Katuruokaa taiwanilaisittain: kalpeat kaunottaret eli gua baot

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: AlkulämmittelyynBBQgua baotpossunkylkireseptittaiwanistaJulkaistu seuraavalla sivustolla

Sain tammikuussa kutsun osallistua Unilever Foodsin ja HK Scanin järjestämään Fastfood superstar 2015- reseptikilpailuun, jossa haettiin uusia ja herkullisia pikaruokareseptejä kahviloille ja ravintoloille. Kilpailuhenkisyyttä löytyy sen verran, että kisailemaan lähdin kahdella reseptillä. Ensimmäistä kertaa järjestetyn kilpailun voittaja valittiin keskiviikkona messukeskuksessa ammattilaisten Fastfood & Café & Ravintola 2015-tapahtumassa….
...vähintään neljä tuntia 120 asteessa. Höyrytetyt sämpylätaskut (10 kpl) 4 dl maitoa 30g hiivaa 1 rkl sokeria 1 tl leivinjauhetta 8 dl vehnäjauhoja ripaus suolaa Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää sokeri ja...

Läheiset reseptit

Katuruokaa taiwanilaisittain: kalpeat kaunottaret eli gua baot

...dl silputtua korianteria 2 dl paahdettua ja murskattua maapähkinää With ♥ from beach house kitchen The post Katuruokaa taiwanilaisittain: kalpeat kaunottaret eli gua baot appeared first on beach house kitchen....

Ihan(a) uusi katuruoka Aasiasta: höyrytetyt Gua Bao -hampurilaistaskut

...suosikkini –  näin täyskyntisenä kissafanina – on australialainen, itseään hieman hulluksi kissanaiseksi tituleeraava akitchencat, jonka blogista nämä Gua Baot löysinkin. Piti hieman tehdä lisää taustatutkimustyötä ko. ruoasta, ja nimi Gua Bao viittaa...

Operaatio Intia: Goalta Gujaratiin

... Intian keittiö ja kulinaarinen kaaosMurgh makhani eli voikana l. butter chicken Kheema kofta l. lammaslihapullat cashewkastikkeessa Goalainen possuvindaloo Goalainen mustasilmäpapucurry Chana Dal Sitruunapilahvi Raita Intialaisia iltaostoksilla. ...

Ravintolapäivä 17.8.2014

...suklaakakkua, sitruuna-mascarpone-, toffee- ja maapähkinäjäätelöä sekä suklaakeksejä ja itselläni oli sekalainen seurakunta erilaisia leivonnaisia, joita kaikkia yhdisti terveellisyys eli ne olivat joko vegaanisia, raakaruokaa, gluteenittomia tai kaikkia vähän sekaisin. Heti...

Leivo leikiten - banaanileipä eli banaanikakku eli banana bread

...australialaista alkuperää, joten desilitrat on muutettu kupeista muuntokertoimella 1 cup = 2,5 dl. Banaanikakku eli banana bread 2 munaa125 g voita sulatettuna4 rkl maustamatonta jogurttia (ihan sama mitä jogurttia, itse...

Macaronsien ABC

...grammaa hienoa sokeria. Hienon sokerin määrä vaihtelee tuosta mun määrästä plus miinus kymmenen, eli en usko sen olevan niin justiinsa. Jos sulla siis sattuu olemaan sokrupussin pohjalla 20 grammaa sokeria,...

"Milanolainen risotto" eli Sahramirisotto....."kaiketon", maukas risotto, joka maistuu muunneltuna seuraavanakin päivänä lisäkkeenä tai mukavana pikkusyötävänä

... Milanolainen risotto (”risòtt giald” kuten vanhat milanolaiset sitä Milanon murteella kutsuvat) eli Sahramirisotto ei varmaan esittelyjä kaipaa…se on varmaa yksi tunnetuimista italilaisen keittiön antimista ja se tarjoillaan...

Maailman paras leipä eli kattilaleipä eli no-knead-bread

...rauhassa kohota, vaikka tekisi mieli jo ryhtyä leipomaan :)) Taikina: 8 dl vehnäjauhoja2 tl suolaa1/4 tl kuivahiivaa4 dl kylmää vettä  Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi...

Lohikäärmerulla -sushi goes vege

...sitkeästi pitänyt pintansa, vaikka viimeaiokina onkin jo puhuttu, että sushi ei ole enää se juttu vaan esimerkiksi havajilainen poke, eli tietyllä tavalla marinoitu kala lisukkeineen, olisi seuraava innostuksen kohde. Toistaiseksi...

Dippi eli salsa tortillasipseille eli nachoille

Me syödään aina X-tran tortillasipesejä. Ne on meistä parhaita (ja halpoja). Keväällä 2012 päätin kokeilla tehdä itse dippiä tortillasipseille. Olin saanut kotiin jotain Lidlin hyvää...

Makumatka Kiinaan Osa 1: Kanton

...kutsutaan nimellä Lou fo tong eli ”vanhan tulen kypsyttämä keitto”. Dong Gua Tang            Erityisen tunnettu kantonilainen keitto on Dong Gua Tang eli talvimelonikeitto. Talvimeloni tosin ei ole...

Tärähtänyt kynsien laittoon + pieni kynsiharrastajan sanakirja

...värin saamiseksi ja lakkauksen voi pyyhkiä veteen kostutetulla paperilla ennen kuivamista. Maalaukset vaativat päälleen päällyslakan. Aksenttimanikyyri =  Lakkaus, jossa yhdestä kynnestä tehdään erilainen kuin muista kynsistä, eli tätä kynttä nimensä mukaisesti...

Sitruuna-valkosuklaakreemillä täytetty pehmeä piparakku eli tervetuloa 2015!

...kerralla…) ja siitä sitten saatiin päähänpisto pistää uuden vuoden bileiden kutsu vähän isommalle joukolle.Tässä postauksessa ei ole muuta, kuin tarjolla ollut kakku eli sitruuna-valkosuklaakreemillä täytetty pehmeä piparkakku. Vielä viimeinen jouluinen...

Makumatka Kiinaan Osa 2: Sichuan

...valtaan Sichuanilaisen keittiön ja kirjoitan ehkä vähän aiheen vierestäkin. Ja tässäkin on kestänyt aikaa, sillä kesäni vei toinen elämäni suurista rakkauksista, eli teatteri ja pääosa Kekkosena Korpilahden teatterissa. Kesäkuussa ei...

Valkoinen pitsa eli flammküchen

...ettei täytteitä ole mitenkään kamalasti. Ja kuten lauantaina opin kantapään kautta, flammküchenin pohjan kuuluu olla ohut, eli taikinaa ei paljon kohotella. Flammküchen onmielestäni parhaimmillaan iltapalana ja se suorastaan vaatii seurakseen...

ARANCINIT ELI ITALIALAISET RISOTTOPALLEROT

... Jos risottoa jäi yli ja mietit mitä siitä tehdä, niin kokeilepa alun perin Sisiliasta kotoisin olevia riisipalloja, eli arancineja. Nämä öljyssä kysennettävät herkkupalleroiset voivat kätkeä sisäänsä...

Bulgurpullat tahinilla eli batırık köfte

... Pari viikkoa sitten blogissa oli linssipullien ohje. Tämä bulgurpullien ohje on samantyylinen mutta tärkein raaka-aine on bulgur ja makunsa pullat saavat tahinista eli seesamitahnasta, joka on...

Victoria sandwich eli Victoria sponge-kakku ja Afternoon Tea

... Victoria sandwich eli Victoria sponge cake on hyvin perinteinen kello viiden teen makea kakku, jota on herkuteltu jo 1800-luvulla briteissä. Victorian sandwich oli erityisesti Queen Victorian suosiossa...

Lihapiirakat eli keitinpiirakat isoäidin tapaan

... Viime aikoina on paljon kirjoitettu blogeissa levylihapiirakasta. Mutta Bengt on oikeiden lihapiirakoiden eli öljyssä keitettyjen lihiksien, vanhalta nimeltään keitinpiirakoiden, ystävä. Täytyi oikein kaivaa vanha 70-luvun keittokirja...

Mansikkakakku

...myös samanlaisen täytteen, eli näiden teko oli oikeestaan yhtä helppoa ja nopeeta, kuin yhdenkin kakun teko.  Kakuissa täytteenä mansikkamoussea, johon olin sekoittanut tuoreita mansikanpaloja sekaan. Anopin kakun kuorrutin ja koristelin...

KASVISRUOKAA KOKO PERHEELLE: ELI NEUVOJA NIRSOJEN RUOKINTAAN

...koska kuka nyt ei tykkää letuista. Ja suolaisena versiona ne käyvät hyvin päivällisestäkin. Kun sekaan ujuttaa vielä reilun annoksen salaista ainesosaa eli auringonkukansiemeniä, voidaan jo puhua oikeasti ravitsevasta ruoasta. Tähän...

Lihavartaat ja turkkilainen Gözleme, eli feta-pinaatti focaccia

...kananmuna 1,5 tl tuoretta rosmariinia 2 tl tuoretta timjamia 1 rkl tuoretta persiljaa 1 tl savupaprikajauhetta 1 tl chilijauhetta 1 tl suolaa 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa 1/4 tl kanelia...

Katuruokaa intiasta: Koftat tomaatti-jogurttikastikkeessa Naan-Leivän & kukkakaalin kera

... Siitä onko lihapullat katuruokaa, voidaan toki olla montaa mieltä. Mikäli jauhelihapihvi burgerin välissä, pulled pork,falafelit tai kanansiivet on, niin silloin myös koftat voidaan suosiolla heittää mukaan...

Tahnasta tahnaan eli oliivitahnaa aka jääkaappitapenade

... Kyllä se on kesäisin saatava tahna per viikonloppu. Makrillipateiden jälkeen teki mieli jotain ärtsympää. Oliivitahna eli tapenade on varma kestosuosikki. Klassisessa versiossa on pääasiassa mustia oliiveja, sardellia,...

Pitkäästä pitkäästä aikaa, mutta sitäkin herkullisemmalla reseptillä eli TIRAMISUn reseptihän se:

...normaali kaakaojauhekkin käy (nimimerkillä kokeiltu on 🙂 )2 tl leivinjauhetta  Kostutus:vahvaa, sokeroitua maitokahvia Täyte:4 liivatelehteä200 g maustamatonta tuorejuustoa½  dl sokeria2 munaa2 dl kuohukermaa2 rkl sokeroitua kaakaojauhetta eli ihan normaali kaapista...

Kesämuistoja Korfulta

...mezeitä. Tässä kuvassa saganaki-juustoa (friteerattu kova juusto), fritattuja kesäkurpitsasiivuja, tzatsikia ja skordaliaa (perunoista tehtyä valkosipulidippiä). Eli olemme vasta aloittelemassa ateriaa.Perinteinen kreikkalainensalaatti eli horiatiki. Samanlaista fetaa on todella vaikea löytää Suomesta....

Karppisubi eli täytetty karppileipä

... Karppisubi eli täytetty karppileipä, vähähiilihydraattinen(vähintään kahdelle ja useammalle pienempään nälkään) Täytety karppileipä eli karppisubi on herkkua vaikka koska! Tänään olimme kuuntelemassa mieheni kanssa upeaa nuorten virtuoosien...

Minttusuklaa-juustokakku eli pätkiskakku

...edessä ♥ . Mutta pidemmittä puheita sitten varsinaiseen postauksen aiheeseen. Elikkäpäs lupailin teille kakkuohjeita edellisessä postauksessani ja tässäpä niistä ensimmäinen eli Minttusuklaa-juustokakku eli helpommin sanottuna Pätkiskakku.  Ohje on napattu jostain monta vuotta...

Kaikki aina tasapuolisesti eli lasten kanssa leipomassa ja mitä pieleen menosta opittiin

...sen verran tuhtia, että ihan heti ei taida tehdä mieli makeaa – Hieman huolestuneena tosin seurasin tuossa kuopuksen touhuja. Kolmivuotias nimittäin jo valitsi oman ohjeensa eli Delicious-lehden kannessa komeilevat ihanan...

Yksi Ruotsin tunnetuimmista ruuista - Flygande Jakob eli Lentävä Jaakko

...tosin oli se, joka keksi ruualle vetävän nimen – Flygande Jakob eli Lentävä Jaakko. Alkuperäisessä reseptissä on grillattua kanaa, italialaista salaattimaustetta, banaaneja, kuohukermaa, chilikastiketta, pekonia ja suolapähkinöitä. Kirjoitan rinnakkain sekä...