Kaalilaatikko

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: kuvapostausreseptitruokaJulkaistu seuraavalla sivustolla

Minä tein elämäni ensimmäisen kerran kaalilaatikkoa.
Olen ollut aina sitä mieltä, että en tykkää kaalista, tai no en ole kaaliruokia syönytkään sitten lapsuuden.
No kyllä siitä raakana olen aina tykännyt.
No nyt päätin testata ja maistaa itsekkin, ja voi luoja se olikin hyvää.Niin ne päähänpinttymät vaan on selätettävä…
...tein.Kaalilaatikko:1 1/2 dl puuroriisiä4 dl vettä1/2 tl suolaa1 sipuli1000 g keräkaalia400 g jauhelihaamausteita jauhelihan maustamiseen.1 kpl lihaliemikuutio– Keitä puuroriisit vedessä ja mausta suolalla.- Paista jauheliha pannulla ja lisää sipulit joukkoon...

Läheiset reseptit

Kaalilaatikko

... Kaalilaatikko ja puolukkahilloPidän kaalilaatikosta, mutta sitä tulee kokkailtua aivan liian harvoin! Tämäkin kaalilaatikko on tehty jo syksyllä, silloin kun kaalisato oli juuri korjattua ja kaalin hinta...

Vegaanin soija-kaalilaatikko

... Eräs ruoka, jota jäin kaipaamaan ryhdyttyäni kasvissyöjäksi vuosia sitten, oli äidin tekemä kaalilaatikko. Kaalilaatikko on mielestäni kaikin puolin todella suomalaista ruokaa: se ei pröystäile ulkonäöllään eikä...

Vegaanin soija-kaalilaatikko

... Eräs ruoka, jota jäin kaipaamaan ryhdyttyäni kasvissyöjäksi vuosia sitten, oli äidin tekemä kaalilaatikko. Kaalilaatikko on mielestäni kaikin puolin todella suomalaista ruokaa: se ei pröystäile ulkonäöllään eikä...

Tomaattinen kaalilaatikko

...kirjoittaa ottaneensa ohjeen täältä. Minulla on jo yksi erilainen kaalilaatikko-ohje blogissani, joten nimesin tämän version tomaattiseksi kaalilaatikoksi. Tomaattinen kaalilaatikko 1 kg kaalia (mulla varhaiskaalia) + tilkka vettä kaalin pehmittämisvaiheeseen 2 isoa...

Kaalilaatikko

... Tässäpä perinteisen, pitkäänhautuneen kaalilaatikon ohje. Kaalilaatikko jakaa mielipiteitä, mutta minulle se on yksi syksyn ykkösruuista! Vegeversion siitä saa helposti korvaamalla jauhelihan soijarouheella tai esimerkiksi härkäpapurouheella. Perinteinen...

Kaalilaatikko Gruusialaiseen tapaan

...sellainen resepti, jota ystäväni kehui ja siitä innostuneena halusin kokeilla minäkin. Kaalilaatikko ilman lihaa, hmm…tämä meillä aiheutti primitiivisen vastustuksen  välittömästä, mutta tämä toimii! Ja kuulemma saisi tehdä uudestaankin!?Itse tein  tästä...

Härkäpapu-kaalilaatikko speltistä

...toi kyllä selvästi enemmän makua peliin. Säästääksemme aikaa ja vaivaa, emme erikseen keittäneet helmiä, vaan sekoitimme joukkoon sellaisenaan, sillä ne kypsyvät ja imevät makua itseensä uunissa kasvisliemestä. Lopputulos? Paras kaalilaatikko, mitä olemme ikinä...

Kaalilaatikko bataatilla

...ja kaalilaatikko ainekset.Ja ei muuta kuin tuumasta toimeen…Bataatti muuten sopii kaali ruokiin, kuin nenä päähän.Tuo sellaisen mukavan makean lisän ruokaan.Minä jätin bataatit aika ronskeiksi paloiksi, mutta nehän voi hyvin raastaakin...

Kesäinen kaalilaatikko

...½tuntia, jonka jälkeen käännä uuni 175 asteeseen ja jatka hauduttamista vielä tunti.Mitä kauemmin laatikko hautuu, sen parempaa siitä tulee :pTarjoile kaalilaatikko puolukkahillon kera! Maukasta kaalilaatikkoa lautasella 🙂 Kesäistä ruokahalua!...

Erilainen kaalilaatikko

...hyvää, maistuu vähän lasagnelta”. Jeeee, seuraava askel kaalikoulutuksessa on siis kaalikääryleet! ☺ P.S. Tää oli oikeestikin ihan mielettömän hyvää!!!Erilainen kaalilaatikko 1 kg kaalia2 isoa sipulia400 g jauhelihaasuolaa 1 prk smetanaa1 prk...

Vegaaninen kaalilaatikko

... Kaalilaatikkoa voisi syödä vaikka kuinka paljon. Eikä hintakaan taas huimaa päätä. Kyytipojaksi vielä puolukkaa ja sienisalaattia. Mun lempiohje sienisalaattiin löytyy täältä. Kaalilaatikko n. 1 kg kaalia1, 5...

Southern-style kaalilaatikko

...😉 Omasta mielestä sopii hyvin pieni savunmaku, ensimmäiseksi kaalilaatikoksi erittäin hyvin onnistunut. Kaalit jäi juuri sopivan napakoiksi, eikä laatikosta tullut kaalimössöä, ainakin omaan suuhun paremmin toimiva kuin koulu/lounas kaalilaatikko.....

Sieni-kaalilaatikko

SIENI-KAALILAATIKKOn. 1 kg kaalia2 kpl sipulia1 l tuoreita tai 2dl kuivattuja suppilovahveroita2 porkkanaa2 rkl öljyä1 kasvisliemikuutiomustapippuria myllystä1 rkl timjamia2 kananmunaa7 dl maitoaLeikkaa kaali viipaleiksi. Laita...

Kaalilaatikko

...raa’asta kaalista, mutta kypsennettynä se on ihan hyvää. Kaikesta oppii näköjään tykkäämään, kun tarpeeksi monta kertaa maistelee. Kaalilaatikko Ainekset¾ kaalia, n. 1,5 kiloa600g naudan paistijauhelihaa2 dl puuroriisiäkaksi porkkanaasellerin varsikolme pientä...

Kaalilaatikko smetanalla

...tuli jostain syystä puhuttua kaalilaatikosta erään ystävän kanssa, ja hänen reseptinsä kuulosti niin hyvältä, että jopa minulle tuli himo tehdä kaalilaatikkoa. Tätä aion tehdä uudestaan!Kaalilaatikko smetanalla, 4:lle Laita uuni lämpenemään 175...

Kaalilaatikko

...tein.Kaalilaatikko:1 1/2 dl puuroriisiä4 dl vettä1/2 tl suolaa1 sipuli1000 g keräkaalia400 g jauhelihaamausteita jauhelihan maustamiseen.1 kpl lihaliemikuutio– Keitä puuroriisit vedessä ja mausta suolalla.- Paista jauheliha pannulla ja lisää sipulit joukkoon...

Kaalilaatikko

Olishan tuo kuva saanut olla täydestä astiasta, mutta oli niin kiire lappaa sitä lautaselle.Kaalilaatikosta lienee yhtä monta reseptiä kuin on kokkejakin ja minäkin teen varmaan...

Kaalilaatikko toisin

... Ja taas kaalilaatikkoa. Tällä kertaa tein sen toisin. On se käynyt kaupaksi!Halusin nähdä mahdollisimman vähän vaivaa ja siksi tein tällä kertaa kaalilaatikon toisin.400 g jauhelihaapuolikas valkokaali2...

Herkullinen vegaaninen kaalilaatikko

Tässä tämän ihan kevyen vegaanisen herkkuruuan resepti, olkaas hyvät 🙂 Tästä satsista tulee neljä annosta suurinpiirtein. Kuvaa en kerennyt ottaa, teki sen verran nopeasti kauppansa...

Kermainen kaalilaatikko!

... Sain kotiin viimein mun avokin, joten kerrankin kannatti tehdä iso ruoka! 🙂 Jee! 🙂 Ja mitäs muuta herkkuruokaa sitä tyttö tekiskään miehelleen kuin kaalilaatikkoo? 😉 Kaalihan...

Kaalilaatikko

Tätä olen tehnyt jo vuosia ja etenkin talvella on aivan mainio ruoka. Kannattaa antaa laatikon muhia uunissa tarpeeksi kauan, jolloin sen maku vain syvenee. Vähäsokerinen...

Kaalilaatikko

...puuroriisi melkein kypsäksi vedessä.Lado kaikki äsken valmistamasi kaalilaatikon osaset suureen, öljyttyyn uunivuokaan ja kaada siirappi sekä lihaliemi päälle. Sekoita.Paista kaalilaatikkoa 175°C uunissa 1-1,5 h.Tarjoile puolukkahillon ja raejuuston kera. Hyvää!...

Kaalilaatikko

Simppeli ruoka, jota meillä syödään usein. Hyvää ja halpaa, sopii opiskelijankin kukkarolle, joka itsekkin tätä nykyä olen 🙂  2kg kaalia800g jauhelihaaiso sipuli 1prk creme bonjour-valkosipuli...

Kaalilaatikko

... Kaali on edullinen ja terveellinen raaka-aine, ja siitä saa herkullista kaalilaatikkoa. Kun tekee kerralla reilun ”satsin”, niin siitä riittää vaikka pakastettavaksi. Tämän laatikon ohjeen olen alunperin saanut...

Savujuustoinen sieni-kaalilaatikko

Tänään on vahvasti tuntunut siltä, että aurinko ei ole noussut hyvin pitkälti ollenkaan. Kyllähän sen tietää, mitä tämä kellojen siirtäminen aina tarkoittaa, mutta kyllä tämä...

Pirkon kaalilaatikko

by Meeku Olen saanut tämän kaalilaatikon ohjeen joskus muinoin tädiltäni Pirkolta. Tämä ON hyvää! 2 kg kaalia230 g porkkanaa 200 g sipulia 800 g nauta-sikajauhelihaa2...

Tomaattinen kaalilaatikko

  Ohje on aikanaan bongattu Mimmin keittiössä -blogista. Blogin pitäjä ei enää blogiaan päivitä, mutta se on edelleen paikka, jossa poikkean kun mietin, mitä ruoaksi...

Herätkää kaalit!

... Vaihdetaanpas välillä arkisempaan materiaaliin! Ensimmäiset kauppoihin ilmestyneet varhaiskaalinpäät suorastaan kiljuen huusivat ostoskoriin pääsyä. Kaalilaatikko on aina hyvää, mutta etenkin tuo varhaiskaali! Aina ruoan ei tarvitse olla...

Metsään on tullut jo syys...

...riisillä tai ilman riisiä. Koivulehdossa kaalilaatikkoon laitetaan hiukan riisiä, sillä lapsille ruoka maistuu paremmin kera riisin. Koivulehdon kaalilaatikko: 1,2 kg luomukaalia400 g jauhelihaa400-500 g luomuporkkanoita3 luomusipulia1,5 dl täysjyväriisiä (halutessaan tämän...

Kaali-quinoalaatikko / guiso de repollo y quinoa

...lisätä siihen vähän enemmän soijakermaa tai vettä kuin mitä tässä ohjeessa on. En ehkä lyhentäisi uunissa oloaikaa, koska matalalla lämmöllä pitkään haudutettu kaalilaatikko maistuu niin hyvältä!Usualmente preparo quiso de col...