Mausteinen lounasmunakas

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: intialainen munakaskorianterimunakaslounasmunakasmausteinen munakasreseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Kun salaatit ja sämpylät alkavat kyllästyttää, helppo ja nopea lounas syntyy munakkaasta. Tavallinen tylsä munakas saa runsaasti makua intialaisista mausteista ja korianterista. Pientä potkua saat lisäämällä cayennepippuria tai tuoretta chiliä.

Terveellisemmän vaihtoehdon saat, jos korvaat kolme kananmunaa neljällä valkuaisella ja yhdellä keltuaisella. Ja jos korianteri…
...3-4 kananmunaa 1 rkl vettä ripaus sormisuolaa mustapippuria myllystä 2 rkl silputtua tuoretta korianteria (tai persiljaa) puolikas sipuli 1 tomaatti 1 rkl oliiviöljyä tai kasvisöljyä 1/4 tl juustokuminaa (jeeraa) 1/4...

Läheiset reseptit

Mausteinen lounasmunakas

...cayennepippuria tai tuoretta chiliä. Terveellisemmän vaihtoehdon saat, jos korvaat kolme kananmunaa neljällä valkuaisella ja yhdellä keltuaisella. Ja jos korianteri ei ole mieleen, sen tilalle sopii erinomaisesti tuore lehtipersilja. Mausteinen korianterimunakas...

Mausteinen luumu-pähkinäankka

...Australia. Alkon nro 448047. Hinta 14,99€. Täyteläinen, keskitanniininen, hillomarjainen, miellyttävän mausteinen, luumuinen. Château de Mercey Maranges, Ranska. Alkon nro 478257. Hinta 27,60€. Kevyt, keskitanniininen, karpaloinen, hennon mausteinen, hieno. Henri Bourgeois...

Mausteinen papu-kookospata

...ja kesän aikana kokeilleet monenlaisia reseptejä ja alla olisi yksi tämän hetken suosikeistamme: Mausteinen papu-kookospata. Alkuperäinen resepti löytyy Hellapoliisin sivuilta täältä.  Mausteinen papu-kookospata:2rkl oliiviöljyä1 chili hienonnettuna1 kesäkurpitsa pilkottuna2 valkosipulinkynttä hienonnettunaPaljon mausteita (currya,...

Joululeivontaa & mausteinen suklaakakku

... Pikkujoulujen herkkupöydän kruunaa ihana mausteinen suklaakakku – tietysti ilman jauhoja. Käytin ohjeen pohjana tätä reseptiä. Kerta se on ensimmäinenkin, kun tämä jauhopeukalo oikeasti nuolee leivontakulhon! Ihan tajunnanräjäyttävä...

Mausteinen quornpiirakka

...rouheena, kuutioina, fileinä, nugetteina ja pihveinä. Valinnanvaraa siis riittää!Täytteessä halusin yhdistää Quorn-rouheen ja Valion uuden Texmex -juustoraasteen – näin siis syntyi mausteinen quornpiirakka. 🙂 Pahoittelut huonolaatuisista, nopeasti räpsityistä kuvista! Mausteinen guornpiirakka(n....

Mausteinen inkiväärikakku cashewkuorrutteella (Ve, G)

...lähinnä yksittäisissä inkivääripaloissa. Mausteinen kakku kaipaa tietenkin kuorrutteen, joten pehmeä cashewkerma toimittaa ”tuorejuustokuorrutteen” virkaa. Kakun voi koristella niin tylsästi tai juhlavasti kun haluaa, mutta limen kuori toi mukavaa raikkautta kakkuun....

Mausteinen kasviskebab Quiche

... Taannoin osallistuin tällä reseptillä Hälsans Kökin -kampanjaan. Laitan reseptin vielä näin omana postauksenaan, koska se saavutti suuren suosion ja sopii mainiosti myös tulevan juhlasesongin noutopöytiin. MAUSTEINEN...

Mausteinen Jäätelö

...keikauskakun kanssa tämä olisi melko täydellinen. Tällä kertaa jäätelö sai seurakseen punaviinipäärynöitä (joiden resepti löytyy TÄÄLTÄ) ja karamellimanteleita eikä se ollut missään nimessä huono valinta. Mausteinen Jäätelö 3dl maitoa3 keltuaista1dl...

Mausteinen vihersmoothie & 6 syytä rakastua siihen

...reseptin kohdalla siitä siitä, ettet pidä tarjoamastani kulinaristisesta elämyksestä! Mausteinen flunssankarkottaja aka vihersmoothie (1 annos)2 lehtikaalin lehvästöä1 pieni omena 1/2 pieni avokado 1/2 sitruunan mehu1-2 cm pala inkivääriä2,5 dl kookosvettä...

Mausteinen Kasvis-Linssicurry

...ainakin hymyn minun huulilleni – mitenkäs sinun käy? Mausteinen Kasvis-Linssicurry:( neljälle )– 2,5 dl punaisia linssejä- 2 rkl öljyä- 1 sipuli- 2 valkosipulinkynttä- 2 tomaattia- 1 pienehkö kesäkurpitsa- 2 keskikokoista...

Mausteinen coleslaw

...grillissämme, joka lämmitetään puilla. Pitää joku kerta tehdä grillistäkin juttua, kunhan se saadaan ensin valmiiksi asti. Ihan grillauskunnossa se jo onkin, ainoastaan katosta puuttuu kattohuopa.  Mausteinen coleslaw n. 1/2 varhaiskaali2...

Kasari is back: mausteinen katkarapukasari

...mukaan oli. Nykyään teen tätä ihan arkiruokana perheelle, ja maistuu mausteinen katkarapukasari vieraille edelleen. Olen vähän lisännyt katkarapujen ja mausteiden määrää alkuperäisestä ohjeesta. 4-6 henkilölle 400 g katkarapuja1 tölkki tomaatteja tai...

Mausteinen kasviskeitto

...jättää pois. Ja sen tuoreen leivän, joka maistuu sopan kanssa ihan älyttömän hyvälle…Mausteinen kasviskeitto1 l kasvislientä1 prk (400 g) hyvää tomaattimurskaa1 sipuli1 valkosipulinkynsi1 purjo2 porkkanaa1 lehtisellerin varsi2 perunaa(halutessasi voit heittää...

Mausteinen Tonnikalasoossi & Naan-leivät

...ihan ymmärrettävää, ettei tämmönen kotikokkii saa aikaiseksi samanlaista herkkua kuin intialaiset immeiset. Mausteinen TonnikalasoossiTarvitset:– öljyä paistamiseen (käytän itse auringonkukkaöljyä)– 1 sipuli– pala punaista paprikaa– pala vihreää paprikaa– pala keltaista paprikaa–...

Mausteinen mustaherukkakakku

...Marjat ”laskeutuvat” kakun sisään kuten kuvasta näkyy.Mausteinen mustaherukkakakku 2 kananmunaa1,5dl fariinisokeria0,5 dl sokeria2,5 dl vehnäjauhoja1 tl leivinjauhetta1 tl kanelia0,5 dl vettä60g sulatettua voita 2 dl mustaherukoita – Laita uuni lämpenemään 200...

Mausteinen taco-jauhelihapiiras

...Käy juhlaan ja arkeen vaikkapa iltapalaksi raikkaan salaatin kera. Mausteinen taco-jauhelihapiiras Ainekset: 400g jauhelihaa 1 iso sipuli 2 isoa tomaattia 1 tomaattipyree 2dl ruokakerma n. 1dl sweetchili kastiketta 2-3 valkosipulinkynttä...

Mausteinen linssi-juurespata

...syy käyttää kauden juureksia ja tutustua vaikka linsseihin, jos ne ovat vielä uusi juttu. Mausteinen linssi-juurespata n. 1 dl vihreitä linssejä1 bataatti1/2 kukkakaali2 porkkanaa1/2 iso sipuli1/2 prk paseerattua tomaattia1 prk...

Mausteinen peruna-kukkakaali-dahl

...panostaa! Ruoan maku on voimakkaan mausteinen – ei tulinen, mutta vahva ja ärhäkkä.-Reseptistä tulee kolmelle hengelle runsas ateria ja neljäkin syö vielä tästä oikein hyvin. Aikaa kuluu valmistukseen n. 75...

Mausteinen banaanikakku vegaanisena

...olla takataskussa erinäisiä tilanteita varten. Käytin kylmäpuristettua rypsiöljyä, kun arvelin, ettei maku tule läpi mausteisessa kakussa, mutta kyllähän se sieltä hieman maistui. Suosittelen siis tavallista rypsi-/rapsiöljyä. Mausteinen banaanikakku 250 g...

"Fried quinoa" eli mausteinen kana-kvinoawokki

...halutessasi lisätä vaikka sieniä, paprikaa tai kesäkurpitsaa. Tee samalla vaivalla kerralla reilun kokoinen satsi ja purkita osa pakkaseen. Näin saadaan aurinko lautaselle. 🙂 Mausteinen kana-kvinoawokki (4:lle) 1 ison parsakaalin nuput...

Mausteinen lohi linssimuhennoksella

...porista ilman kantta noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmenneet. (Linssien kiehuessa voit valmistaa lohen.) Lisää lopuksi aiemmin paistamasi kasvikset ja tomaatit linssien joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Mausteinen...

Mausteinen uunilohi, arkiruokaa parhaimmillaan

...kertaa uunilohi sai mausteeksi itämaisia vivahteita, kuten inkivääriä, makeaa chilia ja kaiken kruunasi lime. Maku oli ihan huippu! Ei liian tulinen eikä kalaa jyräävä, vaan juuri sopiva. Mausteinen uunilohi noin...

Mausteinen katkarapukastike ja mustapapupastaa

...kerralla mustapapuspagettia ja soijapapuspakettia.Soijapapuspaketti nautitiin lihapullakastikkeen kera ja mustapapu sai seurakseen mausteisen katkarapukastikeen. Perinteisesti äyriäispasta tarjoillaan mustekalan musteella värjätyllä pastalla joten mustapapu väriltään sopi tähän reseptiin loistavasti. Mausteinen katkarapukastike ja...

Pruuvi: Kesäajan viinit

...kevyen punaherukkainen ja hennon mausteinen. Kausituote tämäkin. Viini on valmistettu perinteisellä menetelmällä ja se on ollut sakkojen päällä 10 kk. Hiivaelementtejä ja leipämäisyyttä tässä oli selkeästi enemmän mitä edellisessä samppanjassa....

Mausteinen mangochutney

Viimeinenkin pyhä alkaa olla taas takana ja arjen on huomenna taas aika alkaa. Toisaalta on kivaa, että päivät palaavat taas uriinsa ja tekeminen saa jälleen...

Mausteinen raparperichutney ja muita kesäisiä reseptejä

Minä rakastan raparperiä. Siinä on juuri sopivasti ytyä tuomaan luonnetta muuten vähän tylsiin makeisiin juttuihin, leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Minäkin siis miellän raparperin ensimmäiseksi makeisiin juttuihin...

Lempeän mausteinen kana-nuudelikeitto

Nopea maistuva arkiruoka, valmistuu kuin itsekseen!   n. 4:lle hengelle n. 300g kanaa 200g nuudeleita 400 g sekalaisia (pakaste)vihanneksia 1 punasipuli 1 valkosipulin kynsi (tuoretta)...

Mausteinen porkkanakakku ja kookosvaahto (Ve)

Tässä tärähtää vihdoin ohje, jota minulta on joka kerta pyydetty, kun tätä kakkua olen tarjoillut.Olen hieman tuunannut alkuperäistä amerikkalaista ohjetta: ainakin vähentänyt sokeria, vaihtanut omenan...

Mausteinen taco täyte soijarouheesta

Usein tulee mietittyä mitä taco-kuorien sisälle laittaisi täytteeksi. Yksi halvimmista versioista on tehdä soijarouheesta täyte ja maustaa se oman maun mukaan. Itse tykkään käyttää soijarouheen...

Syksyisiä herkkuja: mausteinen omenapiirakka

Mikäpä jälkkäri sopisi paremmin syksyyn kuin kunnon omenapiirakka! Villen ikuisuusprojektina on tehdä maailman paras tarte tatin, mutta tähän astisista kahdesta tuotoksesta on vielä puuttunut sitä...