5 x arkiruokapäivä

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: reseptitruokaJulkaistu seuraavalla sivustolla

Muut postaavat ihania lomanaloituskuvia ja tunnelmallisia kirjoituksia. No, minäpä sitten vastapainoksi postaan ARKIruoasta. Enpä oikein miettinyt mihin väliin tämän julkaisen… Mutta syötävähän se on kesälläkin, eikö niin?

Tipulassa -blogissa oli kiva ruokapostaus. Itsekin innostuin kuvaamaan ja kirjoittamaan ylös meidän perheen arkista ruokailua viiden päivän ajan. Poimin usein…
...ja valmistin loppuun edellisenä iltana esivalmistelemani ruoan. Söimme paistettua tofua, kasviksia ja cuscusia. Lautasen reunalta löytyi myös kananmunaa ja tuoreita kasviksia. Välipalana oli ruisleipää lisukkeineen. Iltapalaksi oli (yllättäen) puuroa ja...

Läheiset reseptit

5 x arkiruokapäivä

Muut postaavat ihania lomanaloituskuvia ja tunnelmallisia kirjoituksia. No, minäpä sitten vastapainoksi postaan ARKIruoasta. Enpä oikein miettinyt mihin väliin tämän julkaisen… Mutta syötävähän se on kesälläkin,...

2 x avokadosalaattia ja kevyempi elämä – 2 x avokaadosalatit ja kergem elu

Hyvää Palmusunnuntaita! Pääsiäinen lähestyy ja pitäisi innostua pashasta, lampaasta ja suklaasta, mutta minä söisin Pääsiäiseksi mielluummin sushia ja jonkunlaista kevyttä rahkajälkiruokaa. Punaviinistä en ole nyt...

Suklaakakkua x 2

Toinen tykkää täyteläisestä tummasta suklaasta, toinen puolestaan samettisesta valkosuklaasta. Valinnanvaikeus johti siiheen, että oli leivottava samalla kertaa kaksi kakkua. Onneksi kumpikin oli melko helppoja valmistaa...

Go Bananas X 3!

...ruokaa ja elämää (2009). – For more recipes, click here. XXX, Katja K. ⎮ Kaikki reseptit ovat Reilun kaupan ruokaa ja elämää -kirjasta (2009). – Katso lisää reseptejä täältä. XXX. Katja K....

Kinkkuvoileipäkakut x 2

  Tein kaksi kinkkuvoileipäkakkua, suurempi kakuista on halkaisijaltaan 26 senttinen, pienempi 18 senttinen. Suurempi voiliepäkakku meni ystäväni tyttären ristiäisiin, pienempi jäi itselle. Yhteensä arvioisin näiden...

Kesäsalaatti x 2

Kesä ja salaatti kuuluvat ehdottomasti yhteen! Mikä olisikaan oivallisempi lounas kauniina kesäpäivänä kuin salaatti mielenkiintoisilla täytteillä? Salaattia on helppo muunnella jokaisen makuun sopivaksi ja jokaisella on...

Jättipapupasta x 2

Sahramilla maustetut jättipavut ovat erinomainen kaveri pastalle, varsinkin jos sattuu olemaan sahramiaddikti. Tietyissä asioissa vähemmän todella on enemmän, ja mielestäni pastakastikkeet kuuluvat yleensä tähän sarjaan....

Vapun perunasalaatti x 2, oliivi-tomaatti ja perinteinen

...Quartetille, oli kivaa! 🙂 Ostin myös pullon simaa kun omat jäi tekemättä. Kirkonmäellä järjestettiin tämä kyseinen tapahtuma ja simanmyynnistäkin vastasi seurakunta – hyvin tulivat kierrätetyksi simahommissa nämäkin pullot. x)  Oliiveilla...

Pässilän luontopolulla x 2

...olla! Pikkuhiljaa noustiin ylöspäin. Oltiin kuljettu ehkä 5-6 kilsaa ja aikaa oli kulunut jo useampi tunti. Purot hidastivat matkantekoa ja muutenkin maasto oli aika vaativaa ja märkää, ja lisäksi jouduin...

Lasimestarin silli x 2

...•    2 dl vettä •    1 dl sokeria •    1 punasipuli •    1 porkkana •    5 maustepippuria rouhittuna •    2 laakerinlehteä •    2 tl sinapinsiemeniä Liota ja perkaa sillit. Leikkaa...

2 x kevyttä / terveellistä + PISTE meikkivoide "kriisille"

Torstaina tulee täyteen neljä viikkoa mun hlökohtaista kropan tiristyskuuria ja kyllä se on jo tulostakin tuottanut 🙂 Itseasiassa yllättävän hyvinkin. Aterioiden laadusta en ole tinkinyt....

X-tra, kalapalat

... Mailiin on viime keväästä asti tupsahdellut säännöllisesti vinkkejä, että minun pitäisi testata X-tra kalapalojen tai Trawlic Alaskan seitin tarjoiluehdotusta. Testattavaksi valikoitui lopulta X-tra kalapalat ja pelkästään...

Kotitekoinen sinappi, joulusinappi x 2

Julkaistu seuraavalla...

3 x 400g JAUHELIHAA

Suomalaiset syövät keskimäärin lihaa noin 75 kiloa /hlö / vuosi. Meillä ei kyllä tuohon määrään ylletä vaikka lihaa monessa muodossa syömmekin. Paketti jauhelihaa on helppo...

Kirjoneulesukkia pieniin koipiin x 2

Mun pieni sukkamalli esitteli eilen hienosti äidin kutomia sukkia eri asennoissa kun halusin ottaa niistä kuvia. Näistä vois ottaa ens kerralla mallia kun miettii miten...

Pulla x 2 & mehevä porkkanakakku + ohje

Eilinen meni ihan koomassa, en päässyt päivään sitten millään mukaan. Kaikki tuntui ottavan kupoliin eikä hymyä kovin herkästi näille suupielille saanut nousemaan. Mietin jo aamulla,...

5 päivää Budapestissa

...että joimme aperitiiviviinit, söimme alkupalat, pääruoat ja pääruoan kanssa viiniä. Pääruoat olivat n. 14  – 26 euroa ja alkuruoaksi syömämme erinomainen gulassikeitto vain n. 5 euroa.  Minä otin pääruoaksi paprikakanaa,...

Teneriffa Top 5

... Tähän kirjoitukseen keräsin Teneriffan top 5 paikat, joissa ehdin viikon lomallani käymään. Paljon jäi paikkoja vielä kiertämättä ja näihinkin kohteisiin palaan mielelläni vielä toistamiseen. Seuraavaa Teneriffan...

Puutarhapäivitys 29.5

Pieni puutarhakatsaus jälleen. Kaikki kasvaa, mikä on hieno juttu tietysti. Ollaan käyty mökillä ja on kyllä pelottanut että onko yhtään kasvia ehjänä tästä ihanasta kuumuudesta...

Työvaatteiden top-5

Kesä vietetään taas toimistossa, joten ajattelin esitellä mun työvaatteiden top-5 tulevalle kesälle. Yllä oleva Boomerangin mekko ei olekaan päässyt vielä kertaakaan käyttöön. Nyt kun ilmat...

Joulukalenteri 2013: luukku 5

Julkaistu seuraavalla...

Äitienpäivä 9.5.2015

...aikana kikherne-pinaattisalaatti alla olevalla ohjeella.Siisti ja halkaise ruusukaalit. Paista niitä paistinpannulla öljyssä välillä käännellen n. 5 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Mausta suolalla ja pidä lämpiminä.Tarjoa sienet polentamuusin ja...

AAAgoesSaoPaulo – Day 5

Takana on paras viikonloppu koskaan! Pariin päivään on mahtunut aivan älytön määrä upeita tapahtumia, mutta sitäkin enemmän pieniä hetkiä, jotka ovat mulle se isoin syy...

Lohikeitto kylmäsavulohesta 5 minuutissa

Hellan ja viinilasin välissä -blogista löytyi ihan loistava lohisopan ohje. Ensinnäkin tää oli ihan supernopea tehdä ja toiseksi, tämä oli taas hyvin erilainen kuin aiemmin...

Matkalla Müncheniin, viikko 5

...min, KS 150, MS 163, 5:38 min/km, 10,67 km/h10 x 70 m mäkijuoksu, n. 20 min30 min keskivartalotreeniKevyt juoksu hierojalle, 20 min, 3,56 km Torstai:Lepo (venyttelyä) Perjantai:Kuntosali 45 minVesijuoksu 30...

UNELMAA LEIPOMASSA MUKANA RAVINTOLAPÄIVÄSSÄ 16.5.

Olen mukana ensimmäistä kertaa ravintolapäivässä lauantaina 16.5.2015. Jännää! Mikäli vierailu pikkuruisessa kojussani macaron-leivosten keskellä kiinnostaa, niin ota suunnaksi Keskuskadun ja Pohjoisesplanadin välinen kulma. Pystytän myyntipöytäni...

5 VINKKIÄ PROTEIINIJAUHEEN KÄYTTÖÖN

Proteiinijauhe yhdistetään yleensä salilla pumppaaviin bodarimiehiin ja kuntosalin pukuhuoneessa naamariin vedettävään palautusjuomaan. Proteiinijauheista on kuitenkin paljon muuhunkin – niillä voi maustaa ja täydentää välipaloja, juomia...

5: Minttu whoopie pie

...taikina kohoaa ja tuntuu sormella kiinteältä. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja siirrä ritilälle jäähtymään täysin.Täyte: Pane juusto ja voi kulhoon ja vatkaa hyvin. Vatkaa joukkoon piparminttu-uute, elintarvikeväri ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi....

ÄIDILLE (5 reseptiä)

...painele keksiseos vuokaan. Laita jähmettymään hetkeksi jääkaappiin. Hyytelö: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita jogurtti ja sokeri keskenään. Kuumenna 0,5 dl mehua. Purista liivatelehdet ja sulata ne mehuun. Lisää...

Soppatykitys osa 5: Made in Finland

...rkl suolaa1,5 litraa vettä 5 perunaa2 porkkanaa1 dl valkkaria1/2 paketti mustaa koskenlaskijajuustoatilliä Fileeraa made. Ei tarvitse olla täydellinen suoritus mutta koita saada mahdollisimman hyvin lihat talteen. Laita pää, ruodot ja...