SIENI-FETAMUFFINIT

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: AamullaBrunssillehelpotIltapalalleLeivottuareseptitSuupalojayrtitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Sieni-fetamuffinit (12 kappaletta)

2-3 dl hienonnettuja metsäsieniä
100 g fetaa tai salaattijuustoa
50 g Reilun kaupan pähkinöitä hienonnettuna
1 tlk kermaviiliä
1/2 dl öljyä
1/2 dl yrttejä hienonnettuna (esim. rakuunaa, timjamia, basilikaa, minttua, ruohosipulia ja persiljaa)
rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
3…
...basilikaa, minttua, ruohosipulia ja persiljaa)rouhittua mustapippuria½ tl suolaa2 kananmunaa4 dl vehnäjauhoja3 tl leivinjauhetta vuokien voiteluun: öljyä Kuullota hienonnettuja metsäsieniä tilkassa öljyä. Murenna sienten joukkoon juusto. Sekoita toisessa kulhossa hienonnetut pähkinät,...

Läheiset reseptit

Sieni-kalapullat

... Sienet sopivat upeasti kalapyöryköihin. Aivan ihanasti! Nyt onkin oiva aika käyttää syksyn sienisatoa myös kalan kanssa. Kalapulliin voi käyttää mitä tahansa kalaa. Yksi suosikeistani on hauki,...

SIENI-FETAMUFFINIT

... Sieni-fetamuffinit (12 kappaletta) 2-3 dl hienonnettuja metsäsieniä100 g fetaa tai salaattijuustoa50 g Reilun kaupan pähkinöitä hienonnettuna1 tlk kermaviiliä1/2 dl öljyä1/2 dl yrttejä hienonnettuna (esim. rakuunaa, timjamia,...

Herkkusienipasta sieni-tryffelitahnan kera – Shampinjonipasta seene-trühvelipastaga

...herkkusienipastaa sieni-tryffelitahnalla. Stockmannin Pariisin-päiviltä ostin herkkuosastolta mukaan pienen purkin sieni-tryffelitahnaa ja tietenkin minulla oli kipinä sisällä nopeasti kokeilla sitä tuotetta. Siksi päätin avata oman Pääsiäisen just herkkusienipastalla, mikä sisältää sieni-tryffelitahnaa....

Pasteijat nokkos-feta- ja metsäsieni-ohratäytteellä

... Olen löytänyt sienestyksen ilot vasta tänä syksynä, ja mukava harrastus onkin vienyt mukanaan samantien. Koska sienitietouteni on vielä melko vähäistä, olen pysytellyt tähän mennessä tutuissa ja...

Pasteijat nokkos-feta- ja metsäsieni-ohratäytteellä

... Olen löytänyt sienestyksen ilot vasta tänä syksynä, ja mukava harrastus onkin vienyt mukanaan samantien. Koska sienitietouteni on vielä melko vähäistä, olen pysytellyt tähän mennessä tutuissa ja...

Jouluiset sieniherkut: Jauheliha-Sienipiirakka, Herkkusienisalaatti ja Glögi-marinoidut herkkusienet

...osalta tietää jo sirkkalehdestä, että sieni on sataprosenttisesti kotimainen, puhtaasti suomalainen ja laadukkaasti kasvatettu. Mutta ulkomaalaisesta sienestä ei oikeastaan tiedä mitään.. Oma suuri joulupöydän rakkauteni on aina ollut sienisalaatti. Meillä...

Uusia tuulia ja simppeliä sieni-possukastiketta

...todennäkoisesti olemaan hyvin yksinkertaisia. Mutta eihän hyvän ruoan aina tarvitse olla mitenkään monimutkaista, kuten tänään tehty nopea, herkullinen sieni-possukastike osoitti. Toki lihat on hyvä ottaa lämpenemään ajoissa, mutta muuten itse...

Sieni-kevätsipulipiiras ja maustenurkan uusi ilme

...piirakan nimessä! Sieni-kevätsipulipiirasKoti ja Keittiö erikoisliite Kesän juhlat 6-7/20162 kapeaa piirakkaa tai 1 pellillinenPohja1 iso lehtitaikinalevy (600 g)Täyte200 g herkkusieniä200 g pinaattiatilkka öljyä1 nippu kevätsipulia2 dl kermaa1 prk (150 g)...

Sieni-pinaattipasta

... Nyt kun syksy on kovaa vauhtia tulemassa ja sienikausi valloillaan, on hyvä hyödyntää sesonkituotteita myös ruuanlaitossa. Mieli teki valmistaa jotain sienistä ja niinpä ajattelin pitkästä aikaa...

Sieni-pinaattipasta

... Nyt kun syksy on kovaa vauhtia tulemassa ja sienikausi valloillaan, on hyvä hyödyntää sesonkituotteita myös ruuanlaitossa. Mieli teki valmistaa jotain sienistä ja niinpä ajattelin pitkästä aikaa...

Savujuustoinen sieni-kaalilaatikko

...savujuustoa raastettuna Silppua kaali, sienet, sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Keitä ohrahelmet kasvisfondilla maustetussa vedessä. Paista sieniä pannulla öljyssä, kunnes niistä irtoava neste alkaa haihtua. Lisää sipuli ja kuullota myös se....

Pastaa ystäville (chili-sieni pasta)

...mielettömän hyvää, että mieskin sai anteeksi.  Ystävänpäivän sienipasta4 Annosta 400g Spagettia4dl Suppilovahveroita200g Herkkusieniä1kpl Chili silputtuna4kpl Kevätsipulia silputtuna2kpl Valkosipulinkynsiä (isoja)1dl Parmesanraastetta2dl Sienilientä1rkl Timjamia (tuoretta) hienonnettunaSitruunaOliiviöljyäSuolaa ja mustapippuria *1pkt Halloum juustoa Mikäli...

Sieni-kaalilaatikko

... SIENI-KAALILAATIKKOn. 1 kg kaalia2 kpl sipulia1 l tuoreita tai 2dl kuivattuja suppilovahveroita2 porkkanaa2 rkl öljyä1 kasvisliemikuutiomustapippuria myllystä1 rkl timjamia2 kananmunaa7 dl maitoaLeikkaa kaali viipaleiksi. Laita kaalit...

Kantarellimuhennos

... Kantarellikausi taitaa olla kutakuinkin parhaillaan tähän aikaan vuodesta. Ainakin niitä kovasti myydään toreilla. Tosin kaikki eivät taida olla kyllä paikallista kantarellia. Parhaita sieniä olisivat varmasti tietysti...

Parmesaanikakkua ja sieniä, sieniä!

... Haaparouskuja, karvarouskuja, monivyöseitikkejä ja lampaankääpää. Jokunen kanttis pohjalla.Karjalainen äitini poimitutti ja syötti meille sieniä pienestä pitäen. Siitä hänelle todella suuri kiitos, sillä mikään ei edelleenkään voita...

Öhnäsieni

...etteikö hän olisi jaksanut vaeltaa hankalassa maastossa. Ja se riemu kun löytynyt sieni todettiin yhdessä ruokasieneksi ja matovapaaksi yksilöksi. Tällainen ”perintö” on parasta mitä voimme jälkipolvillemme jättää. Päätin että tänäkin...

kana-villiriisilaatikko

...maustepussipurkillinen sienikeittoapurkillinen kanakeittoapurkillinen vettäpieni purkillinen sieniä, valutettuna6 kananreittä raakana2 1/2 dl kuorittuja mantelilastuja Sekoita riisi, mausteet, keitot ja vesi. Sekoita joukkoon sienet. Kaada isoon alumiinivuokaan. Asettele kananreidet seoksen pinnalle ja...

Pehmeän täyteläiset mustikkapannarit

...keräiltyä ja pakastin alkaa uhkaavasti täyttyä. Olimme viimeviikonloppuna etsimässä metsästä sieniä, kantarellit olivat lähinnä suurimpana ajatuksena mielessä, mutta lopulta piti todeta, että sieniä ei löytynyt. Tai sanotaanko, että sieniä kyllä...

Pehmeän täyteläiset mustikkapannarit

...keräiltyä ja pakastin alkaa uhkaavasti täyttyä. Olimme viimeviikonloppuna etsimässä metsästä sieniä, kantarellit olivat lähinnä suurimpana ajatuksena mielessä, mutta lopulta piti todeta, että sieniä ei löytynyt. Tai sanotaanko, että sieniä kyllä...

Tuliset lihapyörykät, falafel-pyörykät ja sieni-kukkakaalicurry

...curryjauhetta tai currytahnaa1/2 purjo1 valkosipulinkynsi1 prk kookosmaitoa tai 1,5 – 2 dl kermaaoliiviöljyä tai voita Irroita kukkakaalista kauniin kokoiset nuput. Pilko purjo ja valkosipuli. Lohko muutama tuore herkkusieni. Laita sienet...

Metsämiehen kanapata - pollo alla cacciatore

... Italialainen kanapata jossa tomaattia ja sieniä. Sopii näin sieniaikaan. n. 1,5 kg kanaa, kokonainen paloiteltuna, tai paloja – mistä paloista pidät enitensuolaaSieniä 1/2 litraa (ohjeessa kehoitetaan...

tuhannen sienen kautta

...vaikka mitä jännää? Lisää pastaa, pasteijaa, makkaraa, keittoa ja risotto. Perus leipään ei sentään taida sieni mennä. kermaa, sieniä, juustoa, ranskankermaa. parasta hyvän tryffelikoiran tunnistaa kovasta tuhinasta pizzojen kuninkuusravet paahdettu...

Pannusta kevätmielellä - siikaa, parsaa, osterivinokkaita & yrttiöljyä

...jota pitää keväisin syödä niin paljon kuin mahdollista).Söin viikkoja sitten Hietsun hallin Le Marchessa ihastuttavan lounassalaatin, jossa oli paistettuja, pestomarinoituja osterivinokkaita. Olen intohimoinen sieni-ihminen. Erityisesti sytyn luonnonsienistä; herkkutateista, korvasienistä, suppareista, torvisienistä...

Vanilja kuppikakkuja

... Ihan sieniä! Onneksi muotoei makuun vaikuta! :DMiksi aina kun yritän tosta mun ameriikan-tuliais-kirjasta leipoo, ni muffinsseista/kuppikakuista tulee sieniä? Siis muodoltansa sieniä – ei ne nyt muuten...

Savuinen suppilovahverokeitto - gluteeniton

... Sienikeitto on meillä yksi niitä joka viikon perusruokia. Sitä on ehditty meillä vuosien varrella maustaa aika monella erilaisella tuorejuustolla – mutta nyt löytyi vahingossa uusi juustosuosikki...

Juustoinen orakaskeitto

... Että olin tänään tyytyväinen sieniä putsatessani. Joo-o, kyllä pääsin vihdoinkin niiden kanssa tositoimiin! Löysin useamman litran sieniä ihan vaan puolen tunnin pikapistolla paikalliseen pöpelikköön. Madottomia lampaankääpiä,...

Kanttarelleja ja tatteja omasta pihasta!

... Kanttarellipiiras! Olen joskus maininnutkin, että olemme Beiben kanssa sellaisia myöhäisherännäisiä sienten syömisen kanssa. Kummankaan meidän lapsuudenkodeissa ei sieniä ole syöty.Minä opin syömään herkkusieniä ollessani Finlaysonin työmaaruokalassa...

Osa 12 - Keittoja

...sopivat nimittäin hyvin yhteen 🙂 Herkkusienikeitto (kahdelle) 7 tuoretta herkkusientä                                  Mausteeksi: Soijakastiketta, tuoretta 1 sipuli                                                         basilikaa, mustapippuria, valkosipulisuolaa1 kynsi valkosipulia                                         Koristeluun: Paistettuja sieniä ja tuoretta basilikaa2rkl margariinian. 2rkl vehnäjauhoja2dl...

Sienipiirakka

... En voi kutsua itseäni safkabloggaajaksi, jos sivuiltani ei löydy edes yhtä sienipiirakkaohjetta. Ollaanhan tässä sentäs suomalaisia, ja itse ainakin miellän tämän ruoan yhdeksi perinneherkuksemme. Olimme viikonloppuna...

Kuinka saat lapset syömään sieniä hyvällä ruokahalulla - Reseptien aarteet ja sienipyörykät

...sivuille tulee merkintöjä ja roiskeita – nyt on jo muutama sivu jauhotettu leipomisen lomassa. Mutta siis itse otsikon aiheeseen – kuinka saada lapset syömään sieniä hyvällä ruokahalulla? Soseuta ja piilota...