Kiinalainen grillipossu – Char Siu-

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: reseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla


Vaihteeksi taas sormiruokaa. Tykkään tosi paljon kiinalaisista ohukaisista erilaisilla täytteillä. Tänään tein kiinalaista grillipossua, joka tarjoillaan riisipedillä. Lisäsin siihen vielä nämä ohukaiset, jotta syömisen voisi hoitaa ilman välineitä. Vähän riisiä, yön yli marinoitua ja tahmeaksi paistettua lihaa, kastiketta ja raikastukseksi kurkkua kääräistynä rullalle. NAM

Kastikkeen sävelsin…
...ruuan valmistumista Kiinalainen grilliporsas n.500g porsaan sisäfileetä4 rkl hoisin kastiketta2 rkl ruskeaa sokeria, esim ruoko- tai fariinisokeria2 rkl soijakastiketta1 rkl riisiviinietikkaa1 rkl juoksevaa hunajaa1 cm pala inkivääriä raastettuna Laita liha...

Läheiset reseptit

Makumatka Kiinaan Osa 1: Kanton

...useimmiten Siu Mei ruuat ovat siirappisen makeita ja ihanan ruskistuneita. Jokaiselle lihalle on omat kastikkeensa, mutta tänään esimerkkinä on Char Siu, koska tämä grillipossu on sellainen että sitä leikellään mukaan...

Kiinalainen grillipossu - Char Siu-

...ruuan valmistumista Kiinalainen grilliporsas n.500g porsaan sisäfileetä4 rkl hoisin kastiketta2 rkl ruskeaa sokeria, esim ruoko- tai fariinisokeria2 rkl soijakastiketta1 rkl riisiviinietikkaa1 rkl juoksevaa hunajaa1 cm pala inkivääriä raastettuna Laita liha...

Kiinalainen appelsiinikana

...Näistä tunnelmista sytyi myös suunnattoman herkullinen kiinalainen appelsiinikana. Suosittelen lämpimästi. 🙂Lisää appelsiininkuoriraastetta sen mukaan, kuinka voimakkaasta mausta tykkäät. Itse käytin n. 1,5 ison appelsiinin kuoret. Jos haluat oikein appelsiinista tavaraa...

Kiinalainen palapaisti ja perunacurry

...lisäkkeeksi keitin basmatiriisiä. Kolme kulhoa ruokaa, joista jokainen voi kauhoa lautaselleen sopivan sekoituksen. Ja näitähän voi lämmittää seuraavana päivänä. Kiinalainen palapaisti 1,2 kg naudanpaistia 2 isoa sipulia 3 valkosipulinkynttä 1...

Klassinen Kiinalainen sitruunakana

... Kiina-teema jatkuu, onhan siinä keittiössä vielä monta nurkkaa koluttavana? Tänään oli vuorossa yksinkertainen ja aika hienostuneen makuinen eteläkiinalainen ruokalaji. Sitruuna korosti ruuan makua ja mikään maku...

Kiinalainen paistettu munakoiso

... Kiinalaisittain maustettu paistettu munakoiso on mielestäni älyttömän hyvää. Tutustuin kyseiseen ruokalajiin vuosia sitten, kun kiinalainen tuttavani valmisti tätä ruokaa eräällä Suomen vierailullaan osana suurempaa kiinalaista ateriakokonaisuutta....

Kiinalainen nuudelipata

Tämä on yksi suosikeistani Parhaat reseptit KIINA – kirjasta. Ensinnäkin, tykkään paistetuista nuudeleista tosi paljon plus tässä on kaikkia muitakin suosikkiaineksiani. Mehevää kanaa, herneitä, hyviä...

Kiinalainen uusi vuosi, libanonilainen ruoka, naamioitu käärme

Meillä vietetään joka talvi kiinalaista uutta vuotta. Ei kauhean perinteistä sellaista, jos katsotaan asiaa kiinalaisesta näkökulmasta, mutta meilläkin on joitakin perinteitä. Yksi niistä on kakkumestariystävän...

Kiinalainen hot & sour -keitto

Turkulaisessa Panda Gardenissa on mielestäni maukkainta kiinalaista alkukeittoa, mitä olen pitkään aikaan kokeillut. Laatu nyt ei ehkä ole mikään parhain (keitto sisältää mm. herne-maissi-paprika -seosta…),...

Kiinalainen appelsiinikana - orange chicken

... Appelsiinikana on oikeastaan amerikankiinalainen ruoka jota on tarjolla etenkin pikaruokapaikoissa (mm. Panda Express). Kana tehdään usein uppopaistamalla, mutta löysin tällaisen hieman kevyemmän version Asian at Home ruokablogista, joten...

Muutamia perusohjeita: Kiinalainen safka

Hapanimeläkastike n. 6 cm pala purjoa2-3 viipaletta tuoretta inkivääriä2-3 valkosipulin kynttävajaa 1/2 dl sokeria1/2 dl vaaleaa riisiviinietikkaa1 rkl soijakastiketta1 tl riisiviiniä1 tl maizenaa, sekoitettuna 1...

KIINALAINEN KLASSIKKO - KANAA KUNG PAO

Yksi omista suosikeistani kotimaisissa kiinalaisissa ravintoloissa on usein kanaa Kung Pao. Sanon usein, koska ei kuitenkaan läheskään aina. Ruokalaji vaihtelee ravintolasta riippuen ja joskus se...

Kiinalainen kaalisalaatti

Taas on viikko vilahtanut sellaisella vauhdilla, ettei millään voisi uskoa nyt olevan jo perjantai.Tänään meillä herkutellaan lasten kanssa ranskalaisilla ja sen kaveriksi tein tälläisen hieman...

Mausteseokset, masalat ja muut maukkaat.

...toinen mokoma tandoori masalaa, kolmas curryjauhetta ja neljäs säkki oli täynnä jeeraa. Olen siis jumissa valmiisiin maustesekoituksiin intiaosastolla vielä jonkin aikaa. Kiinalainen viismauste – kiinalaisen keittiön feng shui    ...

Michelin-tähtiä Hongkongissa osa 2; rokkikokin lounaalla | Michelin stars in Hongkong vol 2; rocking molecule lunch

...lisäksi tilasimme lisäksi molekyylikeittiön ”Cha siu bao”-taidonnäytteen. Cha siu bao on perinteinen kantonilainen bbq-possupulla, mutta Bo Innovationissa se tuodaan kananmunan keltuaiselta näyttävänä annoksena ja hulautetaan lusikasta kerralla suuhun jossa annos ”räjähtää”. Ruoka oli...

Xīnnián kuàilè eli hyvää uutta vuotta! :)

... Viimeviikkoisen reissuilun päällimmäisenä mahdollistajana toimi kiinalainen uusivuosi, jonka kunniaksi saimme nautiskella yhteensä 9 päivän mittaisesta lomasta. Kiinalainen uusivuosi ja sen lähestyminen on näkynyt katukuvassa erittäin selkeästi...

Sichuanin munakoisoa, tofua ja vihreitä papuja (四川茄子, 豆腐 和菜豆)

...nyt aktiivisemmin ruutuihinne taas kesällä. Jos lukijoita on vielä jäljellä! Loppukesän avaa itäkiinalainen perusruoka, sichuanilaista munakoisoa, tofua ja vihreitä papuja eli Sichuan qiezi, doufu huo caidou (kirjaimellisesti munakoison poika, käynyt papu...

"The trouble is, you think you have time." -Buddha

...asiat saavat veren kiehumaan ja jokainen vastaantuleva kiinalainen tekis mieli pistää pakettiin ja lähettää kuuhun. Pääpiirteissään oon kuitenkin ollut elämääni täällä enemmän kuin tyytyväinen! :)Pientä helpotusta sopeutumiseen ja elämään yleensä...

Cong you bing

... Cong you bing on suosittu kiinalainen (katu)ruoka. Sen valmistustekniikoissa on pieniä eroja, mutta periaate on melko sama kuin voitaikinassa. Pannukakusta on tarkoitus saada voitaikinasta paistetun leivonnaisen...

Ankanrintaa ja kiinalaisia lettuja

...päivää. Ankanrintaa ja kiinalaisi pannukakkujaSain idean tähän ruokaan Ken Homin mainiosta keittokirjasta Kiinalainen wokki. Siinä kokonainen ankka höyrytetään ja uppopaistetaan. Tuloksena on kiinalaisten ravintoloiden yksi suosituimmista ruoista, ankanrintaa ja kiinalaisia...

Ankanrintaa ja kiinalaisia lettuja

...päivää. Ankanrintaa ja kiinalaisi pannukakkujaSain idean tähän ruokaan Ken Homin mainiosta keittokirjasta Kiinalainen wokki. Siinä kokonainen ankka höyrytetään ja uppopaistetaan. Tuloksena on kiinalaisten ravintoloiden yksi suosituimmista ruoista, ankanrintaa ja kiinalaisia...

Tyttö vai poika?

...Kiinalainen syntymäkalenteriTyttö 5. Tyttö vie äitinsä kauneuden.Tyttö 6. Poikamaha on pyöreä ja edessä, tyttömaha leviää vaakasuunnassaHankala vielä sanoa Rv 24+0 7. Poikaa odottava himoitsee suolaista, tyttöä odottava makeaa.Tyttö/poika 8. Pojasta säärikarvat...

Parsakaalia inkivääri-valkosipulikastikkeessa

...paahtoleipä marmeladilla ja oxo-lihalientä, joita aataminasuiset miehet (niin, naisiahan ei siellä käynyt) tilailivat huikopalakseen.  Yksi työkavereistani oli kiinalainen mimmi, jolla oli aina hyvännäköiset eväät matkassa. Itse mussutin työpaikan paahtoleipäpussista nälkääni....

Cong you bing

... Cong you bing on suosittu kiinalainen (katu)ruoka. Sen valmistustekniikoissa on pieniä eroja, mutta periaate on melko sama kuin voitaikinassa. Pannukakusta on tarkoitus saada voitaikinasta paistetun leivonnaisen...

Kung-po kanaa ja riisinuudeleita

... Nyt löytyi täydellisen helppo resepti aasialaiselle nuudeliwokille: kiinalainen kung-po kana riisinuudeleilla, hieman pad thain makuja muistuttava. Inspiraatiota ja kokeilua avitti Liselotte Forslinin Ihana perjantai-keittokirja, jonka alkuperäistä reseptiä olen...

RUOKAVERSTAS FOOD SUMMITISSA

...ja Anu.Ja näissä meidän vertaissa syntyy! Uskokaa tai älkää, kiinalainen höyryttetty nyytti on täytetty suomalaisella savukalalla….Kevään toteutuneista ruokaverstaista ja tuloksista voit lukea lisää meidän Ruokaverstas-blogistamme.Vielä kerkiät mukaan Moniaistiseen Ruokaverstaaseen!...

ATUMN.

...tai tehä superhyvää ruokaa tai jotain muuta : ) nyt toivelistalla ois kiinalainen kana-nuudeli Tornion Golden flowerissa, musta parka takki Vilassa sekä neule Mickissä. ja voi, nellyllä olisi taas mekkoja.....

Makumatka Kiinaan Osa 2: Sichuan

...tutuin kiinalainen ruoka. Kiinassa myös vitsaillaan että tämä on ainut ruokalaji, jonka länsimaiset osaavat ääntää ymmärrettävästi. Suomeksi Gōngbào Jīdīng tarkoittaa palatsivartijan kanaa. Tarinan mukaan palatsivartijan virassa (Gōngbào) toiminut Ding Baozhen putosi jokeen...

San Bei Ji

... San Bei Ji kiinalainen ruoka. Maustettu runsaasti tuoreella basilikalla. 1 rs             broilerinfileesuikaleita1 rkl           sesami öljyä4-5 kpl       valkosipulinkynsiä1 kpl          (serrano) chili palko5 kpl          inkiväärisiivuja1 kpl          kevätsipuli (tai...

Puutarhatunnelmia

...                                     Kiinalainen sananlasku sanoo: ” Jos haluat olla ikuisesti onnellinen, ryhdy puutarhuriksi! :))...