Superhelpot palsternakkarieskat

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: leivontareseptitVälipalatJulkaistu seuraavalla sivustolla


Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Viimeaikaisten Välimerellä seilailujen vastapainoksi on nyt vaihteeksi luvassa hieman lähiruokaa. 
Pitkäperjantai tarjosi meille oivat puitteet mielessä hautuneen idean toteuttamiseen – siis pienimuotoiseen leivontakokeiluun. Tällä kertaa pyöräytimme jauhoista makean sijaan jotain aavistuksen suolaisempaa, nimittäin supisuomalaisia juuresrieskoja. Inspiraation rieskojen pyörittelyyn saimme viime viikon Lähiruoka- ja luomumessuilta,…
...kahden porkkanan verran)2 ½ dl maustamatonta jogurttia tai piimää1 rkl hunajaa5 dl hiivaleipäjauhoja1 tl soodaavajaa ½ tl suolaa1 ½ rkl rypsiöljyä+ vähän jauhoja taputteluun ja kaurahiutaleita koristeluun 1. Laita uuni...

Läheiset reseptit

Superhelpot palsternakkarieskat

...vaikka tämän herkullisen rucolapeston ja nauttia sitten juuri uunista tulleena, avot! Superhelpot palsternakkarieskat n. 10 rieskaa1 ½ dl raastettua palsternakkaa (noin yhden isohkon palsternakan verran)1 ½ dl raastettua porkkanaa (noin...

Superhelpot mustikkamuffinit

Tällä nopealla ja helpolla ohjeella saa kerrassaan herkullisia ja meheviä muffineja. Mustikoiden tilalle voi laittaa myös muita marjoja, suklaarouhetta tai esimerkiksi banaania. Mustikkamuffinit 4 dl...

Superhelpot jäätelökakut!

Viikonloppuna saimme vihdoin nauttia kesästä ja heti alkoi tehdä mieli jätskiä. Päätin kokeilla uutta silikonista vuokaani näihin pieniin jäätelökakkuihin. Koska olin super laiskalla tuulella, ostin...

Linssi-porkkanakeitto

... Marttojen linssi-porkkanakeitto maistuu hurrrmaavalta! Kiitos reseptistä Pohjois-Pohjanmaan Marttojen erikoisneuvoja Marja-Leena Pirkolalle – kasviskurssien antia tämäkin, kuten palsternakkarieskat, jotka sopivat erinomaisesti tämän keiton kaveriksi. Marttojen nettisivuilta löytyy...

Makeat pikatuulihatut

... Makeat ja superhelpot pikatuulihatut (40 kpl)5 levyä voitaikinaa (500 g)2 dl vispikermaa2 dl survottuja mustikoita ja punaherukoita (tai muita marjoja)vaniljasokeriasokeria maun mukaan+ voiteluun kananmunaa+ viimeistelyyn tomusokeriaLado...