Top 5 Vege-Eväät Kiireeseen

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: lifestylelistapääruokaRavintoreseptitruokaSuolainenJulkaistu seuraavalla sivustolla

Lupasin käsitellä evästeemaa blogissani. Nyt pitää mennä saamattomuudessa, laiskuudessa ja kiireessä syvälle. Mitä ihmettä sitä söisi kun pitää juosta paikasta toiseen ja saada toisinaan eväät lähikaupasta, jonka valikoimaa ei kovin paljon voi kehua? Kun kaapissa joskus ei vaan ole mitään ja kaiken lisäksi laiskottaa. Samalla haluaa kuitenkin syödä terveellisesti…
...lounaaseen asti, mikäli jääkaappia ei heti ole käsillä. Tähän menee aikaa noin 3min, ennen kuin on juostava!Ota lasipurkki ja lusikoi sinne desin verran kaurahiutaleita. Lisää muutama rkl chia siemeniä, pari...

Läheiset reseptit

Top 5 Vege-Eväät Kiireeseen

...iltavuorossa on vain kahvitauko aikaa imuroida smoothie vatsaan. Täältä siis pesee top 5 kiireisiin vege-eväisiin! 1. Smoothiekulho ja TuorepuurotSmoothiekulhot ovat huikean trendikkäitä tällä hetkellä. Eikä ihme, sillä lusikoitava smoothie on...

VEGE! -ruokakirjan pari hittiä!

... Vähän aikaa sitten ilmestynyt, kahden kasvisruokaa rakastavan ystävyksen Riikka Sukulan ja Alex Niemisen muhkea ja värikäs Vege! -ruokakirja on yksi vuoden kirjahiteistä jo nyt. Tällä herkullisia reseptejä...

KAHDENKOKIN MENUT

... Pari sanaa juhlien suunnittelusta!Perus-sääntönä ruoanmäärän suunnittelussa:Cocktail-tilaisuudet, noin yhden lasin kuohujuoma: ruokaa varataan n. 250-350g/hlöHaarukkabuffet -tilaisuudet, luonteesta ja tarjottavasta riippuen n. 500-700g/hlö + ruokajuomaa 3-5 dl.Ruokabuffet-tilaisuudet, joissa tarjoillaan alkuruoka, lämminruoka,...

Vege-fajita halloumilla (sis. arvonnan)!

...Marian tuotteita. Itse sain raaka-aineet, vege-fajitoihin halloumilla. Olikin mukava päästä kokeilemaan vaihteeksi kasvisruokaa, sillä sitä ei turhan usein meidän perheen ruokapöydässä esiinny. Nämä halloumilla viimeistellyt fajitat olivat todella herkullisia. Myös...

Kookos-karpalohyydykekakku (liivatteeton)

...kerma kuohkeaksi. Lisää maitorahka, soijajukurtti, kookoshiutaleet ja sokeri.Keitä Vege velliä kevyesti poreilevassa nesteessä n. 5 minuuttia. Sekoita Vege vel täytteeseen ja kaada vuokaan pohjan päälle.Lusikoi pinnalle karpalokastiketta ja sekoita tikulla (tai...

Evässuklaata kiireeseen ja herkutteluun

Otsikko kertoo kaiken olennaisen. Yliopistoluennot alkoivat taas pyöriä ja aivan mielettömän mielenkiintoinen, mutta kiireinen syksy käynnistyi. Syventäviin opintoihin kuuluu hurjasti sisäistettävää mm. psykologisten testien muodossa...

Lomapäivän eväät

Ilman viilennettyä hieman (ulkona vain +22) innostuin taas köksähommista. Tein lounaaksi Amerikkalaisen keittokirjan (toim. Jill Parker & Patrik Giardino) ohjetta mukaellen makaronisalaatia.Ohje menee suurinpiirteiden näin:3...

Levällään kuin Jokisen eväät

Paitsi, ettei nää oo Jokisen eväät vaan toinen mun mehiläispesistä, jota karhu näköjään piti omina eväinään. Varmuudella voin sanoa, että sunnuntai-iltana se oli vielä paikoillaan...

Tuhdit eväät piknikille! Eli mitä polttareilla tarjottiin...

...ruokasivuilta. Hesarissa on nykyään aika kivasti gluteenittomia ja vegetaarisia reseptejä. Tässä piiraassa on ihania erilaisia makuja (savu, muskotti) joita täydentää viinirypäleiden makeus. Kopsasin reseptin tähän kokonaisuudessaan hesarin ruokasivuilta. Varsinainen kaloripommi...

Mielekkäät eväät ja puuro purkissa

Outi Rinne, jonka edellisestä kirjasta kirjoittelin täällä, on ahkeroinut uuden kirjan! Olin varmasti ensimmäisten joukoissa kirjaa tilaamassa, sillä Outin kokkailutapa on mieleeni. Uusi kirja on...

MIELEKKÄÄT EVÄÄT: PÄHKINÄINEN MARJAPAISTOS

Jo useamman ruokakirjan kirjoittanut ja pari blogiakin (viimeimpänä Mieliruoka.fi) pystyttänyt supernainen Outi Rinne on ottanut uusimmassa teoksessaan Mielekkäät eväät: Ruokaa hyvälle mielelle* hieman erilaisen lähestymistavan ruokakirjailuun....

Eväsretken parasta antia: eväät

Leipä on kyllä hyvää tarjottavaa vieraillekin. Kahvipöydässä usein ihan perusvoileivätkin katoavat nopeasti parempiin suihin, eikä vaadi emännältä paljoa vaivaa tai aikaa. Tällä kertaa tein tarjottavaa...

Eväät grillikauteen: Atria Rib Eye Steak, chimichurrikastike,uppopaistetut sipuliruusut ja Fuzion Organic Malbec

* * * For English please see here * * * Kesällä grillausta ei voita mikään. Atrian Rib Eye Steak, chimichurrikastike ja koukuttavat uppopaistetut sipuliruusut taltuttavat...

5: Minttu whoopie pie

...taikina kohoaa ja tuntuu sormella kiinteältä. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja siirrä ritilälle jäähtymään täysin.Täyte: Pane juusto ja voi kulhoon ja vatkaa hyvin. Vatkaa joukkoon piparminttu-uute, elintarvikeväri ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi....

5 VINKKIÄ PROTEIINIJAUHEEN KÄYTTÖÖN

...myös nälän loitolla! Sopii erittäin hyvin myös energiapiikiksi ennen urheilua! 3. Jäätelöön: Suklainen vegepehmis!1 banaani pakkasessa jäädytettynä1-2 rkl suklaan makuista herneproteiinia1 rkl kookosmannaa (ei pakollinen)Tilkka (noin 1/2 dl) haluamaasi maitoaPäälle...

Ekan vuoden Top-5 ja jauhelihapiirakkaa

...3. Yhen-Miähen-Lasagne, ei kaunis mutta ehkä maailman parasta Tällä rumalla lassella voitin lohturuokahaasteen lokakuussa 2014. 4. Tammikuun ruokahaaste, piirakka Juu toinenkin voitto tuli ruokahaasteessa joulukuussa 2014. 5. Elvis-burgerit, ranut ja...

5 minuutin mutakakku

Mutakakku se ihanan suklainen ja tahmean makea. Löysin ohjeen peltotienpäässä blogista ja heti teki mieli kokeilemaan. Resepti nopea ja helppo tehdä, ei tarvitse enää miettiä...

AAAgoesSaoPaulo – Day 5

Takana on paras viikonloppu koskaan! Pariin päivään on mahtunut aivan älytön määrä upeita tapahtumia, mutta sitäkin enemmän pieniä hetkiä, jotka ovat mulle se isoin syy...

Äitienpäivä 9.5.2015

...aikana kikherne-pinaattisalaatti alla olevalla ohjeella.Siisti ja halkaise ruusukaalit. Paista niitä paistinpannulla öljyssä välillä käännellen n. 5 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Mausta suolalla ja pidä lämpiminä.Tarjoa sienet polentamuusin ja...

UNELMAA LEIPOMASSA MUKANA RAVINTOLAPÄIVÄSSÄ 16.5.

Olen mukana ensimmäistä kertaa ravintolapäivässä lauantaina 16.5.2015. Jännää! Mikäli vierailu pikkuruisessa kojussani macaron-leivosten keskellä kiinnostaa, niin ota suunnaksi Keskuskadun ja Pohjoisesplanadin välinen kulma. Pystytän myyntipöytäni...

Prinsessatäytekakku 5-vuotiaalle

Tammikuussa viisi vuotta täyttävä Tiitu on parhaassa (tai pahimmassa, miten vaan) prinsessaiässä. Frozen-teema ja sen mukana Elsa ja Anna ovat niin i-ha-ni-a kuin 5-vuotias ja...

5:2- dieetti ja mustikka-valkosuklaamuffinit

...Ja vaikka tämä nyt enemmän onkin ruokablogi, niin eihän elämä ole pelkkää syömistä ja juomista. Paastopäivinä voi ottaa vaikkapa lisäannostuksen Jumalan Sanasta ja saada Raamatusta energiaa (toimii 🙂 ). 5:2...

5:2 ruokailu

... Broileri-Fetasalaatti reseptimme Lueskelin vuosi sitten netistä jo kauan Ameriikassa muodissa olleesta paasto dietistä nimeltään 5:2 ja päätin itsekin kokeilla. Koska olen ihminen joka haluaa nauttia ruuasta...

5 pientä ruoka-annosta päivässä?

... Toisin kuin aina hoetaan, että 5 pientä annosta päivässä muutaman tunnin välein on ainoa oikea tapa pitää nälkä ja kilot kurissa, ei välttämättä sovi kaikille. Uusi...

Soppatykitys osa 5: Made in Finland

...rkl suolaa1,5 litraa vettä 5 perunaa2 porkkanaa1 dl valkkaria1/2 paketti mustaa koskenlaskijajuustoatilliä Fileeraa made. Ei tarvitse olla täydellinen suoritus mutta koita saada mahdollisimman hyvin lihat talteen. Laita pää, ruodot ja...

Matkalla Müncheniin, viikko 5

...venynyt aika pitkälle. Tässä kuitenkin alkuun viidennen treeniviikkoni treenit: Maanantai:Lepo Tiistai:PK 15 km, 1:20:51, KS 159, MS 172, 5:23 min/km, 11,13 km/hVenyttely ja rullailu, 45 min Keskiviikko:Kevyt aamulenkki 8 km, 45...

ÄIDILLE (5 reseptiä)

...painele keksiseos vuokaan. Laita jähmettymään hetkeksi jääkaappiin. Hyytelö: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita jogurtti ja sokeri keskenään. Kuumenna 0,5 dl mehua. Purista liivatelehdet ja sulata ne mehuun. Lisää...

Työvaatteiden top-5

Kesä vietetään taas toimistossa, joten ajattelin esitellä mun työvaatteiden top-5 tulevalle kesälle. Yllä oleva Boomerangin mekko ei olekaan päässyt vielä kertaakaan käyttöön. Nyt kun ilmat...

Puutarhapäivitys 29.5

Pieni puutarhakatsaus jälleen. Kaikki kasvaa, mikä on hieno juttu tietysti. Ollaan käyty mökillä ja on kyllä pelottanut että onko yhtään kasvia ehjänä tästä ihanasta kuumuudesta...

Laulasmaa, 9.-11.5.-15, osa 2

Matkakertomus jatkuu! Viime osassa jäimme siihen, että kävimme syömässä hotellin kahvila Kohwiccassa, jonka jälkeen suuntasimme takaisin hotellihuoneeseen vaihtamaan vaatteita. Tämä siksi, että olimme päättäneet mennä...