Gluteenitonta

Linkki reseptiin

Reseptiluokat: leipominenreseptitJulkaistu seuraavalla sivustolla

Gluteenittomuudesta puhutaan mediassa ja somessa paljon. Ihmiset ryhtyvät gluteenittomiksi, vaikkei heillä varsinaista keliakiaa olekaan. Itse en tätä trendiä pahemmin ymmärrä, vaikka samaan aikaan olen päässytkin tutuiksi gluteenittomuuden kanssa. Olen aina ollut utelias kokeilemaan uutta. Utelias kokeilemaan myös gluteenitonta, vaikken siihen itse koskisikaan.

Muutamia viikkoa sitten oli seurakunnassamme lähetyskahvit,…
...näyttää tornadolta leipomisen jälkeen).  Gluteeniton piirakka0,5dl oliiviöljyä2 kananmunaa1dl perunajauhoja1tl leivinjauhoa1 porkkana raastettuna0,5dl piimää0,5dl rahkaaTäyte:1 tomaatti1dl juustoraastetta1 kananmuna1 iso sipulimustapippuriasuolaa 1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat rikki. Lisää öljy, piimä, rahka,...

Läheiset reseptit

Semperin gluteenitonta pastaa ja kasviskastiketta:

...”Semper tuo kesäkuussa markkinoille kaksi täysin uudenlaista gluteenitonta pastaa – Linguinen ja Sedanin, jotka ovat valmistettu luonnonmukaisesti tuotetusta täysjyväriisistä. Ne sopivat kaikille luomun käyttäjille ja tuovat vaihtelua niin keliaakikoiden kuin...

Gluteenitonta

...gluteenittomuuden kanssa. Olen aina ollut utelias kokeilemaan uutta. Utelias kokeilemaan myös gluteenitonta, vaikken siihen itse koskisikaan. Muutamia viikkoa sitten oli seurakunnassamme lähetyskahvit, jonne halusin tehdä allergigoille gluteenittomia tuotteita. Olin myös tänä...

GLUTEENITONTA

... Otin haasteen vastaan ja osallistuin Urtekramin ja Ruoka.fi:n gluteeniton leivonnainen -kilpailuun oheisella reseptilläni. Valmistin gluteenittoman focaccian käyttäen Urtekramin gluteenitonta Yleisleivontamixiä, tämä jauhoseos sisältää täysjyväriisijauhoja, riisijauhoja, teff-jauhoja...

Gluteenitonta juhlintaa

...melkein kaikille sekä sen voi valmistaa hyvissä ajoin. Pohja on niin herkullinen, että samalla tekee koko juhlaväelle tarjottavan kakun eikä pelkästään gluteenitonta ruokavaliota tarvitseville. Moni välttelee viljoja muista syistä kuin...

Gluteenitonta leipää

... Gluteenitonta leipää1 pussi siemennäkkärisekoitusta(risenta)5 dl riisijauhoja10dl vettä2 dl tattarihiutaleita1 rkl leivinjauhetta1 rkl suolaa2 rkl psylliumian. 1 dl pieneksi pilkottuja aurinkokuivatuttuja tomaatteja0,5 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyö Kaada...

Paras gluteeniton pizzapohja

... Tässä on tullut harrastettua gluteenitonta leivontaa jo useampi vuosi ja pikkuhiljaa alkaa löytyä hyviä reseptejä. Gluteeniton leivonta, minun tapauksessani vielä ”luontaisesti gluteeniton” leivonta, on toisinaan hyvinkin...

Kinder kakku

...jauhoseosta2 tl vaniljasokeria4 tl leivinjauhetta6 rkl tummaa kaakaojauhetta4 munaa – See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/04/kinder-leivokset.html#sthash.zfharmdg.dpuf300 g voita tai margariinia3 dl vettä6 dl sokeria5 dl vehnäjauhoja tai Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta2 tl vaniljasokeria4...

Pellillinen gluteenitonta kinkkupiirakkaa

...mennyt kun piirakka oli tuhottu!Vinkit tähän piirakkaan otin Tarun Taikakakuilta, joskin noita pohjan jauhoja vähän muuttelin.  Gluteeniton kinkkupiirakka (uunipellillinen) Pohja:250 g voita4½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta1 tl leivinjauhettaripaus suolaa250 g maitorahkaaTäyte:2...

Gluteenitonta saaristolaisleipää viikunalla ja homejuustolla joulupöytään

Rakastan saaristolaisleipää, joten halusin kehittää siitä gluteenittoman version, jotta välttyisin turhilta vatsan turvotuksilta ja nesteen kertymiseltä myös jouluajan herkkupöydässä. Gluteeniton saaristolaisleipä tuoksui herkulliselta jo uunissa, jolloin...

Kermainen raparperi-pitsikakku

...Keitä hilloa 15 – 20 minuuttia. Riko raparperin paloja haarukalla loppuvaiheessa.Hillo jähmettyy jäykemmäksi muutamassa tunnissa. Pitsi kakun pinnalle:3 rkl vehnäjauhoja (gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta)0,5 tl leivinjauhetta0,5 tl vaniljasokeria0,5 dl sokeria0,5 dl...

Keväisen vihreää hernesosekeittoa ja gluteenitonta tattaririeskaa

Kevät tekee hitaasti, mutta varmasti tuloaan ja luonto alkaa osoittamaan ensimmäisiä vihreyden ja kasvun merkkejä. Keväällä ja kesää kohti mentäessä monen ruokavalio alkaa keventymään, kun...

Täytekakku

... Tarkemmat kuvalliset ohjeet löydät täältä. Vinkki: Kaksuta saat gluteenittoman käyttämällä pohjaan vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Laktoosittoman saat käyttämällä laktoosittomia maitotuotteita!Pohja: 5 kananmunaa saman verran sokeria saman verran gluteenitonta...

Mokkapalat

...korista itsenäisyyspäivän herkkupöytäämme, vaan leivoin ne jo muutama viikko sitten pikkuveljeni luokan joulumyyjäisiin, jonne minulta pyydettiin jotain gluteenitonta. Samalla tämä oli ensimmäinen kerta elämässäni, kun mokkapaloja leivoin, uskokaa tai älkää....

Yo-juhlakakkuna possu

...palamisen estämiseksi tarvittaessa. Pohjat uunista oton jälkeenCookies and cream -kakkupohja 100g voita4 dl sokeira2,5 dl maitoa2 tl vaniljauutetta tai 1 tl vaniljasokeria5 dl gluteenittomia jauhoja1 tl leivinjauhetta2 munanvalkuaista16 gluteenitonta dominatyyppistä täytekeksiä...

Joulupulla kuusen mallisena

...margariinia4,5 – 5 dl gluteenitonta jauhoseosta Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 min.Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, pehmeä margariini ja jauhoista noin 3 dl.Vatkaa taikinaa sähkövatkaimen...

Gluteenittomat mustikkamasariinit

... Löysin kiinnostavan reseptin Pirkan postittamasta ruokalehdestä ja halusin heti kokeilla gluteenitonta versiota reseptistä. Sanottu ja tehty, aloin kolistella keittiössä ja voin sanoa, että todella kannatti laittaa...

Philipsin pastakone testissä: aidosti hyvä gluteeniton lasagne!

...tällä koneella tulisi täydellistä gluteenitonta pastaa. Tänään esittelen sen toisen, eli lasagnen ja jääköön se salaisen ainesosan sisältävä spagetti vielä odottamaan julkaisua. Tämä on varsinainen pikalasagne, johon ei tarvitse keitellä juustokastikkeita. Ladot vain...

Gluteenittomat donitsit

...leivon hyvin usein gluteenitonta koska yksinkertaisesti pidän gluteenittomien tuotteiden koostumuksesta. Eli aivan hyvin voi leipoa gluteenitonta koko juhlaväelle, eikä vain heille jotka muuta eivät voi syödä.Kakkupohjakokeilun jälkeen päätin että tästä...

Reseptejä YO-juhliin, osa II, suolaisia

... Juhlien suolaiset pohjautuivat osin teinin toiveisiin sekä osin vierasprofiiliin, kasvisruokaa ja gluteenitonta. Teinin toivomat sushit tilasin. Vaikka makirullat ovat perin yksinkertaisia tehdä, niiden askarteleminen vie kuitenkin...

Värikäs suklaamuffins (gluteeniton)

...meidän pihalle tulee. Hohhoijaa. Lisää aikaa, kiitos!  Ehdin sentään jokin aika sitten kokeilla gluteenittomia suklaamuffinseja, joista tuli oikein hyviä. Reseptin löysin täältä Gluteenitonta leivontaa – blogista . Halusin testata tätä...

Gluteenittomat "skonssit" ja kirjavinkkejä

... Suomessa käydessämme käsiin sattui kirjakaupassa pari gluteenittoman leivonnan/ruoanlaiton opusta, ja mukaanhan ne täytyi ottaa. Toinen kirjoista, Hannah Milesin Leivo gluteenitonta – herkkuja koko perheelle (alkuperäisteos The...

Gluteeniton kinkkupiirakka

... Muistan, kun ensimmäisen kerran kokeilin valmistaa gluteenitonta piirakkaa hieman pettynein fiiliksin. En varmaan ole ainut, kenelle pohjan rakenne on ollut pettymys sen ”murevuuden” ja kasassa pysymisen...

Gluteeniton ja laktoositon täytekakku

...kuitenkin todella kivuttomasti, kun korvasin vehnäjauhot vain gluteenittomalla jauhoseoksella. Laitoin taikinaan siis puolet perunajauhoja ja puolet gluteenitonta jauhoseosta, joka sai aikaan todella pehmeän lopputuloksen. Kun pohja-asia oli saatu kuntoon, piti...

Gluteeniton porkkanavuokaleipä

...g MixWell gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (5 dl) 150 g MixWell gluteenitonta tummaa jauhoseosta (3 dl) 1 dl auringonkukansiemeniä voita vuokaa varten gluteenittomia korppujauhoja Lämmitä vesi, maito ja öljy 42°C (jos...

Gluteeniton porkkanakakku täytekakun pohjana

... Olen silloin tällöin käyttänyt täytekakun pohjana gluteenitonta porkkanakakkua.Siitä on pidetty kovasti maukkautensa ja erilaisuutensa ansiosta (ei kovin tyypillinen täytekakun pohja). Tämä on myös maidoton. Mikäli maito...

Gluteeniton mustikkapiirakka

... Kesän ykkösherkkuni on ehdottomasti mustikkapiirakka! Ja kesälomallahan herkuttelu on sallittua eikös.. 🙂 Koska pyrin välttämään vehnäjauhoja, päätin kokeilla gluteenitonta piirakkapohjaa. Ja hyväähän siitä tuli! Tähän ohjeeseen...

Gluteenittomat kinkkuletut

...jauhoa (osa jauhoista voi olla tummaa gluteenitonta jauhoa) n. 1 tl suolaa (laitoin puolet yrttisuolaa) *Sekoita muusi, neste ja kananmunat.*Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.*Anna taikinan turvota n. 15 minuuttia. *Pilko...

Gluteeniton ja laktoositon suklaa praline kakku

...tulisi mahdollisimman herkullinen.  Pohja250 g gluteenitonta margariinia2 dl gluteenitonta Semperin jauhoa5 dl sokeria1 dl maizenajauhoja4 tl vaniliinisokeria1/2 tl suolaa8 rk tummaa kaakaota1 tl leivinjauhetta6 munaa Praline:150g sokeria150 g hasselpähkinöitä2 dl ...

Chocolate Chip Cookies - Gluten-free

...gluteenittomia jauhoja, muroja, pastoja ja keksejä. Ollaan nyt alettu käymään tuolla maxissa, sillä sieltä saa minulle glut. tuotteita huomattavasti halvemmalla kuin suomesta. Lisäksi löydettiin pari uutta gluteenitonta leivontaa- lehteä, ja jälleen...

Gluteeniton omena-toscapiirakka

...Itse tehdyt gluteenittomat herkut ovat paljon parempia kuin ne kaupan valmiit tuotteet. Tämä ohjeen otin talteen Ullan Lempileivonnaiset-kirjasta.Pohja150 g voita1 1/2 dl sokeria2 kananmunaa2 tl leivinjauhetta3 1/2 dl gluteenitonta jauhoseostaVaahdota...