Jambalaya piiras

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: alkupalat ja naposteltavatalkuruoatäyriäisetgluteenitonkilpailupääruokapiirakatreseptitruokablogitSuolaiset piirakatJulkaistu seuraavalla sivustolla

Tämä jambalaya piiraan resepti on mukana Urtekramin gluteenittomassa leivontakilpailussa. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 3 kpl Urtekram-tuotteilla täytteyjä reppuja. Yhden palkinnon arvo on 100 euroa. Äänestysaikaa on 15.6.2015 saakka ja äänestämään pääset klillaamalla Tästä tai reseptin lopussa olevasta kuvalinkistä. Onnea arvontaan !

Bongasin…
...pitkää chiliä silputtuna tai vahvempaa sietokyvyn mukaan300 g ranskankermaa2 kananmunaaNokare voita tai tilkka öljyä paistamiseenMausteseos:2 rkl Worcestershire-kastiketta1/2 kanaliemikuutiota murennettuna1/2 tl cayenne-pippuria 1/2 tl valkopippuria  1/2 tl mustapippuria 1 tl kuivattua basilikaa  1/2 tl salviaa  1/2...

Läheiset reseptit

Jambalaya piiras

...jotka pitävät verensokerin tasaisena pitkään. Lopputulema olikin kuitenkin aivan taivaallinen ruokaisa korkea piiras, jossa maistuvat mausteisen Lousianalaisen perinneruuan loistavat maut ranskankermalla taitettuna. Alkuperäisestä jambalaya-reseptistä oikeastaan poistin vain riisin. Lisäsin sidosaineeksi...

Jambalaya-muunnelma

... Onko tämä jambalaya, risottomikälie vai ihan vaan riisi-broileri-makkarasotkuruoka. En tiedä millä kriteereillä ruokaa voi kutsua jambayaksi, mutta uskaltauduin sen nyt kuitenkin tekemään pehmittäen nimen muunnelma-sanalla. Minulla...

Louisianan erikoinen - Jambalaya

... Jambalaya on perinneruokaa Louisianasta. Tässä Soppa Hommia keittiön versiossa jätimme makkaran pois ruoasta. Kreolilainen paella on käsite. Sitä voidaan varioida äärettömiin, yksi on joka pysyy… Cajun...

Jambalaya tanssii kielellä!

... Jaskan jambalaya! Kohderyhmä hemmotteli minua äitienpäivänä herkkupäivällisellä. Maustehieruinnostukseni vaikutti tähänkin, ja kun kerran sain toivoa, pyysin häntä valmistamaan jambalayaa. Olin itse aiemmin viikolla tehnyt ison purkillisen...

Lammaspaimenen piiras

... Peribrittiläinen shepherd’s pie eli lammaspaimenen piiras ei oikeastaan ole piirakkaa nähnytkään, vaan se on pikemminkin maukkaammansorttinen jauheliha-perunasoselaatikko. Ainakin Jamie Oliverin ohjeella tehtynä. Lämpimästi suosittelen käyttämään lampaan...

JuustoWiltsu -piiras

...Sinileima)Jos kaapista löytyy Aurajuuston tai vuohenjuuston tms. kannikoita niin sekaan vaan! Maun mukaan mausteripsaukset (chili, timjami, herbamare) Täytteet sekasin ja esipaistetun pohjan päälle → piiras takaisin uuniin n. 20 minuutiksi....

Linssi-piiras

...possun paistiin, kasvis-syöjät haukkasivat palan linssi-piirastaan. Piiras oli tosi maukas ja aika täydellinen kylmän illan pelastaja, kuten nyt piiraat yleensäkkin. Seurasin sivusta ystäväni Celinan kokkailuja ja testasin omaa versiotani tässä...

Jauheliha paprika piiras

... Jauheliha paprika piiras Päivä 9. tuo tullessaan jauheliha paprika piiraan, joka maistuu yllättävän paljon makaronilaatikolle.Huono juttuhan se ei ole, mutta ehkä sitä ei odottaisi kun piirasta...

Pähkinäinen camembert-piiras

...ja tiesin myös suunnilleen heti, kenelle tätä tarjoaisin. Joten kun ystäväni saapui meille piparitalkoisiin lauantaina, pipareitten jälkeen uuniin pääsi pähkinäinen camembert-piiras. Ja kyllä se olikin hyvää (ja helppo). Vähän harmitti,...

Jambalaya

...kanaliemi, mausteet ja riisi. Keitä hiljalleen kunnes riisit kypsiä. 4. Lisää valmiiseen ruokaan he-ma-pa, katkaravut ja kerma, sekoita ja kuumenna. 5. Ripottele persiljasilppu päälle ja Jambalaya on valmis nautittavaksi....

Banoffee eli piiras, josta ei puutu mitään

...karamellisoitu kondensoitu maito (ks. ohjeet). Asettele toffeen päälle banaaniviipaleita, rouhittua Daimia ja suolapähkinöitä. Päällystä lopuksi pohja kermavaahdolla. Koristele pinta esimerkiksi keksimurskalla ja suklaarouheella. Piiras on parhaimmillaan jääkaapissa oleilun jälkeen....

Prosciutto-piiras

... Tässä maailman helpoin gluteeniton ja vähähiilarinen suolainen piiras. Tarjoile joko lämpöisenä tai kylmänä esimerkiksi pikkujouluissa. nokare voita 7 kpl luomu munia 0,5 dl luomu kuohukermaa 1/4...

Paholaisen piiras

...ja tapashyllyn marinoituja, aurinkokuivattuja tomaatteja. Muutaman viikon takainen erä paholaisenhilloa löytyi jääkaapista, ja mieli alkoi kehittelemään paholaisenhillopizzaa, joka vaihtui lennosta piirakkaversioksi, josta tuli herkkua ja vaatii jakamisen: Paholaisen piiras Pohja:...

Ratatoulle-piiras

...quiche-kansaa! Jos sama kokeilulinja jatkuu täällä päässä, niin saas nähdä, mihin klassikkoon sitä seuraavaksi tarttuisi ja mullistasi ruokalajin muodon uuteen uskoon. Ehdotuksia otetaan vastaan 🙂 RATATOULLE-PIIRAS Pohja:200 g vehnäjauhoja (noin...

Piiras maistuu paremmalta omassa kodissa

...kasvispiiras Pohja:150 g voita3 dl täysjyvävehnäjauhojaloraus vettäripaus suolaa (Tai gluteeniton vaihtoehto: 2 dl tattarijauhoja 1 dl kaurahiutaleita 1 dl mantelijauhoa 1 tl leivinjauhetta 1 muna ripaus suolaa 1 tl hunajaa 2 rkl...

Pekaanipiiras

...keko pähkinöitä päällä, kun nostin ne työpöydältä takaisin piiraan päälle. Tuo piiras syötiin sitten ihan kotona. Teen usein paistospohjaa useamman annoksen ja pakastan ne kerta-annoksina. Silloin saa nopeasti piiraan paistettua,...

Omenainen Lumina-piiras

...  Tässäpä helppo gluteeniton omenapiiras vaikkapa keliaakikko-ystävälle yllätyksenä 🙂 Piiraaseen käytin Luminan valmisjauhoseos-pussin, joten tämä on todellakin helppo tekaista kahvipöytään vaikkei gluteenittomia tuotteita muuten käyttäisikään tai niitä ei...

Sitruunapiiras

... Simppeleistä aineksista tosi herkullinen ja silkkinen piiras. Jos tykkäät sitruuna-marenkipiirakasta ja sitruunajuustokakusta, niin tämäkin maistuu varmasti! Piiras on helppo valmistaa. En esipaistanut pohjaa tarpeeksi, joten se...

Enkelten piiras

...marjoja. Tällä kertaa mansikoita, Enkelten piiras3 isoa kananmunan valkuaista tai 4 pientä2,5 dl erikoishienoa sokeria1 tl valkoviinietikkaa2 tl maissi-tai perunajauhoa2 rkl kiehuvaa vettäLämmitä uuni 100 asteeseenLaita puhtaaseen kulhoon kaikki muut...

Mansikkapiiras

... Galette on siinä(kin) mielessä ihana piiras, että sen ulkonäkö saa ja pitääkin olla rustiikki, vaikka nimi kuulostaakin kovin hienolta. Et tarvitse vuokaa, muoto saa olla vapaa...

TexMex-piiras

... Tällä kertaa kokkauksen innoittajana oli Valio. Täältä löytyy alkuperäinen TexMex-jauhelihapiiras. Salaattia vain kaveriksi, niin talvipäivän tuhti herkkuateria on valmis! 400 g valmista piirakkataikinaa (ruis-perunataikina, Sunnuntai) 150...

Key Lime Pie

...olevan kaikki kohdallaan ilman suurempia omia virityksiä. Piiras on hieman juustokakun oloinen, mutta sen valmistuksessa ei käytetä tuorejuustoa. Sen sijaan massa valmistuu keltuaisista ja makeutetusta kondensoidusta maidosta. pohja200 g digestivekeksejä100...

Gluteeniton, maidoton ja munaton suolainen piiras

Tähän piiraaseen tarvitset seuraavia aineksia; Pohja 4 keskikokoista, jauhoista perunaa keitettynä ja muussattuna100 maidotonta margariinia1 dl soijakermaa3 dl gluteenitonta jauhoseosta Täyte 2 kevätsipulin vartta1 keltainen...

Kinkkupiirakka - editoitu 'Quiche Lorraine'

... Alkuperäinen resepti on minun mittapuullani vanhasta Valion ’Lämpimäisiä’ -keittokirjastaja piiras nimellä Quiche Lorraine – kuulostaa niin hienolta, että suomensin sen yksinkertaisesti kinkkupiirakaksi.  Noh, käytettävissä ei ollut...

Herkkusienipiiras

... Olin taas tapani mukaan ylimitoittanut suunittelemaamme ruokaan tarvittavat raaka-aineet… Kaikki herkkusienet eivät menneetkään kasvishampurilaisten pihveihin, vaan niistä piti keksiä jotain muuta. Kättä väänsivät piiras ja paistos,...

Maukas kesäkurpitsa-parmesaanipiiras

... Muutama vuosi sitten otin haasteeksi kuinka valmistaa kesäkurpitsasta maukas ruoka. Tämä piiras taisi olla niitä ensimmäisiä kokeiluja ja onnistuin tehtävässä melko hyvin. Ajan myötä olen todella...

Piimäpiiras

...saada jotain makeaa. Silloin piimäpiiras on hyvä vaihtoehto. Se valmistuu nopeasti ja tarvikkeet löytyvät valmiiksi kotoa – tai ainakin lähikaupasta. Piimän mausta ei tarvitse tykätä, piimä ei lopputuloksessa maistu ollenkaan. Sellaisenaan...

Hippikukkapiirakka pinaatti-yrtti-juustotäytteellä

...päätinkin pääsiäisen kunniaksi leipoa hauskan pinaatilla, juustoilla sekä yrteillä täytetyn ”torta fiore”-piirakan. Kyseinen piiras on jäänyt mieleeni etelä-eurooppalaisten ruokalehtien sivuilta erityisesti sen veikeän ja näyttävän ulkomuotonsa ansiosta. Kun aiemmin kuvissa...

Kesäpiiras Valkoisen talon tapaan

... Barack Obaman mukaan tämä piiras on niin hyvää, että siinä saattaa olla crackia. Se koukuttaa pahasti pohjansa vuoksi, sillä se on niin herkullista. Tarina kertoo, että...

Kreikkalainen piirakka

...kanssa syötynä. Tällä kertaa päätin valmistaa kasvispiiraan, sillä tiedossani ei ollut onko kutsuille tulossa kasvissyöjiä. Kasvispiiraat ainakin sopivat kaikille.Tämä kreikkalainen piiras sai kovasti kehuja kutsuilla, ja koko piiras meni nopeasti...