Kevät lautasella; parsarisotto

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: ArkiruokaaKasvisruokaparsaareseptitRisottoaruokaJulkaistu seuraavalla sivustolla

Juuri ennen pääsiäsitä meidän lähikauppaan oli ilmestynyt kevään ensimmäiset parsat. Näin samantien silmissäni vihreän ja maukkaan parsarisoton. Tänään innostuin hieman googlailemaan uusia reseptejä, ja törmäsin Soul Kitchenissä alunperin Truly Kiran parsarisoton reseptiin, ja vaikkei meiltä ihan kaikkia aineita kaapista löytynytkään, niin olihan sitä kokeiltava. Ja risotto oli kyllä…
...parsat tai siksi että resepti oli loistava. Molempi parempi. kahdelle-kolmelle 500g vihreää parsaanokare voitasuolaasitruunamehua 1 shalottisipuli1 valkosipulinkynsinokare voita2 dl risottoriisiä1 dl valkoviiniäkasvislientä70g parmesaraastettakirveliäminttuamustapippuria Leikkaa parsoista pari senttiä pois juuresta. Laita...

Läheiset reseptit

Kevät lautasella; parsarisotto

Juuri ennen pääsiäsitä meidän lähikauppaan oli ilmestynyt kevään ensimmäiset parsat. Näin samantien silmissäni vihreän ja maukkaan parsarisoton. Tänään innostuin hieman googlailemaan uusia reseptejä, ja törmäsin...

Parsarisotto ja valkoviinibroileri

... Keväinen parsarisotto on ihanaa valkoviinissä haudutetun broilerin kanssaKevään huomaa saapuneen viimeistään silloin, kun kaupasta löytyy kauniita vihreitä parsanippuja. Tässä keittiössä parsaa on kokkailtu aktiivisesti useampi vuosi,...

Kampasimpukka-parsarisotto (G, M)

...maku.Kuivaa kampasimpukat talouspaperiin ja paista nopeasti seesamiöljyssä kuumalla pannulla tai parilalla. Pari minuuttia per puoli riittää, jolloin simpukat jäävät meheviksi. Mausta paistunut pinta. Nosta kampasimpukat parsarisottoannosten päälle.Tarjoa kampasimpukka-parsarisotto heti....

Parsarisotto

... Parsarisotto 3dl Arborio risottoriisiä 1 sipuli silputtuna erittäin pieneksi 1-2 valkosipulinkynttä silputtuna pieneksi 50g vuohenjuustoa (valkoiset kuoret poistettuna) 1,5dl Castillo de Molina valkoviiniä 50g voita, 3rkl...

Parsarisotto

...siinä niin kovasti kehuttiin niin ei kai sitä muuta voinut kuin testata ohjetta. Viime keväinen parsa-avocado-sitruunarisotto oli jo ihana löytö ja tämä onkin hyvä lisä herkkurisottojen joukkoon. PARSARISOTTO kahdelle –...

Kesä lautasella (eli taivaallinen vuohenjuustosalaatti)

...kesäksi lautasella, koska siltä se maistui. Tuoreelta ja kesältä. Maista vaikka itse! Kesä lautasella (eli taivaallinen vuohenjuustosalaatti) – muutamaa eri salaattilaatua; meillä oli Lollo Rossoa ja Kartanon salaattia (molemmista keristä...

Välimeri lautasella: Pistaasicouscous sitruunaisilla bataateilla

...Lautasella. Siinä tämä Jerusalemista alunperin kotoisin oleva, sittemmin brittiläistynyt kokki kiertää Marokossa, Turkissa, Tunisiassa ja Israelissa tutustumassa paikalliseen ruokakulttuuriin ja spesialiteetteihin kokkaillen siinä samalla paikallisten kanssa tarjolla olevista antimista. Sarja on...

Raikas yrtti-hamppu-parsarisotto

Kesä saapuu kohisten ja parsakausi alkaa olla kuumimmillaan. Koe kesän raikkaat maut ja ravitse itsesi tuhdisti kasviksilla. Tuunasin perinteisen valkoviinillä ja parmesanilla terästetyn parsarisoton ruokaisammaksi...

Grillattu Naudan sisäfilevarras, sweet chili-kastike ja parsarisotto

...Parsarisotto110g Vihreää parsaa1 dl risottoriisiä½ sipuli2 valkosipulinkynttä0,5 l kanalientä1 tl valkopippuria1 tl suolaa Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja parsa.(Sipuli brunoise kuutioiksi, valkosipuli hienoksi silpuksi tai pieniksi kuutioiksi ja parsa...

Parsarisotto / Asparagus risotto

...cook. And yes I know it’s holiday, but NO TIME for this girl. Duh.Parsarisotto (2 pientä annosta):250 g vihreää parsaa4 dl vettä1 salottisipuli1 rkl oliiviöljyä1,5 dl risottoriisiä3/4 kasvisliemikuutiota1 dl valkoviiniä...

Parsarisotto ohrahelmistä ja jättikatkaravunpyrstöt "Ohratto"

Koska pidän nimeä ”ohratto” rumana ja ei-herkullisena, en tykkää sitä käyttää. Sille pitäisi keksiä parempi ja herkullisempi nimi ettei tule ihan ometta tai navetta mieleen....

Parsarisotto

Alkuperäinen ohje löytyy Valiolta. 500 g tuoretta parsaa3 rkl voita1 iso sipuli4 dl risottoriisiän. 9 dl vettä1 kanaliemikuutio2 dl kuivaa valkoviiniä1/2 tl suolaa1/4 tl rouhittua...

Pastakin on primavera - ihana kevät!

Viime lauantaina oli tämän kevään lämpimin päivä – sunnuntaihin saakka, jolloin tehtiin uusi lämpöennätys keväälle. Mittari kipusi molempina viikonlopun päivinä 15 asteen hujakoille. Lauantaina lämpö...

Puutarhan kevät 2014

Turussa järjestettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti kahdet puutarhamessut. Piha- ja Puutarhamessut järjestettiin messukeskuksessa ja perinteinen Puutarhan kevät järjestettiin Caribia areenalla, Caribia kylpylähotellin yhteydessä. Syy kaksien messujen...

Kevät! :)

 Työmatkan varrella ensimmäiset leskenlehdet pilkistelivät ruskean heinikon keskeltä, olipa iloinen yllätys! 🙂 Se on kevät nyt! Vielä reilu viikko sitten sauvakävelylenkillä suihkin menemään nastakengät jalassa....

Priman uutuustuotteita ja kevät arvonta.

Sähköpostitse kyselivät Prima-mausteelta, että olinko tyytyväinen aiemmin saatuihin mausteisiin, joista postauksen löydät tämän linkin alta -> http://juhlatar.blogspot.fi/2014/11/prima-mausteet.html Sain lisätuotteita kokeiltavakseni, ja tänään paketti odottelikin minua kun saavuin...

Kevät herkkupöydässä

Upeassa leivonnaisessa maistuu ihanasti kevät! Vuohenputkien sesonki on täällä Keski-Suomessa parhaimmillaan, ja näitä riittoisia herkkuja löytyy nyt lähes joka pihasta, puutarhasta ja joutomaalta. Jopa näin...

Köökin kevät

Perjantai ja työviikko takana!Viikolla mulle tuli yllättäin vapaapäivä ja käytettiin se tyttösten kanssa kotona puuhastellen.Ulkona oli ihanan aurinkoinen ilma ja ihanloistava sää terassin ja pihan siivoukseen.Viimeisetkin...

Kirpeä kevät-smoothie

Mahlan keruuseen kerkeää vielä!Muistatko maistaneesi lehtipuiden mahlaa? Mahla sisältää mm. kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia, joten se on erinomainen hivenainelisä ravintoon. Mahlan lisäksi tämä smoothie sisältää...

Herkkujen kevät 2015 Yle Teemalla, 2 – Delikatesside kevad 2015 Yle Teemal, 2

No niin, tästä teille vielä muistutus, että Yle Teemalla on menossa Herkkujen kevät 2015. Olen seurannut ohjelmia niin, miten olen pystynyt. Maaliskuu on ollut minulla...

Kevät, ja keho haluaa kasviksia

Pohdin tänään, montakohan erilaista ruokavaliota olen elämäni aikana noudattanut. Paitsi että olen ollut vegaani ja lakto-ovo-vegetaristi, olen myös mm. karpannut, noudattanut emäksöivää dieettiä, syönyt pelkkää...

Kevät kranssi

Luistimet verannan kranssista on saanut siirtyä sivuun ja on aika keväisemmän kranssin. muoviset pöytäliinanpainot sai luopua nipsuistaan kranssiin sulkia ja paunot juuttinarulla roikkumaan kranssin taakse samaiseen...

Kevät yllätti ulkoilijat

Vaahtera on parhaimmillaan sekä syksyisin että keväisin. Keväällä rakastan näitä kukkapalleroita ja syksyllä siinä taas on upea ruska.Joka vuotinen ”talvi yllätti autoilijat”-fraasi kääntyy mukavasti näin...

Ja kevät tulee taas

Nopeatekoinen ja superherkullinen thairuoka maistuu milloin vain. Tämänkin yksinkertaisen curryn valmistamiseen menee aikaa vain alle puoli tuntia. Minimaalinen vaiva, maksimaalinen maku – tätä voi olla...

Lintupyörteitä taivaankaarella, kevät!

  Kuvat/pictures from here “What is remarkable about the starlings’ behaviour is that, despite all appearances, there is no choreographer and, as far as we...

Kevät kuisti

Ihana kevät, ihana aurinko!Viime päivinä on ollut huomattavasti enemmän energiaa taivaalla paistavan, ihanan lämpimän auringon takia.Kyllä se vaan niin on, että vaikka kuinka yrittäisi sitä Dvitamiinia...

Herkullinen kevät-kakku!

Mango-Passion juustokakkuPohja:100g voita1dl sokeria1muna2½dl venhäjauhoja2rkl kaakaojauhetta2tl leivinjauhetta1-2tl vanilijasokeria2rkl maitoaTäyte:4dl kuohukermaa200g tuorejuustoa (arla/viola)1prk Mango hilloa (Jam it)2passion hedelmää1-2tl vanilijasokeria5 liivatelehteänoin puolikkaan sitruunan mehuPäälinen:3persikanpuolikasta4dl appelsiinimehua4liivateleehteäsitruunamehua1.Vaahdota voi ja...

Trevisolainen punasikuririsotto....todellinen "anti-ageing-risotto" lautasella..;-)

Rakastan punasikuria (radicchio), mutta varsinkin sitä ”pitkälehtistä ja hoikkaa trevisiolaista”, joka on ehkä enemmän maailmalla tunnetun pyöreän serkkunsa ”hienostuneempi” versio ja jonka alkuperä onkin onnistuttu...

Pääsiäinen lautasella

Olenkin jo tässä pääsiäisen aikana lisännyt blogin Facebook-sivulle kuvia näistä pääsiäismenun aikaansaannoksistani. Menu siis onnistui kuin onnistuikin, ja ruoka on ollut hyvää ja sitä on...

Kevättä lautasella: crostini con piselli e pecorino romano - herne-pecorino -crostinit

Herneet kuuluvat Italiassa keväiseen keittiöön ja värillään ainakin nämä crostinit raikastavat keväisen ruokapöydän ilmettä. Nämä crostinit ovat oiva aterian aloittaja ja vaikka herneet saattavat kuullostaa...