Herkullinen gluteeniton siemenleipä

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: Chiahamppuleipäpähkinät ja siemenetreseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Kaikki alkoi My New Roots -blogista. Hullaannuksen jakoi Virpi Kiitos Hyvää -blogissaan ja edelleen ilmiötä jatkoi Hannamari Yellow Moodissa. Epäilemättä lukuisissa muissakin keittiöissä samaan on hurahdettu. Jotain taianomaista oli kuitenkin syntynyt, ja siihenhän oli minunkin otettava osaa.

Jos minulta kysytään, leivässä on oltava siemeniä…
...tattarihiutaleita)2 rkl chia-siemeniä3 rkl psylliumkuitujauhetta1 tl merisuolaa1 rkl hunajaa tai siirappia3 rkl kookosöljyä3½ dl vettä Herkullinen siemenleipä #2 2 dl auringonkukansiemeniä1 dl manteleita (osa kevyesti rouhittuna)1 dl chia- tai pellavansiemeniä4...

Läheiset reseptit

Herkullinen gluteeniton siemenleipä

...jälkimmäisellä sain hitusen paremmin koossapysyvän leivän.  Herkullinen siemenleipä #12½ dl auringonkukansiemeniä1 dl pellavansiemeniä1 dl hasselpähkinöitä tai manteleita (tai puolet ja puolet)3½ dl kaurahiutaleita (täysin gluteenittomaan 100% gluteenitonta kauraa tai esim....

Lempeä aprikoosi-pähkinä-siemenleipä (gluteeniton)

...tunnin ajan. Lékué-leipäkääreen mukana tulleissa ohjeissa kerrottiin, että leivän voi nostaa kääreestä kohoamisen jälkeen ja muotoilla siitä enemmän leivän/limpun/patongin omaisen. Kuten tiedämme, gluteeniton taikina on tavallista tahmeampaa ja koska se oli...

Vapun viettoon maukkaat munkit bataateista! Maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton ja vegan!

...ja maukkaat bataattimunkit! Sitäpaitsi tämä on kevyempi munkkiversio, koska taikinaan itseensä ei lisätä ollenkaan rasvaa! Vappumunkit (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton, vegan) Ainekset: 125 gr keitettyjä bataatteja 250 gr gluteenitonta...

Omena-manteli piirakka (gluteeniton)

... Tänään alkaa Urtekramin ja Ruoka.fi:n järjestämä gluteeniton leivonnainen –kilpailuun. Mukana on 36 toinen toistaan herkullisempia ohjeita ja omaa suosikkiasi voit käydä äänestässä Ruoka.fi:n sivuilla ja samalla...

Philipsin pastakone testissä: aidosti hyvä gluteeniton lasagne!

...kokkaukset löydät täältä ja muutama herkullinen gluteeniton pastaresepti löytyy Hellan ja viinilasin välissä -blogista täältä. Minä vakuutuin tästä sen verran, että suosittelen erittäin lämpimästi! Ei todellakaan jää pölyttymään kaappiin, ja perheen puolisolle...

Todella herkullinen gluteeniton näkkileipä

... Työkaverini toi töihin maistiaisia… Gluteenittoman Muumimamman sivustolta löytyneen ohjeen mukaan tehtyä gluteenitonta näkkileipää. Ja voi hitsit, että oli herkullista. Ei tarvitse voita eikä muutakaan päällistä… tätä...

Gluteeniton siemennäkkileipä

... Moi! Tässä toivottu gluteeniton versio jo aikaisemmin julkaistusta siemennäkkileivän reseptistä. Aina yhtä hyvää! Sopii tarjottavaksi esimerkikis punajuurihummuksen tai vaikkapa voimakkaan mustaleimaemmentalin kanssa. Alkuperiäisen, ruisjauhoihin tehdyn näkkileivän...

Gluteeniton ja laktoositon täytekakku

...haluttiin 6 munan laktoositon ja gluteeniton täytekakku. Muita toiveita kuin kinuskikuorrutus ei tilaajalla ollut, joten sain rakentaa täytteet haluamallani tavalla, missä on aina omat haasteensa, kun vaihtoehtoja on lähes rajaton...

Broileripiirakka ( gluteeniton)

...laittaa hieman vaikka grahamjauhoja tai jotain muita jauhoja ettei tule pelkkää vehnää.  Tämä resepti on samaisesta  Hyvää! Gluteeniton keittiö ( Kaarina Virtanen) – kirjasta, josta otin myös tuon rahkapiirakan ohjeen. ...

Kevätkääryleet (Gluteeniton)

Välillä on hauska kokeilla jotakin uutta keittiön puolella. Tällä kertaa uutena kokeiluun pääsivät kevätkääryleet Euroviisuevääksi.Täytteen halusin pitää mahdollisimman simppelinä, jotta tuolle hieman nirsommallekin puoliskolle kelpaisi.Hyviä...

Gluteeniton ja laktoositon minttusuklaarahkakakku

...joten tämä kakku on sekä gluteeniton että laktoositon. Erikoisruokavalioleivonnasta on kyllä tullut paljon helpompaa kuin se oli ennen; laktoosittomana löytyy lähes kaikkea ja gluteenittomissakin on tosi hyvät valikoimat ihan pienissäkin...

Karppaajan gluteeniton puuro (vegaaninen)

... Tässä mainio gluteeniton ja viljaton aamiaispuurovaihtoehto karppaajalle tai kenelle tahansa terveellistä ruokaa halajavalle. Tämä helppotekoinen, vähähiilihydraattinen puuro maistuu mainiolta vaikkapa marjojen kanssa tai höystettynä vanhalla kunnon...

Gluteeniton ja maidoton suklaakakku

... Tässä ihana, pehmeä gluteeniton suklaakakku, mikä maistuu kaikille. GLUTEENITON JA MAIDOTON SUKLAAKAKKU(n.8-10 :lle)150 g voita tai margariinia (muista maidottomuus)1½ dl vettä3 dl sokeria3 dl gluteenitonta jauhoa...

Paras gluteeniton pizzapohja

... Tässä on tullut harrastettua gluteenitonta leivontaa jo useampi vuosi ja pikkuhiljaa alkaa löytyä hyviä reseptejä. Gluteeniton leivonta, minun tapauksessani vielä ”luontaisesti gluteeniton” leivonta, on toisinaan hyvinkin...

Mukaeltu Alsacen omenapiirakka....maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan & halutessasi soijaton

...sen jättämistä ”lepäämään” yhdeksi yöksi, ennen syöntiä…voi olla vaikeaa, mutta se kannattaa! Mukaeltu Alsacen omenapiirakka (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan, halutessasi soijaton) Ainekset – pohja: 180 gr gluteenitonta jauhoseosta (jauhoseos koostui:...

Ihana mansikka-suklaakakku (gluteeniton)

...sai kovat kehut myös muilta maistelijoilta ja ihmettelyä siitä, että se oli gluteeniton. Kukaan maistajista ei olisi osannut arvata, että kakussa oli jotain erilaista, ellen olisi erikseen maininnut asiasta. Sain...

Mehevä lime-kookoskakku - Gluteeniton ja maidoton

...   Ihanan mehevä gluteeniton ja maidoton kakku, jossa maistuu sekä lime että kookos. Vaikka kakku sopiikin erikoisruokavalioihin, ei mausta eikä rakenteesta huomaa, että se on maidoton/gluteeniton,...

Gluteeniton omenakakku

...aika ajoin. Sieltä löysin tämän herkulliselta kuulostavan , kuorrutetun omenakakun. Gluteeniton omenakakkuTästä tuli huikean mehevää ja niin suussasulavn hyvää! Söin tätä heti kaksi palaa vaikka oli jo valmiiksi ihan täysinäinen...

Sokerikakkupohja (myös gluteeniton)

...jäädä kiinni metalliin, kun munan kaataa pois kiposta. 🙂Sitten se gluteenittomuus! Jos kylään on tulossa keliaakikko, on täytekakku helposti toteutettava gluteeniton herkku, etkä joudu edes hankkimaan gluteenittomia jauhoja, jotka sitten...

Gluteeniton Murukastike

...gluteenittomasti – salaisuus on hienoissa kaurajauhoissa. Kokeile, jos et usko…tai kokeile, vaikka uskoisitkin.  Gluteeniton Murukastike:– 400g naudan jauhelihaa- tilkka öljyä- 1 pienehkö sipuli- 4 rkl hienoja kaurajauhoja (gluteeniton)- sen verran vettä,...

Värikäs suklaamuffins (gluteeniton)

...Tyllahan kuuluisi laittaa tuon lilan ja valkoisen osan väliin. Tyllan kanssa toki saa hienompaa pursotusjälkeä, tästä tuli tasaista nauhaa. Tässä vielä resepti : GLUTEENITON SUKLAAMUFFINS (noin 12 kpl) 100 g...

Gluteeniton rahkapiirakka

...vatsakipuja. Ajattelinkin perehtyä gluteenittoman leivonnan saloihin vähän tarkemmin ja lainasin kirjastosta kirjan ” Hyvää! Gluteeniton keittiö” . Sen on kirjoittanut Kaarina Virtanen.Kirjassa on aivan ihania reseptejä! Ensimmäisenä pääsi testiin  rahkapiirakka, kun...

Gluteeniton lasagne - myös maidoton versio! (G,M)

... Gluteenittomia tuotteita löytyy nykyään paljon hyvin varustelluista ruokakaupoista. Enää ei gluteeniton ruokavalio tarkoita luopumista tavallisista aterioista kuten pastoista tai kastikkeista saati sitten leivästä. Hintaa näillä tuotteilla...

Gluteeniton lasagne - myös maidoton versio! (G,M)

... Gluteenittomia tuotteita löytyy nykyään paljon hyvin varustelluista ruokakaupoista. Enää ei gluteeniton ruokavalio tarkoita luopumista tavallisista aterioista kuten pastoista tai kastikkeista saati sitten leivästä. Hintaa näillä tuotteilla...

Itämainen uunilohi, paahdetut punajuuret ja jauhoton siemenleipä

...se sisältää ainoastaan siemeniä, pähkinöitä ja kaurahiutaleita. Kaurahiutaleissa kannattaa valita gluteeniton pakkaus, jos on gluteenin suhteen erityisen tarkka.   Itämaisittain maustettu uunilohi: 1 lohifilee hyvälaatuista suolaa chiliä (itse laitoin kuivattua...

Gluteeniton mutakakku

...mukavaa kyllä leivoskellaan. Viime vuosi oli turhan kiireinen, joten tänä vuonna minunkin harrastukseni on saanut uutta tulta. Leivinuunissa valmistuu tuon tuostakin kaikenlaista hyvää! 🙂Tämän postauksen herkku on gluteeniton mutakakku. Tällä...

Gluteeniton raparperipaistos

...”omasta” maasta, suomesta. Tässä olisi tämmöinen gluteeniton raparperipaistos, maistuva, ihana ja helppo… Ota lapset mukaan kokkailemaan, sotkua syntyy, mutta kyllä syntyy paljon nauruakin, päivän iloisin hetki… Lapsille muistoja ja kokemuksia....

Sitruunapulla ( gluteeniton )

...Näillä jauhoseoksilla on niidenkin helppo onnistua joille gluteeniton leivonta ei ole tuttua.Itselleni valikoitui testiin pulla-ja munkkijauheseos. Itsekin välillä vehnätöntä ruokavaliota noudattaneena muistan eniten kaivanneeni pullaa. Omista kokeiluista, joita gluteenittoman pullien...

Gluteeniton pizza

...valmistaa mieleisensä pizzan itse.  Pizzataikinan tein ainoastaan gluteenittomana.Gluteeniton taikina kelpasi kaikille ja helpotti huomattavasti, kun pystyimme valmistamaan ja paistamaan kaikki pizzat samoilla alustoilla. Pizzat paistettiin grillissä kuumennettujen vuolukivien päällä.Meillä pizzakivet ovat luonnonkiviä,mutta...

Gluteeniton, aprikoosinen ja niin mehevä omenakakku

... Tämä omenakakku on gluteeniton muunnelma ruotsalaisesta Hembakat (5/2012) -lehdessä olleesta ohjeesta, jonka olen tänne postannut aikaisemmin. Lisäsin taikinaan aprikoosihilloa ja kreikkalaista jukurttia. Päälle tulevat omenat murskasin...