Tankoparsan taikaa

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: Nalleparsan aikaPimureseptitSushisushiriisiTankoparsatparsaJulkaistu seuraavalla sivustolla

Kevät on parsan nauttimisen parasta aikaa!

Ostin nipun, ja tein illalliseksi tänään. 
Laitoin parsat vuokaan, rouhin myllystä hiukan mustapippuria päälle, sitten pirskottelin päälle vielä sitruunamehua. 
Pyörittelin tankoja siinä vuoan pohjalla, että mausteet tarttuisivat, sitten kiersin niiden ympärille pekonia. 
Otin myös pois leikatut varren pään kovat osat, kuorin ne hyvin…
...Lorautin kuuman vuoan pohjalle pari rkl vettä, ja maustoin riisin sieltä kaavitulla nesteellä. Kaikki maku on otettava talteen!Join punaviiniä ruokajuomaksi näin perjantain kunniaksi. Olipa todella hyvää ruokaa! Joudun varmaan ostamaan...

Läheiset reseptit

Tankoparsan taikaa

Kevät on parsan nauttimisen parasta aikaa! Ostin nipun, ja tein illalliseksi tänään. Laitoin parsat vuokaan, rouhin myllystä hiukan mustapippuria päälle, sitten pirskottelin päälle vielä sitruunamehua. Pyörittelin tankoja siinä vuoan...

*Joulun taikaa* imelletty perunaloora ja piparitaikina

Vaikka imelletty perunalaatikko ei kuulunut omaan lapsuuteni, täällä kaakonkulmalla se on joulupyödän kuningatar kinkun rinnalla. Perinteinen perunalaatikko imellytetään venhäjauhojen avulla, jolloin perunan tärkkelys alkaa käymään,...

Joulun taikaa

Nyt on jälleen yksi upea vuosi takana ja toinen, toivottavasti vieläkin upeampi edessä. Toivon kaikille lukijoille rauhallista ja lempeätä joulua. Nauttikaa takkatulesta, saunasta, jouluruuista, suklaasta,...

Savulohipiirakka ja Parsapiirakka

... Ranskalaisen keittiön klassikko Quiche taipuu kotikeittiössä moneksi. Kotimaisen tankoparsan sesonki on käsillä ja se on loistava raaka-aine piirakan kasvisversioon.Savulohella taas saa vaihtelua perinteiseen kinkkupiirakkaan.Alla on helppo ohje...

Haaveilua ruokapöydän ympärillä ja feta-kasvispiirakkaa

... Tänään oli hyvä ilta. Päivä oli yksi niistä normaalin arkisista työpäivistä, jotka eivät juuri eroa toisistaan, mutta illassa oli taikaa. Meidän ruokapöydän ääressä istui kuusi naista,...

Taikapannari

...paistettaessa siihen muodostuu kolme kerrosta. Taikaa? No melkein. Alimmainen kerros on pannukakkumainen, kiinteämpi, keskimmäinen kerros on vanukasmainen tai vaniljakastikemainen, ja ylin kerros höttöisempi ja ehkä hieman marenkimainen. Kuten aikaisemmin olen...

Puljonkia, puljonkia - sukellus gastronomian perusteisiin!

...Näin saadaan kaikki maut aineksista irti ja valkuaismassa pääsee tekemään taikojaan. Lisää yrtit ja pippuroi. Tämä vaihe oli todella silkkaa taikaa! Yhtäkkiä harmaan sohjon seasta alkaa pilkahdella ihanan kullanväristä kristallinkirkasta lientä. Anna...

Pimenevät syysillat

...talvi-ihminen, joten syksyn saapuminen saa minut aktivoitumaan. Ulkona tulee liikuttua enemmän ja muutenkin syksyisin on enemmän tekemistä. Syksyssä on odotuksen taikaa ja pieni lupaus tulevasta… Ei enää kauaa jouluun....

Ruusukaali-kvinoasalaatti

... Tämä joulu on mennyt toistaiseksi ilman suurempia kommelluksia. Kukaan ei ole unohtunut uuniin. Ja pukkikin pääsi tuomaan lahjat. Kaivattu lumikin satoi parahiksi juuri aatoksi. Ihmeellistä Joulun taikaa! Jouluaaton...

Vegaanimarenki - säilykekikherneen nesteestä valmistettu ihmeherkku!

...säilöntäliemi alkoi muuttumaan vatkatessa kiiltävän valkoiseksi ja kuohkean kauniiksi vaahdoksi, heräsi lapsenomainen innostus, kiinnostus ja ihmetys ruoanlaittoa ja sen taikaa kohtaan. Ja tätä ihmetystä ei latistanut yhtään vaahdon maistaminen, joka...

Churrot suklaakastikkeella

...leivänpala kelluu öljyn päällä ja alkaa ruskistumaan). Pidä kattilan kansi käden ulottuvilla, jos öljy syttyisi tuleen.3. Laita taikina tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota taikaa suoraan kattilaan. Leikkaa saksilla haluamasi pituisia...

Taltuta töihinpaluun väsymys

...olla osana  elokuun taikaa. Tehdä pitkiä kävelyjä, soudella, tavata ystäviä, pyöräillä, poimia villikukkia, järjestää picnic-retkiä ja istua myöhään ulkona! Lehdissä on kirjoitettu viime päivinä paljon siitä, miten töiden alkaminen voi...

Jouluinenkakku

... Vaikka luonto ei saanutkaan ylleen valkoista harsoa saatiin nauttia tunnelmallisesta joulusta. Lasten jännitys ja riemu on joka kerta käsin kosketeltavaa. Joulussa on ihmeellistä taikaa, tunteen nousevat...

Parsakaalia inkivääri-valkosipulikastikkeessa

...jääneen haamun uudelleen lautaselle. Muistelen haikeudella erästäkin raakamokka-appelsiinikakkua ja etsin hyppysiini taikaa, jolla valmistetaan se juuri oikeanlainen vegaaninen tiramisu. Monta yritystä on takana myös kiinahenkisen valkosipuli-inkiväärikastikkeen kanssa. Wokki ja kiireinen...

Kolmen minuutin kahvikuppibrownie

...öljy ja sekoita taas. Tällä kertaa niin tehokkaasti ettei jää paakkuja. Laita kuppi mikroon. Kypsennä 1 minuutti ja 40 sekuntia. Valmis. Kuin taikaa. Parasta brownie on hieman jäähtyneenä. Ja vielä...

"Snickers"-jäätelökakku ilman jäätelökonetta

...valkoisen sokerin käyttämättä jättäminen. Maidot jäätelöissä korvataan kasvikunnan tuotteilla kuten kookos- tai pähkinämaidoilla. Täyteläisyyttä syntyy muiden muassa banaaneilla ja avokadoilla. Tämä on vähän kuin taikaa, mutta todellakin toimii. Keittokirjan alkuosassa...

Juustoinen orakaskeitto

...hyödyntymään niiden mietoa makua keiton kokkailussa. Laitoin niiden kaveriksi hieman yrttejä ja Koskenlaskijaa. Siitä syntyi varsin maukas keitto. Kauden ensimmäisessä kunnollisessa sienikeitossa vaan on jotain taikaa.  Juustoinen orakaskeitto 1 litra...

Sitruunaiset mustikkamuffinssit kardemumma-murulla

...(, jolta alkuperäinen resepti siis on) – ja mitä Linda edellä, niin sitä minä perässä. Jösses, siinä on nainen, jolla on taikaa hyppysissään.Näiden muffinssien tekemisestä on vierähtänyt jo jokunen tovi,...

MARIEBELLE - LITTLE CHOCOLATE SHOP

...edessä häämöttävien Lilian yksivuotissynttäreiden kunniaksi innostuisikin rikkomaan kaavaa ja tilaamaan ensi kerralla kahvin sijaan kupillisen kuumaa kaakaota. Hyppysellisessä kaakaopapuja ja ripauksessa chiliä on jotain taikaa – ainakin tänään se vei...

TIISTAIN TOIVOTTU: Tähdenlentopiirakka

...etukäteen ja nukuin hyvin yöni. Lähes kaikki toiveet toteutuivat! Eli kyllä siinä jotain taikaa oli! Oikeasti vitutti etten herännyt juuri kyseisenä yönä kertaakaan vessaan vaan nukuin kuin tukki. Kaikki kaunis...

Yksinäinen viikko - omaa aikaa ja hiljaisuutta

...kukkivat vielä Koska olen yksin, en myöskään noudata mitenkään kovin selkeästi normaalia päivärytmiä. Täällä ihanan valoisissa kesäöissä on jotain taikaa, enkä malttaisi alkaa nukkumaan. Valvon myöhään, nukun kunnes jaksan nousta ja...

Uusi vuosi alkaa suukoilla!

...sinne tänne valunut kuorrute on näyttävämpi. Vai mitä mieltä olette? Reseptin löysin Jamie Oliverin sivuilta. Hyvää uutta vuotta ja pusuja kaikille lukijoille! Olkoon vuosi 2016 täynnä taikaa ja iloa! Suukotkeksitaikina:110 g...

Pehmeä ja murea raparperipaistos

... Kevään ensimmäisessä (jo täälläkin vilahtaneessa) raparperipiirakassa on jotakin taikaa. Luonto on herännyt ja raparperit kiekuvat kuorossa kevättä. Nyt niitä taas saa, huokaa myös allekirjoittanut ja ahtaa...