Kvinoa-lehtikaalipilahvi

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: KasvisruokiareseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Taas olen ollut reseptivarkaissa ja sen verran herkullinen annos löytyi tällä kertaa, jotta ilman muuta se on tänne kirjattava ylös myöhemminkin tehtäväksi. Alkuperäisresepti löytyi HS Kiusauksessa blogista. Samalla pääsin testaamaan tuota hankkimaani punaista kvinoaakin, kun en moiseen ollut aiemmin törmännyt.

Kotimaisella ruukkulehtikaalilla
1 ½ dl kvinoaa


...blogista. Samalla pääsin testaamaan tuota hankkimaani punaista kvinoaakin, kun en moiseen ollut aiemmin törmännyt. Kotimaisella ruukkulehtikaalilla1 ½ dl kvinoaa 3 dl vettä½ tl suolaapieni puntti lehtikaalia (noin 200 g)2 kevätsipulinvartta100...

Läheiset reseptit

Kvinoa-lehtikaalipilahvi

...g fetaa tai vuohenjuustoa3 rkl pinjansiemeniä2 rkl sitruunamehua1 rkl oliiviöljyä½ tl mustapippuria Mittaa kvinoa kulhoon ja kaada päälle runsaasti lämmintä vettä. Kaada kvinoa tiheään siivilään ja valuta hyvin.Kiehauta 3 dl...

Kvinoa-porkkanalaatikko

...jauhettua neilikkaa ripaus valkopippuria3 rkl korppujauhoja (käytin kookosjauhoja)öljyä uunivuoan voiteluun 1. Kuori ja paloittele porkkanat ja laita ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen.2. Huuhtele kvinoa huolellisesti ja keitä se suolalla maustetussa...

Kvinoa-jättikatkarapupaella

...paprikajauhetta oliiviöljyä suolaa ja mustapippuria 1 lime korianteria ja/tai persiljaa Sulata jättikatkaravut ja mausta suolalla, paprikajauheella ja murskatulla valkosipulilla. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Keitinveteen laitan yleensä kokonaisen valkosipulinkynnen, antaa makua kvinoalle ja...

Kvinoa-pinaatti-sitruuna-kanelisipuli (ja muutaman muun jutun) salaatti nuijilla

... Kvinoa on mitä ilmeisemmin tullut meidän ruokapöytäämme jäädäkseen ja juurikin tällaisessa lämpimän salaatin muodossa. Ihanan lämmittävää kosteaan ja viilentyneeseen kevätsäähän. Salaatin voimalla jaksoi myös etsiä keskimmäisen...

Lämmin jauheliha-kvinoa-fetaherkku

...kvinoa tekevät siitä ruokaisan ja reilu oliiviöljy ja paistamisen maut muhevan ja maukkaan.    Kvinoa-jauheliha-fetapannu neljälle:400 g jauhelihaa2 sipulia- ruskistetaan öljyssä ja maustetaan suolalla ja pippurilla1,5 dl kvinoaa1 kasvisliemikuutio- huuhdellaan...

Kvinoa-nokkosspagettia Philipsin pastakoneella ja 1-v JUHLA-ARVONTA!

...pastakoneella tehty resepti. Se aikaisempi pastakonekokeilu ja oiva gluteeniton lasagne löytyy täältä. Täytyy paljastaa, että hieman skeptisin mielin lähdin tekemään kvinoajauhoista (saa mm. Ruohojuuresta) ja nokkosista gluteenitonta ja ravinteikasta spagettia. Plan B...

Nirsoilu-projekti 8: Kvinoa

...kvinoa kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia. Anna seistä keittämisen jälkeen 5 minuuttia.6. Leikkaa loppu kevätsipuli, sienet ja kirsikkatomaatit. Paista hetki oliiviöljyssä ja sekoita joukkoon myös kvinoa.x...

MEKSIKOLAISTA KANAA JA KORIANTERI-KVINOAA

...hunajaa Guacamole 2 avocadoa 1 tl sitruunamehua 1 valkosipulin kynsi ripaus cayennepippuria, mustapippuria ja suolaa 1 tomaatti Kvinoa 3 dl kvinoaa 6 dl vettä ripaus suolaa Korianteripesto 1 ruukku korianteria 3/4...

Kasvis-jauheliha"lasagne" ja kvinoa

...nopeammin valmista paahda kasviksia hieman uunissa ennen kasaamista.  Kvinoan keitto:2dl vettä1dl kvinoaasuolaaHuuhtele kvinoa kuumalla vedellä huolellisesti ja laita iehuvaan veteen.Keitä pienellä lämmöllä n.15 minuuttia.  Resepti löytyy myös toisesta blogistani. ...

Vegaanit ja gluteenittomat kvinoa-falafelit

...koostumus muistuttanee tällä hetkellä enemmän voita kuin verta, ajattelin silti uhmata sydämeni terveydentilaa ja valmistaa näin kevään kunniaksi uppopaistettuja kvinoa-falafeleja. Ehkä kestän sen vielä.Reseptin kokeiluun ja kehittelyyn houkutteli viimeaikaiset pohdintani...

♥ Paprikat linssi-kasvistäytteellä

...noin 45 minuuttia tai kunnes paprikat ovat kypsiä ja pinta on saanut hieman väriä. Huom! Valmista kvinoa ja muut lisukkeet sillä välin kun paprikat kypsyvät uunissa. Täytettyjen paprikoiden kanssa voi...

Punainenpannu

... Tilasin luonnonmukaisesti viljeltyä punaista quinoaa eli kvinoaa ja ihastuin heti. Kvinoa ei ole aivan vähähiilarinen, mutta silloin tällöin aivan loistava gluteeniton lisuke ja riisin korvike. Punainen...

Feta-punakaalikvinoa, sateenkaariruokaa

...dl kvinoaa1 parsakaalin nuppu (n. 200 g)1,5 dl vettä1tl kasvisfondia2 tl valkoviinietikkaa5 cm inkivääriä1/2 granaattiomena200 g fetajuustoa2 kuivattua viikunaa5 kuivattua aprikoosia1/2 rkl sokeriasuolaapippuria Huuhtele kvinoa ja keitä kvinoa kypsäksi paketin...

Aamupuuro kvinoasta

...blogista löytyy jo usea kvinoaresepti, mutta nyt tein siitä ensimmäistä kertaa perinteistä puuroa. Kvinoa on vähän hassu maultaan kuvailtavaksi. Mies sanoo, että se ei maistu miltään – se tarkoittaa, että...

Munakoiso-kvinoasalaatti

... Kvinoa eli kinua eli quinoa on luontaisesti gluteeniton pseudovilja. Se on ruokakasvi, joka muistuttaa ehkä eniten riisiä ja kuskusia. Kvinoa ei siis ole vilja, vaan sukua...

Mausteiset proteiinipitoiset papupihvit (gluteiiniton, maidoton)

...tl suolaaripaus cayennepippuriamustaapippuria myllystä3 rkl maissi/perunajauhoja Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaisesti ja anna jäähtyäHuuhtele pavut lävikössä huolellisesti ja kaada isoon kulhoon. Muussaa pavut rikki perunansurvimella kunnes ovat melko tasaista massaa.Hienonna...

Hedelmäinen pinaattisalaatti

...(pihasta tai kaupasta). Laita ne kylmään veteen likoamaan n. 20 minuutiksi. Kuivaa lehdet hellästi esim. keittiöpyyhkeen päälle levitettynä. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi – älä anna puuroutua liikaa. Valuta...

Joulukalenterin 17. luukku

... Q. Quinoa. Kvinoa.Jokunen aika sitten kokeilin kvinoaa, ja siitä asti sitä on tullut keiteltyä säännöllisesti niin lisukkeena kuin ruokaisammassa salaatissa. Olen käyttänyt kvinoaa esim. riisin korvikkeena. Mielestäni...

Mausteista kanaa ja kvinoaa

...Jauha kanan mausteseos morttelissa ja kaada kanasuikaleiden joukkoon, sekoita hyvin. Pilko paprika kuutioiksi, silppua sipulit ja valkosipulit. Silppua myös korianteri. Raasta juusto. Laita kvinoa keittymään ja keitä 15 minuuttia. Heitä...

Punajuuri-kvinoapyörykät ja pistaasi-avocadodippi

...hyödyksi PUNAJUURI-KVINOA PYÖRYKÄT (n. 25 kpl) 3 keitettyä tai uunissa paahdettua punajuurta 1 sipuli + öljyä kuullottamiseen 3 dl keitettyä kvinoaa valkosipulinkynsi 2 tl kapriksia 1 kananmuna 1 tl hunajaa...

Yksi yö jouluun on..

...kaikki leivonta ja ruoanlaitto – on kuin terapiaa ja keino rauhoittua joulun tulemiseen. Tavallisten piirakoiden lisäksi leipaisin vielä kvinoa-porkkana täyteellä samaisia piirakoita, joista ei sattuneesta syystä ole yhtään kuvia –...

Voimaannuttava punajuuri-kvinoasalaatti avokadolla

...manteleita kevyesti murskattuna4 rkl kurpitsansiemeniä1 rkl sitruunamehuaTuoreita yrttejä (esim. lehtipersiljaa tai korianteria)(Fetajuustoa murustettuna) 1. Kuutioi punajuuret noin pikkusormen pään kokoisiksi kuutioiksi ja hienonna sipulit. Lämmitä valmiiksi myös kasviliemi ja huuhtele kvinoa. Lisävaivasta...

Lämmin kvinoasalaatti ja sitruuna-vinaigrette

...Rainingon Luomutila valmistaa gluteiinitonta suomalaista luomu kvinoaa. Tässä linkki heidän kotisivuille (www.luomukvinoa.fi), josta voi lukea lisää kvinoasta. Kvinoa on todella terveellistä superfoodia, joten jos et ole sitä koskaan kokeillut niin...

Kurpitsa-kvinoasalaatti

...ja pilko myskikurpitsa. Kierittele palat öljyssä ja mausta. Paista 200 °C uunissa noin puoli tuntia.Keitä sillä välin kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Muista huuhdella kvinoa hyvin, muuten se maistuu kitkerältä...

RAIKKAAN RUOKAISA HALLOUMI-KVINOASALAATTI

... Kvinoa on pikkuhiljaa löytänyt paikkansa oman keittiönkaappini vakioasukkaaksi. Olen huomannut että avain on maustamisessa. Pelkiltään se maistuu aika mitäänsanomattomalta, mutta kun keitinveteen lorauttaa hieman kasvisfondia, on...

Arkiruokaa: Lämmin kvinoasalaatti linsseillä, falafelpyöryköillä ja parsalla

...(tai enemmän) parsatankoa10-15 kirsikkatomaattia OliiviöljyäSuolaaPippuriaJuustokuminaa (2tl)Kurkumaa (1tl)Chilijauhetta 1. Huuhtele kvinoat ja laita hiljalleen kiehumaan kevyesti suolattuun veteen (1 osa kvinoaa 2 osaa vettä). Kvinoa on valmista kun vesi on haihtunut.2....

Taboulleh kvinoasta

...ohjeen mukaan, kaada siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä.Viipaloi pihvitomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli. Hienonna tuoreet yrtit. Nakkaa ainekset tarjoilukulhoon ja lisää myös kvinoa.Lisää kaikki mausteet ja sekoita.Anna maustua...

Ravintolapäivä 17.8.2014

...tapahtumaa Hesarin Ruokatorstai-liitteessä julkaistiin Kvinoa-hedelmäkakun ohje. Kvinoaa (siis viljaa) kakussa? Pähkinäkuorrutteella Tätä pitää kokeilla!  Toki lähdin pienellä riskillä tarjoamaan tällaista terveysherkkua (se on kaiken lisäksi gluteeniton), mutta lopputulos oli hyvä....

Kesäinen paistos

...kourallinen silputtua persilijaa 2 rkl balsamicoa öljyä suolaa pippuria n. 0,5 dl punaista luomukvinoaa Keitä kvinoa kypsäksi vedessä. Pilko kovat vihannekset pieniksi palasiksi, pilko kesäkurpitsa, puhdista sienet ja silppua yrtit....

Viljattomat suklaahippukeksit (viljaton, gluteeniton, munaton, maidoton, vegaaninen, paleo)

... Foodinin lähettämän paketin sisällön testaus jatkuu. Tällä kertaa päätin testata ensi kertaa elämässäni kvinoajauhoa sekä vähärasvaista kurpitsansiemenjauhetta ja päätin kokeilla viljattomien suklaahippukeksien valmistusta. Perinteisissä suklaahippukekseissä on...