Vapuksi vaahtokarkki-vanilja -kuppikakkuja!

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: KuppikakutreseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla


Vappu lähestyy ja vappupöytään tekisi mieli donitsien ja munkkien rinnalle jotakin muutakin. Tukholman reissullani käteeni osui ihania pieniä vaahtokarkkeja, kuin pieniä ilmapalloja. Ne koristavatkin herkullisia vaniljakuppikakkuja. Tarkoitukseni oli kätkeä kakkusten sisään hieman isompi vaahtokarkki, mutta kätkö ei ollut kovin hyvä. Vaahtikset nimittäin pulpahtivat paiston aikana taikinan pintaan….
...tai 1.5 tl vaniljasokeria3 munaa3.5 dl (200g) vehnäjauhoja3tl leivinjauhetta3 rkl kermaa n.5 kpl normaalikokoisia vaahtokarkkeja puolitettuna sveitsiläinen voikreemi:100g valkuaista (n. 3 munan valkuaiset) 160g sokeria200g voita lähes huoneenlämpöisenä, mutta kuitenkin...

Läheiset reseptit

Vapuksi vaahtokarkki-vanilja -kuppikakkuja!

...ja karamellisoituivat uunissa. Ei kätketty yllätys, mutta pinnalla kuorrutuksen alla piilevä ylläri. Hyvää vappua, mikäli en kerkeä koneen äärelle ennen sitä!-Doro-   Vaahtokarkki-vanilja -kuppikakut (n.10kpl)kuppikakut:175g voita huoneenlämpöisenä1.5 dl sokeria0.5tl vaniljajauhetta...

Vanilja minikuppikset vanilja-vadelmakuorrutteella (Mini Vanilla cupcakes with vanilla-rasberry frosting), vegaani/gluteeniton/maidoton/munaton

...🙂 Kokeilin tällä kertaa kuorrutteeseen makuyhdistelmää vanilja-vadelma, näytti maistuvan oikein hyvin. Vanilja minikuppikakut (24kpl)2,35dl soijamaitoa1 tl omenaviinietikkaa2,4dl Sunnuntai gluteeniton jauhoseos (vaalea)n. 0,5dl Provena kaurajauhoa2 rkl maizenaa (laitoin No-Egg jauhoseosta)3/4 tl...

Vanilja kuppikakkuja

...margariinia, 100 g tuorejuustoa, 3 dl tomusokeria, 1 tl vaniljasokeria (Kirjan kuorrute: 1½ kuppia tomusokeria, 125 g pehmeää voita, 1 vanilijatangon siemenet)Vatkaa kuorrutteen aineet hyvin keskenään. Kuorruta jäähtyneet kuppikakut. Nää ei...

Vanilja-kuppikakut (vegaani/munaton, maidoton)

... Aatu-mussukka kysyi yks päivä voisinko tehdä joku päivä sellaisia kuppikakkuja, joita hänkin voisi syödä. No ilman muuta niitä piti sitten tehdä 🙂 Osasta tein Alman versioita...

VANILJA-RUUSUKUPPIKAKUT

... KUPPIKAKUT12 kpl 2 dl Vehnäjauhoja1 tl Leivinjauhetta½ tl Suolaa90 g Voita huoneenlämpöisenä2 Kananmunaa150 g Hienoa sokeria1 rkl Vanilja-aromia1 dl Maitoa1-2 rkl Ruusuvettä1. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja...

Kanelilla maustettu omena-vanilja ProteinSmoothie-kakku

...pystyy puhdasta kauraa nauttimaan. Hiilihydraattejakin Proegg Smoothiessa on suhteellisen vähän + – 7. Smoothie makuja on 2. Omena-vanilja, sekä mustikka-mustaherukka. Smoothieissa on käytetty aitoa marjaa ja hedelmää. Proegg Smoothiet löytyvät kaupan...

Mansikkainen vanilja-mascarponekakku

...1 prk (250 g) mascarponejuustoa 1 prk (200 g) maustettua rahkaa, vanilja (Valio)½ dl sokeria2 tl vaniljasokeria2 rkl vettä tai mansikkamehuaKiille250-300 g kotimaisia mansikoita1 dl hyytelösokeri Multia1 dl mansikkamehutiivistettä½ dl vettäMurustele...

Suklaa-vadelma- ja Vanilja-mansikka tartaletit

...työtä ja hommia. Onneksi nyt on jälleen  aikaa kirjoitella! 🙂  Tässä olisi nyt kaksi ihanaa täytettä tartaletteihin; Ensimmäisenä täytteenä on ihana vanilja-mansikkatäyte. Vanilja-mansikka tartaletit ovat ihanan raikkaita ja sopivat kaikkiin...

Vapuksi jättidonitsi

...halki kahteen osaan. Täyte2, 5 dl vispikermaa2 prk vanilja-mustikkarahkaa (Arla)Täyte on hyvin yksinkertainen, vaahdotettua vispikermaa ja raikasta vanilja-mustikkarahkaa. Otin vain puolet vaahdotetusta vispikermasta sivuun. Kakun kasaaminen menikin peruskaavan mukaan, mutta...

Mustikka-vanilja-kerroskakku

...syövereissä etsimässä ratkaisua. Päädyin lopulta tekemään Kinuskikissan reseptillä vaniljaisen panna cotta -kerroksen, joka osoittautui mustikalle loistavaksi pariksi. Tästä kakusta tuli lempeän marjainen ihanuus, jota kyllä kelpaa katsella. Taidan mennä ottamaan...

Vanilja-suklaamoussekakku

...”pakko kokeilla” -reseptiä. Joten menin kauppaan ja ostin tunteen mukaan jotain.Täytteestä tuli positiviista palautetta, kehuttiin täyteläiseksi ja parhaaksi moussetäytteeksi ikinä. 200g philadelphia tuorejuustoapurkki Violan Vanilja tuorejuustoa2,5dl kermaa200g maitosuklaata2 liivatelehteä Vatkaa kerma vaahdoksi.Vatkaa...

Vanilja-mansikkasmoothie

... Tehän tiiätte että meikkis tykkää smoothie-juomista, varsinkin aamupala. No tääkin sopii aamupalaksi, tosin on hieman makeampi kuin edelliset smoothiet mitä oon tehnyt. Toi vaniljajogurtti on älyttömän...

Gluteeniton raparperi-vanilja juustokakku, pala raparperitaivasta?

...makea, ei yhtään liian ällö. Koostumus on pehmeä ja päällisen ansiosta ja rapareprin rouheaakin rakennetta näkyvissä. Pidän myös siitä että vanilja ja raparperi näkyy ja maistuu myös juustomassasta. Lisäksi tuli...

Limeposset & Paahdettu valkosuklaa & Vaahtokarkki

...sen päälle.Siivilöi loppu tomusokeri-maissitärkkelysseos vaahtokarkkimassan päälle ja anna massan jähmettyä huoneenlämmössä kahden tunnin ajan. Leikkaa paloiksi. Limeposset, grillattu vaahtokarkki, marenki, paahdettu valkosuklaamuru, mantelikeksimuru, mustikka-mascarpone, mascarpone, limesiirappi, vadelma, mustikka, yrttejä...

Hertsun ihanat vanilja-suklaasuukot

...oli ihana ohje näiden herkkujen valmistukseen. Alkuperäinen resepti tästä. Minusta se on oiva lahja ystävälle herkuksi. Muuntelin reseptiä hieman omanlaiseksi.Hertsun suukot Tarvitset:1pkt mariekeksejäTäyte:3kpl kananmunan valkuaisia1rkl sokeria1tl vaniljasokeria1tl vanilja-aromia1 3/4 sokeria1/2dl glukoosisiirappia1/2dl...

Vanilja-Mustikkapiirakka:

... Kesän ensimmäinen mustikkapiirakka 😛 minulla sattuu olemaan vaniljakreemijauhetta kaapissa,joten sitäpä sitten laitoin täytteeksi mustikoiden päälle.NAMI ….einsiinä kauaa mennyt,kun piirasvuoka oli tyhjä 😂 VANILJA-MUSTIKKAPIIRAKKA: 150 g margariinia...

Vanilja-mansikkatartaletit

... Sain pyynnön tehdä vaniljakreemillä täytettyjä mansikkatartaletteja eli pieniä annospiirakoita, joissa on rapea pohja. Päätin valmistaa pohjan itse tehdyistä viljattomista digestive-kekseistä perinteisen keksipohjan tapaan lisäämällä joukkoon sulaa...

Vanilja-mangonektariinikakku

...tällä kertaa kevyt ja hedelmäinen.  Sly-parini lähetti sopivasti useitakin ohjeita ja minä päätin tehdä nopean juustokakun Vanilja-mansikkakakun ohjeella. Vaihdoin mansikat  mangolla ja nektariinilla. Tuli tosi hyvää.Ohje kuulosti mielenkiintoiselta, sillä tähän...

Vanilja-raparperipiirakka

... Halusin viime kesänä tehdä jonkun ihan täysin erilaisen raparperipiirakan, ja tämä resepti olikin ihan huikea valinta! Täytteessä on vaniljakreemiä, valkosuklaata ja raparperiä, eikä mitään muuta. Niin...

Pieni vanilja-valkosuklaajuustokakku

... Päätin tehdä pienen juustokakun kauniin kesäpäivän kunniaksi. Täytteeseen käytin Valion makeutettua vaniljatuorejuustoa, joten jätin lisäsokerit suosiolla pois. Toki kakun voi tehdä myös tavallisesta tuorejuustosta sokeria ja...

Superhelppo vanilja-raparperipiirakka

...halunnut turvautua vanhoihin resepteihin, vaan kokeilla jotain uutta. Löysin Kinuskikissalta herkullisen kuuloisen reseptin, jota sitten kokeilin – tosin aikapulan vuoksi turvauduin kaupan piirakkapohjaan. Superhelppo vanilja-raparperipiirakka(täytteen ohje Kinuskikissa) Pohja:kaupan valmispohja (tai...

Vanilja-Mustikkamuffinssit:

...muffinssit,Kiitos pikku ”kokkikerholaisille” <3 Nappasin vinkkejä netistä ja muokkasin taas ohjeen meille sopivaksi.(hieman olin tyttöjen apukäsinä) VANILJA-MUSTIKKAMUFFINSSIT: 100 g margariinia 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 kanamuna 2 dl...

Vanilja-kinuskisuukkokakku

...eri täytettä: kinuski ja vanilja. Päällä tuoreet mansikat ja hyytelösokerikiille.    Pohja: 65g voita sulatettuna 200g kaurakeksejä murskattuna Kinuskitäyte: itse keitetty kinuski vaahdotetaan jäähtyneenä (2dl kuohukermaa, 1½dl fariinisokeria, ripaus suolaa)...

Vanilja-marjapiirakka

... Tein vappupöytään vanilja-marjapiirakan samaan tapaan kuin aikaisemmin tekemäni marjatartaletit. Itse pidän ehkä enemmän pienistä tartaleteista, mutta yksi iso piirakka on vaivattomampi tehdä. Täytteenä on leipurinkermaa, eli...

Red Velvet Cheesecake

...Anna kakun jäähtyä täysin ja pistä sekin vetäytymään jääkaappiin yön yli! SEURAAVANA PÄIVÄNÄ: Valmista kuorrutus: 250g voita (huoneenlämpöistä)2 rkl Marshmallow Fluff nimistä vaahtokarkkityyppistä tuotetta (saa amerikkakaupoista)1 tl vanilja aromia4.5-5 dl...

Vaahtokarkki-kakku

...Hyvää kuitenkin! Vaahtokarkkikakku1dl vehnäjauhoja2 1/2 dl sokeria1/2 dl perunajauhoja2 tl vaniljasokeria1/4 tl suolaa4 rkl tummaa kaakaojauhetta1 tl leivinjauhetta3 munaa125 g voitaKuorrute:200 g vaahtokarkkeja (ei ollu nätin värisiä ni kakku oudon...

Mansikka-vaahtokarkki jäätelö

Kesä alkaa olla nyt lopuillaan ja kesän viimeisiä jätskijuttuja tässä kirjoitellaan ja julkaistaan.Ensi kesänä taas jotain uutta, tietenkin.Meillä on ollut aika jäätelöntäyteinen kesä ja makuja...

Vielä ehtii vapuksi...

...maitosuklaakuorrutuksen. Donitsit olivat hyviä ja suosittelen kyllä testaamaan, mutta eipä ole vappumunkin voittanutta… 🙂  DONITSIT (noin 20 kpl) Taikina2 kananmunaa1 dl sokeria6 dl vehnäjauhoja1 rkl leivinjauhetta0,5 tl suolaa1 tl vaniljasokeria2 dl...

Vielä ehtii vapuksi – sitruunainen ginger beer

Kuohuvaisen lisäksi ajattelin skoolata tulevana vappuna myös kotitekoisella ginger beerilla eli inkiväärioluella. En ole limujen ystävä, mutta raikasta ginger beeria tulee siemailtua varsinkin kesäisin. Juomaa...

Terveellisiä kuppikakkuja

Tavallisimmat kuppikakut sisältää vain lähinnä voita, valkoisia jauhoja ja valkoista sokeria. Nämä terveysihmeet sisältävätkin mm. ruista, tummaa sokeria ja kookosmaitoa. Ehkä herkullisin ja täyteläisin kuppikakkuresepti,...