Kiinalainen appelsiinikana

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: aasiagluteenitonkanaKastikkeetkiinalounaspääruoatreseptitVinkityrtitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Hei taas! Kotona ollaan ihanan Dubai-reissun jälkeen. 🙂
Aurinkoa, lämpimiä iltoja, allasmakoilua, hyvää ruokaa… Sekä totaalisia herkutteluövereitä, joten kotikeittiössäni ollaan jälleen hetkellisesti terveyslinjalla (joka sallii kuitenkin esim. satunnaisen päivittäiset karkit, suklaat ja muut herkut).

Palasimme jokseenkin harmaaseen säähän, mutta se ei onneksi estä sisäistä kevättä. Onnea on…
...appelsiinin kuori raastettunan. 1,25 dl soijaa0,75 dl riisiviinietikkaa3 rkl maissitärkkelystän. 1 dl vettän. 1,5 tl valkopippuriasuolaamustapippurian. 1/2 ruukkua tuoretta korianteriariisiä Kuori ja pilko sipulit, murskaa valkosipulinkynnet.Lämmitä loraus öljyä pannulla. Lisää...

Läheiset reseptit

Kiinalainen appelsiinikana

...Näistä tunnelmista sytyi myös suunnattoman herkullinen kiinalainen appelsiinikana. Suosittelen lämpimästi. 🙂Lisää appelsiininkuoriraastetta sen mukaan, kuinka voimakkaasta mausta tykkäät. Itse käytin n. 1,5 ison appelsiinin kuoret. Jos haluat oikein appelsiinista tavaraa...

Kiinalainen appelsiinikana - orange chicken

... Appelsiinikana on oikeastaan amerikankiinalainen ruoka jota on tarjolla etenkin pikaruokapaikoissa (mm. Panda Express). Kana tehdään usein uppopaistamalla, mutta löysin tällaisen hieman kevyemmän version Asian at Home ruokablogista, joten...

Makumatka Kiinaan Osa 1: Kanton

... Kiinalainen ruoka – yleistys miljardin ihmisen mittakaavassaReseptit:Maapähkinä-hoisinpossua wokissa ja valkosipulinuudelit Wokattua nautaa osterikastikkeessa Char Siu-possu Song-dynastian aikaisia kiinalaisia safkaamassa          Unohda kaikki mitä olet koskaan luullut...

Kiinalainen paistettu munakoiso

... Kiinalaisittain maustettu paistettu munakoiso on mielestäni älyttömän hyvää. Tutustuin kyseiseen ruokalajiin vuosia sitten, kun kiinalainen tuttavani valmisti tätä ruokaa eräällä Suomen vierailullaan osana suurempaa kiinalaista ateriakokonaisuutta....

Kiinalainen palapaisti ja perunacurry

...lisäkkeeksi keitin basmatiriisiä. Kolme kulhoa ruokaa, joista jokainen voi kauhoa lautaselleen sopivan sekoituksen. Ja näitähän voi lämmittää seuraavana päivänä. Kiinalainen palapaisti 1,2 kg naudanpaistia 2 isoa sipulia 3 valkosipulinkynttä 1...

Kiinalainen grillipossu - Char Siu-

...ruuan valmistumista Kiinalainen grilliporsas n.500g porsaan sisäfileetä4 rkl hoisin kastiketta2 rkl ruskeaa sokeria, esim ruoko- tai fariinisokeria2 rkl soijakastiketta1 rkl riisiviinietikkaa1 rkl juoksevaa hunajaa1 cm pala inkivääriä raastettuna Laita liha...

Klassinen Kiinalainen sitruunakana

... Kiina-teema jatkuu, onhan siinä keittiössä vielä monta nurkkaa koluttavana? Tänään oli vuorossa yksinkertainen ja aika hienostuneen makuinen eteläkiinalainen ruokalaji. Sitruuna korosti ruuan makua ja mikään maku...

Kiinalainen nuudelipata

Tämä on yksi suosikeistani Parhaat reseptit KIINA – kirjasta. Ensinnäkin, tykkään paistetuista nuudeleista tosi paljon plus tässä on kaikkia muitakin suosikkiaineksiani. Mehevää kanaa, herneitä, hyviä...

Kiinalainen uusi vuosi, libanonilainen ruoka, naamioitu käärme

Meillä vietetään joka talvi kiinalaista uutta vuotta. Ei kauhean perinteistä sellaista, jos katsotaan asiaa kiinalaisesta näkökulmasta, mutta meilläkin on joitakin perinteitä. Yksi niistä on kakkumestariystävän...

Kiinalainen hot & sour -keitto

Turkulaisessa Panda Gardenissa on mielestäni maukkainta kiinalaista alkukeittoa, mitä olen pitkään aikaan kokeillut. Laatu nyt ei ehkä ole mikään parhain (keitto sisältää mm. herne-maissi-paprika -seosta…),...

KIINALAINEN KLASSIKKO - KANAA KUNG PAO

Yksi omista suosikeistani kotimaisissa kiinalaisissa ravintoloissa on usein kanaa Kung Pao. Sanon usein, koska ei kuitenkaan läheskään aina. Ruokalaji vaihtelee ravintolasta riippuen ja joskus se...

Kiinalainen kaalisalaatti

Taas on viikko vilahtanut sellaisella vauhdilla, ettei millään voisi uskoa nyt olevan jo perjantai.Tänään meillä herkutellaan lasten kanssa ranskalaisilla ja sen kaveriksi tein tälläisen hieman...

Muutamia perusohjeita: Kiinalainen safka

Hapanimeläkastike n. 6 cm pala purjoa2-3 viipaletta tuoretta inkivääriä2-3 valkosipulin kynttävajaa 1/2 dl sokeria1/2 dl vaaleaa riisiviinietikkaa1 rkl soijakastiketta1 tl riisiviiniä1 tl maizenaa, sekoitettuna 1...

Mausteseokset, masalat ja muut maukkaat.

...toinen mokoma tandoori masalaa, kolmas curryjauhetta ja neljäs säkki oli täynnä jeeraa. Olen siis jumissa valmiisiin maustesekoituksiin intiaosastolla vielä jonkin aikaa. Kiinalainen viismauste – kiinalaisen keittiön feng shui    ...

Marokkolaista kanaa ja porkkana-kanelipyreetä

... Kun tuo keltainen taivaan mollukka pysytteli niin visusti piilossa pääsiäisen pyhinä, oli pakko kokkailla jotakin iloisen väristä lautaselle ja kaivella maustehyllystä lämmittäviä afrikkalaisia makuja. Maukas marokkolainen appelsiinikana valmistuu siinä ajassa, kun...

Appelsiinikanaa by Panda Express

... Pikkusisko esitti tässä joskus kysymyksen, onnistuiskohan multa Panda Expressin appelsiinikana. En tiedä, miten on mahdollista, että mä oon jotenkin ohittanut tämän amerikkalaisen pikaruokapaikan kaikilla jenkkireissuillani. Ei...

Xīnnián kuàilè eli hyvää uutta vuotta! :)

... Viimeviikkoisen reissuilun päällimmäisenä mahdollistajana toimi kiinalainen uusivuosi, jonka kunniaksi saimme nautiskella yhteensä 9 päivän mittaisesta lomasta. Kiinalainen uusivuosi ja sen lähestyminen on näkynyt katukuvassa erittäin selkeästi...

Sichuanin munakoisoa, tofua ja vihreitä papuja (四川茄子, 豆腐 和菜豆)

...nyt aktiivisemmin ruutuihinne taas kesällä. Jos lukijoita on vielä jäljellä! Loppukesän avaa itäkiinalainen perusruoka, sichuanilaista munakoisoa, tofua ja vihreitä papuja eli Sichuan qiezi, doufu huo caidou (kirjaimellisesti munakoison poika, käynyt papu...

Lähi-idän hunajaista hedelmäkanaa ja couscosia

...mantelilastut ja seesamin siemenet kuivalla pannulla. Pilko korianteri ja persilja pieneksi silpuksi. Kaada couscous laakeaan tarjoiluvatiin ja nostele appelsiinikana couscousin päälle. Ripottele päälle mantelilastut, seesaminsiemenet, korianteri ja persilja. With ♥...

Kana-appelssiinipasta/Orange Chicken Pasta

...sekoita kanan ja kastikkeen kanssa ja tarjoile kuumana.En nyt oikeasti muista ihan tarkalleen, miltä alkuperäinen appelsiinikana maistui – paitsi tietenkin hyvältä. Tämän reseptin mukaan tehty pastakastike ei kuitenkaan varmasti jää...

Cong you bing

... Cong you bing on suosittu kiinalainen (katu)ruoka. Sen valmistustekniikoissa on pieniä eroja, mutta periaate on melko sama kuin voitaikinassa. Pannukakusta on tarkoitus saada voitaikinasta paistetun leivonnaisen...

Cong you bing

... Cong you bing on suosittu kiinalainen (katu)ruoka. Sen valmistustekniikoissa on pieniä eroja, mutta periaate on melko sama kuin voitaikinassa. Pannukakusta on tarkoitus saada voitaikinasta paistetun leivonnaisen...

"The trouble is, you think you have time." -Buddha

...asiat saavat veren kiehumaan ja jokainen vastaantuleva kiinalainen tekis mieli pistää pakettiin ja lähettää kuuhun. Pääpiirteissään oon kuitenkin ollut elämääni täällä enemmän kuin tyytyväinen! :)Pientä helpotusta sopeutumiseen ja elämään yleensä...

Ankanrintaa ja kiinalaisia lettuja

...päivää. Ankanrintaa ja kiinalaisi pannukakkujaSain idean tähän ruokaan Ken Homin mainiosta keittokirjasta Kiinalainen wokki. Siinä kokonainen ankka höyrytetään ja uppopaistetaan. Tuloksena on kiinalaisten ravintoloiden yksi suosituimmista ruoista, ankanrintaa ja kiinalaisia...

Ankanrintaa ja kiinalaisia lettuja

...päivää. Ankanrintaa ja kiinalaisi pannukakkujaSain idean tähän ruokaan Ken Homin mainiosta keittokirjasta Kiinalainen wokki. Siinä kokonainen ankka höyrytetään ja uppopaistetaan. Tuloksena on kiinalaisten ravintoloiden yksi suosituimmista ruoista, ankanrintaa ja kiinalaisia...

Kung-po kanaa ja riisinuudeleita

... Nyt löytyi täydellisen helppo resepti aasialaiselle nuudeliwokille: kiinalainen kung-po kana riisinuudeleilla, hieman pad thain makuja muistuttava. Inspiraatiota ja kokeilua avitti Liselotte Forslinin Ihana perjantai-keittokirja, jonka alkuperäistä reseptiä olen...

Puutarhatunnelmia

...                                     Kiinalainen sananlasku sanoo: ” Jos haluat olla ikuisesti onnellinen, ryhdy puutarhuriksi! :))...

RUOKAVERSTAS FOOD SUMMITISSA

...ja Anu.Ja näissä meidän vertaissa syntyy! Uskokaa tai älkää, kiinalainen höyryttetty nyytti on täytetty suomalaisella savukalalla….Kevään toteutuneista ruokaverstaista ja tuloksista voit lukea lisää meidän Ruokaverstas-blogistamme.Vielä kerkiät mukaan Moniaistiseen Ruokaverstaaseen!...

Makumatka Kiinaan Osa 2: Sichuan

...tutuin kiinalainen ruoka. Kiinassa myös vitsaillaan että tämä on ainut ruokalaji, jonka länsimaiset osaavat ääntää ymmärrettävästi. Suomeksi Gōngbào Jīdīng tarkoittaa palatsivartijan kanaa. Tarinan mukaan palatsivartijan virassa (Gōngbào) toiminut Ding Baozhen putosi jokeen...

San Bei Ji

... San Bei Ji kiinalainen ruoka. Maustettu runsaasti tuoreella basilikalla. 1 rs             broilerinfileesuikaleita1 rkl           sesami öljyä4-5 kpl       valkosipulinkynsiä1 kpl          (serrano) chili palko5 kpl          inkiväärisiivuja1 kpl          kevätsipuli (tai...