Hälsans Kök: Täytetyt Vihannekset Välimeren Henkeen

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: dippihälsanskökindiedayskampanjaKikhernelifestyleLinssimenumunakoisopääruokareseptitruokaSoijarouheyhteistyöJulkaistu seuraavalla sivustolla


Hyvää huomenta kaikille!
Olen mukana Hälsans Kökin ja Indidaysin yhteisessä kampanjassa, kuten moni varmaan muistaakin. Kampanjaan kuuluu herkullisia kasvisruokia, kokkivideoita ja uuden kokeilua. TÄSTÄ linkistä pääset kampanjasivulle, jossa voit selata bloggaajen tekemiä kasvisruokareseptejä ja äänestä kokkivideoista suosikkia! Minut löytää kahdesta videosta, ja suosikkivideoon kommentoimalla, voit voittaa…
...kikherneitä0.5dl sitruunamehua0.5dl oliiviöljyä2rkl tahinia1 valkosipulin kynsiRipaus suolaaSoseuta kaikki ainekset keskenään ja rouhi päälle mausteet. Tarjoile!Muista käydä kurkkaamassa kaikki videot ja äänestämässä suosikkiasi TÄÄLTÄ! Voit voittaa itsellesi mahtavia Le Creuset tuotteita,...

Läheiset reseptit

Hälsans Kök: Täytetyt Vihannekset Välimeren Henkeen

...tuore tilli ja ruohosipuli. Ruoka sai paljon kehuja ja maistui taivaalliselle vielä seuraavanakin päivänä töissä eväänä, aiheuttaen kateutta kanssaruokailijassa, hihii! VapputarjoilutTäytetyt vihannekset välimeren henkeenHummus (ohje alla)Punainen Linssitahna (ohje alla)VihersalaattiRomanialaista PerunasalaattiaMarinoitua...

Hälsans Kök -kamppiksen testissä Soija Chorizot

Jatketaan Buzzador-testauksia! Viime kerralla testissä oli kasvispyörykät, joista voi lukea lisää täältä. Tällä kerralla kaivoin pakastimesta ovo-vegetaariset Hälsans Kök Soija Chorizo -makkarat, joita oli pakkauksessa neljä kappaletta. Väri...

MAJONEESIMARINOITU KANA JA PIKKELÖIDYT VIHANNEKSET

...BBQ-marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita majoneesi, valkosipuli ja mausteet. Jos teit marinadia tupla-annoksen, ota puolet talteen jääkaappiin ja kääntele lihat lopun marinadin joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Valmista pikkelöidyt vihannekset broilerin...

Välimeren Makaronilaatikko

...esim. emmentaljuustoraastetta ja tuoretta basilikaa(voit myös laittaa juustoraastetta vuoan joukkoon) 1. Hienonnan vihannekset esim. monitoimikoneessa.2. Laita jauheliha kylmälle pannulle ja kuumenna pikkuhiljaa samalla sitä hienontaen. Kovenna lämpöä ja ruskista. Lisää...

Maitohorsmalla täytetyt grillitomaatit

...kevätsipulin varsineen.Kypsensin vihannekset pannulla oliiviöljyssä.Sekoitin täytteeseen yrttimaustetta, kuutioitua vuohenjuustoa ja juustoraastetta.Leikkasin tomaateista hatun irti ja lusikoin tomaattien sisuksen salaattiin.Tomaattien päälle laitoin vielä viipaleen vuohenjuustoa.Grillausaikaan vaikuttaa grillin kuumuus.Tomaatit ovat valmiita, kun...

Etelävaltioiden henkeen – grillattuja katkarapuja cajunmaustein, bataattia ja holy trinity -kasviksia

  Jamie Oliverin 15 minuutin ateriat -kirja on kyllä aika mahtava opus. Se, että ateriat valmistuisivat vartissa, on kyllä ihan puppua – ihan sama, vaikka...

Täytetyt paprikat

...laittaa kaikkea mitä kaapista löytyy. Tässä on yksi versio mitä täytin paprikoihin meidän kaapeista. Raaka-aineet:Paprikoitariisiäsuolaamustapippuriakesäkurpitsaatomaattiajuustoasipulia Tee näin:Halkaise paprikat ja poista simenet. Keitä riisi kattilassa. Pilko vihannekset. Sekoita kaikki ainekset keskenään...

Vauvanruokavinkkejä osa 2: vihannekset 4-7-kuiselle

...seuraavat viljat, marjat ja hedelmät ja muut tuotteet. Kesäkurpitsa, herne, tomaatti ovat myös varteenotettavia vaihtoehtoja, mutta eivät satu olemaan sesonkituotteita nyt talvella.Keitän vihannekset mahdollisimman pienessä määrässä vettä kannen alla, tai...

Välimeren kasvispiirakka (gluteeniton) ♥

Treffasimme viime lauantaina blogiystävien kanssa. Meillä on aina tapana, että jokainen tuo tullessaan jotakin syötävää kahvi/teepöytään. Minä tein tällä kertaa gluteenittoman suolaisenpiirakan. Ensimmäisen kerran söin...

Välimeren lihapullat – Mediterranean meatballs

Jatketaan tälläkin kertaa välimeren keittiön suunnalla. Olen aina rakastanut näitä mausteisia välimeren lihapullia, jotka tuovat mieleeni Tunisian. Tunisialainen keittiö on kaikista tulisin Pohjois-Afrikan alueella ja...

Suomalaista järvikalaa ja välimeren makuja

Mökillä kalastaessa onnistun harvemmin pyydystämään kuhaa, mutta onneksi lähipiiristä löytyy useita verrattomia kalamiehiä. Paremman puoliskoni isä ilahdutti meitä pakkaamalla kylmälaukkuun muutaman Höytiäiseltä pyydetyn kuhan. Mieleeni...

Välimeren kasvispiirakka

Pohja: 200 g voita 5 dl vehnäjauhoja 0,5 dl kylmää vettä Täyte: 1 ruukku rucolaa 1 prk salaattijuustoa 0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja 75 g juustoraastetta...

Välimeren pestoperunat

Välimeren pestoperunat ovat yksi herkuistani. Ehkä siksi että niihin tulee valkosipulia tomaattia fetajuustoa oliiveja. Oikeastaan lähes mitä vain itse haluat niihin laittaa. Yleensä laitan myös...

Broileri pekonirullat ja välimeren yrttiperunat

Broileri pekonirullat ja välimeren yrttiperunatHerkullista valkosipulikanaa käärittynä ihanaan pekoniin. Minä rakastan pekonia ja kanaa yhdessä ne ovat täydellisiä. Vielä lisäksi valkosipuli nam, ei paremmaksi enää...

Välimeren mureke

Välimerenmureke on yksinkertainen ja nopea tapa tehdä jauhelihasta ”jotain vähän erilaista”. Tuskin tällä nyt kovin paljon tekemistä on oikean välimerellisen ruokavalion kanssa, mutta maku on...

Helppo sovellus kreikkalaisesta ruuasta ja Välimeren mauista

 Matkoilla tulee inspirroiduttua uudenlaisista ruuista – ja uusia idiksiä on sitten kiva soveltaa kotona. Tämä illallinen oli jonkinlainen sovellus kreikkalaisesta ruuasta. Kreikkalainen keittiö hyödyntää paljon...

Täytetyt uunipaprikat vappuväreissä - Jauheliha & persilja

En osaa päättää kauhean nopeasti asioita. Kaupassa varsinkaan. En osannut päättää minkä värisiä paprikoita ostan – joten ostin kaikkia! Sopivasti vappukin tulossa ja nyt saa...

Täytetyt suklaamuffinssit

Tulee 10 kappaletta100 g voita2 kananmunaa2dl sokeria1dl kaakaojauhetta (van houten esimerkiksi.)3dl vehnäjauhoja2tl leivinjauhetta1dl maitoaSulata voi.Sekoita kananmuniin sokeri ja vatkaa vain kevyesti (ei tarvi vatkata vaaleaksi).Lisää...

Kylmät täytetyt paprikat

Mieheni on tehokuurilla (tarkoittaa siis pelkkää kaalia ja lihaa), joten saan syödä mitä mieli tekee – kukkakaaliakin. Nämä huoneenlämpöisinä tarjottavat mezepöytään sopivat paprikat löysin Yotam...

Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat

Joko kesäkurpitsat ovat kasvaneet? Minun kurpitsani ovat myöhässä ja seuraan vasta kukkien puhkeamista, mutta tuoreita kesäkurpitsoja saa jo kaupoista. Vähän syksymmällä kun kesäkurpitsoja tulee kasvimaalta...

Täytetyt paprikat

TARVITSET 6 Paprikaa2dl Tummaa Soijarouhetta4dl VettäKasvisliemikuutio2dl Riisiä2dl Kidney papuja1 Sipuli2dl Maissin jyviä (säilyke / pakaste)½dl TomaattimurskaaSuolaa PippuriaPaprikamaustettaVegaanista juustoa OHJE1. Keitä riisit.2. Laita toiseen kattilaan soijarouheet,...

Täytetyt kurpitsat

Pari talvikurpitsaa, jääkaapin jämät, pari nyyttiä pakastimesta ja ripaus juustoa = herkullinen häivikistä herkuksi ateria. Jos uuden vuoden lupauksiisi kuuluu hävikin vähentäminen, tässä ohje sinulle. Chili con...

Täytetyt Uuniomenat

 ehkä vähän klisheinen tämä uuniomena-juttu. oli nyt kuitenkin hyvää ja aina käyttökelpoinen resepti.Hanki omenat, esim neljä kiinteää makeaa omenaa. Poraa siemenkodat pois, älä omenan läpi.Omenasiideriä...

Täytetyt munakoisot

Täytetyt munakoisot Tein juoksulenkin jälkeen itselleni täytetyn munakoison, koska kodinhoitaja oli aiemmin tehnyt jo lapsille jauheliha-pastaruokaa. Sain kätevästi siis jo valmiin jauhelihan tätä omaa ruokaani...

Täytetyt bataatit

Eka kertaa kokeilussa ja tulipa hyvää! Bataattien täytteeseen voi laittaa melkein mitä vaan, mutta erityisen hyvin niihin sopii feta. Täytetyt bataatit (3:lle) 3 bataattia (pientä...

Kotitekoiset täytetyt bagelit (=vesirinkelit)

Varmaan joku muukin (kun vain minä) sattui bongaamaan Yhteishyvä-lehden mukana tulleessa Ruoka-lehtisessä bageleiden ohjeen. Eilen selailin ko lehtistä ja iski hirveä himo saada bageleita iltapalaksi....

Pekonilla täytetyt lihakääryleet

Perinteiset lihakääryleet pekonitäytteellä tuovat mieleen mummolan. Mummolassa syötiin lihapullia ja lihakääryleitä. Lähes aina, kun löydän sisä- tai paahtopaistia hyvässä tarjouksessa, ostan sitä ja teen siitä...

Täytetyt kesäkurpitsat

  Ohjeesta riittää kahdelle hengelle.  🙂 Mitä tarvitset?  -1 iso kesäkurpitsa-1prk valkosipulitonnikalaa -juustoraastetta esim. mozzarella-½ punasipuli-1 tomaatti-noin kolmannes tuorekurkusta -reilu rkl turkkilaista jugurttia-suolaa-mustapippuria -oreganoa Miten...

Hernetahnalla täytetyt herkkusienet (G, Ve)

Kevyt ja värikäs ruoka on aina mukavaa syötävää. Kauniin värisen vihreän täytteen herkkusieniin saa herneistä ja basilikasta. Jos ei uunia halua kesällä käyttää, niin sienet...

Savustetulla scamorza-juustolla ja chorizolla täytetyt munakoisot

Bongasimme kaupassa italialaista savustettua scarmoza-juustoa, jota voi käyttää mozzarellan tapaan. Netin syövereistä löytyi Manu’s Menu -blogin hauskankuuloinen resepti, jossa munakoisot täytetään chorizolla ja scamorzalla. Maukkaat...