Graavilohi

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: Pieni SuolainenreseptitRuoatSuolainenJulkaistu seuraavalla sivustolla

Tätä herkkua tulee syötyä varsinkin jouluna, mutta miksei muutenkin ympäri vuoden. Itse graavattu lohi maistuu mainiolta ja raikkaalta, kannattaa kokeilla, ei ole iso vaiva.

Vinkkejä Graavaamiseen. Lohta kannattaa pakastaa muutama päivä ennen graavaamista, tälloin kalasta kuolee bakteereita ja tekee siitä turvallisempaa graavaamiselle. Itse en kyllä tällä kertaa…
...eka. Graavilohi Tarvitset700g-1000g ruodoton lohifile1 nippu tilliä50g merisuolaa3/4dl ruokosokeriaLeivinpaperia ja muovipussi Ota filee paketista, jos ruodot on vielä paikallaan, nypi ruodot pois. sekoita merisuola ja ruokosokeri pienessä kulhossa. Leikkaa filee...

Läheiset reseptit

Graavilohi kahdella tapaa

...kahta erilaista graavilohta. Ensimmäinen oli perinteinen, suolalla ja pippurilla maustettu graavilohi. Toinen oli punajuurigraavattua ja mausteetkin olivat hieman tavallisesta poikkeavampia. Perinteisen graavilohen ohje on otettu ihan Pirkan sivuilta. Punajuurigraavatun lohen...

KANELILLA JA TÄHTIANIKSELLA MAUSTETTU GRAAVILOHI

... Niinäkin vuosina, kun olen tehnyt joulupöytään jotain aivan muuta kuin perinteisiä ruokia, on joulunajan herkkuihin kuulunut tavalla tai toisella graavilohi tai kylmäsavulohi. Tämä veikeän jouluisesti maustettu...

Kun joulun kinkku ja graavilohi alkaa kyllästyttää

... Tänä vuonna perinteinen jouluruoka alkoi tökkimään heti joulupäivän jälkeen. Poikani söi kinkkua vielä tapaninpäivänä ja minulle maistui graavilohi, mutta sitten ei jouluruuat enää maistuneet, ei sitten...

Graavilohi

...eka. Graavilohi Tarvitset700g-1000g ruodoton lohifile1 nippu tilliä50g merisuolaa3/4dl ruokosokeriaLeivinpaperia ja muovipussi Ota filee paketista, jos ruodot on vielä paikallaan, nypi ruodot pois. sekoita merisuola ja ruokosokeri pienessä kulhossa. Leikkaa filee...

GRAAVILOHI PANNULLA

... Jos on vapulta jäänyt graavilohisiivuja syömättä, niin niistä saa loistavan salaatin lisäkkeen paistamalla pannulla. Meillä jäi tänään jokunen graavimerilohisiivu myymättä, joten ei muuta kuin kotiin ja...

Jämäruokaa - ruokaa ylijäämästä

...jotain ruokaa siitä piti tehdä. Kyllähän graavilohi on aina loistavaa ihan vaan leivän päälläkin, mutta……. tässä olisi Jämäruokaa I  LOHI-SPELTTIRISOTTO                                     1 sipuli2 valkosipulinkynttä3 dl speltti-helmijyviä8 dl – litraan kalalientä...

Kermaisa lohi-juustokakku

...pitkään aikaan. Ja on tässä tullut maisteltua kaikenlaista. Suolainen ja syvän aromikas graavilohi, kermaisa ja pehmeä tuorejuusto sekä raikas lime ja tilli lyöttäytyvät yhteen ja muodostavat täydellisen kevätherkun. Tätä kehtaa...

Uuniperunat kala- ja katkaraputäytteellä

...(n. 100g) ranskankermaaruohosipuliaripaus chilimaustettasuolaamustapippuriaSulata katkaravut. Sekoita kermaviili, ranskankerma, katkaravut sekä mausteet. Annan maustua jääkaapissa perunoiden kypsymisen ajan.Lohitäyte200g lämminsavulohta. Myös kylmäsavu- ja graavilohi käyvä mainiosti.1 prk (200g) kermaviiliä½ prk (n. 100g)...

#Husband

...mikä siellä todennäköisesti pyörii?Muumit 😀 Oih jos löytäisin Muumit Viaplaystä olisin maailman onnellisin … äiti! Minkä kastikkeen hän valitsee salaattiinsa?Jogurttipestokastike Nami, joo! Mikä on hänen inhokkiruokansa?Noooh, kalja. Joo, ja graavilohi....

Ravintolapäivä 16.11.2013

... Kansainvälinen ravintolapäivä oli 16.11.2013 ja meidän luokka päätti perustaa ravintolan päiväksi. Ideamme oli tehdä erilaisia annosruokia. Tässä on päivän menu:Alkuruoka:Kasvissosekeitto, alkupalaleipä savulohimoussellaGrillattu halloumijuustosalaattiKalalautanen (sinappisilakka, graavilohi, katkarapuhyytelö...

Lime-inkiväärigraavattu lohi

...lopputulosta, ja onnistuihan se niin, että koko graavilohi oli eilen iltaan mennessä syöty. Koemaistajina toimivat omat lapset sekä 5 tuttua. Ohje on helppo, kunhan vaan malttaa odottaa valmistumista. Seuraavaksi pakko...

Savulohitartar – smoked salmon tartare

...1 limen mehu 2 rkl tuoretta ruohosipulia 1 rkl tuoretta persiljaa Mustapippuria Merisuolaa Lohenmätiä Koristeeksi punamangoldin (salaatti) lehtiä Leikkaa kylmäsavulohi ja graavilohi melko pieniksi paloiksi ja sekoita ne kulhossa. Leikkaa...

Pinaatti-ricottalasagne

...sen erilaisiin kalatuotteisiin, jotka hän kävi ostamassa Hakaniemen hallista. Päästiin siis helpolla, kun graavilohi, mädit ja sienisalaatti tulivat sieltä valmiina. Tänä jouluna leivon itse saaristolaisleipää ja teen jokiravuista (jotka saatiin...

Aamiaispiirakkaa & pihahommia

...Aamupalaksi kelpasi syödä myös itse pyydettyä taimenta, nam! Jos olette graavikalan ystäviä, ja ette ole vielä koskaan maistaneet graavitaimenta, niin nyt äkkiä maistamaan. Graavilohi jää nimittäin heittämällä kakkoseksi! Ruohonleikkurista oli...

Pikasushia himoon

...toimi Rainbow:n graavilohi paremman puutteessa (en muuten suosittele, oli jotenkin ikävän makuista) sekä kurkkusuikaleet ja riisiviinietikkavedessä ryöpätyt porkkanasuikaleet. Tällä kertaa kokeilin sushi-sun tekoa Emi Kazukon ”Sushi – 30 helppoa ohjetta”...

SIENI-FETAMUFFINIT

...löysin sen Huilin sivuilta. Vinkki! Ensi kertaa näitä tehdessä maustoin muffinit liian varovasti yrteillä ja päädyin täyttämään ne tarjottaviksi. Ranskankerma, tilli + graavilohi täyte puoliksi leikatun muffinin välissä toimi hyvin....

Kulibjaka - lohipiirakka

...Teko-ohje:Keitä riisi kypsäksi kalaliemessä. Tarkista riisin maku ja lisää suolaa ja valkopippuria tarvittaessa. Kuori ja viipaloi keitetyt kananmunat. Hienonna tilli. Viipaloi lohi ohuiksi siivuiksi (kuin graavilohi). Mausta lohiviipaleet ripauksella suolaa...

Meidän Joulu

...Joulupöydässä meillä on paljon eri kaloja, kuten graavilohi, silakkarullat, mäti ja valkosipulisilakat. Uutena tänä vuonna oli lohipastram. Salaateista löytyy waldorfinsalaatti, rosolli, sienisalaatti ja italiansalaatti. Kinkun lisäksi meillä oli tänä vuonna...