Herkullinen pataleipä

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: reseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Pataleipä oli jokin aikaa sitten kaikkien ruokablogien hitti. Koska minä olen aina kaikista trendeistä jäljessä, niin näköjään sitten tässäkin. Tämä ohje on peräisin ihanasta Vege!-keittokirjasta, jonka sain vähän aikaa sitten mieheltäni lahjaksi. Leipä oli aivan älyttömän helppotekoinen ja todella maukas, vaikka onkin käytännössä pelkkää vehnää. Ja kuori oli…
...ruisjauhoa 7 dl vehnäjauhoja 1,5 tl suolaa 1/2 tl kuivahiivaa 4 dl kädenlämpöistä vettä Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi, sekoita taikinatasaiseksi mahdollisimman nopeasti, älä vaivaa. Peitä astia tiiviisti...

Läheiset reseptit

MATKAPÄIVÄKIRJA: SINGAPORE - MALESIA - THAIMAA

... SINGAPORE 16.04.2012 Saavuin eilen Singaporeen Changin lentokentälle Finnairin suoralla lennolla Lento kesti noin 11h ja oli perillä ajallaan. Mukavaa oli myös se, että sain nukuttua koneessa...

Makumatka Kiinaan Osa 2: Sichuan

... Sichuan – kontrastien maakunta.Näkymä neljän joen laaksoon. Sichuankastike Chiliöljy Sichuanin paistettu riisi Ma Yi Shang Shu – Muurahaiset kiipeävät puuhun Gōngbào Jīdīng – Kanaa Kung Po...

Hattivatti 8A + Loppu vuoden kiipeilyt (2014)

... Paddingtonin (8A) kiipesin 6.11, sitten pidin viikon taukoa. Seuraavalla kiipeilykerralla 14.11 flashasin One Loven (7C+), Gammamamman (7B) ja Ei oo rakkautta (7A). En käyny sisällä oikeastaan...

Makumatka Kiinaan Osa 1: Kanton

... Kiinalainen ruoka – yleistys miljardin ihmisen mittakaavassaReseptit:Maapähkinä-hoisinpossua wokissa ja valkosipulinuudelit Wokattua nautaa osterikastikkeessa Char Siu-possu Song-dynastian aikaisia kiinalaisia safkaamassa          Unohda kaikki mitä olet koskaan luullut...

Gastrodontin Espanja - Osa 1: Tapas.

... Tapas-baari Madridin Plaza MayorillaGastrodontin paluu makujen maailmaan           Jos arvon lukija on ihmetellyt, miksei minulta ole viimeiseen vuoteen tullut uusia päivityksiä, johtuu se...

Operaatio Intia: Goalta Gujaratiin

... Intian keittiö ja kulinaarinen kaaosMurgh makhani eli voikana l. butter chicken Kheema kofta l. lammaslihapullat cashewkastikkeessa Goalainen possuvindaloo Goalainen mustasilmäpapucurry Chana Dal Sitruunapilahvi Raita Intialaisia iltaostoksilla. ...

Ruusujen kaupunki Visby!

... Keväällä ystäväni Päpä lähetti minulle tekstiviestin, jossa hän kysyi minua mukaan lähtemään päiväristeilylle Visbyyseen, hänen, äitinsä ja anoppinsa kanssa. Päpän äiti on jo iällä ja alkaisi...

Macaronsien ABC

...herkullinen täytevaihtoehto voisi olla valkosuklaa-ranskankerma -täyte, johon lisäisi hillityn verran osittain soseutettuja marjoja. Myös liivatetäytteet ovat ihan kelpoja.Monet suosivat kreemipohjaisia täytteitä, mutta mä en pidä sitten ollenkaan mistään, jossa tuntuu...

Eroon kirvoista pyretriinillä

... Kirvat voivat vaivata ympäri vuoden. Kesä ja kasvihuonekausi on ehkä kaikkein pahinta aikaa kirvojen ahkeran lisääntymisen kannalta. Tiheän kasvuston lomassa kirvat pääsevät lisääntymään salakavalasti ja ongelma...

Tonnikalavoileipäkakku

... Liian hyvää-blogista löytyi tonnikalavoileipärullan ohje, jota piti päästä kokeilemaan. Rullaaminen oli vähän konstikasta ja leipäpalaset asettuivat enemmän päällekkäin… Oikein hyvälle kyllä maistuu, kun noista päätypaloista vähän...

Paluu multatestiin

... Vuosi sitten keräilin näihin aikoihin eri kasvualustoja multatestiini. Kasvutestit on tehty ja nyt oli vihdoin hyvä aika palata kasvualustoiden pariin. Kasvualusta Hyvässä kasvualustassa on monia puolia...

Kuinka toteutan paaston oikein? - Tietoa ja kokemuksia osa 1.

... Tervetuloa mukaani paastoviikolle kaikki paastosta sekä kehon puhdistamisesta kiinnostuneet! Aloitin tänään lauantaina elämäni toisen paaston ja tulen jakamaan seuraavan viikon aikana sekä tietoa oikeaoppisesta mehupaaston toteutuksesta että kokemuksiani paaston...

Vaellus Saariselällä, jälkipuintia

... Vaellus meni kokonaisuudessaan niin nappiin kun olla ja voi (näillä kokemuksilla), mutta ainahan pientä parannettavaa löytyy. Mikä on hyvä kirjoittaa muistiin, ja kirjoittelen niitä vähän tännekin....

Vaeltamassa Saariselällä, osa 2

... Luirojärvellä olikin hiljaista. Ensi silmäyksellä näytti että siellä ei olisi melkein ketään (vain kahdet sauvat varaustuvan edessä). Hyttysiä ja muurahaisia sen sijaan riitti. Tähän mennessä oltiin...

Mausteseokset, masalat ja muut maukkaat.

...korianteria, öljyä ja joskus sitruunamehua. Saharan alueen harissa on tehty usein savustetusta chilistä, jolloin päällimmäisenä tuntuu herkullinen savun maku.            Harissaa saa sekä tahnana että jauheena. Jauhe...

3:n lannoitteen emoliuos- ja ravinnelaskuri

... Rakensin aikaisemmasta laskuristani jälleen hieman erilaisen ja kevyemmän mallin. Sen on tarkoitus helpottaa emoliuosten tekoa ja käyttöä. Laskuri on suunnattu edistyneemmille kasvattajille, jotka käyttävät 2-3 eri...

Kisaraportti: Münchenin maraton 2015

... Täältä tulee aikasta pitkä raportti Münchenistä – koittakaa kestää ja lukea loppuun saakka 😉 Viimeinen maratonille valmistava viikko meni treenien suhteen aika rauhallisesti. Tiistaina kävin juoksemassa...

Berthan ravintolavaltaus: Nämä asiat opin ammattilaisilta

... Bloggaajien Berthassa järjestämästä ravintolavaltauksesta on nyt kaksi päivää. Syke alkaa hiljalleen tasaantua ja olo normalisoitua. Pystyn vihdoinkin erittelemään, mitä tapahtui. Ja ennen kaikkea: Mitä minä opin...

Kasvissyöjänä Myanmarin Yangonissa

... Paistettu riisi säilötyillä teelehdillä ja paahdetulla valkosipulilla majapaikkani aamiaisella. Vajaassa viikossa ei ehdi kuin hieman tutustumaan burmalaiseen kasvisruokaan, varsinkin kun kävin vain Yangonissa. Happy Cow -sivusto auttoi...

Viinisiskojen viinipäiväntasaus intialaisittain

... WineSisters -klubimme kokoontui tällä kertaa minun luonani. Järjestämme iltoja kukin vuorollamme ja edellisestä ”omasta illastani” oli vierähtänyt aikaa jo yli vuosi. Teemana silloin oli Lähi-itä ja...

Lannoitteiden tutkiskelua (osa2)

... Laitetaanpa taas muutamat lannoitteet tutkailuun. En oikeastaan vieläkään tiedä mitä varten tätä teen, mutta jossakin mielessä näiden tutkiminen kiehtoo. Jatkan osan1 tapaan ja vertaan kiinnostavia annoksia...

Puukamina lämmittimenä kasvihuoneessa

... Kasvihuone pidentää kasvukautta oleellisesti, mutta kauden alussa ja lopussa sekin vaatii lämmitystä. Sähkölämmitys on helppo ja näppärä tapa lämmittää kylminä öinä. Kun kasvihuoneen koko kasvaa, kasvaa...

"Elätät sun lapsen rehuilla?" "Siis eikse juo maitoo? Sehän on lapselle välttämätöntä!"

... Tämä postaus on toteutetty yhteistyössä kiukkuni kanssa.Mä oon jo alusta asti kertonut kaikille kuinka mulle on ihan sama mitä kukakin syö.Mut tuntuu et suurimmalla osalla on...

Ylläsjoulu 2015

... Lähdettiin miehen kanssa ajelemaan Yllästä kohti lauantaina 19.12 heti aamuvarhain. En lähettänyt tänä vuonna joulukortteja ollenkaan, joten ensimmäiset pari tuntia meni näpytellessä multimediaviestijoulutoivotteluja kaikille potentiaalisille ehdokkaille...

Sri Lanka, part 1

... Kirjoitin tämän päivityksen eilisiltana, mutta koska netti ei toiminut enää kun kirjoitus oli valmis, niin en saanut tätä julkaista. Elikä tässä siis kuulumisia:Poromiehen muija päivittää tällä...

EUROVIISURUOKIA 2015 KOTIKATSOMOON

... Tänään voi kuunnella ja katsella koko yön viisuballadeja. Kun syö samalla pysyy paremmin hereillä. Valmista siis suosikkimaasi herkku kisakatsomoon. Tässä maiden ruoat esiintymisjärjestyksessä. 1 SLOVENIAMAKEA OMELETTI3...

Vuonna 2014 luetut kirjat

... Kun viime vuoden alussa asetin itselleni haasteen lukea kirjan kuukaudessa, niin en ajatellutkaan kuinka paljon se voisikaan antaa minulle. Löysin takaisin sen lukemisen ilon, mikä minulla...

Projekti – vesiviljely nro3

... Ensin oli ykkönen ja sitten tuli kakkonen. Vaan eipä kahta ilman kolmatta. Kolmannessa (mutta ei viimeisessä) vesiviljelyssä oli ajatuksena paikkailla aikaisempien systeemien heikoiksi havaittuja ominaisuuksia. Samalla...

Itsenäisiä ruokamietteitä ennen Tuntematonta.

... Tällä asiakirjalla on tunnustettu  Suomen itsenäisyys Venäjän Kansankomissaarien neuvoston toimesta. Otoksia suomalaisesta ruokapöydästä ennen ja nyt.Siniristilippu kauneimmillaan.      Nykyään itsenäisyyspäivänä syödään hyvin. Pöydällä loistaa kaksi kruunukynttilää ja...

2016 VIISUFINAALI RUOKINA

... Euroviisujen molemmat semifinaalit on pidetty ja jatkoon menijät selvillä. Lauantaina 14. toukokuuta on vuorossa itse finaali. Nyt jännitetään mikä maa ja mikä ruoka vie voiton. Kokkaa...