DIY perunalaatikko

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: annoDIYkeittiöPerunalaatikkoreseptitRuusutsisustustee-se-itseJulkaistu seuraavalla sivustolla

Keittiön nurkassa on vetelehtinyt viime keväästä asti puolivalmis potaattilaatikko… Sain sitä jopa maalattua jonkin verran viime vuoden aikana, mutta nyt se on vihdoin maalattu loppuun asti – ja hyllytkin komeileivat paikallaan. 

Löysin perunalaatikon viime keväänä mummoni navetanvintistä. Perunalootasta puuttui pohjasta yksi lauta ja se oli toooooodella…
Läheiset reseptit

DIY perunalaatikko

...huonekalumaalia lisää ja aloin maalata laatikkoa loppuun. Samalla ostimme lautaa, josta teimme hyllyt. Laatikko – tai paremminkin hylly – valmistui tosi nopeasti, kun sitä vain teki 😀 Perunalaatikkohylly tuli keittiöön...

Porkkanalaatikko, imelletty perunalaatikko ja lanttulaatikko

...parasta lanttulaatikkoa. Pari joulua testailtuani eri reseptejä löysin porkkana- ja lanttulaatikkoon hyvät ohjeet, mutta imelletty perunalaatikko oli murheenkryyni. Lopulta vasta toissajouluna sain siihen täydellisen reseptin kälyni anopilta Airilta. Kiitos siitä...

Jauheliha-Perunalaatikko

...tykkäsi kovasti. Saapi kuulemma mieluusti tehdä uudestaankin. Jauheliha-Perunalaatikko:– 8-10 keskikokoista perunaa- 500g naudan jauhelihaa- 1 sipuli silputtuna tai sipulijauhetta- ripaus currya- 1 fondikuutio (minulla tässä kanafondi)- suolaa ja pippuria Munamaito:–...

Perinteinen perunalaatikko

... Perunalaatikko 4 l perunasosetta7 rkl vehnäjauhoja2,5 dl keitinlientä1,5 l maitoa3 tl suolaa2 dl siirappia2,5 tl kanelia1,5 dl sulatettua voita Keitä kuoritut perunat. Kaada keitinvesi, ota osa...

Bataatti-perunalaatikko

... Jouluiseen ruokapöytään sopii lisäkkeeksi bataatti-perunalaatikko. Tarvitset:2 keskikokoista bataattia3 jauhoista perunaa1 pieni sipuli1 kasvisliemikuutiovettä keittämiseen niin, että kasvikset peittyvät2 munaa2 dl ruokakermaa0,5 tl kaneliapeukalonpään kokoinen pala tuoretta...

Röhönrannan pekoni-perunalaatikko ja arkisalaatti

...eli PERUNAA ja pekonia! Tätä oli muuten meillä – ilman tabascoa, silloin kun minä itse olin vilttitossu 😉 PEKONI-PERUNALAATIKKO (n. kolmelle) 6-7  perunaa ohuiksi siivutettuna1     sipuli silputtuna2  ...

Jauheliha-perunalaatikko

...uunissa kypsyneestä laatikosta.  Jauheliha-perunalaatikko 4:llen 400 g perunoita pestyinä, viipaloituna ja esikeitettyinä 2 sipulia pilkottuna400 g naudan jauhelihaa 10%voita, suolaa, maustepippuria, paprikaa1 dl kermaa, 1 dl rasvatonta maitoa, 2 kananmunaa3/4 dl cremefraichea,...

DIY: yrittitikut

... Tämä on kyllä tosi helppo DIY, just how I like it.Savesta muotoillaan tikku ja siihen painetaan leimasimella mieluinen teksti. Kuivumisessa meni vuorokausi, ja sen jälkeen tikkuja...

viikonloppupuuhia, mutakakkua ja DIY:ä

...vielä sopivan raaka* tarjoile jäätelön tai kermavaahdon kera, NAM! Sitten siihen DIY-osioon. Suhumaali oli hankittu ja mansikkakori ja puutarjotin saivat uudet värisävyt ja pääsevät pian matkassamme mukaan Suomen kesämökille. Sitä,...

DIY-naulakko ja tuulikaappi

... Lupasin juttua tuulikaapin DIY-projektista. Eilen sain sairaslomani kunniaksi räpsittyä kuvat projektista ja samalla voin esitellä teille tuulikaapin remonttia. Tuulikaappimme oli aikamoinen hirvitys. Toisella seinustalla oli itse...

DIY / Family Baby Blanket

...koot olivat n. 20x25cm koisia ja valokuvien kehykset kokosin pienistä tilkuista. Lopuksi ompelin kaikki tilkut yhteen ja vinokantilla ompelin etu- ja takakappaleet yhteen. Kappaleiden väliin laitoin ohuen vanupeiton. DIY -vauvapeittokangastilkkuja etukappaleeseenkangasta...

Pekoninen jauheliha-perunalaatikko

  Mies ja poika jo lomailevat, minä olen vielä töissä. Tänään tein pekonilla höystettyä jauheliha-perunalaatikkoa Makunautintoja Mimmin keittiöstä -blogia mukaellen. Annoksesta tuli sen verran iso, että...

Äitienpäiväkortti, diy

Kuopuksen vappunuha levisi viikonloppuna muihinkin perheenjäseniin. Niinpä maanantaina myös koululainen oli kotona ja kaipasi viihdykettä. Päätin teettää lapsella äitienpäiväkortit mummuille. Minä en ole varsinainen askartelijaäiti,...

2-vuotiaan DIY: Parkkitalo

Meillä ei ole kotona leluparkkitaloa. Päiväkodissa on.En tiedä, kuuluuko kaksivuotiaan jo osatakin tällaista, mutta itse olin tänä aamuna hyvin hämmästynyt. Meidän poikaset olivat rakentaneet parkkitalonsa...

DIY Kukkakärryt

Heippati rallaa! Vappuhan on työn juhla ja Vappu menikin pääosin näiden kukkakärryjen tekemisessä. Meille piti tulla serkkuni miehineen Vapuksi, mutta heille tuli este, joten ajattelin...

DIY Kipsimunia ja blogiyllätyksiä

Kun vähän yksi jos toinenkin on tehnyt kipsimunia, piti minunkin niitä tehdä, sillä niin kivoja ne ovat. Ostin apteekista Cellona -merkkistä kipsisidettä. Maksoi 21 euroa...

Äitienpäiväkortti, diy

Kuopuksen vappunuha levisi viikonloppuna muihinkin perheenjäseniin. Niinpä maanantaina myös koululainen oli kotona ja kaipasi viihdykettä. Päätin teettää lapsella äitienpäiväkortit mummuille. Minä en ole varsinainen askartelijaäiti,...

DIY Kierrätysvaasi

Mitä saadaan kun yhdistetään muutama tyhjä mehupullo, vanha, ei enää oman vyötärön ympärille ylettyvä nahkavyö ja ojanpenkan törröttäjät? Uusi sisustussuosikki! Perinteiset kukkamaljakot tuntuvat tällä hetkellä...

DIY jäätelö ilman konetta

Kesä on jäätelön kulta-aikaa. Ainakin meillä. Lapset rakastavat jäätelö, minä raskatan jäätelöä, mies rakastaa jäätelöä. Ei ehkä yhtä intohimmoisesti kuin ensin mainitut, mutta syö sitä...

Pika diy pitsiverhoista

Jep, näette oikein, samat Ikean halpisverhothan ne tässä taas. Verhojen lyhennyksen jälkeen jäljelle jäi noin 30cm korkeita helmakappaleita. Pari nipsaisua saksilla ja pitsinen viirinauha on...

Puulaatikko kuntoon ja DIY-elämä

Tälle laatikolle tarttis nyt sitten tehdä jotain, mutta mitä? Sen verran täytyy kurkistaa historiaan, että Bockin panimo toimi kotikaupungissa runsaat sata vuotta. Sitten tuli suhteellisen...

DIY Lintulauta ja terassille kukkasia

Emäntä on taas ahkeroinut pihalle jotakin eli lintulaudan. Ilmat ovat olleet niin kylmät ja vettä satanut, ettei ole viitsinyt kukkaistutuksia laittaa ulos.  Minulla odottaa lipaston...

DIY macaronit - Näin onnistut macaroneissa ja ohje Hopea Toffee -täytteeseen

Tässä postauksessa on vinkkini, kuinka onnistut leipomaan kauniita ja herkullisia macaroneja. Lopussa on ohje Hopea Toffeen makuiseen kermatäytteeseen ja macaronikuoriin. Täyte, alias lakukerma, sopii käytettäväksi moneen muuhunkin...

DIY-projektit: lipaston tuunaus ja parvisängyn ehostus

Tuunausduunausvaihde iski päälle taas täysillä! 😀 Olisikohan syynä lähestyvä kevät…Tein nettikirppispalstalla vaihtokaupat kahvipaketin ja vanhan lipaston kesken, ja pääsin taas heittäytymään tuunaustouhuihin 🙂 Olen etsinyt...

DIY Lisää lampaita

Niin se loma lähenee taas loppuaan, mutta jotakin sain aikaan. Kuten edellisessä postauksessani kerroin, tuli mieleen noiden kukkakärryjen myötä, että haluaisin viereen muutaman lampaan. Nyt...

DIY - Vaahtokarkkimassa/MMF

Kaulittavia kakun päällystykseen ja koristeluun tarkoitettuja massoja saa kaupasta valmiina monenlaisia, mutta itsekin niitä pystyy tekemään. On tietenkin makuasia, mistä tykkää, mutta omaan suuhuni itsetehty...

Pasha ja DIY-pashamuotti

Oletko aina halunnut tehdä pashaa, mutta se on kaatunut siihen, ettei sinulta löydy pashamuottia? Ei hätää, nyt seuraa ohjeet omatekoisen pashamuotin tekoon. No joo, voihan...

Luukku 20 DIY teepusseja

Nyt ollaan jo melkein joulussa, meillä vietetään tänään syntymäpäiviä Tanssiteatteri Hurjaruutin parissa. Se on jo perinteeksi muodostunut koko perheen joulualusrituaali. Suosittelen lämpimästi kaikille sirkuksen ystäville!Tänään...

DIY-JoNgLööRauSpaLLoT LaPsiLLe

Törmäsin internetin ihmeellisessä maailmassa Grant Thompsonin ilmapalloista ja jauhoista tehtyihin jonglöörauspalloihin. Lapset innostuivat ideasta oitis ja hetihän pallot oli saatava, siispä hommiin. Tarvitset 1 jonglöörauspalloon:jauhoja (n....

DIY vaunuverho

Oonko ainut, vai onko muutki huomannu että vaunuverhot on aika kalliita? Ja ei välttis ees niin hienoja? (Tein saman havainnon pari vuotta sitten pinnasängyn reunapehmusteen...