Maustetut mantelit

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: muutreseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Pääsin nyt vasta jälkikäteen lisäilemään näitä, joita olen valmistanut jo ennen Joulua, sillä kameramme johto oli kadonnut.. Tästä vinkkiä siis vaikka ensi joulun pukinkonttiin 😉 

Tarvitset:
1 dl…
...dl sokeria0,5 dl ruokokidesokeria2,5 tl kanelia0,5 tl neilikkaa0,5 tl inkivääriä0,5 tl kardemummaa0,5 tl suolaa1 kananmunanvalkuainen2 rkl vettä400 g manteleita Sekoita keskenään kuivat aineet manteleita lukuunottamatta.Vatkaa valkuainen kevyesti ja lisää joukkoon...

Läheiset reseptit

Maustetut mantelit

...valkuainen kevyesti ja lisää joukkoon vesi.Sekoita mantelit mausteseoksen joukkoon varovasti käännellen.Nostele mantelit uunipellille, paista 150-asteessa keskitasolla n. 30-40 minuuttia, kunnes pinta on rapea. Muista käännellä muutamia kertoja paahtamisen aikana....

Tuulahdus Andalusiasta: ajoblanco

...Se on kotoisin Andalusiasta, kuten kuuluisa kylmä vihanneskeitto gazpachokin. Keiton pääraaka-aineet ovat mantelit, leipä ja valkosipuli, sekä oliiviöljy. Aiemmin olen julkaissut ranskalaisen valkosipulikeiton ohjeen. Ajoblancossa valkosipulinkynsiä käyteään puolet tuohon ohjeeseen verrattuna,...

Srirachalla maustetut paholaisen munat

...Srirachalle, ja keväisen keltaisen värin sain munien täytteeseen valmistamalla majoneesin itse punaisesta palmuöljystä. Muniin voi tietenkin käyttää myös vaikka kaupan valmista majoneesia tai tehdä majoneesin rypsiöljyyn. Srirachalla maustetut paholaisen munat...

Jerk-maustetut grillikyljykset ja bataattisalaatti

...pitää pieni tauko Ottolenghin reseptiikkaan tutustumisesta….) Jerk-maustetut porsaankyljykset4 kpl porsaankyljyksiä jerk-marinadi:1 rkl kokonaisia maustepippureita1 rkl kokonaisia mustapippureita3 cm ceyloninkanelitankoa0,5 muskottipähkinäpieni nippu timjamia5 kevätsipulia3 kynttä valkosipulia1 tuore chili (Scotch Bonnet tai...

Sitruunalla maustetut munkkirinkilät

...32 kpl sisältä mehevää ja pinnalta rapeaa munkkirinkilää. Nämä ovat ihanan perinteisiä, mutta samalla sitruuna ja vanilja raikastavat taikinaa kivasti.     Sitruunalla maustetut munkkirinkilät5 dl kevytmaitoa50 g hiivaa2 dl sokeria2...

Maustetut kikherneet - Chole fry

...lisätä, mutta paras maku tulee kyllä käyttämällä ihan tarkoitukseen pyhitettyä maustesekoitusta. Chana masalaa voi valmistaa kotonakin esimerkiksi NishaMadhulika-sivuston neuvoilla. Kuivat maustetut kikherneet (lisukkeeksi neljälle) – 4 rkl öljyä- 1 tl...

Wasabilla maustetut mummon kurkut

...Japanin muorin kurkut? J Wasabilla maustetut mummon kurkutTarvitset: 1 kurkku tai 4 avomaankurkkua½ dl viinietikkaa esim. Rajamäen yrtti valkoviinietikka. (jos käytät väkiviinaetikkaa niin 1 rkl etikkaa ja ½ dl vettä)2...

Mantelivoi

...vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja Mantelit auttavat ylläpitämään veren sokeritasapainoa. Painonpudotukseen tärkeä huomio. Kun tasapaino on kunnossa ja sokerit eivät heittele liikaa ei tule niitä ylilyöntejäkään ateria-aikoina. Itselläni on AINA ruokaa käsilaukussa...

Hunaja-kaneli mantelit

...vettä. Sekottele ja keitä manteleita n.10min miedolla lämmöllä. Sekoita kulhossa sokeria ja kanelia. Anna manteleiden jäähtyä pannulla hetki ja kaada sokeriseoksen joukkoon. Levitä leivinpaperille ja anna kuivua.Erottele mantelit toisistaan ja purkita vaikka lahjaksi 😉...

LIMELLÄ JA KOOKOKSELLA MAUSTETUT KESÄKURPITSAMUFFINIT

Lime ja kookos ovat erottamaton makupari, johon turvaudun usein leivonnassa. Limetin sitruksinen raikkaus sopii täydellisesti kookoksen täyteläiseen ja kermaiseen makuun.  Muffineissa lime ja kookos on...

Maustetut pavut

400 g Kidney papuja luomu 0,5 tl Himalajan ruususuolaa 0,5 rkl Extra Virgin Luomu Oliiviöljyä 1/4 tl mustapippurirouhetta 2 dl marinoitua punasipulia 1 kynsi valkosipulia...

Voilla maustetut linssit - Masoor daal tadka

Punaisia linssejä, sipuli-tomaattiseosta ja mausteita.Oikeasti meillä syödään kyllä eniten toor daal -linsseistä valmistettuja muhennoksia, mutta jotenkin päädyn postaamaan tänne epäsuhtaisen määrän punaisia linssejä käyttäviä ohjeita....

Ruohosipulilla ja aurinkokuivatulla tomaatilla maustetut Ciabatta sämpylät

Simppeli ja hyvä leipä. 1 pussi (1kg) Myllärin Ciabatta leipäainesta7,5 dl vettä1/3 palaa hiivaa1/2 dl oliiviöljyä4 tl suolaa1 pss kuivattua ruohosipuliakourallinen silputtua aurinkokuivattua tomaattia Liuota...

Kardemummalla maustetut raparperi-valkosuklaakuppikakut

Raparperi-valkosuklaakuppikakut valkosuklaakuorrutteellaVielä on juhannusta jäljellä, vielä riittää kauniita päiviä… Onpa kyllä tänä vuonna hellitty aurinkoisilla ja lämpimillä päivillä alkukesästä. Näin kun jatkuu elokuuhun asti, niin...

Portugalilaisittain maustetut broilerinsiivet

Olen kuluneena keväänä hurahtanut ihan kunnolla broilerin siipipaloihin ja koipinuijiin, enkä usko tämän himon ainakaan laantuvan kesän grillikauden aikana. Lihaisten ja rasvaa tihkuvien pikku herkkupalojen...

Vaahterasiirapilla maustetut syksyiset pikkuleivät

SYKSYISET PIKKULEIVÄT n. 20-30 kpl3 dl vehnäjauhoja1/2 tl ruokasoodaa1/2 tl kanelia1/2 tl suolaa1 tl vaniljasokeria1 kananmuna3 dl tummaa muscovado sokeria100 g voita tai margariinia1,5 dl...

Tahinilla maustetut, paahdetut kukka- ja parsakaalit

Tämän bloginpitäjän jutunaiheet laahaavat pahasti jäljessä! Nyt on nimittäin kyse viime syksyn hitistä omassa keittiössäni. Silloin hoksasin, että näitä syyskauden herkkuvihanneksiahan voi paahtaa! Ja tulos...

Inkiväärillä maustetut hölskykurkut

1 pieni kurkku0,5 dl väkiviinaetikkaa0,5 dl vettä1 rkl sokeria1 rkl raastettua tuoretta inkivääriäripaus suolaa1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna valmistusohje:Pese ja viipaloi kurkku ja sekoita joukkoon...

Gastrodontin Espanja - Osa 1: Tapas.

...näillä eväillä lähtivät kylläisinä kotiin juhlien jälkeen. Tässä koko kattaus resepteinä: Paahdetut sokerimantelit Aika tavallinen makea herkku tapaspöydissä. Hyvä esimerkki ruuasta, missä on vaikutteita vaikka mistä. Mantelit, kaneli ja sokeri maureilta...

Herkullista Mantelifetaa Salaatissa (Gf, V)

...tätä on parasta tehdä vaan reilusti. Vaikka ruokavalioon kuuluisi tavalliset juustot, tämä kannattaa silti pistää kokeilulistalle. Mantelit ovat tunnetusti terveellisiä ja lounassalaattiin saa ravintoarvoja herkullisessa muodossa.Fetan ja tämä salaatin täydellinen...

Suloiset leivokset

...rkl vehnäjauhojaPinnalle:tomusokeriaPohjataikina: Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää munat ja rasva. Sekoita sileä taikina ja kääri kelmun sisään. Laita taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Mantelitäyte: Sulata ja jäähdytä rasva. Vatkaa munat...

Ihana mantelimaito

...maitoa. Tarvitset 3 dl kuorellisia tai kuorettomia manteleita, 9 dl vettä ja kunnon blenderin. 1. Liota mantelit mielellään yön yli. 2. Huuhtele lionneet mantelit ja laita blenderiin. 3. Lisää vettä...

Mustikan tanssi valkosuklaakakussa, Raakakakku

...helppokin valmistaa. Kun vaan muistaa laittaa mantelit tai pähkinät ajoissa likoamaan. Makua voi testata ennen kuin pohjamassa tai täyte kaadetaan vuokaan ja makuja voi vielä säädellä oman maun mukaisesti. Pakastemustikoista...

Omena-manteli piirakka (gluteeniton)

...saan tämän herkun tehtyä naapurin kaneliomenoista) ja mantelit taas tuovat ihana pähkinäistä makua. Tämä ihanuus löytyy kilpailusivustossa tästä. Toivottavasti äänestät juuri tätä. Omena-manteli piirakka 8 omenaa (luomu) Täyte:150 g mantelia...

Kesäkurpitsapasta

...pasta paketin ohjeen mukaan suolavedessä. Paahda mantelit kuumalla ja kuivalla pannulla, nosta mantelit sivuun. Rouhi mantelit veitsellä tai morttelissa. Viipaloi kesäkurpitsat ja kuoritut valkosipulit. Kuumenna öljy pannussa ja lisää kesäkurpitsat...

Manteliset dallaspullat

...vähitellen. Jauha täytteeseen tulevat mantelit tehosekottimella tai monitoimikoneella.  Mantelit saavat jäädä hieman rouheisiksi.  Sekoita pehmeän rasvan joukkoon muna, rahka, sokeri, vanilliinisokeri, vaniljakastikejauhe ja hienonnetut mantelit. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikina 30 x...

Joulun paras raakakakku - Blogiringin joulukalenterin 19. luukku

...toteuttanut! Peinteisen juustokerroksen korvaa cashew-kookoskerma ja piparipohjan glögin ”roskat” eli mantelit ja rusinat. Päällä on glögimaustein maustettuja puolukoita. Nyt on oltava ihan rehellinen, joulupöydässä asiaan kuuluu järjetön ahtaminen ja jälkiruokavaiheessa...

Herkulliset appelsiini-suklaabrowniepalat

...täyttä tavaraa ja helposti se on myös todella makea, jolloin yksi haukkauskin saattaa joillekin olla liikaa. Nämä Valio Viola appelsiini tuorejuustolla maustetut suklaapalat eivät olleet lainkaan niin äkkimakeita, ja yhden...

Jogurttimarinoitua lohta + manteliriisiä

... Manteliriisi: 2 rkl manteleita2 rkl kurpitsansiemeniä3 rkl öljyä2 dl riisiä0,5 tl suolaa Rouhi mantelit ja paista mantelit ja siemenet öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja sen verran...

Suklaata syksyyn

...rkl hunajaa)kanelia juoman pinnalle1. Valmista mantelimaito: huuhtele mantelit ja laita likoamaan veteen noin 3-10 tunniksi. Huuhtele mantelit sitten uudestaan ja laita blenderiin vesimäärän kera. Sekoita tasaiseksi. Poista manteleiden kuitu siivilällä...