintolapäivää varten tuplasin annoksen ja siitä tuli yli 40 palloa.) 1,6 dl cashew-pähkinöitä0,8 dl...

Vuonna 2014 luetut kirjat

...muu. Yritän koota tähän myös ajatuksia, joita kirjojen lukeminen herätti.   Tammikuu 2014   1. Rick Yancey: 5.Aalto Tämän kirjan aloitin jo itse asiassa vuoden 2013 puolella, mutta sain sen tammikuussa...

Kinder kakku

Pitihän munki ku muutki. Tarkoitus oli tehdä pellillinen niinkuin alkuperäisessä ohjeessa oli, mutta sattuneistä syistä taikinan ollessa valmis ei taloudessa ollutkaan uunipeltiä 😀 No, onneksi...

Ravintolapäivä 16.8.2015 | Restaurant day August 2015

      Eiliselle ravintolapäivälle osui mitä.ihanin keli. Ihmiset istuivat piknikillä puistoissa ja hakivat lisää syötävää myyjiltä. Kiertelin Marjon kanssa Vanhan kirkkopuiston ja Kallion Karhupuiston ruokakojuja; bliniä,...

2014: Trash Pavilion & Fashion

...Keväällä 2014, Trashion/Remade-projektin yhteydessä, piti saada Kierrätystehtaalla järjestettyyn näytökseen näytöksen päättävät puvut. Kyseisessä projektissa uudelleentuottamisen pioneeri Paula päätti luoda pukunsa keräämällä kaikki projektin myötä syntyneet leikkuuperkeet, joista tässä tapauksessa suurin...

Multatestin loppunäkymät

Multatesti loppui 2.3. taimien kasvatuksen osalta. Kaikkiaan testi kesti 32 päivää koulinnasta ja 41 päivää kylvöstä. Koe oli mielestäni erittäin antoisa ja täytti tavoitteet paremmin...

Kaunis Morsian ja Oscars 2014

...                  Oscars 2014   meets    Kaunis Morsian 2014              …and the most beautiful evening dresses are…  ...

Vuosi 2014

...vuoteen 2014.Saimme remontin valmiiksi. Minusta tuli toisen kerran täti. Työvuosi on ollut huikea.Monta itkua ja naurua on sisältynyt tähänkin vuoteen,mutta enimmäkseen onneksi naurua! ♥  Ensi vuosi on uusia ajatuksia ja toiveita täynnä....

Joulun 2014 syötävät lahjat

...ohje sekä gluteenittoman maustekakun ohje, jonka näette kuvassa alla. Ohjeesta poiketen käytin kakkuun gluteenittomia jauhoja, koska perunajauhoni olivat lopussa. Lisäksi tein kakkuun kuorrutuksen, johon käytin 8 dl tomusokeria, 4 rkl...

2014: OOTD

Vuosi lähenee loppuaan ja ajattelin, että olisi taas aika ”perinteisten” asukuvakollaasien. Lainausmerkit siksi, että tämä on toinen kerta. Periaatteessahan tämä tuntuu hiukan hölmöltä, ”katsokaa, tässä...

Multatestin taimet yhdessä ja erikseen

Multatesti porskuttaa eteenpäin. Puolessatoissa viikossa on tapahtunut paljon ja testi taimien osalta lähenee vääjäämättä loppuaan. Erot taimien välillä korostuvat ja taas vähenevät. Tämä tarkoittaa sitä,...

Vuosi 2014 pähkinänkuoressa

... Vuosi 2014 alkaa olla kohta lopuillaan, joten nyt on hyvä aika kurkistaa hieman taaksepäin ja muistella, mitä kaikkea ihanaa vuoden aikana tapahtuikaan! Tammikuussa rentoiltiin aika paljon...

17. mai eli perustuslain päivä

Norjassa juhlitaan tänään: Norjalla on syntymäpäivä. Ihmiset pukeutuvat hienoimpiinsa (monet bunadeihin eli kansallispukuihin). Korpsit eli torvisoittokunnat kaikuvat. Norjan liput liehuvat. Lapset saavat syödä niin monta...

Sokeriton vuosi 17 / 365

Nyt takana on jo yli kaksi viikkoa sokeritonta elämää. Mahtava fiilis! Tai sokeritonta ja sokeritonta. Olen muutaman kerran ajattelemattomuuttani lisännyt ruokaan ketsuppia tai jotakin muuta valmista...

17. päivä maustekakku

Meillä maustekakku kuuluu ehdottomasti jouluun. Niinpä päätin jakaa oman maustekakku reseptini teidän kanssa. 150 g voita4½ dl vehnäjauhoja3 kananmunaa1 dl tummaa siirappia2 dl kuohukermaa 2...

Osa 17 - Bella Italia

...& paksu)1 sipuli2 kynttä valkosipulia 8 herkkusienen jalkaa (tai 3-4 kokonaista, meillä ne menivät muualle)1/2 paketti aurajuustoa1,5dl juustoraastetta (esim. Edam) kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna1/2 kasvisliemikuutio Pippuria ja suolaaPinjansiemeniä Keitä pasta...

Pori Jazz Festival 17.7.-15, osa 1

”So much pressure, why so loud?If you don’t like my sound, you can turn it down”Jessie J – MasterpieceOn se vaan hyvä, että jazzit on...

Moveit Hyvänolon sunnuntai 17.1.16

Moikka! Olin tänään Moveitilla Hyvänolon päivä -tapahtumassa kahdestatoista kolmeen. Se on tietyn teeman ympärille rakennettu tapahtuma, joka koostuu tarjoilusta, luennoista ja jostakin jumppatunnista. Tänään eli...

Joulukalenterin 17. luukku

Q. Quinoa. Kvinoa.Jokunen aika sitten kokeilin kvinoaa, ja siitä asti sitä on tullut keiteltyä säännöllisesti niin lisukkeena kuin ruokaisammassa salaatissa. Olen käyttänyt kvinoaa esim. riisin...

Ravintolapäivä kertakäyttökameran linssin läpi taltioituna

Kertakäyttökamerat – voiko olla ihanampaa retrovehjettä näin nykyaikana!Meillä oli kuukausi takaperin Ravintolapäivässä käytössä kertakäyttökamera, jolla vieraan saivat taltioida kotiravintolan tunnelmia.Aivan viimeiset filmin kuvat sain napsaistua...

Ravintolapäivä: Feta-meetvurstibostonkakku

Kuva: Markus LumipuuKaikki tietävät ihanan mehevän makean kardemummaisen bostonkakun. Ravintolapäiväksi leivoin suolaisia bostoneita, aivan loistava keksintö! Täytteeksi päätyivät feta ja meetvursti sekä aurinkokuivattu tomaatti- tuorejuusto....

Ravintolapäivä: Kinuski-suolapähkinäjuustokakku

Kuva: Markus LumipuuRocky road-kakun lisäksi leivoin kahvilaamme myyntiin näitä ihanan makeita kinuski-suolapähkinäjuustokakkuja. Koeversio tästä kulki nimellä Snickersjuustokakku, mutta päädyimme jättämään Snickersit pois ja laittamaan kakun...

Ravintolapäivä: Rocky Road-kakku

Kuva: Markus LumipuuBebé & Paakkelssin yksi ehdoton menestyjä oli tämä rocky road-kakku. Tahmean suklainen pohja, välissä minivaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä, päällä suklaaata.. Kuulostaa hyvältä, ja se...

Ravintolapäivä 16.11.2013

Kansainvälinen ravintolapäivä oli 16.11.2013 ja meidän luokka päätti perustaa ravintolan päiväksi. Ideamme oli tehdä erilaisia annosruokia. Tässä on päivän menu:Alkuruoka:Kasvissosekeitto, alkupalaleipä savulohimoussellaGrillattu halloumijuustosalaattiKalalautanen (sinappisilakka, graavilohi,...

Ravintolapäivä Fiskarsissa

Julkaistu seuraavalla...

Ravintolapäivä: 2 Chicks & 1 Pig

Viime sunnuntaina vietettiin Ravintolapäivää, johon myös mä ja Ira osallistuttiin. Me oltiin pyöritelty tätä ajatusta mielessä jo pidemmänkin aikaa, mutta aikaisemmin ajankohdat eivät oikein sopineet...

RAVINTOLAPÄIVÄ

Sunnuntaina oli taas ravintolapäivä ja me kävimme päiväkoti Touhulassa syömässä vohveleita. Käveltiin lumituiskussa, joten lämpimät vohvelit maistuivat sen jälkeen todella herkullisilta. Touhulassa oli samalla avoimet...

Ravintolapäivä! 17052014

...pintaa5. Paista 15 min ja leikkaa tangot vinoiksi viipaleiksi niiden vielä ollessa kuumia, jäähdytä ritilällä Seuraava Ravintolapäivä järkätään elokuussa, tarkemmin 17.8 – joten beware! Kaksoset saattavat iskeä jälleen! 😀...

Ravintolapäivä & Pietari Brahe*

... Perjantaina lähdimme kohti Pohjois-Karjalaa mieheni firman asioissa. Helsinki-Lieksa matka kesti 8,5 tuntia kahden onnettomuuden takia. Onnettomuudet eivät sattuneet meille vaan tiellä oli sattunut onnettomuuksia, jotka hidastivat...

Kööpenhamina 8. - 12.6. (2/2)

Meidän valitsema hotelli oli siis Cabinn Scandinavia, joka sijaitsi hieman keskustan ulkopuolella aivan Forum-metroaseman läheisyydessä. Kävelymatkat eivät kuitenkaan olleet pitkiä – ainakaan meidän mielestä. Oltiin...