Runebergin torttuja

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: reseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Terveiset kylmästä Baijerista! Tänä vuonna on sitten kunnon talvi! 🙂 Pari viikkoa olemme saaneet nauttia lumesta ja viimeiset päivät myös pakkasista. Tänä aamuna mittari näytti -12 astetta. Puut ovat kauniissa kuurassa ja aurinko koittaa niitä parhaillaan sulattaa. Vielä meillä on puolitoista viikkoa töitä ja koulua ja sitten alkaakin jo…
...vaan leipomaan! Runebergin tortut 12 kpl:200g margariinia2 dl sokeria2 kananmunaa2 dl mantelijauhetta2,5 dl korppujauhoja2 dl vehnäjauhoja1 tl leivinjauhettamuutama tippa karvasmanteliuutettaKostutus:1 dl vettä0,5 dl tomusokeriamuutama tippa karvasmanteliuutetta Koristelu:1 dl tomusokeria1 rkl...

Läheiset reseptit

Runebergin tortut

... Keskiviikkona vietettiin Runebergin päivää ja totta kai silloin pitää olla tarjolla runebergin torttuja. Ostin viime vuonna Ikeasta ”muffinipellin”, jonka kuopat ovat syviä ja vähän runebergin tortun...

Runebergin torttuja

...oikeassa konsertissa. Ja mukavaa oli. Voisin lähteä toistekin. 🙂Huomisen Runebergin päivän kunniaksi olen tehnyt jälleen Runebergin torttuja. Ne ovat aina yhtä hyviä. 🙂 Tortut ovat todella helppo tehdä, joten kaikki...

Runebergin tortut

...ovat vaan niin hyviä!  Yllä olevat tortut ovat kuin ovatkin Runebergin torttuja. Tein ensimmäisen kerran itse torttuja asuessani Savonlinnassa Jukolansalossa hyvän ystäväni kanssa. Nuukina opiskelijoina päätimme tehdä tortut siitä mitä...

Runebergin tortut

... Runebergin päivä eli tortun paistoonhan se oli käytävä. En muuten ole koskaan aikaisemmin tehnyt Runebergin torttuja, joten aika arpapeliä oli tämä homma, varsinkin omat leivontataidot tuntien....

Runebergin tortut

... Runebergin päivää vietetään 5.2, jolloin on tapana syödä Runebergin torttuja. Tämän reseptin löysin pirkka.fi-sivustolta. Itse tein runebergin tortut muffinivuokaan, jonka ansiosta leivokset näyttävät edes jokseenkin aidoilta...

Kakkua Runebergin tyyliin

... Helmikuu alkoi ja alkavalla viikolla vietetään Runebergin päivää. Vai Runebergin torttujen päivää? Niihin ei ole voinut olla törmäämättä viime viikkoina. Monilla taitaa olla jo kiintiö täynnä,...

Runebergin tortut

...Johan Lundvig Runebergin päivää. Myös tähän päivään liittyy ”kerran vuodessa” leivonnainen.Mikäpä muu kuin runebergin torttu.Tarinan mukaan Runebergillä oli tapana nauttia  näitä perinneherkkuja amiaisella, punssin kera.Tänään torttuja valmistetaan ilman punssia, sokeria ja...

Runebergin kakku

... Huomenna 5.2 vietetään kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin päivää. Perinteisesti halusin leipoa Runebergin torttuja, mutta halusin samalla kokeilla jotain uutta ja erinlaista. Kinuskikissan ohjeella tein Runebergin kakun,...

VaRasLähTö RuNeBeRgiN toRttuiHiN (sopii lastenkin suuhun)

... Kun aloittaa viikkoa etukäteen herkuttelemaan, niin saa varmasti tarpeekseen Runebergin päivään mennessä. Minulla on käytössä luottoresepti jolla olen kyseisiä torttuja jo vuosia ruukannut tehdä ja ne...

Rouva Runebergin tortut

... Noin 10 kpl Olen syönyt koko ikäni tällaisia Runebergin torttuja, niin kuin äitini on ne tehnyt. Maistoin kerran ”oikeaa” Runebergin torttua, ja se oli pahaa. Äitini...

VaRasLähTö RuNeBeRgiN toRttuiHiN (sopii lastenkin suuhun)

... Kun aloittaa viikkoa etukäteen herkuttelemaan, niin saa varmasti tarpeekseen Runebergin päivään mennessä. Minulla on käytössä luottoresepti jolla olen kyseisiä torttuja jo vuosia ruukannut tehdä ja ne...

Gluteenittomat Runebergin tortut

... Hei!Runebergin päivä on huomenna ja lisään viimeinkin oikeaan aikaan päivän reseptin! 😀 Yleensä merkkipäivien reseptit ovat tulleet minulla tänne blogiin vasta juhlapäivien jälkeen. Jotenkin en vain...

Runebergin tortut

... Hyvää Runebergin päivää! Mikä täydellinen tekosyy leipoa ihania herkkuja! 😉    Olen saanut tämän ohjeen monta vuotta sitten mun siskolta enkä ole muita ohjeita kyllä kokeillutkaan,...

Hyvää Runebergin päivää!

... Noin viikko sitten päätin, että teen töihin Runebergin torttuja. Kuitenkin ajatus perinteisestä ”torttumallista” ei oikein houkuttanut, vaan halusin kokeilla jotain uutta. Ajattelin, että kakkumallinen voisi olla...

Runebergin kakku

... Tänä vuonna Runebergin päivää juhlistettiin kakun muodossa. Alkuperäisessä ohjeessa kakku tehdään 20 cm irtopohjavuokaan, minulta löytyy pienimmillään 24 senttinen. Varsinaiset Runebergin tortuthan ovat korkeita, mutta toisaalta...

Runebergin leivokset

... Kevätaika on yhtä herkuttelua vaikka moni aloittaakin elämäntaparemontit vuoden vaihtuessa. Kevääsen mahtuu monta juhlapyhää, kun ensin juhlitaan Runebergin päivää, sitten onkin laskiasen vuoro, kohta tuleekin jo...

Runebergin muffinit

... Tämä on helppo ja mehevä versio Runebergin tortuista. Piparimurujen sijaan taikina maustetaan piparkakkumausteilla ja siirapilla. Runebergin muffinit 16-18 kpl150 g voita1 1/2 dl sokeria2 rkl siirappia1 tl...

Runebergin kakku

... Tulee auttamatta myöhässä tämän vuoden Runebergin päivään nähden, mutta kakku oli niin maukas ja upposi maistelijoihin niin hyvin, että täytyyhän resepti pistää jakoon ensi vuoden runebergin...

Runebergin kakku!

... Runebergin kakku150 g voita1 1/2 dl sokeria2 munaa50g mantelijauhetta1 1/2 dl vehnäjauhoja1 dl korppujauhetta2 tl leivinjauhetta1 dl appelsiini tai omena mehuakoristeluunvadelmahilloatomusokerikuorrutettaVoitele pieni irtopohja vuoka (n.18cm) ja...

Runebergin mukikakku

... Unohditko runebergin päivän ja vieraat on jo ovella? Vai eikö perinteiset leivonnaiset kiinnosta. Tämä Runebergin ”torttu” valmistuu 3-4 minuutissa ja yllättää syöjän mehukkuudellaan. Ainekset on yhteen...

Runebergin whoopies

... Jotain vanhaa ja jotain uutta. Jos ei perinteinen Runebergin torttu maistu, niin kokeile leipoa siitä whoopie. Whoopie60 g voita1 ¼ dl ruokosokeria1 muna1 dl vehnäjauhoja1 dl...

Rusina-marmelaadi torttuja

... Joulun jälkeen paikallisesta Siwasta löytyi edullisia torttutaikalevypaketteja, joten ostimme muutaman (monta) kappaletta. Kun meillä oli vielä jäljellä marmelaadia ja rusinoita, päätin tehdä vähän erikoisempia torttuja. Alunperin...

Runebergin kakku

...sen käyttöä voi suositella. Kakku oli hyvää, sopivan kosteaa ja katosi parempiin suihin nopeasti. Runebergin kakku 200 g voita 2 dl sokeria 2 kananmunaa 3 dl vehnäjauhoja 2 dl keksin-...

Runebergin kakku

...  Runebergin päivän kunniaksi tein työpaikalle kahvitarjottavaksi kakun :)***200g voita tai margariinia1dl fariinisokeria1dl sokeria2 munaa1,5dl vehnäjauhoja1dl (50g) mantelijauhetta1dl korppujauhoja2tl leivinjauhetta2tl vaniljasokeria1dl omenamehuaPinnalle:150g vadelmahilloa2dl tomusokerian.2rkl vettäVaahdota voi ja...

Runebergin tortut

...ja reseptiin kuului myös karvasmantelia, mutta minä jätin molemmat pois. Mielestäni parempia ilman! Sitten vieläpä tein sydänvuokamuottiin osan näistä, sillä en löytänyt tavallista muffinivuokaa mistään. Runebergin tortut200g voita2dl sokeria (laitoin...

Runebergintortut

... Tein Runebergin päiväksi Runebergin torttuja. Reseptistä löytyy monia muunnelmia. Käyttämäni reseptin löysin Kaija Isotalon & Raija Kuittisen Kotiruoka -kirjasta. Ohjeella valmistuu noin 12 kappaletta Runebergin torttuja. 150 g...

Vegaanit runebergit

...sain nyt tuhlattua. Tein tortut muffinssivuokiin, ja sain 12 torttua. Jos teet korkeampiin vuokiin, torttuja tulee vähemmän ja joudut kenties lisäämään paistoaikaa. Runebergin tortut1,5 dl öljyä1,5 dl fariinisokeria1,5 dl omenasosetta1...

Runebergin kakku

3 kananmunaa1 1/2 dl sokeria2 dl kaurakeksejä jauhettuna1 ½ dl mantelirouhetta1 1/2 dl vehnäjauhoja1 1/2 tl leivinjauhetta1 tl kardemummaa 150 g voita1 dl maitoaKostutus:maitoavaniljasokeria Päälle:vadelmamarmeladia n....

Runebergin kakku

Ensimmäinen Runeberg kakku/torttu ikinä. Ulkonäkö ei kehuttava mutta maku hyvä -ainakin hävis heti 😀 200 g voita2 dl sokeria (puolet fariini, puolet normi)2 kananmunaa2 dl ohrajauhoja 1...

Runebergin kakku vadelmasydämellä

Alkuperäinen ohje on Perinneruokaa Prkl-blogista, tässä kuitenkin muuntelemani versio.200 g voita2 dl sokeria2 kananmunaa1 appelsiinin mehu2 rkl raastettua appelsiininkuorta2,5 dl jauhettua digestive-keksiä1 pussi (1,75 dl)...