Operaatio Intia: Goalta Gujaratiin

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: butter chickenchana dalgoaIntiaintialainen ruokaintian historiakheema koftalammaslihapullatmurgh makhanimustasilmäpapupilahviraitareseptitsitruunavindalooJulkaistu seuraavalla sivustolla

Intian keittiö ja kulinaarinen kaaosMurgh makhani eli voikana l. butter chicken
Kheema kofta l. lammaslihapullat cashewkastikkeessa
Goalainen possuvindaloo
Goalainen mustasilmäpapucurry
Chana Dal
Sitruunapilahvi
Raita
Intialaisia iltaostoksilla.
                      Kahden massiivisen kiina-postauksen ajattelin pitää…
...korianterijauhetta2rkl voitaKastikkeeseen:2dl paahdettua sipulia**3tl jeeraa2tl korianterijauhetta2tl Kashmirin chilijauhetta.½tl kuivattua sarviapilan lehteä1tl suolaa2.5tl sokeria5rkl vettä2.5dl vettä2.5cm inkivääriä5 kynttä valkosipulia3rkl voita2rkl vaalea gluteenitonta jauhoa1 tölkki tomaattimurskaa2dl kuohukermaa Valmistelu:Edellisenä iltana: Kaada vesi kulhoon ja...

Läheiset reseptit

Operaatio Intia: Goalta Gujaratiin

...suurin valtio väkiluvultaan. Intia jää jälkeen Kiinalle vain 100 miljoonaa asukasta. Asukastiheys Intiassa on kuitenkin kaksi kertaa isompi kuin Kiinassa. Tungos ja kaaos ovatkin ensimmäiset asiat mitä Intiaan saapuva kohtaa....

Neljän Taviksen illallinen XXV - Maakierroksen 1. kattaus: Intia

...alkoi jälleen minun luota, maaksi valitsin Intian. Siksi Intia, koska kokkaus-innostukseni ehkä alkoi juuri intialaisesta ruuasta. Ostin keittokirjan ja aloin kokeilla vähän uusia makuja. Välillä kokkailin enemmänkin mausteisia ruokia ja...

Intia, osa 2: Häät

... Tämä postaus on ollut luonnoksissa todella kauan. Jotenkin en ole osannut tehdä Intian häistä kunnon summausta – olen kirjoittanut paljon tekstiä ja sitten pyyhkinyt sen pois....

Operaatio pakastimen tyhjennys

Kesän myötä pakastin alkaa olla aika tyhjillään, mutta jokunen purnukka viimevuotisia marjoja odottaa vielä syöjäänsä. Perussetti mustikoiden hyötykäyttöön on tietenkin mustikkapiirakka, ja alla oleva ohje...

Operaatio taatelikakku, osa 2

Toisena taatelikakkutestiini pääsi perinteisempi, niin voita, sokeria kuin jauhojakin sisältävä resepti. Valkkasin Valion sivuilla olleen version ja muutin sitä vähän, mutta samankaltaisiahan suurin osa resepteistä...

Mangolassi -possetit

... Hei ja hyvää alkanutta vuotta! Selvisin Intian reissulta takaisin kotiin, mutta Intia-postauksiin en ole vielä päässyt käsiksi. Sen sijaan aloitan vuoden 2016 reseptillä, joka on hyvinkin...

Kadai paneer, intialainen kastike

... Jokunen vuosi sitten intialaiset ruuat olivat kovastikin pop ja myös meillä tehtiin intialaistyylisiä patoja ja kastikkeita tuohon aikaan usein. Nyt Intia on tainnut jäädä hieman taka-alalle...

Palak paneer

...sillä meillä fiilisteltiin ensimmäistä lämmintä kevätpäivää ihanalla intialaisella palak paneerilla, sopivasti vielä vegeä Meatless Mondayn hengessä. Pinaattijuustomuhennos palak paneer on yksi mun intia-/nepsukeittiön suosikeista ja kun sain Valiolta testiin Eila -kotijuustoa,...

Karkeasti katsottuna itämaista fiilistä: Minttu-jugurttikanaa

...näin kunnollisten talvikelien kunniaksi hakea haudutetusta itämaisittain maustetusta pataruoasta hieman lämpöistä tunnelmaa. Makumaailma asettuu jonnekin Lähi-Idän ja Intian välimaastoon. Haudutettavassa ruoassa ei kannata käyttää filelihaa, koska se kuivuu pitkään kypsyttäessä....

Mausteseokset, masalat ja muut maukkaat.

...neilikkaa, mutta internetistä löytyy reseptejä joissa on mm. laakerinlehteä, inkivääriä, korianterin siemeniä, pähkinöitä, sipulia, valkosipulia tai kuminaa. Oikeastaan en uskalla sanoa mitä siinä ei voisi olla, koska kyseessä on Intia....

Sattvik-buffetin antimia

... Intia on kasvisruokailijoiden luvattu maa, ja asuinkaupunkini on vegetaristibuffettien luvattu kaupunki. Buffet-lounaat ovat toimistotyöläisten suosiossa ja täältä saa useammassa ravintolassa kasvissyöjäkin mahansa täyteen, niin paljon valikoimaa...

Kesälomasuunnitelmia!

...800g jauhelihaa200 tuorejuustoa (kokeilin Arla Apetina Intia-tuorejuustoa)(valkosipulia)2 kananmunaa4 rkl perunajauhoja2 tl timjamia1-2 tl suolaa(2-4 rkl ketsuppia) Sekoita kaikki aineet yhteen ja muotoile leivinpaperille kepakkomaisia pötkylöitä. Laita niihin halutessasi tikku (vaikkapa...

Tomaattikeitto korianterisäväyksellä ja teeleivät paistinpannulla

...alkuperäisestä reseptistä, mutta se maistuu. Sopivasti korianteria korianterikoululaisen esimmäiselle oppituokiolle!  Aloin tehdä reseptiä Marianne Kiskolan Kasvisruokia Aasiasta -keittokirjan Intia-osion tomaatti-korianterikeiton pohjalta, mutta jossain vaiheessa totesin, että en halua tehdä sellaista....

Karitsaa ja viiniä pöytään, pääsiäinen jatkuu!

...varten varatut karitsan paahtopaistipallerot odottavat pakastimessa aikaa parempaa. Seuraava viikonloppu mennäänkin sitten Intia-teemalla! On minun vuoroni kokata Viinisiskoille ja samalla vietämme Viinipäiväntasausta. Ellet moisesta ole koskaan kuullut, niin vilkaisehan tänne,...

Viinisiskojen viinipäiväntasaus intialaisittain

...homma lähti ihan käsistä, kuten minulle usein tuppaa näissä ruoka-/viinibakkanaaleissa käymään. Tarinan siitä illasta löydät täältä, klik. Nyt yritin pitää itseni kurissa Intia-teeman suhteen. Ja väittäisin siinä onnistuneeni, varsinkin, kun...

Naan-leipä & hummus

... Vietettiin eräänlaista kasvisruokailtaa lauantaina, ja nyt olisi kerrankin kasa ohjeita ja kuvia jaettavaksi. Meillä oli ”teemana” aasialaiset maut sekä Intia. Julkaisen nämä ohjeet monessa erässä, ettei...

Mantelikanaa ja maisterikakkuja

... Viikonloppuna päätin, että minimoin ruokakauppaostokset ja tarkistan, mitä kaapeista ja pakastimesta löytyy jo entuudestaan. Löytyi broileria. Sitä jäi edellisen viikonlopun Intia-kekkereistä ja päätinkin sitten kutsua äidin...

Kaverin kanssa herkuttelua

... Meillä oli tuossa perjantaina kaverin kanssa pieni hiusten värjäys operaatio, ja nälkähän siinä tuli. Eli Siwan antimista piti lähteä taas etsimään purtavaa, ja tähän ihanaan (ei...

Näin suunnittelet onnistuneet illanistujaiset!

...ilmapallo alkaa täyttyä! Tee solmu palloon ja kiinnitä siihen myös naru, jottei pallo pääse karkaamaan. Huom! Koko operaatio kannattaa tehdä ulkona tai kylpyhuoneessa, jotta vältytään mahdollisilta sotkuvahingoilta!Ruoka – Suunnitelkaa yhdessä...

Mitä tehdä pilalle menneestä kakusta?

... Katu-uskottavuuteni leipojana kärsii taas, mutta tokkopa sitä enää kovin paljon on jäljelläkään. Sen verran surutta olen tunnustanut kohelluksiani keittiössä. Kaikki alkoi Operaatio Suklaamunasta. Jostain syystä kaikki siihen...

X-tra, kalapalat

...pakko niellä kokonaisena. Kalan tekstuuri oli niin vaikeasti nieltävää, että ruohot eivät auttaneet ruokailua ollenkaan ja operaatio oli pakko jättää kesken. Sitkeän yrittämisen lopputuloksena sain tuhottua noin yhden kolmasosan yhdestä kalapalasta...

Suussa sulava suklainen juustokakku

... Operaatio Suklainen juustokakku on ollut mielessä jo pitkään. Suunnittelin pikkujouluihin jotain helppoa, herkullista ja suklaista. Niinpä innostuin kokeilmaan, miltä mun Suussa sulava juustokakku maistuisi suklaisena. Ja...

Pääsiäispupun koti

...se oli pakko tehdä vain pikeeristä. Olen ihan varma, että Neiti huomauttaisi oviaukon puutteesta, niinpä se oli pakko tehdä tavalla tai toisella.Operaatio pääsiäispupu on ollut ihanaa taikinaterapiaa! Koska kyseessä on...

SINÄ LOUKKASIT MINUA

...–  Nani – Be yourself  –  Napsahduksia  –  Natalia  –  Never Give Up  – Nightwish Diamonds  –  Nuori ajattelija  –  On my way  –  Operaatio Äiti  – Optimismia ja energiaa  –  Outi’s life  –  paint my house BLACK  –  Paiqo  – Perhosia masussa  –  Petran;...

SINÄ LOUKKASIT MINUA

...–  Nightwish Diamonds  –  Nuori ajattelija  –  On my way  –  Operaatio Äiti  –  Optimismia ja energiaa  –  Outi’s life  –  paint my house BLACK  –  Paiqo  –  Perhosia masussa ...

Creme brulee ~ paahtovanukas

...tapahtuu uunissa vesihauteessa. Tässä ohjeessa mausteena toimivat vanilja sekä sitruunan kuori. Ohje on HELPPO ja bruleet voi valmistaa etukäteen. Viimeistelyä eli sokerin polttamista helpottaa kaasupoltin mutta operaatio onnistuu myös uunissa...

Olkoon tämä sellainen kuulumispostaus

...asu Helsingissä, josta pääsisi niin helposti piipahtamaan siellä. Täältä minne tahansa lähteminen on aina niin valtava operaatio! 😉 Tallinnan tuliaisina ei tullut viinalastia, vaan ihan liian kallis käsilaukku. Tuleva tokaluokkalainen osti...

Sherryssä ja kanttarelliliemessä ylikypsäksi haudutettu hirvenpaisti

... Remontti on loppusuoralla ja muuttolaatikoita pakataan parhaillaan. Samalla on ollut käynnissä pakkasen tyhjennys operaatio. Tällä kertaa pakkasen pohjalta tarttui käteen hirvenpaisti ja kanttarellejä. Samalla viikolla olin...

Myskikurpitsasämpylät

...pääseminen ole ollut kovin sutjakka operaatio. Yksi onnistuneita, uusia kokeiluita oli hetkellisessä hurmiossa ostetun myskikurpitsan piilottaminen sämpylätaikinaan, joka aiheutti rakkaassa kanssaeläjässä ilahduttavan reaktion:”Saako meillä siis tuoretta leipää tänään?!”. Sämpylähommat sujuvat jouhevammin,...

Pastataikuri

...Atlas pastakone. Jotenkin se vaan jää niin helposti sinne kaappiin, koska onhan se aikamoinen operaatio, vaikkakin uskomattoman palkitseva, niin kyllä siihen joku leppoisa viikonlopun päivä tarvitaan kun ei ole kiire...